• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canim benimde ilac kullanmasam bile 8-10 tane yumurta oluyor başta ama sonra ilac kullanmiyorsam sadece 1 tanesi gelisiyor ve catliyor eger klomen ya da gonal f gibi yumurta gelistirici bi ilac kullanirsan o folikullerin birden fazlasi gelisip büyüyor catliyor

bu ay inofolık ıcıyorum. bugun başladım. sabah 2 aksam 1 pakete karar verdım çünkü besinime dıkkat eıdyorum yeter abartmayayım dıye.

[Q

Canım mikroçip ile sperm seçimi diye birşey var. onu duydun mu? acıbademde yapılıyormuş. bir daha tüp denerseniz (inş gerek kalmaz) aklında olsun mikroçiple sperm seçim olayı
canim benim tüp yaptirdigim yerde doktor artik tüm merkezler micro cip kullaniyor zaten dedi ama dogrumudur bilmem

canım adetin 2. ya da 3. günü gonal f veya benzeri bi igne kullanmaya basliyorsun. göbekten yapiliyor. deri alti ignesi ucu cok ince ve kısa bu yüzden yapmasi cok kolay hic acımıyor. bu igneyi yaklaşık 10-12 gün kullaniyorsun bu kişiye göre değişen bi süre sonra yumurtan veya yumurtalarin 18-20 mm arasi olunca catlatma ignesi yapiliyor 36 saat sonra eşinden sperm aliniyor yıkanıyor icinden iyi olan spermler alınıyor şırınga gibi biseye toplanıyor. bayani da yatırıp vajina girişini acmak icin mandal gibi bisey takiyorlar adini unuttum sadece o birazcik acitiyor sanki etine mandal sıkıştırmışlar gibi :)) sonra spermleri koyduklari şırınganin ucunda incecik uzun pipet gibi bisey var onunla şırıngayi sıkarak rahme spermleri yolluyorlar. bazi yerler bu işlem sirasinda bayanin sıkışık olmasini istiyor karindan ultrasonla bakarak spermlerin en doğru noktaya birakilmasini sagliyorlar.bu islem 5 dakkalik bisey. bu işlem sayesinde spermlerin alacağı yolun büyük kısmı kat edilmis oluyor yani spermcikler yorulmadan kolayca yumurtaya ulaşıyor normal iliskiden farki bu :)))1 saat kadar hastanede yatiriyorlar sonra kalkip günlük hayatina dönüyorsun. doktor tahimini progestan verir onu kullaniyorsun 14 gün sonra ya adet oluyorsun ya da hamilesin :)))

bu iğneleri devlet mi karşılıyor biz mi alıyoruz ? daha dogrusu devlette yaptıgımız zaman biz ne kadar para harcıyoruz ?

Glucophage verince doktor hayatımdan şekerli herseyi uzak tutacam diye bi karar aldım çaydan da şekeri kaldırdım ama çok mutsuzum ben çok çay içen biriyim ama böyle hiç keyif almıyorum çaydan hatta içemiyorum bu seferde başım ağrıyor şekersiz çaya nasıl alıştınız şeker kullanmayanlar bana taktik verebilirmi heran tekrar şekerli içmeye başlayabilirim bebek aşkı frenliyor :)
ben cayda şekeri biraktigimdan beri cok açık cay içer oldum. 1 sene sonunda anca caydan keyif almaya başladım. sekersiz cayo hic sevmesemde zorla içtim hep. bi ara cay benim icin anlamini yitirmisti ama zorla icmeye devam ettim :))))

Önümüzdeki ay iğneli aşılama yaptirsak rahim filmi ne zaman cektirebilirim cnm ?
Daha iyi olur? Sence
bana rahım fılmı ıcın sıra alacaksın bunun içinde adetinin 1. günü bizi arayacaksın ve adet bitimine göre randevu verecegiz dediler. adetli olmadığın bir zaman çekilmeli ve adetten hemen sonrası en dogru zamanmış canım. ben bugun devletı beklemeyeyım gıdıp özelden çektıreyım dedim doktorumun hemşiresine o da yok bekle dedi bana burası daha ıyı dedi ama özel olursa zaman kaybetmem dedım ama hemşire sen burada çektir diye ısrarcı konsunca demek ki makınalar daha ıyı falan ama söyleyemedı orda diye düşündüm. sonra rahım fılmı için başka devlet hastanesinden mi gün alsam dedım belki daha erken olur sonra vazgectım doktorum tedavısını delmeden onun dırektıfyle hareket etmek en ıyısı zaten en hızlı yönteme gectıler bıle. klomne gerek yok hemen iğneli aşılamaya geçebiliriz dedi doktor tabi amh sonucuma bakarak. bu yüzden zaman da kaybetsem ben burda kalmaya karar verdim

sadece bu araya ovulasyon gelmeden önce smear testi sığdırmayı planlıyorum çünkü 1 sene si doldu.

Önümüzdeki ay iğneli aşılama yaptirsak rahim filmi ne zaman cektirebilirim cnm ?
Daha iyi olur? Sence
canim önce rahim filmini cektir hatta 1 ay normal dene derim rahim filminden sonra hamile kalanlar var. ufak tefek yapisikliklar varsa aciyormus hamile kalmayi kolaylastiriyormus diyorlar. aşılama icin o kadar para vercen ilac kullancan boşa gitmesin önce rahim filmini cektir. hatta en önce bi infertilite uzmanina git cnm o zaten doğru yönlendirir seni

Ben yarın yine misafirliğe gidiyorum 15 çeşit beni bekler :KK70: ben popomu kaldırıp çağırasıya kadar arkadaşlar çağırdı tekrar.
Pco var mı sende ben en son gittiğim doktorda ekranda her iki tarafta da Pco görüntüsünü o kadar net görünce kendime çizgi koydum yoksa çok severim pasta börek çörek.48 kiloyla evlendim 54 kiloyum suan ne olduysa şu histeroskopi sonrası 3 ay kullandığım hormon ilacindan sonra oldu çok kilo aldırdı bana 57 ye çıkmıştım 54 e anca indim 48 50 falanken doktor Pco için kilo almadığın müddetçe sorun olmaz çok hafif sağda demişti yeni evliydim o zamanlar şimdi galiba kilodan dolayı Pco görünümü arttı gerçi boyum 169 boyuma göre kilo fazla değil ama Pco dan korkuyorum

Son düzenleme:
canim önce rahim filmini cektir hatta 1 ay normal dene derim rahim filminden sonra hamile kalanlar var. ufak tefek yapisikliklar varsa aciyormus hamile kalmayi kolaylastiriyormus diyorlar. aşılama icin o kadar para vercen ilac kullancan boşa gitmesin önce rahim filmini cektir. hatta en önce bi infertilite uzmanina git cnm o zaten doğru yönlendirir seni
Yok öle bir uzman yok hiç burda:( kim şuraya git diyorsa gidiyorum ama bisi yok.benim yonlendirmemle bisiler yapiyorlar

ben cayda şekeri biraktigimdan beri cok açık cay içer oldum. 1 sene sonunda anca caydan keyif almaya başladım. sekersiz cayo hic sevmesemde zorla içtim hep. bi ara cay benim icin anlamini yitirmisti ama zorla icmeye devam ettim :))))
Benim içinde anlamını yitirdi :kızgın:

bana rahım fılmı ıcın sıra alacaksın bunun içinde adetinin 1. günü bizi arayacaksın ve adet bitimine göre randevu verecegiz dediler. adetli olmadığın bir zaman çekilmeli ve adetten hemen sonrası en dogru zamanmış canım. ben bugun devletı beklemeyeyım gıdıp özelden çektıreyım dedim doktorumun hemşiresine o da yok bekle dedi bana burası daha ıyı dedi ama özel olursa zaman kaybetmem dedım ama hemşire sen burada çektir diye ısrarcı konsunca demek ki makınalar daha ıyı falan ama söyleyemedı orda diye düşündüm. sonra rahım fılmı için başka devlet hastanesinden mi gün alsam dedım belki daha erken olur sonra vazgectım doktorum tedavısını delmeden onun dırektıfyle hareket etmek en ıyısı zaten en hızlı yönteme gectıler bıle. klomne gerek yok hemen iğneli aşılamaya geçebiliriz dedi doktor tabi amh sonucuma bakarak. bu yüzden zaman da kaybetsem ben burda kalmaya karar verdim

sadece bu araya ovulasyon gelmeden önce smear testi sığdırmayı planlıyorum çünkü 1 sene si doldu.
canim rahim filmi esnasinda kazarar hamile filan olursan bebege ciddi zarar verir diye hamile olmadığından emin olduklari dönemde yani adet bitiminde henüz ovulasyon olmadam cekiyorlar

Birden kesme yavaş yavaş azaltmayı dene
İlk öyle başladım yavaş yavaş azaltayim dedim ama azıcık daha azıcık daha ekleyeyim derken baktım öyle olmayacak tamamen çıkardım çay kaşığını :) bugün de evime döndüm ilaçları alıp başlayacam artık hayırlısı

Back
X