• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım akıntı kişiye göre değişebilir bence benim hiç bir zaman akıntı halinde yumurtam çatlamaz. akıntı biter 1-2 gün sonra kupkuruyken çatlar.. ama ailene ikiz olması kesinlikle senin de ikizin olabileceğine işaret.. bu senin için kesin bi kanıt bence de geçen ay 2 tane yumurtan olmuş olabilir.:23:

ama zor biliyorum eltimin ikizleri var ve hayatı karardı.. tabi ikizlerden değil.. kendi takıntısından.. hamilelikten ve çocuklardan sonra eşini aşırı derecede kıskanmaya başladı. ki öyleki eşini, eşinin öz teyzesinden kıskandığı gibi benden bile kıskandı salak.. ben napım senin saçma saban kocanı:47:

:53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53:

canım ilerleyen zamanlarda yorum yapabiliriz gibi geliyor...

evet canım eltimin ailesinde ikiz varmış ve pko olmasına rağmen oldu hem de aralarında 10 gün vardı hamileliğinde yani.. bu kişi ilaç kullanmadan adet olamayan ve adet olmak için genç kızlığında doğum kontrol hapı kullanan kişi. doğum yaptıktan sonra da adet gecikmeleri çok sık oluyordu her ay yüreği ağzına geliyordu şimdi spiral koydurttu:52:

Şimdilik pek bişeye benzemiyor değilmi bende hiç sevmedim bu ay bu tabloyu :(
artık yükselse diyorum şu ateşimm :26:

Canim bana seninkiler yerlesme dususu olabilir gibi geldi ins da oyledir ama eger akintin coksa yani yumurtlama zamanindakiler gibi isin dustugu gun 2.bir yumurtlama da olabilicegi icin o gunleride degerlendirin derim..

Benim gecen ayki akintim oyle kremsi falan degildi,yani bildigimiz bariz yumurta aki kivamliydi,ben yinede 2.kez yumurtlama olucagini dusunmedigim icin W isaretlemistim..ve resmen 19.gunumde aksama dogru kesildi..sonrada hic akintim devam etmedi...

inşş öyledir cnm bnmde aklıma geliyor,
akıntım yumurtlama zmnına benzer değil pek o yzden yumurtlama ihtimali düşünmedim
ara ara koyu kıvamlı beyaz akıntım var...
ama bende 12. gün + 14. gün yumurtlama olabileceğini düşündüm
başta çizgim 12 deydi çnkü...
şmdide diyorum ikiside tuttysa bu iki ani düşüşüm 2 gün arayla bebişlerimin yerleşmesi olmasın sakın :1:
biliyorum fazla hayalperestim ama ne yapayım :))))
ailemde fazla ikiz var özenirdim hep ikiz istemişimdir siz de hazır ikiz muhabbeti yaparken araya sıkıştırayım dedim
:21:

Son düzenleme:

akıntım yumurtlama zmnına benzer değil pek o yzden yumurtlama ihtimali düşünmedim
şmdide diyorum ikiside tuttysa bu iki ani düşüşüm 2 gün arayla bebişlerimin yerleşmesi olmasın sakın :1:
ikiz istemişimdir hep siz de hazır ikiz muhabbeti yaparken araya sıkıştırayım dedim

Allah iyliğini versin canım:1: ve hayırlısını tabi... sen de ikiz sahibi olup benim elti gibi sıyırma da
en mantıklısı hayırlısını istemek:23:

bi önceki ay sıra gıda öğretmenindeydi ve içli köfte yapmış:50:
ben de aynen sen gibi alternatif olarak mercimek köfte yapayım dedim(çok eşit oldu dimi içli köfteyle:19: ama napımm ben bilmem ki içli dışlı köfte:19:)
ve irmik tatlısı hemen nette aratıyorum canım arasına muz koyunca kek gibi dilim dilim kesiliyor mu??

canım irmik tatlısını 1 lt süte 9 yemek kaşığı şeker,8 yemek kaşığı irmik kouyuorsun birlikte kaynatıyoırsun
zaten kaynayınca iyice kıvamlanıyor koyu oluyor
sonra borcamı ıslatıyorsun (ki tatlı yapışmasın kolay çıksın) tatlının yarısını dök arasına muz sırala sonra kalan yarısını dök
ve soğumaya al en sonunda da buz dolabına koy
ama tavsiyem akşamdan yap dolaba koy
istersen üzerine tarçın ya da çikolta sosu da koyup süsleyebilirsin

dilim dilim keserek

Son düzenleme:
Allah iyliğini versin canım:1: ve hayırlısını tabi... sen de ikiz sahibi olup benim elti gibi sıyırma da
en mantıklısı hayırlısını istemek:23:

vallaaa cnm napiyim artık deliliğe vurdum madem olmuyor baari hayalini kurayım çift çift dedim :27:
bnmde en son kuzenimin oldu ikiz kızları öyle tatlılarki
ama zor büyüdüler o ayrı
şimdi ama süper arkadaş gibiler anneleride çok rahat etti birlikte büyüyüverdiler,
çok zor biliyorum ama olsa fena mı olur
kör istemiş bir göz allah vermiş kontakt lens
:9:

aynen ben de öyle oldum canımm:53::53:
hatta sadece öyle değil 2 gün 2 gözüm 2 çeşme ağladım.
saf 2 gün önce de face de eklemiş beni..
işte bazen insan dengesiz insanlarla imtihan ediliyor..:31: yatın kalkın böyle olaylarla karşılaşmadığınıza şükredin. ben hayal dahi edemezdim çünkü.. benim kayınvalidem de çok kıskançtır. eltim de.. ne annemde gördüm ne babamda ne ailemde.. ama imtihan işte.. çok değişik insanlarla karşılaşabiliyor insan evlenince..

aynen ben de öyle oldum canımm:53::53:
hatta sadece öyle değil 2 gün 2 gözüm 2 çeşme ağladım.
saf 2 gün önce de face de eklemiş beni..
işte bazen insan dengesiz insanlarla imtihan ediliyor..:31: yatın kalkın böyle olaylarla karşılaşmadığınıza şükredin. ben hayal dahi edemezdim çünkü.. benim kayınvalidem de çok kıskançtır. eltim de.. ne annemde gördüm ne babamda ne ailemde.. ama imtihan işte.. çok değişik insanlarla karşılaşabiliyor insan evlenince..
Allahım' a çok şükür çok şanslı görüdm şuan kendimi
iyi ki eltim yokk:51:

canım irmik tatlısını 1 lt süte 9 yemek kaşığı şeker,8 yemek kaşığı irmik kouyuorsun birlikte kaynatıyoırsun
zaten kaynayınca iyice kıvamlanıyor koyu oluyor
sonra borcamı ıslatıyorsun (ki tatlı yapışmasın kolay çıksın) tatlının yarısını dök arasına muz sırala sonra kalan yarısını dök
ve soğumaya al en sonunda da buz dolabına koy
ama tavsiyem akşamdan yap dolaba koy
istersen üzerine tarçın ya da çikolta sosu da koyup süsleyebilirsin

dilim dilim keserek

ayy sağolasın canım benim... ben çikolata süsü de koyayım değişik bişey görünsün.. havam olsun dimi:23:

ayy sağolasın canım benim... ben çikolata süsü de koyayım değişik bişey görünsün.. havam olsun dimi:23:

ama saf salak olsa da kaynanaya tercih ederim:37:
seni daha fazla şoka sokmamak için kaynanaya girmiyorum canım:51:

istersen çikolatayı al rendele üzareıne ,istersen de çikolata sosu koy
ammmaaa dikkatt çikolata sosu koyacaksan sos soğusun öyle koy yoksa tatlıyı çatlatıyorrr
tecrübeyle sabitt:9:

ailemde fazla ikiz var özenirdim hep ikiz istemişimdir siz de hazır ikiz muhabbeti yaparken araya sıkıştırayım dedim

olabilir canim neden olmasin,ama ben nerde okudum simdi hatirlayamadim ama iki kez yumurtlayanlarda 2 yumurtlama arasi en az 4 gun olurmus diye okumustum..sonra hatta bnm tabloya tekrar donup bakmistim hakketten 1.yumurtlamadan sonra ( (eger 2.yumurtlamysa o ) ) 2.yumurtlama arasi tam 4. gun:52::52::52:

canım akıntı kişiye göre değişebilir bence benim hiç bir zaman akıntı halinde yumurtam çatlamaz. akıntı biter 1-2 gün sonra kupkuruyken çatlar.. ama ailene ikiz olması kesinlikle senin de ikizin olabileceğine işaret.. bu senin için kesin bi kanıt bence de geçen ay 2 tane yumurtan olmuş olabilir.:23:

ama zor biliyorum eltimin ikizleri var ve hayatı karardı.. tabi ikizlerden değil.. kendi takıntısından.. hamilelikten ve çocuklardan sonra eşini aşırı derecede kıskanmaya başladı. ki öyleki eşini, eşinin öz teyzesinden kıskandığı gibi benden bile kıskandı salak.. ben napım senin saçma saban kocanı:47:

Dogru soyluyorsun canim akintida kisiden kisiye degisebilir,yani ben akintilarimdan anlayabiliyorum ama bir baskasi yumurtlama zamani hic akintisi olmaz,,kimisi yuksek atesle kimisi dusuk atesle hamile olabiliyor..yada ovu.testinde pozitif gorunce kimisinde ayni gun yumurtlama olabiliyor kimisi pozitif gordugu gun rtesi gunu yumurtluyor..yani hep dedigim kisinin kenidni tanimasi cok onemli,vucut dilini anlamak cok onemli canim..o yuzden derim tabiki doktora gitmek onemlidir ama kisi en iyi kendini bilir..doktor tavsiyeleriyle beraber kendi vucut dilini dinlemek lazim..hatta doktora kendi vucut dilinden ogrendiklerini konusmak soylemek lazim..belki o zaman ayni noktalarda bulusulur:34:

Mesela senin adet ler cok uzun oldugunu okumustum bi yazinda..sanirim 9-10 gun suruyodu dimi canim?
bana gore bu o kadar uzun bir surec ki bnm tas catlasin 4gun dur..genelde 2 gun gelir,,3.gun leke seklinde sonrada biter..bak mesela ben akintim olursa (cok nadir bazi aylar olmayabiliyor) akintimin en yogun oldugu gun yumurtladigimi hissediyorum,,ama sen diyosun akintim biter 2 gun sonra yumurtladigimi hissediyorum..iste senin dedigin gibi cok farkli cnm..o yuzden en guzeli belli bir zaman vucudunu dinlemek:34:sonra taniyor insan kendini:34: ben resmen yumurtladigim saati bilicem artik ozellikle su ates olcmeye basladigimdan bu yana ama hala bebegimiz yok bunlari bilmekte hemen bebek sahibi olabilicegimiz anlamina gelmiyormus,,keske oyle olsaydi..ama ne diyelim canim hayirlisi..hayirli zamanda gelsinler ins..:38:

istersen çikolatayı al rendele üzareıne ,istersen de çikolata sosu koy
ammmaaa dikkatt çikolata sosu koyacaksan sos soğusun öyle koy yoksa tatlıyı çatlatıyorrr
tecrübeyle sabitt:9:
sağolasın canım benim.. :16:
benim kaynanam melek Allah aramızı bozmasın uuzn sağlıklı ömür versin
torun göstersin onaa:52::52::52:

Amin... allah ağzınızın tadını bozmasın:nazar:

ya kızlar yumurtladıgınızı nasıl hissediyorsunuz yaa ben nie bunu hissedemiyom yazılanları okuduktan sonra bendeki belrtileri yumurtlama yormaya başladımmm kafam karıştıı

olabilir canim neden olmasin,ama ben nerde okudum simdi hatirlayamadim ama iki kez yumurtlayanlarda 2 yumurtlama arasi en az 4 gun olurmus diye okumustum..sonra hatta bnm tabloya tekrar donup bakmistim hakketten 1.yumurtlamadan sonra ( (eger 2.yumurtlamysa o ) ) 2.yumurtlama arasi tam 4. gun:52::52::52:

Dogru soyluyorsun canim akintida kisiden kisiye degisebilir,yani ben akintilarimdan anlayabiliyorum ama bir baskasi yumurtlama zamani hic akintisi olmaz,,kimisi yuksek atesle kimisi dusuk atesle hamile olabiliyor..yada ovu.testinde pozitif gorunce kimisinde ayni gun yumurtlama olabiliyor kimisi pozitif gordugu gun rtesi gunu yumurtluyor..yani hep dedigim kisinin kenidni tanimasi cok onemli,vucut dilini anlamak cok onemli canim..o yuzden derim tabiki doktora gitmek onemlidir ama kisi en iyi kendini bilir..doktor tavsiyeleriyle beraber kendi vucut dilini dinlemek lazim..hatta doktora kendi vucut dilinden ogrendiklerini konusmak soylemek lazim..belki o zaman ayni noktalarda bulusulur:34:

Mesela senin adet ler cok uzun oldugunu okumustum bi yazinda..sanirim 9-10 gun suruyodu dimi canim?
bana gore bu o kadar uzun bir surec ki bnm tas catlasin 4gun dur..genelde 2 gun gelir,,3.gun leke seklinde sonrada biter..bak mesela ben akintim olursa (cok nadir bazi aylar olmayabiliyor) akintimin en yogun oldugu gun yumurtladigimi hissediyorum,,ama sen diyosun akintim biter 2 gun sonra yumurtladigimi hissediyorum..iste senin dedigin gibi cok farkli cnm..o yuzden en guzeli belli bir zaman vucudunu dinlemek:34:sonra taniyor insan kendini:34: ben resmen yumurtladigim saati bilicem artik ozellikle su ates olcmeye basladigimdan bu yana ama hala bebegimiz yok bunlari bilmekte hemen bebek sahibi olabilicegimiz anlamina gelmiyormus,,keske oyle olsaydi..ama ne diyelim canim hayirlisi..hayirli zamanda gelsinler ins..:38:

kesinlikle haklısın cnım.. ateş ölçmeseydim ben de bilemiycektim başka başka günleri diyecektim çatladı diye ama şimdi biliyorum ki ovulasyon sancısı kesilecek akıntılar kesilecek işte o gün çatlıyacak..:34:

Buarada eltinde cok abartmis cnm ya..sanirim cocuklardan sonra dedigin gibi psikolojisi bozulmus:50::50:Allah yardim etsin..

ya kızlar yumurtladıgınızı nasıl hissediyorsunuz yaa ben nie bunu hissedemiyom yazılanları okuduktan sonra bendeki belrtileri yumurtlama yormaya başladımmm kafam karıştıı

İnşallah öğrenmene zaman kalmadan hamile kalırsın:23:
nasıl öğrendiğimize gelince; zamanla...

valla canım işte ateş ölçüyoruz
kimisinin akıntısı oluyor kimisiinin kasığı ağrıyor falan filan

bir de ovulasyon testleri var

Buarada eltinde cok abartmis cnm ya..sanirim cocuklardan sonra dedigin gibi psikolojisi bozulmus:50::50:Allah yardim etsin..
ben görüşmüyorum rahatım.. ama ömür boyu şüphelerle yaşıyacak dediğin gibi Allah yardım etsin şifa versin.. yanlız bu durumu ikizlerden sonra arttı.. yani önce de vardı...
karanfilim dün ronyam dedi ki yumurtan çatlamamış olabilir dahha
çükü önceki gnler ortalmaaya çok yakın dedi a

bilemiyorum canım Ronya dediyse doğru olma ihtimali çok yüksek. evet az çok yorum yapabiliyorum ama pkoları biraz zor anlıyorum. ronya ise daha iyi anlar..
ama bence bu ay senin için çok farklı.. çünkü ateşin bile zikzaklı gitmiyo..

Back
X