• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
senin ff çizgini hiç anlayabilmiş değilim ztn bu ay iğneden önce çatlayan yumurtan mı var ff mi yanlış tahmin ediyo çözemedim ama şu rahşm kalınlığı da kafama takıldı melisayla aynı gidiyoduk geçen ay ona hem progesteron hem estrofem verdi doktoru bnmki hiç bişey açıklamıo hiç bişey tavsiye etmio inofolic içsem dedim hiçduymadım dedi düşün yani doktora olan güvenim iice tükendi :110:
sen o doktoru degistir o zaman cnm..belli ki infertilite konusunda uzamn değil. kimi doktorlar surekli hamile bayanlarin takibini yaptigi icin o konu da uzmanlasiyor

peki , ovu zamanında tam olarak koyulaşmadan gerı sılıkleşiyor ya buna yorumun ne ? yanı lh cok yükselmeden de yumurta çatlıyor demekki bazılarımızın ovu testi cok koyu sonra atlıyor ve sılınıyor bazılarımızın da hatta aynı kişide bellı aylarda degısım oluyor çok koyulaşmadan sılınıyor
yumurtanin catlamasi icin lh in belli bir yukseklige cikmasi yetiyor sanirim. benim de çoğu zaman t cizgisi c kadar koyu olmadan ama c ye yakin koyuluktayken ovulasyon oldu

canim hiiccc dert etme. klomen var, famere var daha olmadi gonal f gibi igneler var. bunlar güzel güzel yumurtlamani saglar hamile de kalirsin :KK66:
klomenin ben de yeterli olmayacağını söyledi doktor.ama yine de deneyelim dedi 16 sında duruma bakalım dedi.
senin iğneli dediğin nasıl ki???

canim yumurta gelistirici igneler var ama korkma ucu cok ince ve kısa, göbekten yapiliyor hiiic acimiyor. hem onlar klomenden cok daha etkili
adetin 5. günü bugün ne zaman başlamam gerekirdi iğneye ?
16sında gittiğimde çatlamasına 1 hafta var olcak ozaman başlasam olur mu?
ya da bu ay klomenle yumurta takibi yapıp öbür ay mı iğneli aşılama denesem?

klomenin ben de yeterli olmayacağını söyledi doktor.ama yine de deneyelim dedi 16 sında duruma bakalım dedi.
senin iğneli dediğin nasıl ki???
ayni klomen gibi adetin 3. günü ignelere basliyorsun genelde gonal f kullandiriyorlar. klomenden daha etkili oldugu icin genelde 10-12 gün filan sürüyor. günde bir kere göbekten igne yapiyorsun ama ucu coook ince ve kisa. deri alti ignesi hiiic acimiyor. eğer aşılama olcaksan iğneyle ol ki eğer gerekirse tüp bebek raporu icin kullanabilesin.
ucuz bisey de degilki iki de birde aşılama yaptirasin :işsiz:

adetin 5. günü bugün ne zaman başlamam gerekirdi iğneye ?
16sında gittiğimde çatlamasına 1 hafta var olcak ozaman başlasam olur mu?
ya da bu ay klomenle yumurta takibi yapıp öbür ay mı iğneli aşılama denesem?
bence de cok mantikli bu ay klomenle yumurta takibi iste ondan sonra olmazsa iğneli aşılama. zaten doktorlar aşılama öncesi en az 3 kere klomenle yumurta takibi denenmis olmasi gerektigini söylüyor tutmazsa aşılamaya geçiyor.
iğneli tedavi adetin 2.,3.,4. veya en gec 5. günü başlanıyor ama ne kadar erken baslarsan o kadar etkili o yuzden 5. güne pek birakmiyor doktorlar.
bi de sgk anlasmali bi yere gidersen ilk aşılama da rapor hakkin var iğneleri ucuza alabilirsin doktoruna sor bunlari. benim doktorum ilk aşılama da rapor hakkim var diye alabilecegim maksimum miktarda igne aldirdi (3kutu) sonra raporsuz pahaliya alirsin elinde bulunsun dedi, 3 kere aşılama tedavisi oldum onlarla.

göbektense korkmam cnm ya benim derdim vajina :KK43:
aşılama da vajinayla alakali tek işlem işte girişi acmak için mandal gibi bisey takiyorlar. etini mandalla sıkıştırmışsin gibi bi his. zaten saniyeler içinde takiliyor saniyeler icinde de spermler veriliyor. enjeksiyonun ucunda uzun incecik pipet gibi bisey var onunla veriyorlar spermleri içeri, anlamiyorsun bile. hepsi toplam 5 dakka sürüyor. iliskiden daha kolay :KK48:

bence de cok mantikli bu ay klomenle yumurta takibi iste ondan sonra olmazsa iğneli aşılama. zaten doktorlar aşılama öncesi en az 3 kere klomenle yumurta takibi denenmis olmasi gerektigini söylüyor tutmazsa aşılamaya geçiyor.
iğneli tedavi adetin 2.,3.,4. veya en gec 5. günü başlanıyor ama ne kadar erken baslarsan o kadar etkili o yuzden 5. güne pek birakmiyor doktorlar.
bi de sgk anlasmali bi yere gidersen ilk aşılama da rapor hakkin var iğneleri ucuza alabilirsin doktoruna sor bunlari. benim doktorum ilk aşılama da rapor hakkim var diye alabilecegim maksimum miktarda igne aldirdi (3kutu) sonra raporsuz pahaliya alirsin elinde bulunsun dedi, 3 kere aşılama tedavisi oldum onlarla.
Sgk anlaşması var mı bilmiyorum gittiğim özelin :(
16 sında gidince sorayım bunları.tamam cnm bu ay takip edeyim ...
öbür ay aşılama için cbüye mi gitsem ???
o kadar karışık oldum ki anlatamam ...

ayni klomen gibi adetin 3. günü ignelere basliyorsun genelde gonal f kullandiriyorlar. klomenden daha etkili oldugu icin genelde 10-12 gün filan sürüyor. günde bir kere göbekten igne yapiyorsun ama ucu coook ince ve kisa. deri alti ignesi hiiic acimiyor. eğer aşılama olcaksan iğneyle ol ki eğer gerekirse tüp bebek raporu icin kullanabilesin.
ucuz bisey de degilki iki de birde aşılama yaptirasin :işsiz:
ne kadar çok yardımcı oluyorsun Allah razı olsun senden boy boy bebişlerin olsun :)
göbekten iğne sürecinde rapor veriyor mu doktor :(

günaydııınn bugun areşimi ölçmeyi unutmuşum kasıklarımda inceen bir sızııı catlıyormuyum ne

günaydın senin ateşini heycanla inceleyen biriyim :) atesın aniden baya cıkmıs. hasta mı oluyorsun nezle grip. adetin durumu ne bitmedi henuz değilmi yani bu kadar erken yumurtalama olmaz kanımca
bende şaşırdım valla...birden yükselmiş...hafif grip etkileri var ama bu kadar yükselmemesi lazım..bende şaşırdım..sabah uyandığımda yatakta üşüyordum yorgana sarıldım ...ondan mı ateş yüksek çıktı acep...:KK14:

Back
X