• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
evet canım son dönemlerde artık D vitamini üzerinde çalışmalar yapılıyormuş uluslararası. bende de varmış dün doktor söyledi vitamin kullanılıyorum. piko olanlarda genelde d vitamini eksik çıkarmış. bian önce tedavi ol derim
bende de pko var cnm d vitamini için decavit elevit mi verdi farklı bir hap mı?

Ben d vitamini kullanıyorum arkadaşlar aile hekiminde baktırdım çok düşüktü. On günde bir şişenin tamamını içiyorum sekiz şişe kullanacağım tekrar bakılacak üçüncüyü içtim. B12 de çok önemli oda düşük benim ilaç kullanıyorum

Canım bende ha bire kalıyorum ama hepsi sıkıntılı ya kimyasal ya dış gebelik yada düşükle sonuçlanıyor seninle neredeyse aynı durumumuz :bicak:inşallah çok bekletmeden gelir bebişler. Ben bir şey denemeye de korkuyorum. Sür maydanoz buharı yapayım dedim dış gebelik oluştu:duduk: kafayı yiyeceğim artık:işsiz:
Hİç deme insan birşey yapmaya da korkuyor.zaten topikte birbirimizle yarışır olduk nerdeyse kim daha çok bebek düşürecek bakalım yarışı:işsiz:rabbim sonumuzu hayır etsin

evet canım son dönemlerde artık D vitamini üzerinde çalışmalar yapılıyormuş uluslararası. bende de varmış dün doktor söyledi vitamin kullanılıyorum. piko olanlarda genelde d vitamini eksik çıkarmış. bian önce tedavi ol derim
Ben sağlık ocağında veriyorum hep.dr ü görmüyorum bile.hemşire durumumu biliyor işe geçmeden kanımı veriyorum daha dr gelmemiş oluyor.hemşire tc mi alıyor dr gelince de girişimi yapıyor bana barkod numaramı mesaj atıyor.netten de sonucu öğreniyorum

Merhabalar kizlar. ben uzun zamandir girmiyordum buraya. yoruldum, sıkıldım bu yüzden takip yapmayı bırakmıştım.

Sanki bu konuşmanın ardindan hamile kaldim hiç farkinda değilim dicek gibi oldu ama nerdeeeee. Ayakli doğum kontrol hapıyım ben :D kendime takitigim yeni lakap bu :D ben de ki son durum, cok iddali bi aktarın verdiği macun ve çayı kullaniyorum sözde cikolata kistlerimi küçültecekmis. Bu aktardan da iş çıkmazsa bana yaza 4.tüp denemesi yolları görünür :deli:

Ben sağlık ocağında veriyorum hep.dr ü görmüyorum bile.hemşire durumumu biliyor işe geçmeden kanımı veriyorum daha dr gelmemiş oluyor.hemşire tc mi alıyor dr gelince de girişimi yapıyor bana barkod numaramı mesaj atıyor.netten de sonucu öğreniyorum
Anladim benim zor galiba cok prensip sahibi bizim saglikocagi :) 7gun sonra adet olmazsam gidicem bakalimm :) bu arada sanirim bu cevap banaydi heralde galiba :$

Anladim benim zor galiba cok prensip sahibi bizim saglikocagi :) 7gun sonra adet olmazsam gidicem bakalimm :) bu arada sanirim bu cevap banaydi heralde galiba :$
Ay evet sana yazdım yanlış etiketlemişim:)) inşallah adet olmazsın;)

Merhabalar kizlar. ben uzun zamandir girmiyordum buraya. yoruldum, sıkıldım bu yüzden takip yapmayı bırakmıştım.

Sanki bu konuşmanın ardindan hamile kaldim hiç farkinda değilim dicek gibi oldu ama nerdeeeee. Ayakli doğum kontrol hapıyım ben :KK70: kendime takitigim yeni lakap bu :KK70: ben de ki son durum, cok iddali bi aktarın verdiği macun ve çayı kullaniyorum sözde cikolata kistlerimi küçültecekmis. Bu aktardan da iş çıkmazsa bana yaza 4.tüp denemesi yolları görünür :deli:
Kaçak tüpü yaz tatiline mi attın

Kaçak tüpü yaz tatiline mi attın
aktarcı kadın cok iddali konuşuyor 3-4 aya kistlerini yok edicem diyor o yüzden kadına 1 şans verip beklesek mi diyoruz diğer taraftan her ay aleyhime işliyor vakit mi kaybediyorum acaba diyorum :deli:

Dile kolay 4. deneme ayaklarım geri geri gidiyor ama kistler daha da büyücek diye korkarak bekliyorum.

sen nasil oldun?

aktarcı kadın cok iddali konuşuyor 3-4 aya kistlerini yok edicem diyor o yüzden kadına 1 şans verip beklesek mi diyoruz diğer taraftan her ay aleyhime işliyor vakit mi kaybediyorum acaba diyorum :deli:

Dile kolay 4. deneme ayaklarım geri geri gidiyor ama kistler daha da büyücek diye korkarak bekliyorum.

sen nasil oldun?
Salı kontrol var ne var ne Yok göreceğiz umarım kürtaj demez.
Hadi bakalım aktar vesile olur belki.doğal hamile kalamasan da tüp için de hazırlık olur en azından kistler temizlenir.bilmez miyim o geri geri gitmeyi.ben de de oluyor tüp deyince ayaklar geri geri gidiyor

Hİç deme insan birşey yapmaya da korkuyor.zaten topikte birbirimizle yarışır olduk nerdeyse kim daha çok bebek düşürecek bakalım yarışı:işsiz:rabbim sonumuzu hayır etsin
Allah bir daha göstermesin hiç birimize. Şubatta üçüncü tüp bebek demesine başlayacağım şaka gibi. İlk başladığımda ilaçla yumurta takibi yapılmıştı cahillik işte olacak gözüyle bakıyordum şimdi nerden nereye

Salı kontrol var ne var ne Yok göreceğiz umarım kürtaj demez.
Hadi bakalım aktar vesile olur belki.doğal hamile kalamasan da tüp için de hazırlık olur en azından kistler temizlenir.bilmez miyim o geri geri gitmeyi.ben de de oluyor tüp deyince ayaklar geri geri gidiyor
canim insallah kurtaja filan gerek yoktur ama kanaman olduguna göre ben yoktur diye düşünüyorum. Ben doğal yolla hamila kalamam canim 4 senedir adet olduğum her ay kafama iyice kazıdı bunu.

Merhabalar,ben yeni katıldım arkadaşlar. Bir ay öncesinde ateş ölçe yöntemi bi arkadaşımdan öğrendim ve ilk defa bu ay hergün ölçerek denedim ama yorumlama konusunda çok başarılı değilim. 5 gün sonra döngümün başlaması lazım ama ateşim hala düşmedi. Ateşimi hergün sabah kalmadan 7 de ölçüyorum. Bu akşamda öylesine biraz uzandıktan sonra ölçtüm 37 ye çıktı. Düşmezse bi kaç gün sonra test yapmayı düşünüyorum. Grafiği yorumlayabilir misiniz.. şimdiden teşekkürler

Eklentiler

• E0EE7711-F548-4BF3-ADC8-40033981EDD7.webp
    E0EE7711-F548-4BF3-ADC8-40033981EDD7.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 91
Merhabalar,ben yeni katıldım arkadaşlar. Bir ay öncesinde ateş ölçe yöntemi bi arkadaşımdan öğrendim ve ilk defa bu ay hergün ölçerek denedim ama yorumlama konusunda çok başarılı değilim. 5 gün sonra döngümün başlaması lazım ama ateşim hala düşmedi. Ateşimi hergün sabah kalmadan 7 de ölçüyorum. Bu akşamda öylesine biraz uzandıktan sonra ölçtüm 37 ye çıktı. Düşmezse bi kaç gün sonra test yapmayı düşünüyorum. Grafiği yorumlayabilir misiniz.. şimdiden teşekkürler
Merhaba hoşgeldiniz. Gerçi ben de bu başlıkta yeniyim:)
Adetinizin ilk gününe kadar ateşinizin yüksek kalması normal, zaten luteal fazın (yumurtlama sonrası evreniz) yüksek ateş dönemi olarak geçmesi bekleniyor. Adetin başlamasıyla birlikte yeniden foliküler faza, yani düşük ateşli döneme geçiyoruz.

Merhaba hoşgeldiniz. Gerçi ben de bu başlıkta yeniyim:)
Adetinizin ilk gününe kadar ateşinizin yüksek kalması normal, zaten luteal fazın (yumurtlama sonrası evreniz) yüksek ateş dönemi olarak geçmesi bekleniyor. Adetin başlamasıyla birlikte yeniden foliküler faza, yani düşük ateşli döneme geçiyoruz.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Geçen ay son 5 günde ölçmeye başlamıştım ve aynı dönemde 36.3 tü. Bu ay 36.7 lerde olunca “acaba” mı dedim. Bu durum daha bir şey olup olmadığını göstermez sanırım.. bir de adete birkaç gün kala düşüyormuş galiba ateş. Bakalım beklemeye devam o zaman..

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Geçen ay son 5 günde ölçmeye başlamıştım ve aynı dönemde 36.3 tü. Bu ay 36.7 lerde olunca “acaba” mı dedim. Bu durum daha bir şey olup olmadığını göstermez sanırım.. bir de adete birkaç gün kala düşüyormuş galiba ateş. Bakalım beklemeye devam o zaman..
CNm bazen adetten 1-3 gün önce düşüşe geçer bazen adet günü düşüş olur.ama bazen adet söküldükten sonra düşen ateş olduğu da oluyor.ateş bize sadece ipucu verir yüksek ilerlemesi hamile olma olasılığını arttırır ama kesinlik için test yapmalısın birkaç gün daha bekle test için

herkese mutlu haftasonu olsun.
doktordan ciktim. sagda 12mm; solda 13 ve 14 mm toplam 3 guzel yumurta olusmus sukur. doktor gayet iyi dedi. igneye devam. pazartesi tekrar gorusecegiz. cogul gebelik riski yuksek dedi. eger yumurta gelisiminden baska sorun yoksa %90 pozitif sonuclaniyor dedi.

gelelim gecen gune. dr.a sordum iyice. bana o gun "7 aydir gebe kalamama sebebi yumurtanin gelismemesi olabilir. duzenli regl olsan da yumurtan catlamayabilir".. dedi. ben "dongunuj 16.gunu catliyor dedigimde"..demekki catlamamiyormus dedi. uzerinde igneyi de verince, tabi ben baya morali bozuk sekilde eve geldim. cok agladim, interfilite diye vs... bugun sordum, ben sana "kisirsin" dedim mi, nedne kendini uzdun, 20 cocuk bile doguracak kadar sagliklisin, klomenden cok yum olustugu icin yumurtalarinin buyumesi durdu o yuzden igne verdim dedi. Eh yani dr, o gun bunlari demedin ki, yumurtan gelismiyor; yumurta tembelligin var dedin igne verdin. ben ne dusunebilirdim acaba....
sonuc olarak, suan bir sorunum yokmus. saglikliymisim. bu ay gebeluge destek olsun beklemeyelim diye bu tedaviyi yapiyormus. bastan deseydi ben de bu denli yipranmazdim dimi ama.

Back
X