- 4 Mayıs 2018
- 1.983
- 4.065
- 133
- 29
- Konu Sahibi Appleberry
-
Ohh tertemiz bende böyle düşünüyorum az eşya cok HUZURMerhaba,
İstifciligin tam tersi oldugunu dusundugum atma hastalığına yakalandigimi dusunuyorum. İlk olarak evim sade ve ferah olsun, temizligim kolay olsun, fazla esyalar birilerinin işine yarasin diyerek basladim. Simdi hersey gozume batiyor. Evime gelen neden süs esyasi yok her yer bos diye soruyor. Mesele baskalarinin dusundugu veya sus esyasi kullanip kullanmama degil. Etrafimdakiler abarttigimi soylemeye baslayinca elestirilere kulak verdim. Ornegin yepyeni beş cift ayakkabimin üçünü ihtiyac sahibi birine gozumu kirpmadan verdim. Ve verince inanilmaz bir mutluluk ve rahatlama hissediyorum. Kesinlikle normal olmadigini dusunuyorum. Bunu yasayan var mi?
Merhaba,
İstifciligin tam tersi oldugunu dusundugum atma hastalığına yakalandigimi dusunuyorum. İlk olarak evim sade ve ferah olsun, temizligim kolay olsun, fazla esyalar birilerinin işine yarasin diyerek basladim. Simdi hersey gozume batiyor. Evime gelen neden süs esyasi yok her yer bos diye soruyor. Mesele baskalarinin dusundugu veya sus esyasi kullanip kullanmama degil. Etrafimdakiler abarttigimi soylemeye baslayinca elestirilere kulak verdim. Ornegin yepyeni beş cift ayakkabimin üçünü ihtiyac sahibi birine gozumu kirpmadan verdim. Ve verince inanilmaz bir mutluluk ve rahatlama hissediyorum. Kesinlikle normal olmadigini dusunuyorum. Bunu yasayan var mi?
Bende de var evdeki tüm fazla eşyalar sinirimi bozuyor nefes alamıyor gibi oluyorum kayabalık evlerde ama ben yenu eşyalarda yapmıyorum bunu açıkçası artık kçkullanmayacağım ya da bir müddet kullanmış olduğum eşyalarda yapıyorumMerhaba,
Çeyiz denen illetten fenalık geldiAnnem de boyle diyor mal kiymeti bilmiyorsun der hep. Bir de cok karisiyor kardesim annem kayinvalidem atma diye. Hele bir yatak ortusu var ceyizlik devasa birşey. Teyzem diyor ki kizina sakla. Pofffff. Bana duygusal olarak da yuk yapiyorlar bunlari.
Çocuklarınız onları önemsemeyecekNasıl kıydınız ya:) benimde hatıra kutum var. 15 yıl önce kasiyerlik yaparken kestiğim irsaliyeli faturayı saklıyorum. Çocuklaeım olursa onlara bırakıcam hatıra olsun diye.
Çocuklarınız onları önemsemeyecekNasıl kıydınız ya:) benimde hatıra kutum var. 15 yıl önce kasiyerlik yaparken kestiğim irsaliyeli faturayı saklıyorum. Çocuklaeım olursa onlara bırakıcam hatıra olsun diye.
Yenisini alacaksa atmanın anlamı ne kiMinimalist yaşam diye bir saçmalık çıktı.
Daha doğrusu bunu uygulamaya çalışanlar saçmaladı. Atıyor bol bol , yenisini alıyor.
okul karneleri atılır mı yaMesela yillarca sakladigim butun okul karnelerimi gozumu kirpmadan yirtip attim. Hic bir eksiklik de hissetmiyorum. Yıllarca neden saklamisim ki. Anneme sorsan bekarliktan kalma kiyafetleri duruyor
büyükleri dinle bence herşey israf olduğu düşünüyorum evde varsa almak önceden attiğin şeyi bi kaç aylar sonra almak hiç aklina gelmedi mi..Annem de boyle diyor mal kiymeti bilmiyorsun der hep. Bir de cok karisiyor kardesim annem kayinvalidem atma diye. Hele bir yatak ortusu var ceyizlik devasa birşey. Teyzem diyor ki kizina sakla. Pofffff. Bana duygusal olarak da yuk yapiyorlar bunlari.
bence iyi fikir bu:)yıllarca attım başkalarına verdim kıymet bilen olmadı artık 200 tl lik ürünü 30 tl ye satıyorum malum sitelerde 100 ün üstünde ürün sattım hem ev rahatladı hem para kazandım
ben eskiyince atiyorum yenileri atmiyorum.Minimalist yaşam diye bir saçmalık çıktı.
Daha doğrusu bunu uygulamaya çalışanlar saçmaladı. Atıyor bol bol , yenisini alıyor.
Hem tarih var üzerinde. Hemde bir zamanlar kasiyerlik te yapmışım hatırası. Üniversitede yemek kartımız vardı. Yedikçe çarpı atılırdı. Son yemeğe gitmeyip onuda sakladım. Şimdi öğrenciler kartları ile giriyor :)Şakaonu neden saklıyorsunuz hic bir anlamı yok bosverın atın gıtsın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?