AVON Satış Temsilcileri ve Temsilci Olmayı Düşünenlerin Bilgi Paylaşım Konusu

Ya ben artık tatrtışmaya girmek istemiyorum sadece şunu belirticem ya gerçekten düzgün oku daha benim söylediğim herşeye negatif yönde bakmaya kitledin kendi,ni ben ne desem suçlu olucam o yüzden ben kapatıyorum artık sadece avon dolandırıcı olduğunu söyledim ürünleri kötü değil ama bak sen bunuda yanlış okumuşsun orda diyorum yani tekrar dolandırıyo %33 verecek yani ozaman niye öyle yazıyor ama ürünlerini beğeniyorum benim burda bir sorunum yok sen yanlış anladın gene ben artık insanların kandırılmasına dolandırılmasına sinir oluyorum oyüzden böyle bir durumla karşı karşıya olunca ben aşırı tepki veririm yani böyleyim bunu değiştiremem zaten üstlerine gitmedikçe böyle insanlar sömürülüyor birde nurla konuşurken avonun kar imajı iyi demişsinde oriflame %30 bırakıyor kar oranını bunu hatırlatmak isterim ve onlar gerçekten veriyor %30u avon %33 diyor ben sevindim başta güzel fakat hesaplar ortaya koyuyorki %25 yani seninde bunun farkına varman lasım bunu tö bildir istersen ben bunu istiyorum sadece herkes bildirisin yani biz kek değilim burda :)

Beni anlayan biri çıktı sonunda sağol cnm ya anlatamadım birtürlü derdimi avon suçtu olması gerekirken ben oldum suçlu yani bunun düzeltilmesi gerekir çok illet oldum yani yapmaya deymiyo kar için yapmak istersen kendini parala parala yok avuçta birşey hakkın büyük ölçüde yeniş oluyor ben şahsen sinir olduğum için böyle şeylere tepkimde yüksek.
DIŞARIDAN FORUMDAKİ YAZIYI OKUYAN ARKADAŞLAR İÇİN SÖYLÜYORUM BİZİM BURDA TARTIŞDIĞIMIZ ŞEY AVONUN ÜRÜNLERİ DEĞİL ÜRÜNLERİNİ CAN SAĞLIĞIYLA KULLANABİLİRSİNİZ ÜRÜNLERE SÖZÜM YOK FAKAT TEMSİLCİLERİNE YAPILAN BİR DÜZELSİZLİĞİ KONUŞUYORUZ.Ürünleri hakkında değil :)

merhaba arkadaşlar,tesadüfen konuyu gördüm de bişey söylemek istiyorum. ben matematikçiyim de,yukarıdaki arkadaşın verdiği sayılara binaen söylüyorum; kar satış fiyatı üzerinden hesaplanmaz,alış fiyatı üzerinden hesaplanır. yani arkadaş 335 tl lik satış yapmış doğru onun %33 ü 110 tl ama bu şekilde kar hesaplayamazsınız.mesela gelen fatura tutarı 260 demiş % 33 ü yaklaşık 85 tl üzerine ekleyince satış fiyatı ortaya çıkar.yani tam sistemi bilmiyorum ben ama ilgimi çekti belki bilmeyen arkadaşlar vardır diye söylemek istedim.:))

oriflame hakkında yorum yapmak istemiyorum sen açtın diye yapıyorum ama oriflamedeki bp leri biliyormusun ne kadar yüksek ve fiyatları da...ben devlet memuruyum benim çevredeki kişiler memur maaşıyla 3_5 ürün alıyorlar bakma ben paraya acımadığım için biraz da para konusunda savruk bir insan olduğum için sürekli ürün alıyorum avonun fiyatları uygun ve çok memnunum diye yani inan daha öncede yazdım ama baya oluyor oriflamede satmak istedim ama bir tane dahi müşteri çıkmadı satamadığım bir ürünü de habire kendime alamamki yani satamadığım bir üründen kar nasıl edebilirim ayrıca ben herşeye negatif yönden bakmıyorum kar marjını sende bende bütün avoncularda arasak yine değişteremeyiz neyse o avonun vereceği cevap bence şu olur kimse size zorla satış yaptırmıyor bunu biliyorsunuz değilmi derler yani bu işlerde işine geliyorsa yaparsın işine gelmiyorsa yapmazsın olayı var benim işime geliyor ve ek iş olsun diye yapıyorum ben bir öğretmen arkadaşımdan nerden baksan 500 tl lik ürün almıştım sonra dedimki neden göz göre göre fazla para veriyorum sonra üye oldum kendime aldım ve nerden baksan yarısı kadar ücret ödedim bir kaç çevremdekiler falan alışveriş yaptılar bu işe karlı olarak bakmak istiyorsanız ya takım öncüsü olursunuz ya da aylık satışınız çok çok çok yüksek olmalıdır yani bence sen takım öncüsü olmalısın ki yüksek bir mevla kazanasın bu arada tabiki kazanman içinde 3_5 üyenle değil 100_150_200 üye toplaman gerek o zaman kazandığın paraların ne kadar çok olduğunu görürsün avona dolandırıcı demende yanlış neden dersen avon bize 2 seçenek sunuyor biri müşteri fiyatı biri de temsilci fiyatı bir müşteri mesela bizden 60 tl lik bir parfüm alıyor satış fiyatından da verebiliriz giriş fiyatından da 2 seçeneğimiz var değilmi diyelimki satış fiyatından verdik o zaman müşteriyi de bizmi dolandırıyoruz hayır tabiki biz kataloktaki fiyattan veriyoruz avonda bize belirlediği ücretten veriyor biz nasıl giriş fiyatının altından satış yapamayız yaparsak zarara gireriz onlarda kendi açılarından bunu düşünmüşlerdir ayrıca burada avoncu olan ya da olmayan arkadaşlar var yanlış anlaşılma oluyor avonun bu yaptığı ayıp oldu dersen daha uygun olurdu dolandırıcı falan demek bence yanlıştı avonun karı bu eğer bu kardan memnunsan ya da çok daha fazla satışlar yapıp dediğim gibi takım öncüsü olursan o zaman gör bak diğer firmaların vermiş olduğu ücreti nasıl sollarsın neyse kapatalım konuyu

Son düzenleme:

ben kar marjını inan hesaplamadım canım sadece avonun dediği doğrultuda yönlendiğim için birazda avona söylenen kelimelerin yanlış olduğunu belirtmek için yazdım bir ara bende hesaplayayım bakalım ne çıkıcak yanlız şu an siparişlerim var göndermedim henüz 262.39 siparişim toplam kazancım 61.01 yazıyor çünkü aldığım ürünlerin hepsi indirimli ürünler indirimsiz olan ürünlerden bu satışı yapmış olsam tabiki çok daha fazla kar olur

Son düzenleme:

kar-zarar problemlerinde öğrencilerimin en çok takıldığı yer burasıydı.görünce dayanamadım yazdım bende 262 tl satış fiyatın sanırım,kazancın 61 tl ise,262-61=201 tl alış fiyatın olmalı.bu verdiğin bilgilere göre %30 gibi gözüküyor.hadi bol kazançlar

hayır canım satış fiyatım: 323.40 alış fiyatım:262.39
Toplam Kazancımda: 61.01 TL sürekli indirimli ürünler aldığım için kazanç bu kadar oldu ama diyelim ki indirimsiz ürünlerden bu satışı yapsam daha fazla kar çıkar

anlayamadığın nokta ne biliyor musun biz kardan memnun değiliz demiyoruz madem siteye %33 kar demişler öyle versinler diyoruz madem %25 kar veriyorlar oraya da detaylı belirtsinler madem. Sen abarttın o zaman sende daha nazik bi şekilde uyarabilirdin bu kadar uzatmaya da gerek yok farkettiğimiz bişeyi söyledik paylaşmak istedik madem avon kar konusunda yanlış bilgi veriyor buraya bakanlar doğrusunu görsün malum bilgi için burası.

kızlar ben çanta almıştım k13 de çıkan gül var üzerinde siyah el çantası onu iade etcem ama poşetini atmıştım bi sorum olur mu iadede ama aynı o poşede benzeyen yapışkanlı poşetin içine koydum sadece poşetin üstü yazılı değil kendi poşetinde yazılar vardı sorun olur mu daha önce hiç iade yapmadım da o çantayı vercem 14 deki hasır lı çantayı alcam bu iade yaptıktan sonra ne yapmam gerkiyo ücreti faturadan mı düşüyorlar geri mi yolluyorlar parayı:26:

kızlar fazla incelemeyin yahu 400 liralık ürün sattınız bunun dörtte biri sizin kar yani 100 tl bukadar basit ürünlerde indirimde kaldırımda olsa bu değişmez herzaman fiyatın dörtte biri kardır:129:yani burada bukarda açıklatmayın yahu

Son düzenleme:

yok cnm sorun olmaz parfümün kutusu olmasa bile sorun olmuyor poşetsiz gönder onu iade ettiğinde birkaç gün içinde şirkete ulaştığında faturandan düşüyorlar cnm avona borcun yoksa onlar sana borçlu oluyorlar yani senin okadar avondan alacağın oluyor tabii para olarak deyil yerine ürün alıyorsun

peki canım aynı o çantayı aldığım kataloğdan almak zorunda değilim demi ben o çantayı k12 nin panaromasından aldım k13 de kataloğa çıktı onu şimdi iade edip k14 den o hasır gibi olan çantayı almak istiyorum olur demi öyle:26:

hayır cnm sen o çantayı iade ettiğinde borç bakiyenden düşüyor ister şimdi ister 1 sene sonra al yada ne alırsan al çanta işi kapanmış oluyor canın hangi kampanya sipariş vermek isterse yada ne isterse onu alıyorsun

Son düzenleme:

çok sağol canım içimi rahatlattın inan 1 seneyi geçik avon temsilciliği yapıyorum daha önce hiç iade yapmadım ilk defa yapacağım için tedirgin oldum birz kabul olmaz diye korkmuştum neyse tekrar sağol canım

ilk seneler bende senin gibiydim ödüm kopardı iadeden ama şimdik alıştık valla mükemmeli yakalayana kadar iade

peki iade etmek için bi sürem var mı canım

ürünü aldığın 3 kampanya içinde yani örnek veriyorum kampanya 8 de aldığın ürünü kampanya 8 ,9,10 da vrebiliyorsun yani kampanya 11 olduğu zaman ürün iadesi kabul olmuyor.

ben abarttığımı hiç düşünmüyorum yazılanlara cevabımı veriyorum abartanlar belli bir şeyi paylaşırsın da mesela bu konuyu paylaştınızda ne oldu uyarınız dikkate alınsaydı herkes tarafından haklısınız düşünemedik falan denilir ama gördüğün gibi paylaştığınız olay hakkında kimse çıkıp haklısınız demiyor ben nazikçe uyardım zaten avona dolandırıcı diyen nazik olmuyor ve abartmıyorda benmi nazik olmayıp abartıyorum o arkadaş konuyu kapattı ayrıca burası bilgi paylaşım yeri avona dolandırıcı deme yeri değil bu kabalık olmuyorda benim uyarım nazikçe gelmiyor çok ilginç demekki nezaket anlayışımız seninle uyuşmuyor tekrar belirtiyorum burası AVON Satış Temsilcileri ve Temsilci Olmayı Düşünenlerin Bilgi Paylaşım Konusu kaba tabirlerle avonu karalama konusu değil bunun da farkına varın...avon isterse yüzde 1 kar versin ben yine avon almaya devam edicem siz devam edersiniz etmezsiniz onu bilemem ayrıca biz konuyu kapatıyoruz sen tekrar açıyorsun farkettiğin bir şeyi burada paylaştında kim çıkıpta avonun karına sizden başka olumsuz bir cümle yazdı burada demekki bu olay size olumsuz geliyormuş diğer arkadaşlara ve bana olumsuz gelmiyor herkes halinden memnun o zaman sorun ney konuyu uzatmayında sorun da olmasın burada

Son düzenleme:

biliyorum canım zaten ben incelemiyorum da canım inceleyenler oluyor gördüğün gibi neyse bu arada indirimli olmayan ürünlerde daha fazla kar oluyorda tabi kimse zaten indirimsiz ürün almıyorki 200_300 lük satışla zaten fazla kar olmuyor çok çok yüksek mevlalar yap ki kar olsun ne kadar karı olursa olsun hiç önemli değil önemli olan ben kendi ürünümü kendim alıyorum görerek alıyorum beğenmezsem iade de ediyorum daha ne isteyeyim ki

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…