atsan atılmaz teyze kızı

ben olsam ona buna heleki abisinin hanımına söyleyip dillendirmezdim.. uyarımı kendisine yapardım eğerki anlamıyorsa muhattap olmaz Allah ıslah etsin der görüşmeyi keserdim.. teyze kızım, ablam ,kardeşim her kim olursa olsun eşine bunu yapan biri bana göre her türlü hilekardır.. o yüzden tüm bağımı koparırdım

Burada iş daha da vahimmiş.
Hadi o 17 yaşında cahilce hareketler yapıyor ayıbı büyük bu işte evet ama, sizin ayıbınız daha büyük.
Resmen dedikodusunu yapmışsınız.
Siz bu konuyu abisinin boşandığı eşine anlatıyorsunuz yani onların bir nevi düşmanı sayılacak bir insana.
Üstelikte bu yenge size o aile hakkında daha beterini anlattığı halde..
Siz kuzeninizi düşünseydiniz bu konuyu sadece kendi aranızda nasihat vererek yoluna koymaya çalışırdınız olmuyorsa da sessiz bir şekilde üstü kapalı annesine anlatırdınız ki kızına akıl versin.
Ama resmen ortalığı bulandırma potansiyeline sahip bir yengeye anlatmışsınız.
Kuzeniniz kendince görüşmemekte haklı.

Son düzenleme:

Adige biz seni yargılamıyoruz fikir telakkisinde bulunuyoruz.

Olan olmuş, üstüne düşmeyin görüşmeyin ne hali varsa görsün.

İma da etmiş olabilirim, fikir almak için de sormuş olabilirim diyorsunuz.
Ne yaptığınızın farkında değilsiniz yani..
Ama daha önce ima ettim anlaşıldı demiştiniz.
Ayıpları örtmek erdemdir, bir başkasına çok büyük bir zararı yoksa.
Üstelik bu kadn suç işlemiş.
Bakarsınız bir gün yaptıklarının yanlış olduğunu anlar ve pişman olur.
Ama siz onun hakkına girdiniz arkasından üstelik de ilgisi olmayan birine anlattığınız için.
Eşine anlatsaydınız daha iyiydi..
Madem içinizde tutamayıp birine anlatma ihtiyacınız vardı.
Noldu arkadışınıza anlatmanız ne işe yaradı??

Bence de.
Mecbur değil görüşmeye..
Bir de üstelik ortaya çıksa sen biliyordun da neden söylemedin diye suçlanabilir..

hah işte tam da bu sadece bildiğim ve paylaşmadığım için üstüme kalacak

Ama söyledim ya size.
Madem söyleyecektiniz eşine ya da annesine söyleseydiniz.
Söylediğiniz kişi çok yanlış.
Şu durum, sizi dedikoducu yamaktan başka bişey görünmüyor ki.
Paylaştığınız kişi yanlış.
Ona söyledin de bize söylemedin denir işte..

görüşmüyorum zaten 3-4 ay belki daha fazla oldu görüşmeyeli.. ne hali varsa görsün diyorum bazende çok üzülüyorum yarın öbürgün ortaya çıktığında gideceği bir ailesi de yok zaten o yüzden bir haftada tanıdığı bir adama kaçtı... bide 17 yaşındayken kocaya gitti bu hataları 25 inde yapmaya başladı...

Candır, kardeştir diyorsun ya hatayı da kardeşçe düzeltmeliydin

Konuşmaktan anlamıyorsa en azından annesine söyleyebilirdin, ailesi bunu en az hasarla atlatmasına, doğru yolu bulmasına yardımcı olabilirdi

Şu aşamada bende olsam kuzenimle konuşmazdım, teyze kızınızın savunulacak bir yanı yok ama sizin yaptığınız herkesin canını çok acıtacak sonuçlar doğurabilir. Dedikodu benzine batırılmış fitil gibidir, bir anda alev sarar her yeri, uzak durmak lazım.

yenge hanım görüşmüyordu onlarla o zamanlar. şimdi teyze oğluyla tekrar evlendiler oda ayrı bir şey nasıl evlendiği.. tekrar evlendiğinde birden biri kuzu sarma herkez şaşırdı. olan zavallı teyzeme oluyor.

En iyisi elmayranın da dediği gibi hiç karışmamak uzak durmak..

Evlenmekten korkar oldum, hep bu tarz evlilik hikayesi olanlar var etrafımda, kimse memnun değil, mutlu değil evliliğinden..
Boşanmak, boşanmayı düşünmek şöyle dursun herkes heyecan peşine düşüyor..:26:

O bir kenara, böyle birşeyi dillendirmek, birileriyle paylaşmak çok fazla tehlikeliyken siz abi eşini seçmişsiniz. Anne, abla bile laf sokabiliyorken yenge? Ki iletişimleri ne düzeyde bilemiyoruz?
Konuşmamasını yerinde buluyorum doğrusu.

bu yengeyle bende daha önce birsürü birşeyler paylaştım kendimle ilgili dedim ya aklım beş karış havada nerde akşam orda sabah yaşayan biriydim 30 uma kadar. herşeyimi biliyordu. ve benimle ilgili kimseye ağzını açmadı. şu an diyorum ki iyiki de yaşamışım hatalarımın bedelini en ağır şekilde ödedim ama kendim ödedim tek zararım kendime oldu. şimdi dünyalar iyisi bir kocam ve evladım var. ve hiç birşeydede hevesim yok her şeyi dolu dolu yaşadığım için.. keşke oda biraz gençkızlığını yaşayıp evlenseydi de bu yollara gelmeseydi.

bu yenge ailenin sır küpü mü? niye herkesin derdi ona anlatılıyor? Daha doğrusu başkasının sırrını, hatasını, günahını herneyse niye bu yengeye anlatıyorsun?

Hayır anlattın da bu kadın neyi çözdü? neye merhem oldu?

Eğer onu bu yoldan çevirmek olsaydı niyetin annesine anlatırdın, kendisiyle konuştun olmadı diyelim.,

Valla art niyet ararım ben burda ; rezil olsun biz de seyredelim mantığı.

Durabilen, tavisyelere uyan zaman geçtikçe iyi ki diyor da, bildiğimi okuayacağım diyenler genelde hüsran yaşıyorlar.
O yaşının verdiği heyecanla, toz pembe gözlüklerden gerçekler görünmüyor, el ele diz dize, sarmaş dolaş..
Nereye kadar? 1 sene, 2 sene, 3 sene..
Ömür boyu başını her çevirdiğinde kalbin güm güm atmayacak..
Sorumluluklar olacak, borçlar olacak..
Sevgilimin de yeğeni okulu bıraktı 17 yaşında henüz, her zaman ev işlerine, yemek yapmaya meraklı olmuş.
Demiş ki bir gün en fazla 23' üme kadar beklerim..
Sevgilisi falan da yok.
O yaşta bunu düşünmek ne biliyim? Hani dünya da en güzel, en inanılmaz şeymiş gibi listenin en başında tutmak?
Neden başka şeyler ilgilerini çekmez? Gezmek, eğlenmek en önemlisi eğitim! :44:
Neden en güzel yaşlarını gerektiği gibi geçirmeyip acele ederler ki?

kendimle alakalı dedim , arkadaşım dedim.. birçok şeyime de merhem oldu ama konu ben değilim... rezil olsun mantığı gütmedim gütmemde

17 yaşında cahilce yapılmış bir evlilik.
Siz de yapabilirdiniz.
30 a kadar yaşadığınız sorumsuzca davranışlarınızdan pişmansınız değil mi?
Ya o da pişman olursa..
Ya fırsat verilmezse.
Daha kötü olursa..
Hep birine gebe kalarak yaşamak çok ağır..
İnşallah o da aklını başına alır da kimse de birşey duymadan kapanır gider..

Bende yengenize anlatınca, yengenizle birlikte teyze kızınıza bu yaptığının yanlış olduğunu,
doğru yola sevkedeceğinizi düşünmüştüm. Ama anlattığınız zaman teyze oğlunuz zaten boşanmış yengenizle.
amaç yardım etmek değilse ne gerek vardı anlatmanın,teyzenize anlatsanız daha yardımcı olurdunuz teyze kızınıza.
haliyle teyze kızınızda bu nedenle gönül koymuş.haklıda gönül koymakta.
şimdi demişsiniz ki "şimdi telefonu açar ağzıma geleni sayarım kendimi biliyorum ne yapayım arayıp konuşayımmı.. çünkü kendi suçlu olduğunu bildiği için aramaz ve böyle saçma sapan konuşup durur."
yaptıkları yanlış ama bu cümlelerden siz yaptığınızın hala doğru olduğunu düşünüp,suçlu duruma düşürmüşsünüz.
bence dehiç aramayın.

O kiz bir hata yapmis, sen de alakasiz ve uygunsuz birine anlatarak daha da buyutmussun.
Sana kizmakta hakli.
Daha da hala ararsam agzima geleni sayabilirim diyorsun. Ne hakla? Buna hem suclu hem guclu olmak denir.
Kuzen yerinde olsam ben de artik senin iyi niyetine inanmaz, gorusmek istemezdim yani.
Bence kizi rahat birak. Boyle kardeslik olmasa da olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…