Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

ben de öyle düşünüyorum zaten canım ama öyle bi durumki eşimin işten ayrılma gibi bir durumu söz konusu bu zamanlarda. bi taraftan da dil kursu ve kpss kursuna gidiyor. önümüzdeki sene devleti hedeflediği için, yani masraflarımız arttı. bi de işten ayrılır ise o zaman tek benim maaşımla idare edemeyeceğimiz için kv bile yerleşme eşyaları bi depoya tıkma lafı bile konuşuluo kv tarafından. benim için dua edin kızlar eşim çıkmasın işinden. bu durumda tüp bebek sıkıntı aşılaa bile sıkıntı.
Rabb'im kimseyi evladıyla sınamasın.

cutem onu da denedim işe yaramıyor inan, emiri yakından görsen tanısan farklı olduğunu anlarsın, aklı o kadar hızlı çalışıyor ki kelimeler yetmiyor hızına, bıdır bıdır konuşuyor ama böyle nefes almadan, onun da benimde ihtiyacımız var kreşe ama anlatamıyorum ben bunu eşime, oralarla ilgili olumsuz şeyler duymuş o yüzden vazgeçti

Çok yorgunum....

Bugünüme hamdolsun diyorum sağlıklıyız diye

Canım inşaallah çıkmaz işinden zor tabi, Rabbim sıkıntınızı gidersin

canım 3 yaş döneminde istediğni yaptırmanın en güzel yolu tersini söylemk tir.diyelim ki yüzünü yıkamasını istiyorsun yüzünü yıkam oğlum de o zmn yıkar,yemeğini bitirmiyorsa diyelim kalk yeme hadi demen yeterli inadından yemeği bitirecektir göreceksin çok sıkıştığın zamanlarda bunu denemeni tavsiye ediyorum.
biliyorum hamişsin ev işi filan derken zorlanıyorsun ama Emir için yapacağın en iyi şey onunla etkinlik yapmak olacak ve mutluka gününüzü bir programa odaklamalısın ve onunla bunu konuşarak yapmalısın.Kesme yapıştırma kitapları yada çıkartmalı kitaplar alabiliris in bunula uzun süre vakit geçiriyor çocuklar.
yüksek sesle konuşuyor ve tv izliyorsa mutlak bir KBB uzmanına götürmeni tavsiye ederim ilk olarak çünkü bazen kulakları tıkalı olduğu için az işitip yüksek sesle konuşabiliyorlar.
Emir i arada kv lere göndermeyide ihmal etme ki hem sensiz kalmaya alışsın biraz hem de sende rahat edersin bir kaç saat

ilk etapta aklıma gelenleri yazdım ama derli toplu olmadı .yinede aklına takılan şeylerde ben burdayım canım..

aminnnnn

Saol cnm. Siz de iyi gunler de kullanin. Ama ben yine de uzerine batti iye de ortuyrm. Annelik iste. Sanki usurmus gibi geliyr
sağol canım, bende örtüyorum üşürler kuzular:)

Canım tersine söylemeyi 2 yaşında yapıyorduk taaa düşün, o zaman işe yarıyordu, şimdi terside düzüde olsa dinlemiyor beni duygu sömürüsü yapıyor istediği olmayınca annem beni hiç sevmiyor bana kızıyor beni üzüyor diyor, sen kötü annesin diyor kural koymaktan yoruldum zaten uygulamıyor, serbest bıraksam bu saatte sonra nasıl bir yol izliycem bilemiyorum

kulakları duyuyor tv yi az sesle dinliyor, bağırması beni sinirlendirmek için, birden bağıra bağıra konuşuyor, bağrma dedim ben sana oğlum bak kulaklarım ağrıyor diyorum özür dilerim bir daha yapmıycam diyor beş dk. sürmüyor, bir ara kulak tıkacıyla gezdim evde kulaklarım o kadar ağrıyordu ki

sürekli özür diliyor özürden nefret ettim artık

biliyorum hep sıkıntıdan yapıyor

canım peki yayınevi yazar isim olarak yani hangi kitapları alayım, hani kreşlerde ki gibi, oralarda nasıl kitaplar oluyor, isim verebilirmisin, sticker tarzı şeyleri seviyor, resim severde çok değil, oyun hamuru çok seviyor, lego yap boz sever, yap bozlar zor yapbozlar yaşına göre değil ama hemen öğreniyor

onu oyalayacak oyunca kitap her türlü metaryali alırım tavsiyeni bekliyorum canım çok sağol

Günaydın canlarım, bugün resmen içim uyuyor çok yorgunum yaa

Gecmise hic bakamadim kizlar. Hava guzeldi. Aldim oglumu kucagima, sirtima da cantayi..bindik otobuse gezdik. Alisveris yaptik..

Ne yazik ki NUKRAnin bebegi sarilik oldu. Suan hastanede yatiyr. Nukrayi almiyrlarmis yanina. Dua edin canlar lutfen
Ohh yarasın canım iyi etmişsiniz.
Nukrama üzüldüm, geçmiş olsun çok, hemencik toparlanır inşallah kuzusu...

Gözün aydın duham ... Detaylı usg zaten çok farklı bir şey değil. Çoğu insan 3 boyutlu ultrasonu detaylı usg sanıyor ama değil. Sadece bebeğin bütün uzuvlarının ve bütün organlarının tek tek dopler ile bir radyoloji ya da perinatoloji uzmanı tarafından incelenmesidir detaylı usg. He bazıları jest yapıp 3 boyutluyu da açıyor detaylıda. Ama açmayanı da var. Benim doktorum her seferinde hem doplerle hem de 3 boyutluyla bakıyor.

Süpürge zor iş canım ya, rahmi çok zorluyor yapma sen de, dikkat et
Nukram Allah yardımcınız olsun. Ama kuzunun değeri çok yüksek değil. Biraz düşünce çıkartırlar. İnşallah düşmüştür bugün.

aynen canım ya, ilkokulda tetanoz aşısı yaptıklarında ertesi gün okul tatil ediliyordu zaten :)

Kv konusunda huyumuz ayni cnm. Benim ki bekliyr zaten karsiligini.

Olsun kuzum. Sen lohusasin.
Geldi sanki biri. Bana oyle geliyr. Du bakalim belli olur birkac gune.
Benimki şimdi beklemiyor ama ilerde beklemeyeceğini ya da içinden " bak ben ona bunları bunları yaptım, o bana bi şunu yapmadı" diye geçirmeyeceğini bilemiyorum cutem

canım hayırlısı ya, demek bu ay kısmet değilmiş. ya da başka türlü bir şey var kısmetinde, bilemeyiz bunu

fitilden sonra akıntım azalmadı ama koku gitti sanırım cutem, demek ki mantardanmış yine de... Benim akıntım bildiğin su gibi şeffaf, ama ortasında yapış yapış hafif sarımsı birşey oluyor.

yavrum sana niye kızalım kınayalım, herkesin güçsüz kaldığı tükendiği zamanları olur.. Sen anlat anlat ki rahatla, kimse yadırgamaz seni, yanlışın varsa da açıkça söyler zaten. BUnun için buradayıız değil mi?
Senin eşin benimkinden de inatçı çıktı galiba ya. Kreşe gitse çok mutlu olacak aslında emir. Orada kendi yaşıtlarıyla oyun oynayacak, enerjisini boşaltacak, eğitim alacak... evde ne kadar enerji boşaltabilir ki bu çocuk. Doğal olarak sana sataşacak yani. Sen kreş mücadelenden vazgeçme bence. Kv yi de devreye sok gerekirse, hani laf arasında iyi bişeymiş kreş fln diye anlatsın eşine

eflalim canim niye kendini bu kadar yipratiyirsun. biraz rahat olmaya çalış guzelim . hem sana niye çok gorelim gayet Olağan şeyler çocukla hayat zor oyle istediğimiz kaliba koyamiyiruz. tatli canini aglayarak üzme canim gercekten sen böyle deyince üzülüyorum kiyamiyrum.her sey yoluna girer ins.esine ısrarcı ol kreş konusunda. eşim de birseye inat edince esime 7 ayetel kursi okurum, bol bol dua kalpleri ceviren allah. sonra gerçekten esim dediğimi yapar . sağolsun bunu eşimin teyzesinden öğrendim." teyzem okuyun eslerinize bol bol" der hep:):)

deryam canm anladım simdi devlet dr u tabi o renkli usg ile bakmadı ben renkli usg ile görücem diye heyecamlanmistim. saglik olsun.

cute canim gule gule kullansın rüzgar cok güzelmiş tulumu.

happy canim kismet daha zamani var demekki onu bekliyor rabbim cok bekletmesin inşallah.

Son düzenleme:
canım evet bu tarz kitaplardan olacak sen kırtasiyerde filan incele bunların sticker lı olanları nıda al.
birde kurallar konusunda yaptırım olmak zorunda.Diyelim ki bugün birlikte evimizde uyulacak kurallar listesi hazırlayın birlikte ama hazırlarken her kuralın karşısında da bir yaptırım olmalı ve uymadığında bu yaptırımı uygulaman gerekir yoksa kurallara uyması zor.Eşin ve senin içinde bir kural listesi hazırlarsanız onu daha çok motive etmiş olursun.Listeyide emirin dolabına asarsan kurala ılk uymadığında uyarsın mesela bizim evimizde bağırarak konuşmak yasaktı hatırladın mı dersin bir daha tekrar ederse o kuralın yaptırımını uygularsın.
bağırarak konuşup seni rahatsız ediyorsa o çizgi film izlerken sende yüksek sesle konuşup rahatsız edebilirsin..

Yusradan haber...
Cok sukur iyiyiz, genel oldugu icin agrilarim var sadece, emzirdim, beyaz ilk sutum geldi cok sukur yazmis...
şükür her şey yolunda :)
her saban 6-8 arası yataktan kalkmadan dil altından ölçeceksiniz.
ölçümlerinizi bir yere not edin gün gün. buraya yazarsınız yumurtanızı takip ederiz.
takdir ettim kv ni :) dinç demek ki bayağı maaşallah..
slm kizlar iki gun once tetonoz yapildi kolum kopacak gibi agriyor.hic bukadar agricani dusunmemistim
ben kolumu 4 gün kaldıramadım. geçmiş olsun canım. ikinci doz daha hafif geçiyor. ben ikinciyi yaptırdım.
Gecmise hic bakamadim kizlar. Hava guzeldi. Aldim oglumu kucagima, sirtima da cantayi..bindik otobuse gezdik. Alisveris yaptik..

Ne yazik ki NUKRAnin bebegi sarilik oldu. Suan hastanede yatiyr. Nukrayi almiyrlarmis yanina. Dua edin canlar lutfen
ohh süpersin :)
inşallah hemen kavuşurlar. zor bir durum ayrılık ama sabırla beklesin yavrusunu, sarılık kolay atlatılıyor artık şükür ki.
e yuh diyorum yaaa... iyi yapmışsınız dava etmekle.
sabırlı ol canım, güçlü ol gerçekten bebeğin için.
evet ayrılmak, onu orada öylece yatarken görmek anne için çok zor ama sarılık anneyi emerek geçecek bir şey.
sütünün bol ve besleyici olması gerekiyor. senin yapabileceğin tek şey şu an onu beslemek için iyi beslenmen ve sabırlı olman.
allahım tez zamanda şifa versin.

dikkat et canım kendine. artık yaz sıcakları yok.
en hayırlı zamanda olur canım allahın izniyle. sen yine de ilişkiyi bırakma bu işler kısmet işi.
canım kendine bu kadar yüklenme. çocuklar çok zor gerçekten.
herkes kuralcı olmalı, evin kuralları olmalı zaten. çocuklar kuralları çok sever ve kuralsız bir evde ne yapacaklarını şaşırırlar ( ipini koparmış gibi olurlar ) ama senin eksik yaptığın bir şeyler var demek ki.
evet kurallarımız olmalı ama 3 yaşındaki bir çocuk için bu kurallar sözlü olmamalı, görsellerle desteklenmeli. odasına asılmalı ve kurallara uymadığında mola yöntemi kullanılmalı (bu kurallar 3-4 tane olmalı çok değil.)
vazgeçirmeye çalıştığın davranışlara ait kural çok olamaz bu yaşta.
bir de yapmasını istediğin davranışlar için kurallar olmalı ama bu kurallar da ödül olmalı.
sadece bir kez uygulamasını yapmadığınız zaman çocuk bunu öğrenemez. kafasını karıştırmış olursunuz.
ha bir de sizin de evde koyulan kurallara uymanız şart.
çocuğun evde sıkılıyor olması gayet doğal, oyun çağında ve bol bol etkinlik yapma çağında. eşin inadından vazgeçse de şu çocuk kreşe gidebilse...
bir de canım senin psikiyatri de olsa bir doktora gidip içini dökmen çokkk iyi gelecek. doğru bir karar

amniyon sivisi kokusuzdur cnm. O nedenle kokusuyla idrardan rahatlikla ayirt edilir. Yapis yapis ve seffaftir.

yetersiz hissi malesef oluyr cnm. Ozellikle her isini kendi yapanlarda...

Cnm inan dogum dugunden daha onemli. Cunku ortada 2 can var...

öyledir muhakkak.inşaallah yaşarsam bi gün daha iyi anlarım

Saol cnm.

Nukranin bebekten kan aldilar simdi. Insallah sonucu guzel gelir kizlar da evlerine giderler. Haber bekliyorum ben de..

Gelelim bana...
Benim dr.a mesaj attim. Foto da ekledim. Suan sedefe cevirmek uzere olan egzemamdan eser kalmadi bin sukur.
Alerji devam.
Gul hastaligi ve tirnaklarimda da baya iyilesme var.
Bakalim dr.arayacakmis beni..neler diyecek...

Kızlar şimdi çıkıyorum eşimin dişi ağrıyor Dr. Gidiyoruz. Çıkmadan foto yüklüyorum buraya. Albüme eklesem hepiniz göremiceksiniz sanırım...

Eklentiler

• image.webp
    205 KB · Görüntüleme: 70
  • image.webp
    125,3 KB · Görüntüleme: 80
Gelelim bana...
Benim dr.a mesaj attim. Foto da ekledim. Suan sedefe cevirmek uzere olan egzemamdan eser kalmadi bin sukur.
Alerji devam.
Ne oldu ne dedi doktor canım?

Kızlar şimdi çıkıyorum eşimin dişi ağrıyor Dr. Gidiyoruz. Çıkmadan foto yüklüyorum buraya. Albüme eklesem hepiniz göremiceksiniz sanırım...
geçmiş olsun canım.
Maşallah sana da bebişe de göbişe de

Gelelim bana...
Alerji devam.

çok şükür canım.çok sevindim valla.
kalanlarda düzelicek inşaallah.
yeterki stresten uzak dur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…