• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
valla bu kalınlık işi kafamı kurcalıo cuma ilk kontrolüm var 13. gün ama yine 15ten önce iğne olmaz heralde doktora desem bu rahim kalınlığının kaç olması lazım doğru düzgün cevapta vermez bak anlattıkça doktora uyuz oldum :KK70:
Benim bi defa adetim geçirince aylar önce falan 12 mm çıkmıştı hemen gebelikte suphelenip tahlil yapıldı tabi ben emindim olmadığına test kolik :D yani benim bildiğim 7 mm en az 12 mm en fazla istenilen ovulasyonda sonrasında da kalinlasiyo biraz daha adetle inceliyor tekrar

valla bu kalınlık işi kafamı kurcalıo cuma ilk kontrolüm var 13. gün ama yine 15ten önce iğne olmaz heralde doktora desem bu rahim kalınlığının kaç olması lazım doğru düzgün cevapta vermez bak anlattıkça doktora uyuz oldum :KK70:
Zafrina yumurta takibi mi yaptırıyorsun?sonu bebiş olsun inşallah
Rahim kalınlıgı 8-12 arası olması gerekiyor sanırım oyle hatırlıyorum sormustum bi kere..transferim adetin 16. Günü rahim kalınlıgı 10 ken yapılmıştı.
Bir ay once yumurta toplandıgı ayda 9. Gün 10.5 ti rahim kalınlıgı drum ikisinede cok guzel demişti gel gorki olmadı işte
Tüp topiğinde kızlar rahim kalınlığı için nar suyu içiyorlardı

xpreiaZ xpreiaZ primolut adet geciktirici diil mi zaten onu kullanırken adet gelir mi
Canım estrofem kullanıyorum ya zaten o estrojen oluyor , primolut da progesteron oluyor. ben de emin değilim ama tahminim primolutun ortasında adet olacağım yönünde. bakıp görcez artık , tabi umudum adet olmayıp sağlıklı bir gebelik olması yönünde:KK36: ama bu kadar çabuk olur mu bu ilaçları kullanıyorken yumurtayı yakalayabilir miyim bilmiyorum tabi.. yumurtlama olacak mı ondan bile emin değilim bu ilaçlarla.

Ama kanama kesildi bugün. akşamdan beri leke bile yok, çok sevindim duruma:KK35:

Salliala Salliala gliforu da iyi hatırlattın ya ben kaç gündür içmiyorum onu. içtim şimdi. histereskopi heyecanı ve bu doktorun sen de pco yok demesi ile tamamen aklımdan çıktı glifor. Ama benim adetler onu kullandığım aylarda vaktinde geldi. yumurta da erken çatladı , ama işte klomen de kullandım o aylarda. asıl etkisi olan hangisi emin de olamıyorum ama gliforun etkili olduğuna inanıyorum nedense

Canım estrofem kullanıyorum ya zaten o estrojen oluyor , primolut da progesteron oluyor. ben de emin değilim ama tahminim primolutun ortasında adet olacağım yönünde. bakıp görcez artık , tabi umudum adet olmayıp sağlıklı bir gebelik olması yönünde:KK36: ama bu kadar çabuk olur mu bu ilaçları kullanıyorken yumurtayı yakalayabilir miyim bilmiyorum tabi.. yumurtlama olacak mı ondan bile emin değilim bu ilaçlarla.

Ama kanama kesildi bugün. akşamdan beri leke bile yok, çok sevindim duruma:KK35:

Salliala Salliala gliforu da iyi hatırlattın ya ben kaç gündür içmiyorum onu. içtim şimdi. histereskopi heyecanı ve bu doktorun sen de pco yok demesi ile tamamen aklımdan çıktı glifor. Ama benim adetler onu kullandığım aylarda vaktinde geldi. yumurta da erken çatladı , ama işte klomen de kullandım o aylarda. asıl etkisi olan hangisi emin de olamıyorum ama gliforun etkili olduğuna inanıyorum nedense
Canım arkadaşım tatile çıkarken adetin geciktirmek için doktor primolut-n vermişti bence kullanırken olmazsın zaten progesteron kullanırken de gecikiyor ya adet hatta bazen ilacı kesmeden gelmiyor

Canım arkadaşım tatile çıkarken adetin geciktirmek için doktor primolut-n vermişti bence kullanırken olmazsın zaten progesteron kullanırken de gecikiyor ya adet hatta bazen ilacı kesmeden gelmiyor
Öyle olursa baya geç olacak bu ay çünkü primolutun bitmesi 35 gün sonra. zaten reglin 6. günümdeyim ediyor 41. bir de 3-5 gün primoluttan sonra beklersem etti mi 45 gün:confused: peki ama o arada ovu olursa nasıl olcak :KK64:

Benim bi defa adetim geçirince aylar önce falan 12 mm çıkmıştı hemen gebelikte suphelenip tahlil yapıldı tabi ben emindim olmadığına test kolik :KK70: yani benim bildiğim 7 mm en az 12 mm en fazla istenilen ovulasyonda sonrasında da kalinlasiyo biraz daha adetle inceliyor tekrar
bende bi kaç yerden okudum 6mmden az 14mmden fazla olması gebelik sonucunu olumsuz etkiler diyo bnmki sınırdaymış geçen ay bu ay napcaz bakalım bnm adam düzenli çalışalım dio ilk defa :D

Canim dr bana esrfmi rahimi kalonlastirsin rahim yatagini gebelige hazirlasin diye verdi ama hic yumurta gelistirici diye bahsetmemisti.

Yok yumurta geliştirici değil de. Acaba kullanırken yumurta buyuyup çatlıyormu diye merak ediyorum cnm. Dondurulmuş embriyo transferi öncesi regl iken başlanıyor da ondan:))

Zafrina yumurta takibi mi yaptırıyorsun?sonu bebiş olsun inşallah
Rahim kalınlıgı 8-12 arası olması gerekiyor sanırım oyle hatırlıyorum sormustum bi kere..transferim adetin 16. Günü rahim kalınlıgı 10 ken yapılmıştı.
Bir ay once yumurta toplandıgı ayda 9. Gün 10.5 ti rahim kalınlıgı drum ikisinede cok guzel demişti gel gorki olmadı işte
Tüp topiğinde kızlar rahim kalınlığı için nar suyu içiyorlardı
evet canım geçen ayda klomen kullandım ama tık yok :( bakalım bu ay yine klomen takip yaptırıyorum sonuç ne olcak görcez nar suyunu azap çiçeği söylemişti sanırım ama içmedim hiç geçen ay iğne vurulduğumda 1 tane 18.5 mm yumurta vardı 15. gün rahim kalınlığı 6.26mm çok inceymiş yaa

canim normalde adetin 2. veya 3. günü lh ile fsh in oraninin 1e yakin bi değer olmasi lazim eğer lh yukselirse bu yumurtlama sorunu olduguna işaret ediyor. lh in normalde sadece ovulasyon günlerinde yükselip sonra tekrar düşmesi lazim
peki , ovu zamanında tam olarak koyulaşmadan gerı sılıkleşiyor ya buna yorumun ne ? yanı lh cok yükselmeden de yumurta çatlıyor demekki bazılarımızın ovu testi cok koyu sonra atlıyor ve sılınıyor bazılarımızın da hatta aynı kişide bellı aylarda degısım oluyor çok koyulaşmadan sılınıyor

aa süper haber bu 10 gün sürer demişti doktor dimi çabuk iileş hemen bebiş yap :)

evet canım geçen ayda klomen kullandım ama tık yok :KK43: bakalım bu ay yine klomen takip yaptırıyorum sonuç ne olcak görcez nar suyunu azap çiçeği söylemişti sanırım ama içmedim hiç geçen ay iğne vurulduğumda 1 tane 18.5 mm yumurta vardı 15. gün rahim kalınlığı 6.26mm çok inceymiş yaa
benım hep 7 cıkıyor bu cok mu ınce ?

Yok yumurta geliştirici değil de. Acaba kullanırken yumurta buyuyup çatlıyormu diye merak ediyorum cnm. Dondurulmuş embriyo transferi öncesi regl iken başlanıyor da ondan:))
inşallah sağlıkla hayırlısıyla bebişine kavuşursun 2 embriyomu transfer edilcek

Öyle olursa baya geç olacak bu ay çünkü primolutun bitmesi 35 gün sonra. zaten reglin 6. günümdeyim ediyor 41. bir de 3-5 gün primoluttan sonra beklersem etti mi 45 gün:confused: peki ama o arada ovu olursa nasıl olcak :KK64:
Matematiğim iyidir ama çözemedim ben bu soruyu :D

Rabbim mucizeni gonderir insallah canim duacinim..Allahim yardimcin olsun tatlim

Allah razı olsun cnm inşallah

dna hasari yapan labaratuvar kesin vardir ama onu da 3. deneme icin görüşmeye gittigim zaman doktora danışıp ona göre yaptiriz. bu sefer irenbeye gidicem tabi 6 ay icinde dogal yolla hamile kalmayi beceremezsem :KK43:[/QUOT

İnşallah gerek kalmaz kendiliğinden gelir bebişin..

bende bi kaç yerden okudum 6mmden az 14mmden fazla olması gebelik sonucunu olumsuz etkiler diyo bnmki sınırdaymış geçen ay bu ay napcaz bakalım bnm adam düzenli çalışalım dio ilk defa :KK70:
Doktoruna hatırlat canım rahim için bozulacak kullanacak miyim de içine düşür onu belki şunu yazalım başla falan der koca da kıvama gelmişken riske atma

benım hep 7 cıkıyor bu cok mu ınce ?
valla bende onu çözmeye çalılıyorum canım geçen ay melisayla beraber iğne vurulduk bnm 6.26mm idi doktor ilaç vermedi melisanın 7 gibi bişeydi sanırım ona estrofem verdi doktoru progesteron verdi bana neden vermedi 6 normal mi 6dan az 14ten çoksa gebelil oluşmaz gibi şeyler yazıo nette

evet canım geçen ayda klomen kullandım ama tık yok :KK43: bakalım bu ay yine klomen takip yaptırıyorum sonuç ne olcak görcez nar suyunu azap çiçeği söylemişti sanırım ama içmedim hiç geçen ay iğne vurulduğumda 1 tane 18.5 mm yumurta vardı 15. gün rahim kalınlığı 6.26mm çok inceymiş yaa
Estrofem kullanmıyor musun?
Tedavideyken gunde 2 kez kullanıyordum gebelik testine kadar arkadasın dediği gibi dra muhakkak sor
Çok ince veya kalın olması durumunda bebek tutunamıyor..
Dr yazmazsa kendin al bence tüp bebekte transferden sonuca kadar günde 2 kullandım

Back
X