Bayildim cnm. Ellerine saglik..saglikla agiz tadiyla kullanin. Cok guzeller..Kızlar yaptıklarıma bakın
Bakalım beğenicekmisinz
Bi halımız kaldı oda hafta içinde gelecek inş
Amin canim insallah.Amin canım inş en kısa zamanda Allah'ın izniyle gelir melekleriniz
Ayyy harika cok gusel tütü masallah..Kızlar yaptıklarıma bakın
Bakalım beğenicekmisinz
Evet bencede erken hem de 1 hafta kadarLeke gelmesi adet olacagin anlamina gelmez cnm. Henuz erken. Dr.a git gebelik suphem var de. O ilac versin. Kafana gore alma. Bana dr ilk 3 ay hic ilac alinmamali demisti.
Usg kagidi varda Fl degerini 7 ile carp boyunu bulursun cnm. Masallah kuzuna. Ohhh evde olmana da sevindim. Dinlen gez dolas...çok yorgunumm.şükür bugünü de atlattim...kontrol guzeldi hersey yolunda cok şükür. oğluşum 2090 gr di boyunu bilmiyorum maşallah...böbreğim buyumus malesef dr ürolojiye gönderdi....nst ye girdim ilk once birsey çıkmadı dr ac misin dedi.actim kurstan gecmistim hastaneye. sonra yemegimi tatlimi yedim.tekrar girdim hemsire yine zorlandı kanimca karin yapim geregi bebegin hareketleri cok zor hissediliyor nst de zor çıktı yanlış mi düşünüyorum tam ifade edemedim ama...
raporumu da aldim şükürler olsun artik evdeyim ins hayirlica geçirir de dogumumu yaparim.
cutem kayseriye gidemem ki snnem olsaydi belki ama artik kismetim bu dr a ilgileniyor da artik özel ya.
sağol cutem içimi rahatlatıyorsun, bu hafta sıkı beslenicem düzenli yemiyorum sanırım artık canım istemiyor ki hiçCnm. Yusuf da hizli alirken yavasladi. Sorun yok yani.
32+5te 2400
34+5te 2760
36+5te 2950
38+3te dogdu ve 3230gramdi. Bak yusuf d 34ten 36ya 190 gram aldi. Oysa ondan once 2haftada 800gram aldigini biliyrm. Simdi kilo konusunda gerilme artik. Dr sirf sen rahatla diye demis her hafta gel diye. Yusuf da o kadar asagidaydi biliyrm o aciyi. Usg bastirinca aciyr baya... yani bu da normal.
Gelelim doguma. Kpnin agzina terlik vurasim geldi. Bu konuya karisma hakki yok. Ama ailevi olaylara bazen karsi gelemiyrz biliyrm. Diyelim kadin dr.a gittin devletteki. O gunde dr.a bisi oldu mecbur erkek dr girdi sezeryana. Yine mi olay olacak cnm esin tarafinda. Neyse diyeylim. Ozeldeki hakkinda hep kotuyse yorum bosver cnm. Devletteki kadin iyiyse ona git artik cnm.
canım tahin helvası yiyorum dün tahin aldırdım direk onu yiyicem artık çok sağol, inşaallah eymenime yararEylul masallah size
Duham hayirli haberlerle gel
Hifam iyiki dogdun bebegin Rabbimin hediyesi olsun sana
Cutwm saagol tavsiyen icin
Eflamin kuzum sagol yardimin icin
Bizdede bi kontrolumuzde sadecw 190 gr almisti ve ben cok korkmustum sonra gittik yine az almis hatta yazmistim ama doktor az da olsa almasi onemli takilacak visey yok demisti ve ben ondan sonra her kahvaltida tahin pekmez yedim Eren beklenen dogum kilosunun ustunde dogdu masallah stres yapma bitanem dpktor.konisindada insallah en hayirlisi olur
canım snein giydiğinden bir kat fazla giyicek bebeğin, erkek bebek sıcağı sevmez ondan da huysuz olur bilgin olsunKizlar tecrubelisiniz Eren 66 gunluk 3. Ayin icnde artik nasil giydirliyim annem hala ince battaniyesi ile yatiriyor kalkincada mecburen kalin battaniyesi sariyor ama ev sicak ben kalin bisey giyinemiyorum yani ama annem bu bebek deyip duruyor. Uzun kollu atlet uzerinede takimlarindan giydiriyoruz altta corabi oluyor alt esofmanlari cogunlukla ayakli ben artik battaniye ile yatirmak istemiyorum, Siz ne yapiyordunuz ?
Bide yatarken yastim kullaniyormuydunuz ?
son olarak her ogunde ortalam kac cc anne sutu yada mama yemeli?
Kizkar yardim edin kendimi cok yetersiz hissediyorum esimle oglum dogdugundan beri iyi degiliz belkide hep bouledi ama brnim tahammul gucum bitti
canım çıplak oluyorsun sezaryanda her yerin açık oluyor, amincanım ıns kilo alımı normale döner..
sezeryanda erkek kadın ne farketmezki ein niye istemiyor anlamadım.
canım evde olman ne iyi oldu sana dinlenirsin, yetersin annesi merak etme bunları düşünmen zaten yeteceğini gösterirCanlaaaarrr nasılsınız ?
Çok özledim sizleri gitemiyorum eskiSi gibi evdeyim artık işleri yetiştirmeye çalışıyoruz kızımın odasını hazırladık :) tel. Den yazıyorm şuan...
inş hepiniz iyisiniZdir
P. Tesi doğum iznine ayrıldım
Biz iyiyz şükürler olsun Kızımın kilosu 2.900 dü maşallah
P. Tesi çatı muayenesi var ozmaan normal yada sezaryan mı belli olacak .. Bu hafta benim kasık ağrılarım arttı kasık bacak arasına giren iğne batması gibi bir anlık ağrı oluyor ..ve duygu karışıklığı yaşıyorum nedense bi an ağlamak gelio moralim bozuk herşeyi düşünüyorum kendim yetebilecrkmiyim herşeye die öyle düşünceler içindeyim kafam çok karışık yani ...
Neyse
Yeni hamişlerimiz var mı ? :)
Rabbim hepinizi korusun
Ve
Isteyen herkese bu duyguları yaşatsın
Amin...
dr a sormadan kullanma canımArkadaslar
Ben iyiden iyiye grip oldum yahu. Belki bu sefer tutmustur diye ilac da icmedim. Ama bugun baktim leke gelmis. Bu durumda ilaca baslasam mi
Aslinda bu ay asilama dusunuyodum ama hastalik olunca ilac etkisiyle falan aksilik olur mu bilemedim. N'apsam?
çok güzeller canım ellerine sağlıkKızlar yaptıklarıma bakın
Bakalım beğenicekmisinz
maşaallah kuzuna canım, nst de bebeğin kalp atışlarının inişli çıkışlı olması lazım yani hareket etmesi uyumaması lazım seninki uyuyordur ondan tekrar çekilmiştri karın yapınla alakalı değil canım, evde olmana çok seeindimçok yorgunumm.şükür bugünü de atlattim...kontrol guzeldi hersey yolunda cok şükür. oğluşum 2090 gr di boyunu bilmiyorum maşallah...böbreğim buyumus malesef dr ürolojiye gönderdi....nst ye girdim ilk once birsey çıkmadı dr ac misin dedi.actim kurstan gecmistim hastaneye. sonra yemegimi tatlimi yedim.tekrar girdim hemsire yine zorlandı kanimca karin yapim geregi bebegin hareketleri cok zor hissediliyor nst de zor çıktı yanlış mi düşünüyorum tam ifade edemedim ama...
raporumu da aldim şükürler olsun artik evdeyim ins hayirlica geçirir de dogumumu yaparim.
cutem kayseriye gidemem ki snnem olsaydi belki ama artik kismetim bu dr a ilgileniyor da artik özel ya.
canım bende biliyorum eşimde biliyor ama işte olmuyor ne kadar karışmasalar da babası ve babasına karşı gelemez eşimeflalim kuzum.kizlar da soylemis sıkma canını onemli olan kilo almasi...dr meselesinde cokk iyi anlıyorum.erkek dr da bixim aile de tutucudur hekeki esim erkek dr asla izin vermezdi Allah var kp ler erkegi istemez ama karışmaz lar da...mesele saglik olunca edim kendi eliyle erkek dr götürdü hem muayene hem ameliyat oldum saglik once geliyor Allah da zaruret durumda izin vermis biliyorsun.....ama madem ozeldeki iyi degil parana da yazik devlette o bayan a gidersin canim.ne olur üzülmeeee.bebisler cok etkikeniyor malesef.
foto yeniden koydum.Allah Allah onceki gibi yaptım niye olmuyor anlamadim.
niye bukadar geriliyorsun canım ya,benim iki sezeryanım ikide aynı yerden ameliyatım var inan çabucak geçecek,dikişlerini korumaya gelince oglun dogum olunca farkına varıcak ve daha dikkatli olucak emin olYok kuzum sezaryandan diyen kv de onun tezi yanionun öyle absürd teşhisleri vardır sağlıkla ilgili
Artık kabullendim cutem sezaryan olacak bu kesin, en rahat şekilde nasıl atlatırım onu düşünüyorum şimdi:)
Yaklaştıkça geriliyorum, emirle napıcam dikiş yerimi nasıl sakınıcam ondan bilemiyorum çünkü yapmadan asla anlamıyor açıklıyoruz anlamıyor, anlamıyor anlamıyor yani işine gelmeyince dinlemiyor paşamız:)
Sürekli eymenden bahsediyor şöyle yapıcaz böyle yapıcaz diye artırdı artık onla ilgili konuşmalarını
Rüzgar nasıl canım çıktı mı dişi, emekleme faaliyetleri ne alemde, ek gıda maceranız nasıl, sen nasılsın?
hoşgeldin canım geçmiş olsun,sen geldin birde azapçiçegi gelse merakta bırakmasaTopikcanlarım,sevgili arkadaşlarım...
Uzun zamandır aranızda değilim..Hepinizi çok özledim..Haber vermeden kendimi burdan soyutladığım için özür diliyorum. Ben henüz tüp bebek tedavisine başlayamadım.Rahim perdem boydan boya çift rahim görüntüsünü çıkaracak kadar uzunmuş.Bi operasyonla perdem alındı. 1 ay sonra tekrar bi rahim filmiyle bakılacak.ikinci ameliyata ihtiyaç olup olmadığına karar verecekler.Sonrasında inşallah artık tedavinin ilk adımını atıcaz.Sizler nasılsınızz,yeni hamişler illaki vardır.Doğum yapan oldu mu ? Birsürü merak ettiğim şeyler var,artık okudukça öğrenirim :) Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum
çok zor kuzum anlıyorum,aynen bende geceleri inliyormuşum eşim kaçkez uyandırıp yatakta dönmeme yardımcı oldu,ayaklarımın altı yastık dolu yatakta birazda olsa destek oluyor insana,benim benim dr.da em erken 7 ocak yoksada 10 15 arası dedi hayırlısı bakalımsorma canım ağrı eşiğim yüksek dediler birde yüksek olmasa bayılıcam demek kiben gün içinde sürekli yerlerdeydim emirle oyun oynuyoruz oyun hamuru, lego, yap boz, resim derken bacaklarımı nasıl koyacağımı ne şekil oturacağımı şaşıyorum ikiye ayırıp oturuyorum:) bağdaş kursam çatı kemiklerim zonkluyor, birde wc ye giriyor beyimiz çömeliyorum sürekli, tabure koydum artık ona oturuyorum uzun duracaksa gece sürekli inliyormuşum ben, sağa sola dönmek aynen zor oluyor diyorum ben emirde ne rahatmışım kuş gibi hafifmişim
demek sezaryandı normal sanıyordum, benim tarih 5 ocak oldu
yok canım o modeller bize denk gelmiyor, kadir tuğcuyu duymuşsundur çocuk dr u bir sitede soruları cevaplıyor ben ona sormuştum uyku işini bazıları yumurtadan böyle çıkıyor modeli böyle yapacak bir şey yok demişti
inşaallah iyi bir dr bulursun
çoookk cici bunlar maaşallah güle güle kullanınKızlar yaptıklarıma bakın
Bakalım beğenicekmisinz
cute bu konuda bende çok endişeliyim,kasım 12 de özelde bakıldı 1700gr.dedi dr.1 hafta sonrası devlette bakıldı 1550gr.dedi dr.bende dedim ama geçen hafta 1700 dü dedim,dr.olabilir bazen farklı gösterir dedi neyse 1550 dedikten 1 hafta sonra tekrar aynı dr.a gittim 1400 dedi bu seferde telaşlanıp ama geçen haftada siz baktınız aynı makina dedim bebek geriliyor ozaman dedim,bana dedigi laf şu oldu aynı ult.olsada bazen yanlış ölçüm yapılabiliyor sen kafana takma bu ölçümleri dedi,ama şimdiye kadar herşey yolundayken hafta hesaplamada herşey günün gününe denkken şimdi neolduda hem kiloda hem haftada geri çıkmaya başladı,sence neyapmalıyım,çok endişe ediyorum çünki büyük oglumu 2 küçük oglumu 8 aylıkken 1 kilo dogurdum ve çok ama çok zorlandım büyütmekte ben yinemi besleyemiyorum aceba kuzuyuCnm. Kiloyu dert etme. Son haftalarda boyle yavaslamisti yusufunda. Ayrica kilo almis. Eger kilo alimi dursa yada gerilese o zaman problemdi rahat ol. Ayrica 2 farkli dr 2 farkli cihaz. Inan hata payi olur ölcumlerinde. Sana eymen asagi inmistir, cati agrin ondandir diyecektim ama sen paniklersin diye dememistim. Sorun degil bu cnm ama. Ne guzel masallah eymene.
Ozeldeki dr.u neden tavsiye etmiyrmus peki?
aahh ah 2 sezeryan iki ameliyat hastanede beni anadan üryan görmeyen personel kalmadı galibaSezeryanda da normal dogum gibi cnm. Tamamen gorunuyr her yanin. Sonradan kapatiyrlar ama ojce herkes goruyr. Sonda vs takiyrlar kiiii benim sansima tummmmm ekip erkekti...
Cnm. Canin acir benim de oyleydi. 2 adim atar 3 nefes alirdim sonlarda. Farkli guzelim her gebelik. Korkma erkende dogurmazsin. Zaten 36nin bitmesine bisi kalmasi. Hem dogum olacak gibi olsa dr almaz o riski. Coktannnnn dogurturdu senj, oyle dusun...artik rahatla eflal. Bak dogym sonrasi sinirledin fena bosalacak boyle giderse. Bu kez de emire bakmistim eymene niye bakamiyrm diye uzuleceksin hasta olup.sağol cutem içimi rahatlatıyorsun, bu hafta sıkı beslenicem düzenli yemiyorum sanırım artık canım istemiyor ki hiç
çok acıyor canım cutem çıktı çıkacak gibi ne farklıymış hamilelikler meğer ben ne rahatmışım emirde şimdi tın tın yürüyorum ağrıdan, erken doğmaz değil mi cutem çok korkuyorum vajinamda sürekli acı var açılma acısı gibi
eşimle karara bağlayalım artık dr işini ruhum daraldı bu konudan
öpüyorum seni:)
canım tahin helvası yiyorum dün tahin aldırdım direk onu yiyicem artık çok sağol, inşaallah eymenime yarar
canım snein giydiğinden bir kat fazla giyicek bebeğin, erkek bebek sıcağı sevmez ondan da huysuz olur bilgin olsun
yastık bir sene kullanmadım ben
mama olayını bilemiyorum canım, sütüde emdiği kadar emziriyordum ben
eşinle inşaallah düzelir aranız canım inşaallah
canım çıplak oluyorsun sezaryanda her yerin açık oluyor, amin
canım evde olman ne iyi oldu sana dinlenirsin, yetersin annesi merak etme bunları düşünmen zaten yeteceğini gösterir
dr a sormadan kullanma canım
çok güzeller canım ellerine sağlık
maşaallah kuzuna canım, nst de bebeğin kalp atışlarının inişli çıkışlı olması lazım yani hareket etmesi uyumaması lazım seninki uyuyordur ondan tekrar çekilmiştri karın yapınla alakalı değil canım, evde olmana çok seeindim
canım bende biliyorum eşimde biliyor ama işte olmuyor ne kadar karışmasalar da babası ve babasına karşı gelemez eşimkarar vericem artık canım dr a inşaallah
gördüm sonunda:)
Devlettekime guvenme. Acilen baska dr.a da gorun. Olcumleri hatali bile olsa yine de kilo almasi lazimdi. Gerileme var cnm. Benim bildigim sorun bu.cute bu konuda bende çok endişeliyim,kasım 12 de özelde bakıldı 1700gr.dedi dr.1 hafta sonrası devlette bakıldı 1550gr.dedi dr.bende dedim ama geçen hafta 1700 dü dedim,dr.olabilir bazen farklı gösterir dedi neyse 1550 dedikten 1 hafta sonra tekrar aynı dr.a gittim 1400 dedi bu seferde telaşlanıp ama geçen haftada siz baktınız aynı makina dedim bebek geriliyor ozaman dedim,bana dedigi laf şu oldu aynı ult.olsada bazen yanlış ölçüm yapılabiliyor sen kafana takma bu ölçümleri dedi,ama şimdiye kadar herşey yolundayken hafta hesaplamada herşey günün gününe denkken şimdi neolduda hem kiloda hem haftada geri çıkmaya başladı,sence neyapmalıyım,çok endişe ediyorum çünki büyük oglumu 2 küçük oglumu 8 aylıkken 1 kilo dogurdum ve çok ama çok zorlandım büyütmekte ben yinemi besleyemiyorum aceba kuzuyu
aahh ah 2 sezeryan iki ameliyat hastanede beni anadan üryan görmeyen personel kalmadı galiba
biz ikisini de kullandık canım. çakşır sperm kalitesini arttırıyor; sayısını, hızını her şeyini etkiliyor.çakşır suyu mu alayım keçi boynuzu özü mü alayım.. çakşır neye yarıyor canm? havuç suyunuda gece veriyorum
hmm biraz araştırdım ben de canım, 14 ve sonrasıymış doğru. benim küçük olan fırlamış dr ilaç verdi düşsün diye. şimdi iyi tansiyonum şükür.Cnm 14/9 ve sonrasi sorun. Benim 10/6 dir. Gebelikte 13/8 oluyrdu benim..dr sorun degil demisti. Sarimsak yiyrdum o zaman.
doğum gününü yakalayamadım canım kusura bakma.kızlar yarın doğum günüm.
ve yarın akrabalar misafirliğe geliyolar.
gündüz misafir ağırlıcam.akşama artık doğum günümü kutlayan olursa kutlarız diye düşünüyorum.
resmen kendi doğum günüme kendim pasta yaptım
üzerinede mum dikip kendime iyiki doğdun dicem
maaşallah canım, çok iyi görünüyorsun.foto ekledim ins olmuştur canlar...
canım her şeyde bir hayır vardır. üzme kendini.gittigim hastanenin diyetisteyeni arkadaş dr umun gittigini söyledi aksam beraberdik.... cok üzüldüm kaldım istemediğim dr a nasip degilmis ona doğum yapmak...dr umun esi Kayseride kendi burdaydi kocasinin yanina gitmiş durdu durdu neyse...ama cok üzüldüm hic beklemiyrdum.
canım bebek kilo aldıkça sorun yok, vermesi problem olur. canını sıkma. benimki de son ölçümde daha az kilo almış ve ölçüme göre haftası da olduğundan küçük görünüyor. ama dr her şey yolunda dedi.Selam kızlar bugün devlette ki dr uma gittim, moralim bozuk iki hafta önce 2400 gr dı şimdi 2600dr normal dedi ama ben dedim ki ilk gebeliğimde de böyle oldu son ay durakladı kilo alması , o zaman her hafta gel bakalım dedi, çok gergin duruyorsun sakinleş dedi bebeğimin başı epey aşağı inmiş ultrasonla bakarken canım yandı tam kasığımda başı, aşağılamış epey dedi
Canım sıkkın niye böyle oluyor hep stresten tabi, daha dr umu kesinleştiremedim, özelde olacaktı bugün devlette ki dr da sıra beklerken sağlık ocağındaki ebemde ordaydı o da hamile ve özeldekini asla tavsiye etmedi, ben ortada kaldım resmendevlette bu gittiğim erkek ve eşim asla ona yaptırmaz sezaryanı, canım sıkkın ne olacak bilmiyorum
evin sıcaklığı 19-22 derece arası olmalı canım. yurt dışında hemşireler oda sıcaklığını ölçmeye gelirlermiş ( annem anlatır hep ) eğer yüksekse çok kızarlarmış. doğduğu ilk günler evde bere ve eldiven giydirilmeli, sonrasında ise giydirilmemeli. eldiven sadece sıcaklıkla alakalı değil, çocuğun psikomotor gelişimi açısından elleri çıplak olmalı.Kizlar tecrubelisiniz Eren 66 gunluk 3. Ayin icnde artik nasil giydirliyim annem hala ince battaniyesi ile yatiriyor kalkincada mecburen kalin battaniyesi sariyor ama ev sicak ben kalin bisey giyinemiyorum yani ama annem bu bebek deyip duruyor. Uzun kollu atlet uzerinede takimlarindan giydiriyoruz altta corabi oluyor alt esofmanlari cogunlukla ayakli ben artik battaniye ile yatirmak istemiyorum, Siz ne yapiyordunuz ?
Bide yatarken yastim kullaniyormuydunuz ?
son olarak her ogunde ortalam kac cc anne sutu yada mama yemeli?
Kizkar yardim edin kendimi cok yetersiz hissediyorum esimle oglum dogdugundan beri iyi degiliz belkide hep bouledi ama brnim tahammul gucum bitti
Canlaaaarrr nasılsınız ?
Çok özledim sizleri gitemiyorum eskiSi gibi evdeyim artık işleri yetiştirmeye çalışıyoruz kızımın odasını hazırladık :) tel. Den yazıyorm şuan...
inş hepiniz iyisiniZdir
P. Tesi doğum iznine ayrıldım
Biz iyiyz şükürler olsun Kızımın kilosu 2.900 dü maşallah
P. Tesi çatı muayenesi var ozmaan normal yada sezaryan mı belli olacak .. Bu hafta benim kasık ağrılarım arttı kasık bacak arasına giren iğne batması gibi bir anlık ağrı oluyor ..ve duygu karışıklığı yaşıyorum nedense bi an ağlamak gelio moralim bozuk herşeyi düşünüyorum kendim yetebilecrkmiyim herşeye die öyle düşünceler içindeyim kafam çok karışık yani ...
Neyse
Yeni hamişlerimiz var mı ? :)
Rabbim hepinizi korusun
Ve
Isteyen herkese bu duyguları yaşatsın
Amin...
çokk güzel olmuş odası canım. güle güle kullansın minik :)Kızlar yaptıklarıma bakın
Bakalım beğenicekmisinz
maaşallah oğluşuna:)çok yorgunumm.şükür bugünü de atlattim...kontrol guzeldi hersey yolunda cok şükür. oğluşum 2090 gr di boyunu bilmiyorum maşallah...böbreğim buyumus malesef dr ürolojiye gönderdi....nst ye girdim ilk once birsey çıkmadı dr ac misin dedi.actim kurstan gecmistim hastaneye. sonra yemegimi tatlimi yedim.tekrar girdim hemsire yine zorlandı kanimca karin yapim geregi bebegin hareketleri cok zor hissediliyor nst de zor çıktı yanlış mi düşünüyorum tam ifade edemedim ama...
inşallah canım.evde olmanın verdigi muthis bir rahatlik var...Usg kagidi varda Fl degerini 7 ile carp boyunu bulursun cnm. Masallah kuzuna. Ohhh evde olmana da sevindim. Dinlen gez dolas...
Kismet bu dr.aymis demekki cnm. Icini ferah tut...
Nstye ben ac tok hep girdim. Bana bisi dememislerdi. Dedigin gibi karin yapindan zorlandilar belki de.
:):)...eflalim ama iki kez girdim birsürü çikolata yedim ikisinde de mi uyuyordu ki... hemsire kalp atışını zor buldu o aleti koyucak yeri.sağol cutem içimi rahatlatıyorsun, bu hafta sıkı beslenicem düzenli yemiyorum sanırım artık canım istemiyor ki hiç
çok acıyor canım cutem çıktı çıkacak gibi ne farklıymış hamilelikler meğer ben ne rahatmışım emirde şimdi tın tın yürüyorum ağrıdan, erken doğmaz değil mi cutem çok korkuyorum vajinamda sürekli acı var açılma acısı gibi
canım tahin helvası yiyorum dün tahin aldırdım direk onu yiyicem artık çok sağol, inşaallah eymenime yarar
canım snein giydiğinden bir kat fazla giyicek bebeğin, erkek bebek sıcağı sevmez ondan da huysuz olur bilgin olsun
canım evde olman ne iyi oldu sana dinlenirsin, yetersin annesi merak etme bunları düşünmen zaten yeteceğini gösterir
maşaallah kuzuna canım, nst de bebeğin kalp atışlarının inişli çıkışlı olması lazım yani hareket etmesi uyumaması lazım seninki uyuyordur ondan tekrar çekilmiştri karın yapınla alakalı değil canım, evde olmana çok seeindim
canım bende biliyorum eşimde biliyor ama işte olmuyor ne kadar karışmasalar da babası ve babasına karşı gelemez eşimkarar vericem artık canım dr a inşaallah
sagol canim...dinlenerek yaparım artik ins canim.günaydın kızçeler..
biz ikisini de kullandık canım. çakşır sperm kalitesini arttırıyor; sayısını, hızını her şeyini etkiliyor.
hmm biraz araştırdım ben de canım, 14 ve sonrasıymış doğru. benim küçük olan fırlamış dr ilaç verdi düşsün diye. şimdi iyi tansiyonum şükür.
doğum gününü yakalayamadım canım kusura bakma.
mutlu, sağlıklı bir hayat senin olsun inşallah. yeni yaşın sana bebiş getirsin
maaşallah canım, çok iyi görünüyorsun.
canım her şeyde bir hayır vardır. üzme kendini.
canım bebek kilo aldıkça sorun yok, vermesi problem olur. canını sıkma. benimki de son ölçümde daha az kilo almış ve ölçüme göre haftası da olduğundan küçük görünüyor. ama dr her şey yolunda dedi.
dr konusuna gelince özledekine gitme canım. kadın dr yok mu güvendiğiniz?
evin sıcaklığı 19-22 derece arası olmalı canım. yurt dışında hemşireler oda sıcaklığını ölçmeye gelirlermiş ( annem anlatır hep ) eğer yüksekse çok kızarlarmış. doğduğu ilk günler evde bere ve eldiven giydirilmeli, sonrasında ise giydirilmemeli. eldiven sadece sıcaklıkla alakalı değil, çocuğun psikomotor gelişimi açısından elleri çıplak olmalı.
giydirdiğiniz şeyler evin sıcaklığına göre değişir. artık o ilk günleri atlattı kuzucuk, onun için sen ne giyiyorsan o da aynı kalınlıkta giydirilmeli. bebeklerin elleri ve ayakları hep daha soğuktur vücuduna göre, dolaşım sisteminden kaynaklanıyor. o yüzden aman elleri ayakları soğuk diye kat kat giydirilmemeli, üşüdüğünü göstermez.
uyurken de ince bebek battaniyeleri yeterli olur.
çokk güzel olmuş odası canım. güle güle kullansın minik :)
endişelerin de gayet normal, ben de aynı hissediyorum.
maaşallah oğluşuna:)
artık dinlene dinlene hallet işlerini canım. yorma kendini.
yap canim bence erken degil. uzerini ortersin toz olmasın dersen... ohh gez canim gez...ben de artık evdeyim, geri kalan işleri toparlayıp tam anlamıyla hazırlığımı bitirmek istiyorum.
bu bir hafta gezebildiğim kadar gezmek istiyorumsonra vaktim olmayacak.
daha iki haftam var doğuma ama şimdiden yatağını yapsam mı kızlar? o vakte kadar yine pislenecek gibi geliyor.
rose hosgeldin canim ohh ev gibisi yok degil mi...
odaniz da cokk güzeller minnoşun gule güle kullansin canim.
Bayildim cnm. Ellerine saglik..saglikla agiz tadiyla kullanin. Cok guzeller..
sağol cutem içimi rahatlatıyorsun, bu hafta sıkı beslenicem düzenli yemiyorum sanırım artık canım istemiyor ki hiç
niye bukadar geriliyorsun canım ya,benim iki sezeryanım ikide aynı yerden ameliyatım var inan çabucak geçecek,dikişlerini korumaya gelince oglun dogum olunca farkına varıcak ve daha dikkatli olucak emin ol
hoşgeldin canım geçmiş olsun,sen geldin birde azapçiçegi gelse merakta bırakmasa
çok zor kuzum anlıyorum,aynen bende geceleri inliyormuşum eşim kaçkez uyandırıp yatakta dönmeme yardımcı oldu,ayaklarımın altı yastık dolu yatakta birazda olsa destek oluyor insana,benim benim dr.da em erken 7 ocak yoksada 10 15 arası dedi hayırlısı bakalım
çoookk cici bunlar maaşallah güle güle kullanın
günaydın kızçeler..
biz ikisini de kullandık canım. çakşır sperm kalitesini arttırıyor; sayısını, hızını her şeyini etkiliyor.
hmm biraz araştırdım ben de canım, 14 ve sonrasıymış doğru. benim küçük olan fırlamış dr ilaç verdi düşsün diye. şimdi iyi tansiyonum şükür.
doğum gününü yakalayamadım canım kusura bakma.
mutlu, sağlıklı bir hayat senin olsun inşallah. yeni yaşın sana bebiş getirsin
maaşallah canım, çok iyi görünüyorsun.
canım her şeyde bir hayır vardır. üzme kendini.
canım bebek kilo aldıkça sorun yok, vermesi problem olur. canını sıkma. benimki de son ölçümde daha az kilo almış ve ölçüme göre haftası da olduğundan küçük görünüyor. ama dr her şey yolunda dedi.
dr konusuna gelince özledekine gitme canım. kadın dr yok mu güvendiğiniz?
evin sıcaklığı 19-22 derece arası olmalı canım. yurt dışında hemşireler oda sıcaklığını ölçmeye gelirlermiş ( annem anlatır hep ) eğer yüksekse çok kızarlarmış. doğduğu ilk günler evde bere ve eldiven giydirilmeli, sonrasında ise giydirilmemeli. eldiven sadece sıcaklıkla alakalı değil, çocuğun psikomotor gelişimi açısından elleri çıplak olmalı.
giydirdiğiniz şeyler evin sıcaklığına göre değişir. artık o ilk günleri atlattı kuzucuk, onun için sen ne giyiyorsan o da aynı kalınlıkta giydirilmeli. bebeklerin elleri ve ayakları hep daha soğuktur vücuduna göre, dolaşım sisteminden kaynaklanıyor. o yüzden aman elleri ayakları soğuk diye kat kat giydirilmemeli, üşüdüğünü göstermez.
uyurken de ince bebek battaniyeleri yeterli olur.
çokk güzel olmuş odası canım. güle güle kullansın minik :)
endişelerin de gayet normal, ben de aynı hissediyorum.
maaşallah oğluşuna:)
artık dinlene dinlene hallet işlerini canım. yorma kendini.
Çok teşekkür ediyorum hepinize kızlarben de artık evdeyim, geri kalan işleri toparlayıp tam anlamıyla hazırlığımı bitirmek istiyorum.
daha iki haftam var doğuma ama şimdiden yatağını yapsam mı kızlar? o vakte kadar yine pislenecek gibi geliyor.
Yatagi yap cnm. Uzerine kocaman bir carsaf örtersin, bebegin gelince kaldirirsin. Mis gibi kalir o zamana. Panikletmek icin demiyrm ama dogum zamani artik belli olmaz cnm. Dr 2 hafta var desede bazen once de olabiliyr. Misal Deryaw kontrole diye gitti aksama mecbur doguma alindi.ben de artık evdeyim, geri kalan işleri toparlayıp tam anlamıyla hazırlığımı bitirmek istiyorum.
Benim.gibi almissin cnm. Ben 11 kg ile gitmistim ki 32 den sonra hoppp diye 3 kg almistim. Bebek atak yapiyr cunku.kizlar 80 kilo olmuşum...72 ile gebe kaldim. toplam 8 kilo....kacla doguma giderim aceba böyle giderse?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?