Ya gülüm, tabiki kendi kararimdan doalyi böyle birsey istiyorum, benim burda paylastigim derdim ise, cevremdeki insanlarin beni bu istegimden vazgecirme cabalari, olumsuz tepki vermeleri... bu beni hem rahatiz ediyor, hem düsündürüyor hemde korkutuyor, yoksa ben hic düsünmeden gidebilecek kapasiteye sahip bir insanim.... Tabiki aradaki farklari görebilyiyorum, iyi yönde kötü yönde....
Sen bu 5 seneden önce nerde yasiyordun, yani ABD`ye gitmeden önce nerdeydin?
Tabiki ilk basta zorluk cekerim, alismam biraz zaman alir, ama sonucta alisirim diye düsünüyorum kendime güvniyorum o konuda, ona bakarsan ben Almanya`nin 200 nüfusluk "köyünde" dogup büyüp yasarken kendimi 1 milyonluk sehirde buldum yalniz basima, ve bununda üstesinden gelebilirim, gerci ülke farki yine biraz baska ama olur diyorum ben
sizi tenzih ederek soyluyorum ama ozellikle avrupada yasan turk kizlarinda turkiye aski oluyor.bunun sebebi de genellikle sevgilileri turk oluyor. arti her yaz en kralindan tatil yapip herseyin en guzel oldugu yerlerde gunlerini gecirip mest oluyorlar. ama turkiye sadece bunlardan ibaret degil. sizin isiniz varmis masallah. kimsenin arkasina da gitmiyorsunuz. o yuzden sizi bu katagorinin disinda tutuyorum. ben turkiyede dogdum buyudum univ 3. sinifa kadar orda okudum. sonra belcikaya geldim bir sene kaldim ve ertesi sene trye dondugumde hicbirsey benim icin ayni degildi. yollarda yuruyemez oldum, kac kere araba altinda kalicaktim. trafik, kalabalik bogdu. insanlarin nezaketsizligi uzdu. sistemin zorlugu yordu. is ortaminda somurulmek yipratti. ve 1 yilda da olsa belli bir standarda alistigimi farkettim. belcikaya geri dondum. sadece tek basima..sevgilim, akrabam kimsem yok burda..birkac arkadastan baska. bu hikayeyi tersine cevirin... turkiyeye dondunuz. ama hangi ile? almanyadaki gibi en kucuk koyu ile sehri arasinda refah ve kalkinmislik duzeyi minimum degildir bizim ulkemizde. sehir degistirirsiniz ulke degistirmis kadar kultur soku yasarsiniz. is meselesi nolacak? size suandaki rahatinizi saglayacak bir is bulabilecek misiniz? eger akrabalarinizin icine geri giderseniz, herkes size oranin almanya degil turkiye oldugunu hatirlaticak her firsatta. giydiginizle,konustugunuzla, kalktiginizla oturdugunuzla...veya hicbirsey yapmasaniz bile. biz boyleyizdir yani... velhasil ben olsam asla donmezdim.. belli bir yasa gelmeden, maddi anlamda kendimi garantilemeden asla..
bende izmiri kastediyordum canim :))
yazlari hep izmire giderim.. ama izmirin öyle cok güzel bir yeri degil kaldigim yer..
didimede gittim gecen sene.. oranin havasi izmirin sicak yerlerine göre cok daha güzel..
almanyadada cok insan var biliyorum, türkiyeye gittiginde bu senin icin pek fark yaratmiyordur
ama tabi kendi insanim düsüncesi seni mutlu ediyordur..
bi cok kisinin sana karsi cikmasinin nedeni, orada güzel bir isinin olmasi..
is meselesi cok önemli, simdi bunca insan issizken, okuyup üniversite bitirince bile is bulamiyor..
simdi bunlari söylememin nedeni kararindan vazgec diye degil, bunlarida tartiya koy diye..
türkiyede insanlara deger verilmiyor, dogaya deger verilmiyor.. devlet ne kadar seyi karsiliyor orada ?
birde buralarin devletini düsün ? ha tamam burdada insanlardan cok vergi aliyorlar ama en azindan
insanlar icin biseyler yapiliyor..
bu yazda gidecekmissin oraya.. üstteki arkadasin dedigi gibi, bu kez gittiginde orada yasayacakmissin
gözüyle bak herseye.. en kücük ayrintisina kadar düsün.. cünkü bu tatil yapmaya benzemiyor, temelli
dönüyorsun.. orada bir düzen kurmaya baslayacaksin, bir isin olacakmi hemen ? hastalanirsan özel'e
gidebilecekmisin ? türkiyedeki özel hastaneler burdaki normal hastaneler gibi..
biraz fazla derine indim ama bu konularida hatirlatmak isterim..
yorumun icin tsk ederim canim...
sana sunlari belirteyim... ben TR gittigimde ne en kralindan tatil yapiyorum, ne hava atiyorum Avrupaliyim diye, nede orda herseyin en güzelini görüyorum, nede sevgilim var... tsk ederim sen gerci beni bunlarin disinda tutmussun ama yinede belirtmek istedim... Ben Tr gidince köye gidiyorum vede köyü cok seviyorum, tabiki Izmir ve didime de gidiyorum, cünki akrabalarim var orda, ve herkesi cok seviyorum...
Zaten öyle paldir küldür cana cömlegi toplayip gitmeyi düsünmüyorum, is bulup gitmeyi düsünüyorum, ve su an calistim isimden daha iyi bir is bulacagimdan eminim, belki sartlar biraz daha zor olabilir.... Ayrica ben Avrupali gibi giyinip konusmuyorumda Türkyie`ye gidince, yeri gelir köylü sifesi konusur yeri gelir en güzel türkce konusurum bu tür seylerden korkum yok... Senin düsüncelerini anliyorum da bir cok kisi zaten böyle düsünüp ayni seyleri söylüyor, bir nevi tabiki hak ta veriyorum, ama dedigim gibi bir gün icinde pilimi pirtimi toplayip gitme niyetim yok, önce is bulmak istiyorum tabiki
Arkadaslarla ayni fikirdeyim.
Turkiye'ye tatil icin gelmekle yasamak cok farkli. Parali gelip, guzel yerlerde tatilini yapip donuyorsun. Ama temelli yasamak daha farkli.
Guzel bir isim var demissin, o is, ya da meslek Turkiye'de ne kadar gecerli, is bulabilir misin bunlari dusundun mu?
Bu arada ben de Tr'ye donmek bir isteyip bir istemiyorum. Hemsirelik meslegini sectim, cunku dunyanin her yerinde gecerli bir alan saglik alani. Ister donerim, ister kalirim diye dusundum.
Boyle, temelli doneceksen bunun her ayrintisini iyice dusunmek gerekir. Bir dahaki gelisinde herseye iyice bir bak ve arastir bence. Yasamak isteyip istememe kararinda yardimci olacaktir kendi tecruben.
anliyorum canim. sen kendini psikoljik olarak hazirlamissin. o zaman cok guzel bir is bulup donmende sakinca yok. macera pesinde degilsin. peki almanyayla ilisigini kesicek misin? haklarini kaybetmek istemzsin herhalde gerci.
tam hazirlamadim aslinda hazirlamaya calisiyorum.... tabiki macera pesinde degilim gülüm, yasim 28 ne macerasi, sirf burdaki monoton sykintili hayatimdan kurtulmak istiyorum, kendi vatanimda kendi milletimin yaninda yasayip yaslanmak istiyorum....ya ne bileyim insan herseye alisir diye düsünüyorum mutlu olunca huzurlu olunca, tabiki zor olacak biliyorum.... almanya ile ilgimi kesmem sanirim, cünki annem, kardesim abimler burda ve arada bir gelir giderim, ama dedigim gibi henüz verdigim tam karar yok, belkide is bulamayacagim kim bilir
kismet diyelim artik:)
nasil mutlu olcaksaniz oyle olsun. gonul isterki herkes duzeni nerdeyse orda huzurlu olsun. ben size diyorum ama kendim de sizin yaptiginizin aynisini yaptim. sizinle ayni sebeplerden dolayi. dogdugum buyudugum ulkemi biraktim buralarda okuyorum. is bulup da kalabilecek miyim bilmiorum ama kalabilcek olsam hic dusunmem. iste tek fark ben 1 sene yasayip ne istedigimi anladim. ama siz de sonucta kendi ulkenizi istiyorsunuz. hic tuhaf degil bu isteginiz. hakkinizda hayirlisi olsun.
Evet, canim öyle yapacagim zaten.... deminde dedigim gibi Tr geldigimde güzel yerlere gidip tatil yapip dönmüyorum, daha hic tatil köyüne otel falan gitmemissimdir, köye ve izmire akraba ziyareti, ve didimde teyzem oldugu icin onun yanina gidince denize de giriyorum, yoksa öyle lüks tatiller yapmiyorum....
Su an yaptigim isi belki yapamam ama daha farkli is yapabilirim, 6 dil biliyorum mesela sirf örnek olarak veriyorum, is bulma konusunda hic süphem ve teredüttüm yok.... Ben istiyorum dönmeyi ama iste korkularim endiselerim var, bundan 2-3 sene öncesi hic düsünmeden giderdim, ama tepkilerden dolayi artik iki kere derleyip topluyorum herseyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?