• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avm'de Hırsızlık

Imsh3kill

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
803
303
323
Kırklareli
Herkese Merhaba,

Haftasonu karşı karşıya kaldığım, sinirlerimi son derece bozan bir konu için fikirlerinizi rica ediyorum. Hediye gelen değerli saatim 1 saat içinde adeta yok oldu.

Cumartesi günü annemle istanbulda açık alan bir avm'de alışveriş yaptık bir mağazadan. Sonra annemi banka oturttum elimizdeki poşetleri de verdim yanına, bir yukarı çıkıp geldim. Yukarı çıkarken elim boştu. Sonra annemi o banktan aldım arabaya gittik eşyaları bıraktık. Markete uğradık ordan da birşeyler alıp arabayı aldık ve çıktık.

Eve geldiğimde arabadan poşetleri alırken farkettimki saat poşetim yok. Saat&saat karton kutudaydı ve su alıp içine koymuştum biraz içip. Yani düşse kesinlikle farkedilirdi. Alışveriş yaptığımız mağazaya gidip kamera kayıtlarına bakmalarını rica ettim, baktılar mağazaya girerken de çıkarken de kolumdaymış. Acaba annem bankta mı düşürdü veya unuttu? Sanmıyorum ama olabilir insanlık hali. Yani arabaya eşyaları koyarken demekki yoktu elimizde farkında değilmişiz. Ya da arabadan mı çalındı bilmiyorum.

Sonra evden geri çıkıp avm'ye döndük sorduk her yere baktık yoktu bilen gören. Ben 5 tl bulsam cebime atmam insanlar nasıl hemen başkalarının malına konabiliyorlar anlamıyorum. O kadar üzüldümki inşallah allah o kişiye kullanmayı nasip etmesin.

Ne yapmalıyım arkadaşlar? Avm'nin ve annemin oturduğu o yerin kamera kayıtlarnı seyrettirmek istiyorum.Polisi aradım bugün gelin ilgileniriz dediler. Ama bulunur mu ki annem orda unuttuysa ve biri hemen gelip aldıysa o kişi tespit edilebilir mi??

Nasıl bir yol izlemeliyim fikirlerinizi rica ediyorum. (Dün avm'deki her yere danışma,güvenlik sordum kimse birşey teslim etmemiş ) Çok üzgünüm

Geçmiş olsun.

Kanuna göre, taşınırı çalınan, kaybolan ya da iradesi dışında başka herhangi bir şekilde elinden çıkan zilyet, o şeyi elinde bulunduran herkese beş yıl içinde taşınır davası açabilir.

saat geri gelmez artık da eğer ki çalınmışsa çalan kişi cezasını çeker şikayetçi olursanız, tabi o da bulunursa...

Herkese Merhaba,

Haftasonu karşı karşıya kaldığım, sinirlerimi son derece bozan bir konu için fikirlerinizi rica ediyorum. Hediye gelen değerli saatim 1 saat içinde adeta yok oldu.

Cumartesi günü annemle istanbulda açık alan bir avm'de alışveriş yaptık bir mağazadan. Sonra annemi banka oturttum elimizdeki poşetleri de verdim yanına, bir yukarı çıkıp geldim. Yukarı çıkarken elim boştu. Sonra annemi o banktan aldım arabaya gittik eşyaları bıraktık. Markete uğradık ordan da birşeyler alıp arabayı aldık ve çıktık.

Eve geldiğimde arabadan poşetleri alırken farkettimki saat poşetim yok. Saat&saat karton kutudaydı ve su alıp içine koymuştum biraz içip. Yani düşse kesinlikle farkedilirdi. Alışveriş yaptığımız mağazaya gidip kamera kayıtlarına bakmalarını rica ettim, baktılar mağazaya girerken de çıkarken de kolumdaymış. Acaba annem bankta mı düşürdü veya unuttu? Sanmıyorum ama olabilir insanlık hali. Yani arabaya eşyaları koyarken demekki yoktu elimizde farkında değilmişiz. Ya da arabadan mı çalındı bilmiyorum.

Sonra evden geri çıkıp avm'ye döndük sorduk her yere baktık yoktu bilen gören. Ben 5 tl bulsam cebime atmam insanlar nasıl hemen başkalarının malına konabiliyorlar anlamıyorum. O kadar üzüldümki inşallah allah o kişiye kullanmayı nasip etmesin.

Ne yapmalıyım arkadaşlar? Avm'nin ve annemin oturduğu o yerin kamera kayıtlarnı seyrettirmek istiyorum.Polisi aradım bugün gelin ilgileniriz dediler. Ama bulunur mu ki annem orda unuttuysa ve biri hemen gelip aldıysa o kişi tespit edilebilir mi??

Nasıl bir yol izlemeliyim fikirlerinizi rica ediyorum. (Dün avm'deki her yere danışma,güvenlik sordum kimse birşey teslim etmemiş ) Çok üzgünüm

Bir şey çıkmaz büyük ihtimalle ama siz gene de elinizden geleni yapın. En azından her şeyi yaptım dersiniz.

Dusurduyseniz bulan kişi almıştır. Buna pek çalmak denmez.sahibini nasıl olsa bulamam diye düşünmüştür belki de.
Artık unutun bence.

Giden gelse dedem de gelirdi derler ya senin durum biraz oyle sanirim.kimbilir kimin eline gecti.biz yolda buldugumuzu almayiz da ne insanlar var herkes bir degil ki !durust birisi bulmus olsa guvenlige teslim ederdi. Ben de polisten bir sey cikacagini zannetmiyorum.

Kanunda buluntu mal ile sahibine ulaşılabilir mal arasında fark var. Sizinki hangisine girer bilemiyorum. Cep telefonu mesela ikinci kisma giriyor ve cezasi hirsizlikla ayni. Avmnin her yerinde kameralar vardır. Bulan kişi kendi arabasiyla geldiyse otoparkta da kamera kaydi vardır. Önce AVM içinde bulunduğunuz alanların kayotlarini inceleyin. Eğer saati bulani bulursaniz, otopark kayitlarini da inceleyin. Plakasindan bulunabilir.

Yani bence çalmak denir,sonuçta size ait olmayan bir şeyi alıyorsunuz,ha yolda buldunuz ha mağazadan aldınız ne fark eder ki..
Sahibini bulabileceğini bildiğin halde alıyorsan çalmak denir evet.ama yerde bulduğun bir saatin kime ait olduğunu nasıl bileceksin?kime sorsan zaten benim der.
Yeni alınmış kutusu ve poşeti ile bulunduğunda evet alınamaz dükkana geri goturebilirdi bulan kişi. Ama o tip insanlar bu zamanda ne kadar var sizce?
Çalmak denemez. Sizaten mailinizi sahip çıkacaktiniz.madem değerli bir eşya idi el cantaniza koyabilirdiniz.

Buna pek hırsızlık denemez sanırım bir yerde unutmuşsunuz bulan kişi de alıp götürmüştür.Oysaki bulan kişi avm ye kayıp kısmına teslim etseydi şimdi saatinizi bulmuştunuz.Giden gitmiş artık eğer çok pahalı bir saat değilse kendinizi çok üzmeyin.

Dusurduyseniz bulan kişi almıştır. Buna pek çalmak denmez.sahibini nasıl olsa bulamam diye düşünmüştür belki de.
Artık unutun bence.

Güvenliğe bırakabilir bence. Ben sokakta para bulsam almam hakkım olmayan bir para diye. Belki birinin çantasından almak kadar ağır bir şey değil ama gene de hırsızlık bence.

Calindigini nasil anladiniz ki.dusurmussunuzdur muhtemelen.giden girmia geri gelmez sanmiyorum.

Back
X