Atma hastalığı

Bende öyleyim hıc kullanmadıgım ustunde etiketi olan esarp, gomlek, çanta bı ıkı gıydıgım ayakkabılarımı cok verdım. Rahatlıyorum bende insanları mutlu etmek hosuma gıdıyo nedense.
Bende hıc sevmem evde bibloymuş süamüş sadelik her zman daha güzel gelmiştir bana..

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela yillarca sakladigim butun okul karnelerimi gozumu kirpmadan yirtip attim. Hic bir eksiklik de hissetmiyorum. Yıllarca neden saklamisim ki. Anneme sorsan bekarliktan kalma kiyafetleri duruyor
Nasıl kıydınız ya:) benimde hatıra kutum var. 15 yıl önce kasiyerlik yaparken kestiğim irsaliyeli faturayı saklıyorum. Çocuklaeım olursa onlara bırakıcam hatıra olsun diye.

Ama yerine yeni kase mi alıyorsunuz

Örneğin o iki kase kırılsa da ben kalan dördünü kullanırım hatta yeni kase de almam nasılsa 4 tane var diye

Bunlar atmaktan çok yeni almak için sebep bulmak gibi geldi bana

Ben yeni alamıyorum mesela

Geçen annemle konuştuk çarşıya gittim şunu aldım bunu aldım vs dedi

Benim de ihtiyacım var gidip alayım dedim

Gittim baktım baktım onun orası bunun burası dedim

Bunun benzer modeli bunun benzer rengi var evdekiler varken yenisini almak müsriflik deyip geri döndüm

Evdekileri birine versem de yeni alamam zira benzerini geçen verdim demek ki gerekli değilmiş derim

Ben ne yapayım

Özetle yerine yenisini almadan veriyorsanız sıkıntı yok konu sahibi ama yeni ayakkabıyı verip sezon başında da yeni ayakkabı alıyorsanız bu doğru yol değil

Nasıl kıydınız ya:) benimde hatıra kutum var. 15 yıl önce kasiyerlik yaparken kestiğim irsaliyeli faturayı saklıyorum. Çocuklaeım olursa onlara bırakıcam hatıra olsun diye.
ben de cok saklardim. herseyden hatira. okul defterlerimin etiketleri ,kompozisyonlar, yazi orneklerim, giyilmeyecek durumda ama hatirasinolan spor ayakkabim vs vs. hatta annemle kavga ederdik de arkadasima goturmustum o saklasin diye.
bir kadin programinda hani kivircik sacli gozluklu ayse diye bir kadin vardi. o demisti neden sakliyorsunuz ölüp gidecegiz diye. asla anlayamamistim onu. çok sacma ve duygusuz gelmisti.

ne zamanki evlendim temizlik yildirdi beni. ozellikle cocuktan sonra ev is cocuk sinavlar ucgeninde bogusurken ben de atmaya basladim. o hatira olarak sakladigim herseyi attim. hicbirsey kalmadi. hep yaslanana kadar saklarim bakarim zannediyordum. hakikaketen sonradan bakmak animsamak da guzel oluyor ama yer yok. yok. zaten bitecek bir gun hepsi.

unutuyoruz... unutmamaya calismak bir yerde guzel ama sonunda unutulacak zaten illa.. artik bazi zamanlarda fotograf bile cekmiyorum sadece onanki duyguma hissime yogunlasiyorum. sonra unutuluyor fotograf hatırlatıcı ama yine de es geçiyorum. sanirim artik hatiralarin anlamini yitirdim biraz. o yuzden daha rahat atabiliyorum artik. yoksa tam bir istifciydim. evim hep cop eve donen yaslilardan olur diye dusunuyordu bizimkiler. daha atacagim cok sey var ama isragi sevmedigim icin satilacak ve birine verilecekler bekliyor yerini bulmak icin.

Ben dogustan sadeyim sonunda moda bana uydu tabi benimde abarttıgım şeyler oldu ama eskimeden onlarıda atamam. Ha hatıra vs olayından vazgecemıyordum bu yeni moda ile onlardanda vazgectim iyi oldu. Fakat bu akımda anlamsız olan birşey var elindeki yeni şeyleri atıp yenisini alıyorlar hayır neden atıyorsun neden alıyorsun madem degerlendır elındekini eger sız verdıgınız o ayakkabılar yerıne yenısını almayacaksanız kötü bi durum yok

:) ilahi ya
En iyisi sosyal medyadaki sade hesapları takıpten cıkın gaza getırıyorlar ınsanı

4 tane saglamın ne sucu var :) benim zavallı 6 lı kasemden 1 tane kaldı hala görevine devam ediyor kırılana kadar benimle kaseniz fazlamıydı bari
Hani yeni alsanız garantisi 6 lı kase alsanız yolda 2 tanesı kırılsa aha gitti hepsi :)

Iyi yapiyosunuz. Ama fazlalık eşya almayin çözümü bu

Benim de evimde hiçbir sus eşyası yok sevmem
Fazlalık sehba bile yok tutmam
Insanlar yıllarca giymediklerini bile saklıyor, bir gün giyilir diye. Halbuki iki sene giyilmemiş kıyafet asla giyilmez, belli ki bir sebeple giyilmiyor. Veririm ihtiyaç sahibi olan tele tepe kullanır

Kimisinin elinde olsa afedersiniz dışkısını kurutup onu da saklayacak. Gereksiz yük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…