• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar annemdeydim yyazamadım doğru dürüst
Ovulasyon testi aldım yine hep almam diyordum yine aldım
Neyse benim eskilerden biliyorum pozitif olmasına yakın ikinci çizgi anında çıkıyordu yyine öyle oldu bugün 8.gunum yaklaştı mi yoksa incirler fayda etti mu acaba :KK76::KK76::KK76:

bak canım bunu camide çektim arkada buzlu cam var eve gidene kadar idare eder :) sağ tüp daha kısa diğeri uzun bide alet sanki tam rahim ağzında değil simetri takıntım tuttu :)
Benimki de böyle sağa yatık rahim. rahmin eğri deyip düzelten mahalle ebelerine gitmiş miydin sen canım? sabun falan bağlıyorlarmış ya bastırdıktan sonra. en son bir arkadaşım bana dedi bir ebe teyze varmış araştıracaktı. sesi çıkmadı daha. histereskopi sonrası arkadaş bulursa ebe teyzeyi gitmek istiyorum ona da

Benimki de böyle sağa yatık rahim. rahmin eğri deyip düzelten mahalle ebelerine gitmiş miydin sen canım? sabun falan bağlıyorlarmış ya bastırdıktan sonra. en son bir arkadaşım bana dedi bir ebe teyze varmış araştıracaktı. sesi çıkmadı daha. histereskopi sonrası arkadaş bulursa ebe teyzeyi gitmek istiyorum ona da
Sağa yatik olmasi kötü bişey mi canım düşüne sebeb olurmuymus doktor hiç bişey demedi

• Beğen
Reactions: iiz
Sağa yatik olmasi kötü bişey mi canım düşüne sebeb olurmuymus doktor hiç bişey demedi
Yok yok tıbbi olarak değil , tıbbi olarak hiçbir önemi yok rahim pozisyonunun. ama mahalle ebeleri varya hani gerçek ebe değil eski teyzeler. onlar burda birkaç arkadaşa rahmin eğri ondan hamile kalamıyorsun diyerekten masaj gibi bişeyler yapmışlar. sonra sabun bağlıyorlarmış . burda ya se min ya se min gitmişti galiba. hatta ebeden sonra hamile kaldı ama düşük oldu diye hatırlıyorum.

Geçen 2 hafta önce de benim burda(gerçek hayatta yani ) bir arkadaşım dedi "sen inanmazsın böyle şeylere ama bir teyze var rahmi düzeltiyormuş ben bulsam gider misin belki vesile olur " diye. ben de üstüne atladım :KK70: haber bekliyorum şimdi.

Söylediklerimin tıbbi olarak hiçbir açıklaması yok. o eğriliğe de doktorlar bakmıyor bile yani.

Ayyy ilk lekem geldi kızlar çok heyecanlandım :KK73: yarına tam bir sökülsün de randevumu ayarlayayım histereskopi için. sevince bak :KK70:

bak canım bunu camide çektim arkada buzlu cam var eve gidene kadar idare eder :) sağ tüp daha kısa diğeri uzun bide alet sanki tam rahim ağzında değil simetri takıntım tuttu :)
Çekim açısıdır dedim ama değil sanki kalça kemiklerin gayet simetrik resmen rahim Eğri duruyoro_Osol taraf mı senin dış gebelik embriyo ne yapsın o kadar uzun yolu gidememiş Bulduğu yere tutunmuş demekki.

Ama tahliller orda da Yapılıyor sonuçta.sanki başından savmış gibi tamam yap tahlilleri gerekirse yine yönlendir dahiliyeye.direk oraya yönlendirmesine şaşırdım
doktorların neden böyle davrandıgını anlamıyoruz ama belkı bılmedığımız bır neden var. çok haklısın yapacagı tek şey tahlıl istemek ve sonuca bakmak çunku kendısı de sonuctan anlıyor br anormallık cıkarsa sonra da sevkedebilir. canım bana tsh içindi galiba birinde adetın 5. gunu geleceksın demıstı tam hatırlamıyorum önce böyle bakacagım demıstı sonra da normal bır gunde bakacagım ıkısı arasında ki farkı görecegım demişti buna benzer bır neden olabilir yanı daha dogru ve kapsamlı bakılması ıcın ya da dahılıye de bazen guatır ıcın ultrasonla da bakılıyor ya hepsıne kapsamlı bakılır gerek görurse bu yuzden dahılıyıce karar versın dıye sevketmıstır bence. yıne de en dogrusunn konunun uzmanı bakmalı dıye düşünüyorum

ebe nasıl düzeltiyormuş peki ? çok ilginç gerçekten de

doktorların neden böyle davrandıgını anlamıyoruz ama belkı bılmedığımız bır neden var. çok haklısın yapacagı tek şey tahlıl istemek ve sonuca bakmak çunku kendısı de sonuctan anlıyor br anormallık cıkarsa sonra da sevkedebilir. canım bana tsh içindi galiba birinde adetın 5. gunu geleceksın demıstı tam hatırlamıyorum önce böyle bakacagım demıstı sonra da normal bır gunde bakacagım ıkısı arasında ki farkı görecegım demişti buna benzer bır neden olabilir yanı daha dogru ve kapsamlı bakılması ıcın ya da dahılıye de bazen guatır ıcın ultrasonla da bakılıyor ya hepsıne kapsamlı bakılır gerek görurse bu yuzden dahılıyıce karar versın dıye sevketmıstır bence. yıne de en dogrusunn konunun uzmanı bakmalı dıye düşünüyorum
Zaten iki Seçenek var ya başından savdı.ya da Dediğin gibi bir bildiği var ama o zamanda açıklama yapmalıydı.şimdi hastanın Kafasında bir ton soru işareti oluştu.çoğu Dr iki kelime açıklama yapmayı bile çok Görüyor.ama ben asla Dr ları suçlamıyorum bu tamamen sağlık sisteminin hatası.

Çekim açısıdır dedim ama değil sanki kalça kemiklerin gayet simetrik resmen rahim Eğri duruyoro_Osol taraf mı senin dış gebelik embriyo ne yapsın o kadar uzun yolu gidememiş Bulduğu yere tutunmuş demekki.
Bizde annemle aynı yorumu yaptık yolda yorulmuş olmalı diye :)

Elcanki Elcanki ağrı, bacaklarda oluşan şişme, kanlı idrar, sürekli olan ve kötü koku yayan bir vajinal akıntı gibi belirtiler var mı ? kanaa dışında başka ne var ?

saglık ocaklarında falan rahım ağzı taraması yapıyorlar sen hiç yaptırdın mı canım?

ebe nasıl düzeltiyormuş peki ? çok ilginç gerçekten de
Bilmiyorum ki işte masaj yapıyormuş kasık bölgesine bastırarak bikaç gün gitmek gerekiyormuş sonra da sabun bağlıyormuş işte ilişki günü falan da söylüyormuş misal 2 gün sonra ilişkiye gir diye. ben de yaptırmadım henüz o yüzden tam bilmiyorum

• Beğen
Reactions: iiz
Hayır canım..;(
Canım keşke takip etseydin eğer hcgen sıfır olmadıysa lekenmen ondan bitmemiştir bazen düşük olsa da bebeğin eşine ait dokular kalırsa hcg sifirlanmiyor ve oda lekenme yapıyor ama bence kanaman belkide iyiye işarettir sifirlanmadiysa da vücudun atmaya çalışıyordur son Dr bugün teste hcge istedi mi peki?

Bilmiyorum ki işte masaj yapıyormuş kasık bölgesine bastırarak bikaç gün gitmek gerekiyormuş sonra da sabun bağlıyormuş işte ilişki günü falan da söylüyormuş misal 2 gün sonra ilişkiye gir diye. ben de yaptırmadım henüz o yüzden tam bilmiyorum
BEN yaptırdım o zıkkımı

Ben yaptırdım:KK53:ama her ebe farklı şey yapıyor ben kadının dediklerini sadece bir ay Yaptım Devamını getiremedim Yasemin dışında arzerik ve enfal de bu şekilde gebe kalanlardan.bu arkadaşlar kolay kolay hamile kalamayan arkadaşlar ve ebeye Gittiği ay hamile kalıyor.dediğin gibi hiçbir bilimsel açıklaması yok ama bunlar gibi birçok örnek var kk da.bilmiyorum belki de psikolojik bir rahatlama da olabilir.ama birçok kişide işe yaradığı kesin:KK45:

Back
X