oyy kuzum ya neler yaptırıyor bu yavrular gax sorunu ins gecer.uyusun da büyüsün inş. ne kadarlik oldun canim kirkiniz çıktı mi?Gaz sorunumuz hat safhada. Geceleri uyumayan bi kizim varinanin dun yatagina ip bagladim sallayip uyuttum. Ayagimda salladim...guya yapmicaktim boyle. Gazini alsam da geceleri uyumuyor huysuzlaniyor.uyumasi 2 yi buluyor
evet duham, vakit daralıyor artıkaynen canim hat safhada kiskanctir kendini bizimle kıyasliyo.
amin canim az kalmış sanada ben telden girdigim için göremiyorum sadce takvim leri gorebiliyorum.sagliklica kavuş yavruna canim benim ins.
evet kiskanctir. mesela eşim duha bu yemeği guzel yapiyo dese ona gittiğimizde aynisini yapar esim de duha senden guzel yapıyo der o da bozulur hic tahammül edemez.
geçmiş olsun canım düşer inş . haberdar et bizi.
maşallah bana 10+5 te erkeğe benziyo demişti.bir paşa daha geliyor hoş gelsin inşallah.
hoşbuldum tatlımmmhoş geldin canım :) nasılsın, miniğin nasıl?
geçecek canım uykusuz halleriniz, gazdan uyumuyorlar ilk zamanlar.
göbişi de iyidir inşşallah ben pek anlamıyorum göbek işinden
bir paşamız daha gelecek desenehadi hayırlısı ...sonucun da güzel çıkar inşallah canım haberlerini bekliyoruz.
Cnm. Erkek bebek daha zormus. Arastirdim hatta cunku cildirma noktasina gelmistim. Gece toplam 2 saat uyuyrdum. Gunduz sifir uyku. Tam 99 gun. Canimdan bezmistim. Hatta bir gun "seni hurdaciya veririm" diger gun "seni copcuye veririm yeter artik aglama" diyrdum. Ayyy hey gidi gunler. Kimse bunun icin sorgulmasin beni cunku yasamayan anlamaz. Hep ayaktaydim cnm. Tam 4 saat 1 saniye bile oturmadigimi biliyrm. Belkide dikisler ondan zor iyilesri benim bilemiyrm.amin cutem inş mis olur herşey..
ben kızda 3 ay mahvoldum gaz sancısından ozamn erkek bebeği düşünemiyorummm
Kiskanc insan zordur. Benim kv kiskancliktan hasetlik bolumune terfi etti cnm. Allah sana da kolaylik versin.aynen canim hat safhada kiskanctir kendini bizimle kıyasliyo.
amin canim az kalmış sanada ben telden girdigim için göremiyorum sadce takvim leri gorebiliyorum.sagliklica kavuş yavruna canim benim ins.
evet kiskanctir. mesela eşim duha bu yemeği guzel yapiyo dese ona gittiğimizde aynisini yapar esim de duha senden guzel yapıyo der o da bozulur hic tahammül edemez.
maşallah bana 10+5 te erkeğe benziyo demişti.bir paşa daha geliyor hoş gelsin inşallah.
Seminere git derim cnm. Sonra bebekle zor olur asil ezber yapman ders calismanbi seminerden bahsetmiştim ya pazartesi basliycak iki aylık. alfabetik siraya gore almislar ismim h ile başlıyor ve ikinci döneme kaldim malum izinde oluyorum yeni dogum yapmis olucam katilmam mümkün değil.zorunlu seminer aceba bu ilk grupta katilsam mi ama son aylarima denk geliyor ders çalışabilir miyim bol kuran ezberi yapmamız gerekiyor eger yapamazsam bi daha katilicam.yarin gorusmeye gidicem kızlar.sabah kursa saat 1 den 5 e kadar seminere ama gözüm yemiyor.
yoksa bebegimi birakip gidicem cunku 2 sene içerisinde mutlaka almam lazım. onu hiç istemiyorum.
Son aylar gerçekten cok mu zor semineri atlatamaz miyim?.
Illaki istisnalar vardir ama genelde kadinlarin benzer seyleri hissettigini farkettim. Yine de ben kendi yasadigimi yazayim. Cogu insan yazmaya cesaret edemiyr; ayiplanmaktan ya da aaa sen nasil annesin denmesinden cekindigi icin. Oysa ne yasadigini insan acikca belirtse, tecrubesiz insanlar kendini yalniz hissetmeyip, bu durumun olagan oldugunu anlayip daha kolay atlatacaklar sikintili donemlerini...
Hamiligimi ilk ogrendigimde havalara uctum..sonra saskinlik geldi. Derken kan tahlilleri, usgler.hersey iyiydi, ama 12 hafta bitene kadar hep korku vardi. Kaybetme korkusu. Hep benim yuzumden kaybederim korkusu; yaptigim ters bir hareketten dolayi, yedigim yanlis birseyden dolayi, vs...sanirim iki bebek kaybetmemin de etkisi buyuktu bu korkularda. Ben bu bebege nasil bakacagim, daha kendime bakamiyrm, ev islerini bile yapamazken cocuga nasil bakarim endisesi cunku ilk 12 hafta hormonel dengesizlikten dolayi yorgun, bitkin, dusuk tansiyonlu,migdeden dolayi rahat beslenememe gibi olaylar yasiyrz.hic bitmeyecek gibi geliyr insana.
Derken balayi donemi.12-24 haftalar arasi. Deli gibi aktif olup gebe oldugumu unuttugum, hayaller kurdugum, herseyin mukemmel olacagini dusundugum,alisveris ve hazirliklarla gecen haftalar.
24 ten doguma kadar olan surede vucut agirlasiyr. Nefes almakta, yurumekte, uyumakta, yemek yemekte,hatta bir bardagi alip yerine koyarken bile zorlaninca devrelerim yanmisti. Ben nasil anneyim, nasil insanim, millet ne kadar rahat ben daha evime bile yetisemiyrm.yemek yapamiyrm,temizlik yapamiyrm,kendime zor bakiyrm bebege nasil bakacagim diye bunalir aglardim. Dogum yaklastikca korkular daha da artti. Bebegimi icimden almasinlar, bagimizi koparmasinlar istedim. O benimdi. Benden baskasi dokunmasin gormesin istedim. Onu herkesten nasil koruyacagimi, insalarin kotuluklerinden nasil uzak tutacagimi dusunur aglardim. Karnimda ona bakmak cok daha kolaydi ama disarda...iste bilmedigim kisim beni korkutandi. Derken dr artik dogur dedison 5 gun kala demisti. Artik dogsun istedim. Yuzunu goreyim koklayim istedim. Doguma girmek karmasik duygular. Anlatilmaz..sonrasi mi iste asil ondan sonra basliyr hersey...
Bebegimle kavusmak anlatilmaz bir mucizeydi.onu koklamak..o koku cidden cennet kokusu sanirim tarifi yok. Sesini sanki hep biliyrdum.hep kulagimdaymis gibiydi.emmek icin cabalamasini izlemek ise cok zevkliydi. Dogum sonrasi tabiki sikintilar yasadim fiziksel ama ennnnn zoru ruhsal olani. Herkes size potansiyel ruh hastasi olarak bakiyr. Herseye agliyrdum. Evde surekli birileri bunaliyrdum. Emzirirken kan ter icinde kaliyrdum. Artik herkes evine gitsin bende ailemle kalayim diyrdum. Ben herseye yeterim saniyrdum. Gece kimse kalmadigi icin sabahlari zombi gibi kalkiyrdum.inanin kac gun banyo edemedigimi bile unutuyrdum. O kadar cok agliyordu ki oglum, sabaha kadar ayakta salonda kosuyrdum.kocamda uyuyrdu.tabi verirsin 15 kg 52 gunde. O zamanlar kocama cok kiziyrdum..sadece benim mi bu bebek neden o yatiyr ben dikisli halimle bu kadar yoruluyrm diyrdum. Ofke nobetlerine cok girdim. Bazen icimden cok kizdim bebege.sen olmasan uyurdum simdi diyrdum.sonra icim yaniyrdu cayir cayir.Allahtan sen istedin ne bicim konusuyrsun elinden alirsa gorursun diyrdum.basliyrdum aglamaya. sonra insanlar gitti 30.gunde. oh be ozgurluk dedim. Ama oyle olmadi. Bebek durmaz, yemek gerekir, temizlik gerekir. Yapamadikca yetersizlik hissi kaplar. Yetemiyrm yetisemiyrm, bakamiyrm; ben bu bebegi hak etmiyrm diye dusunursun. Dusundukce de batarsin. Cevren anlamaz.biz de bebek buyuttuk diye baslar. Her hareketin her sozun olay olur. Herkesin bebek bakimiyla ilgili fikrini dinlersin. Millete yapma etme dur dersin. Bebegini korursun. Aaaa bir bakarsin ki evladina cidden sadece sen bakiyrsun. Gece gunduz, ac susuz...esin hasta olur yatar ona da bakarsin. Ama sen hasta olsan da yine de bebegine sen bakarsin. Aslinda yetebildigini, ama yetisemedigini gorursun. Sonra yetismeye calismaktan vazgecer yorgun ama mutlu anne olursun. Onun bir gulumsemesi icin canini verirsin. Ben bunu yapamam ki dedigin herseyi yeri gelince bebegin icin yaptigini gorursun. Bebegin olunca o yikilmaz herseye yetisen kadin olmaktan vazgecersin.iste o zaman herseyin tadini cikarirsin...
Uzun oldu yine. Simdi geriye bakinca hamilelik muhtesem bir duyguymus. Keskeleri olmamali o zaman insanin diyrm.
Dogum sonrasi da mutlaka yardim almali, herseyi kendi ustlenmemeli diyrm. Cunku bizler robot degiliz. Kimse bu kadar yuku tek basina kaldiramaz diyrm. Bebek cok kiymetli ama annesi de kiymetli. Anne kiymetini bilmezse, bebegine bakamaz hale gelir. Cok bunalir sonra, ikisi de sefil olur.
Simdi cok sukur. Herseh rayina oturdu sayilir. Hala yetisemiyrm ama mutluyum.cunku bebegim mutlugerisi de olur bir sekilde...
Kendinizi bunaltmayin ve suclamayin.
Aynen cnm cok normal..ama kimse demeyince insan kendine yukleniyr. Beceriksizim, yetemiyrm, nazliyim, bunyem hassas, o nasil yapiyr vs vs vs... uzayip gidiyr...Canim az önce yazdigima cevap olmus.ben o istisnalardan degilim canim aynen bize tercuman olmussun tabi gebeligin 24 haftasına kadar ayni sonrası ne olur bilemem.ama yavrumu şimdiden kiskandigim kesin.herkes bi dogsa da sevseydik merak ediyoruz bilmem ne bebegimden konuştukça kisjaniyorum size ne o benim bebegim diyorum içimden.ve simdi bile bakiyorum üç çocuklu falan hanımlara ya da gebelere coj enerjik herşeye yetiyor gibi duruyorlar.onlara gore ben cok nazik ve hassasim gerçekten cogu ise yetisemiyorum bi misafire gözüm kesmiyor. biraz ayakta kalsam belim kopuyor.allahim ben nasil yavruma bakicam diyorum
sonra da rabbim sen evladi veriyorsan ona bakacak gucu de verirsin ins diye allaha sığınıyorum.
sagol canim yazdıkların hep olağan şeyler ama insanlar itiraftan kaçıyorlar.
ayy gerçekten az kalmış, canım hissetiklerin çok normal herkes doğsa derdi ben içimde kalsa derdim:)Ayyy sorma cutem ya, zaman azaldı, heyecanlandım bak şimdi düşününce :)
İşyerinde halletmem toparlamam gereken şeyler var aslında, son 23 günüm, inşallah halledebilirim.
Ne ara geçti bu kadar zaman ya, hiç anlamadımŞaka gibi...
Kuzumu sağ sağlim kucağımda görebilmek için sabırsızlanıyorum bir yandan, bir yandan da aynı senin hissettiklerini hissediyorum, içimden çıkacak, gerçk dünyaya gelecek, sanki onu içimdeki kadar iyi koruyamayacağım diye korkuyorum... Karışık duygularmış cidden cutem ya
Canım Allah kolaylık versin göbeğinde de sıkıntı yoktur inşaallah, emirin 12. günde düşmüştüKizlar mrb hic giremiyorum oglum hic yatmiyor asker gibiuiz. Bugun saglik ocagina ve cocuk dr gidecez olk kontrolu olacak yazacam firsat,bulunca. Bu arada gobegi daha,dusmedi etrafinda kan olmus kurumys bugun bisery olmaz insallah dua,edin
maşaallah kuzuna ne güzel birde erkek geliyor sağlıkla doğsun annesicanlar geçmişi okuyamadım kusura bakmayın ...
arefe günü kontrolüm vardı herşey yolundaydı çok şükür.
dr erkeğe benzetti yavrumu %80 lık de ıhtımal verdi...
ikili için kan verdim onun sonucunu bekliyorum...dualrınızı eksik etmeyin herşey yolunda olsun ...
canım göbek bakım setleri var ya ondan alsam mı hazır yazmışken sorayım dedim, emirde kullanmamıştım daYusram geçmiş olsun canım. Göbek bakımını yapıyorsun di mi canım? Birşey olmaz Allah'ın izniyle. İnşallah kontrolleriniz de iyi geçer cnm
belli canım kıskanç olduğui alacağın yapacağın yani planladığın hiç bir şeyi söyleme sakın ona nazar ederaynen canim hat safhada kiskanctir kendini bizimle kıyasliyo.
baktım ve bayıldımFoto ekledim
ay canım Allah korumuş anlıyorum o korkunu elin ayağın boşalır, o sahne sürekli gözünün önüne gelir ya düşseydi diye, şükür bir şey olmamış, tecrübe ede ede öğreniyoruz cutem senin suçun yokBenim uyumayan kuzu bebek arabasinda pispislayinca uyuamaya basladi. tabi 20 dk.filan.ben de uyanmasin diye bazen kemerini baglamiyrdum nasil olsa daha hareket etmiyr diye.demin de uyuttum ve sadece 1 dakikaligina wc ye gidip geldim ki arabada yan donmus, kenara tututanarak neredeyse beline kadar inmis asagi.son anda yakaladim desem yeridir.bir daha mi tovbe.o kadar cok agladim ki korkudan anlatamam kizlar. Hala bacarim titriyr. 5.ayim bitti diye bi haller oldu sipaya.
kimse sorgulayamaz çok çok çok iyi anlıyorum seniCnm. Erkek bebek daha zormus. Arastirdim hatta cunku cildirma noktasina gelmistim. Gece toplam 2 saat uyuyrdum. Gunduz sifir uyku. Tam 99 gun. Canimdan bezmistim. Hatta bir gun "seni hurdaciya veririm" diger gun "seni copcuye veririm yeter artik aglama" diyrdum. Ayyy hey gidi gunler. Kimse bunun icin sorgulmasin beni cunku yasamayan anlamaz. Hep ayaktaydim cnm. Tam 4 saat 1 saniye bile oturmadigimi biliyrm. Belkide dikisler ondan zor iyilesri benim bilemiyrm.
Kiskanc insan zordur. Benim kv kiskancliktan hasetlik bolumune terfi etti cnm. Allah sana da kolaylik versin.
süper yazmışsın canım, kesinlikle süper anne yok kimse palavra sıkmasın yani,ben hep diyordum doğum sonrası yardım alın çekinmeyin diye, çok iyi biliyordum çünkü yetememenin uykusuzluğun tek başınalığın ne olduğunu,ha ben iş söz konusu olunca gözü dönenlerdenim yapıyorum hamileyim vs demeden sonra olan bana oluyor günlerce her yerim ağrıyor sancım oluyor vs. hamileyken ve doğum sonrası naz yapmayı bilmek lazım, ben eşim anlamıyor diye naz yapmıyorum pes ettim biliyorum pişman olucam ama anlamıyor adam napıyım, ona göre emire bakması yeterli, onu giydirmesi uyutması altını değişmesi ama elimde ağır bir şey görse bir kere alıyorsa 10 kere unutur illa söylemem lazım, hal böyle olunca ne nazı eflal diyorum kendi işini kendin yapIllaki istisnalar vardir ama genelde kadinlarin benzer seyleri hissettigini farkettim. Yine de ben kendi yasadigimi yazayim. Cogu insan yazmaya cesaret edemiyr; ayiplanmaktan ya da aaa sen nasil annesin denmesinden cekindigi icin. Oysa ne yasadigini insan acikca belirtse, tecrubesiz insanlar kendini yalniz hissetmeyip, bu durumun olagan oldugunu anlayip daha kolay atlatacaklar sikintili donemlerini...
Hamiligimi ilk ogrendigimde havalara uctum..sonra saskinlik geldi. Derken kan tahlilleri, usgler.hersey iyiydi, ama 12 hafta bitene kadar hep korku vardi. Kaybetme korkusu. Hep benim yuzumden kaybederim korkusu; yaptigim ters bir hareketten dolayi, yedigim yanlis birseyden dolayi, vs...sanirim iki bebek kaybetmemin de etkisi buyuktu bu korkularda. Ben bu bebege nasil bakacagim, daha kendime bakamiyrm, ev islerini bile yapamazken cocuga nasil bakarim endisesi cunku ilk 12 hafta hormonel dengesizlikten dolayi yorgun, bitkin, dusuk tansiyonlu,migdeden dolayi rahat beslenememe gibi olaylar yasiyrz.hic bitmeyecek gibi geliyr insana.
Derken balayi donemi.12-24 haftalar arasi. Deli gibi aktif olup gebe oldugumu unuttugum, hayaller kurdugum, herseyin mukemmel olacagini dusundugum,alisveris ve hazirliklarla gecen haftalar.
24 ten doguma kadar olan surede vucut agirlasiyr. Nefes almakta, yurumekte, uyumakta, yemek yemekte,hatta bir bardagi alip yerine koyarken bile zorlaninca devrelerim yanmisti. Ben nasil anneyim, nasil insanim, millet ne kadar rahat ben daha evime bile yetisemiyrm.yemek yapamiyrm,temizlik yapamiyrm,kendime zor bakiyrm bebege nasil bakacagim diye bunalir aglardim. Dogum yaklastikca korkular daha da artti. Bebegimi icimden almasinlar, bagimizi koparmasinlar istedim. O benimdi. Benden baskasi dokunmasin gormesin istedim. Onu herkesten nasil koruyacagimi, insalarin kotuluklerinden nasil uzak tutacagimi dusunur aglardim. Karnimda ona bakmak cok daha kolaydi ama disarda...iste bilmedigim kisim beni korkutandi. Derken dr artik dogur dedison 5 gun kala demisti. Artik dogsun istedim. Yuzunu goreyim koklayim istedim. Doguma girmek karmasik duygular. Anlatilmaz..sonrasi mi iste asil ondan sonra basliyr hersey...
Bebegimle kavusmak anlatilmaz bir mucizeydi.onu koklamak..o koku cidden cennet kokusu sanirim tarifi yok. Sesini sanki hep biliyrdum.hep kulagimdaymis gibiydi.emmek icin cabalamasini izlemek ise cok zevkliydi. Dogum sonrasi tabiki sikintilar yasadim fiziksel ama ennnnn zoru ruhsal olani. Herkes size potansiyel ruh hastasi olarak bakiyr. Herseye agliyrdum. Evde surekli birileri bunaliyrdum. Emzirirken kan ter icinde kaliyrdum. Artik herkes evine gitsin bende ailemle kalayim diyrdum. Ben herseye yeterim saniyrdum. Gece kimse kalmadigi icin sabahlari zombi gibi kalkiyrdum.inanin kac gun banyo edemedigimi bile unutuyrdum. O kadar cok agliyordu ki oglum, sabaha kadar ayakta salonda kosuyrdum.kocamda uyuyrdu.tabi verirsin 15 kg 52 gunde. O zamanlar kocama cok kiziyrdum..sadece benim mi bu bebek neden o yatiyr ben dikisli halimle bu kadar yoruluyrm diyrdum. Ofke nobetlerine cok girdim. Bazen icimden cok kizdim bebege.sen olmasan uyurdum simdi diyrdum.sonra icim yaniyrdu cayir cayir.Allahtan sen istedin ne bicim konusuyrsun elinden alirsa gorursun diyrdum.basliyrdum aglamaya. sonra insanlar gitti 30.gunde. oh be ozgurluk dedim. Ama oyle olmadi. Bebek durmaz, yemek gerekir, temizlik gerekir. Yapamadikca yetersizlik hissi kaplar. Yetemiyrm yetisemiyrm, bakamiyrm; ben bu bebegi hak etmiyrm diye dusunursun. Dusundukce de batarsin. Cevren anlamaz.biz de bebek buyuttuk diye baslar. Her hareketin her sozun olay olur. Herkesin bebek bakimiyla ilgili fikrini dinlersin. Millete yapma etme dur dersin. Bebegini korursun. Aaaa bir bakarsin ki evladina cidden sadece sen bakiyrsun. Gece gunduz, ac susuz...esin hasta olur yatar ona da bakarsin. Ama sen hasta olsan da yine de bebegine sen bakarsin. Aslinda yetebildigini, ama yetisemedigini gorursun. Sonra yetismeye calismaktan vazgecer yorgun ama mutlu anne olursun. Onun bir gulumsemesi icin canini verirsin. Ben bunu yapamam ki dedigin herseyi yeri gelince bebegin icin yaptigini gorursun. Bebegin olunca o yikilmaz herseye yetisen kadin olmaktan vazgecersin.iste o zaman herseyin tadini cikarirsin...
Uzun oldu yine. Simdi geriye bakinca hamilelik muhtesem bir duyguymus. Keskeleri olmamali o zaman insanin diyrm.
Dogum sonrasi da mutlaka yardim almali, herseyi kendi ustlenmemeli diyrm. Cunku bizler robot degiliz. Kimse bu kadar yuku tek basina kaldiramaz diyrm. Bebek cok kiymetli ama annesi de kiymetli. Anne kiymetini bilmezse, bebegine bakamaz hale gelir. Cok bunalir sonra, ikisi de sefil olur.
Simdi cok sukur. Herseh rayina oturdu sayilir. Hala yetisemiyrm ama mutluyum.cunku bebegim mutlugerisi de olur bir sekilde...
canım ben git derim bebek olunca zor olur gitmenbi seminerden bahsetmiştim ya pazartesi basliycak iki aylık. alfabetik siraya gore almislar ismim h ile başlıyor ve ikinci döneme kaldim malum izinde oluyorum yeni dogum yapmis olucam katilmam mümkün değil.zorunlu seminer aceba bu ilk grupta katilsam mi ama son aylarima denk geliyor ders çalışabilir miyim bol kuran ezberi yapmamız gerekiyor eger yapamazsam bi daha katilicam.yarin gorusmeye gidicem kızlar.sabah kursa saat 1 den 5 e kadar seminere ama gözüm yemiyor.
yoksa bebegimi birakip gidicem cunku 2 sene içerisinde mutlaka almam lazım. onu hiç istemiyorum.
Son aylar gerçekten cok mu zor semineri atlatamaz miyim?.
Canim az önce yazdigima cevap olmus.ben o istisnalardan degilim canim aynen bize tercuman olmussun tabi gebeligin 24 haftasına kadar ayni sonrası ne olur bilemem.ama yavrumu şimdiden kiskandigim kesin.herkes bi dogsa da sevseydik merak ediyoruz bilmem ne bebegimden konuştukça kisjaniyorum size ne o benim bebegim diyorum içimden.ve simdi bile bakiyorum üç çocuklu falan hanımlara ya da gebelere coj enerjik herşeye yetiyor gibi duruyorlar.onlara gore ben cok nazik ve hassasim gerçekten cogu ise yetisemiyorum bi misafire gözüm kesmiyor. biraz ayakta kalsam belim kopuyor.allahim ben nasil yavruma bakicam diyorum
sonra da rabbim sen evladi veriyorsan ona bakacak gucu de verirsin ins diye allaha sığınıyorum.
sagol canim yazdıkların hep olağan şeyler ama insanlar itiraftan kaçıyorlar.
Illaki istisnalar vardir ama genelde kadinlarin benzer seyleri hissettigini farkettim. Yine de ben kendi yasadigimi yazayim. Cogu insan yazmaya cesaret edemiyr; ayiplanmaktan ya da aaa sen nasil annesin denmesinden cekindigi icin. Oysa ne yasadigini insan acikca belirtse, tecrubesiz insanlar kendini yalniz hissetmeyip, bu durumun olagan oldugunu anlayip daha kolay atlatacaklar sikintili donemlerini...
ay kızlar ben çok mu fenayımeltim bebek çeyizi derler burda annesinin aldıklarını göstermek için çağırmıştı bizi gittik bakmaya hem de hastane çantasını falan sordu eksik var mı abla bak diye baktık neyse, dedim yıkadın değil mi, yooook dedi yıkamadan olur mu sen kendine çamaşır alınca yıkayıp giyorsunda daha yeni doğan bebeğe bir sürü kişinin elinin değdiği bir sürü kimyasalın kullanıldığı giysileri nasıl giydiriceksin dedim, istedim bir çamaşır selesi, seçtim ilk aylar giyeceklerini bunları at hemen yıka 3 haftan kaldı niye sormuyorsun dedim kv de yanımdaydı annem ütüler sen yıka dedim kadın da ütülerim tabi dedi, ohhhhh içim nasıl rahatladı bir bilseniz
kaynımada dedim o arada yanımıza gelmişti ne oluyor dedi yıkamamışta kıyafetleri dedim şikayet ettimo da onu da mı ben yıkıyım evin işini yaptığım yetmiyor mu x dedi
eksikleri varmış kaynım alırız diye erteliyormuş onu da fırçaladım doğum geldi çattı hemen alın dedim
dün çağırdılar gittik eksiklerini beraber aldık
içim rahatladı kızlar
sanane kız fena elti diyebilirsiniz tabi
sanane olur mu canim ne guzel bi abla gibi ilgilenmissin.ah benim eltiler cok soğuklar . şükür hamile kaldim da laf vurmalarindan kurtuldum şimdi iyi oldular.ha icinden çıkıyor mu hayir.teyzelerin falan cocugu yok ya sanıyorlardi duhanin da olmayacak ve olmayabilirdi de imtihan dünyası.yeterince üzdüler doyurdular.ben ne yaptım her zaman sustum.allaha havale ettim.ay kızlar ben çok mu fenayımeltim bebek çeyizi derler burda annesinin aldıklarını göstermek için çağırmıştı bizi gittik bakmaya hem de hastane çantasını falan sordu eksik var mı abla bak diye baktık neyse, dedim yıkadın değil mi, yooook dedi yıkamadan olur mu sen kendine çamaşır alınca yıkayıp giyorsunda daha yeni doğan bebeğe bir sürü kişinin elinin değdiği bir sürü kimyasalın kullanıldığı giysileri nasıl giydiriceksin dedim, istedim bir çamaşır selesi, seçtim ilk aylar giyeceklerini bunları at hemen yıka 3 haftan kaldı niye sormuyorsun dedim kv de yanımdaydı annem ütüler sen yıka dedim kadın da ütülerim tabi dedi, ohhhhh içim nasıl rahatladı bir bilseniz
kaynımada dedim o arada yanımıza gelmişti ne oluyor dedi yıkamamışta kıyafetleri dedim şikayet ettimo da onu da mı ben yıkıyım evin işini yaptığım yetmiyor mu x dedi
eksikleri varmış kaynım alırız diye erteliyormuş onu da fırçaladım doğum geldi çattı hemen alın dedim
dün çağırdılar gittik eksiklerini beraber aldık
içim rahatladı kızlar
sanane kız fena elti diyebilirsiniz tabi
Bu sabah da 36.8 e cıktım bi tık daha. İnş pozitif olur ne olur dua edin. Çok istiyorum bebeğimin olmasını :)canım düşünme demek kolay tabi ama yaşadığın sağlık sorunlarını unutma hepsinin kaynağı o kadın yazık sana da eşinede rüzgara da, bıraksın artık rahat nefes alın, bundan sonra tavrın hep net olsun canım alttan alma derim çünkü bunca zaman anlamamışlar
adı kv işte canım hepsinin tutuyor damarı, en iyisi benimki derim ama onun da tutar arada tabi ben cevabını verdiğim için takmamo içinde kalan şey neyse ye mutlaka bilirim ne kötü oluyor insan
eltilerle takılmanı kıskanmış belli
güzel gidiyor hadi hayırlısı:)
hayirlica pozitif i görürsün inş. rabbim daha fazla bekletmeden göndersin mucizesini.Bu sabah da 36.8 e cıktım bi tık daha. İnş pozitif olur ne olur dua edin. Çok istiyorum bebeğimin olmasını :)
yok canım bozulmadı geçenlerde yazmıştım gerçekten bilmiyor cahilliğinden öyle yapıyormuş bende hatta kendime kızmıştım eleştiriyorum diye üzülmüştümyok yok çok iyi yapmışsın.
bak hemen nasıl halletmişler.yoksa senin içine dert olucaktı
eltin bişey dedimi peki bozuldumu?
senin gibi eltiye can kurban yaa.
canım kızıyorum ama yardım isteyince hiç dayanamıyorum hemen yardım ediyorum canla başla, alışverişde eğildim kalktım unutuyorum ben halimi, o uyardı eğilme sen görevli versin falan diye, yeter ki yardım istesin elimden geldiğince ederim, benim kızdığım kaç kere dediğim halde bir şey sormamasıydı, sanırım anladı artıksanane olur mu canim ne guzel bi abla gibi ilgilenmissin.ah benim eltiler cok soğuklar . şükür hamile kaldim da laf vurmalarindan kurtuldum şimdi iyi oldular.ha icinden çıkıyor mu hayir.teyzelerin falan cocugu yok ya sanıyorlardi duhanin da olmayacak ve olmayabilirdi de imtihan dünyası.yeterince üzdüler doyurdular.ben ne yaptım her zaman sustum.allaha havale ettim.
Bu sabah da 36.8 e cıktım bi tık daha. İnş pozitif olur ne olur dua edin. Çok istiyorum bebeğimin olmasını :)
evet duham, vakit daralıyor artıkİnşallah canım amin, hepimiz hayırlısıyla kavuşalım canım. Yusra da doğurduğuna göre sırada ben mi varım? Benden önde kimse varmıydı ki ya kafam karıştı ?
hoşbuldum tatlımmmben iyiyim çok şükür sen nasılsın canım? Miniğim de büyüdü artık maşallah ben pek büyümedim, kilolu hamile kalmanın avantajını yaşıyorum bayramda gören şaşırıyor, biz seni daha farklı bekliyorduk diye ama son bir kaç gündür iştahım açıldı tatlıya karşı. Bir de şekerim normal gidiyor diye yüz buldum, kaçamak kaçamak çikolata fln yiyorum oğlumu da kısmetse cumartesi günü göreceğim. inşallah bu sefer barışmıştır bizle de, yüzünü gösterir senin minnoş nasıl bakiyim? büyümüştür o da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?