Avrupa`da dogup büyüyüp sonra Türkiye`ye yerlesmek

iste ama amaalardannnn bir kaci..ha ha bende izmirliyim aslinda izmir turkiyenin avrupasi oldugu halde boyle seyler gorebiliyoruz:))
kirsal kesimleri dusunemiyormmmmm
burada sacini pembede yapsan donupp bakan yok iste bu harika birsey yaaaa
ozgur hissediyorsun degil mi? kendini...
ama TR miz ck guzelll cokkkk

Son düzenleme:

evet tam olarak bahsettigim o... biz tatillerde gittigimiz icin bu kadarini biliyoruz sadece. benim gozlemledigim giderek daha canilesen insanlar. surekli siddet haberleri izledikce icim karariyo resmen. onemli olan adapte olmak degil her sekilde uyum saglariz biz cunku kendi dinimiz kulturumuzu bizden cok farkli olan insanlarla yasatmayi basarabiliyoruz Turkiye'de hicbir sorun cikmaz. tek sorun bu bence alistigimiz ozgurlugumuzu kaybedicez bu bi gercek. Izmir'e de cok goc var canim kimin ne oldugu belli degil eskiden oyleydi cok rahattik. hayirlisi olsun ne diyelim. evlenip donersem korkmam ama bak o guzel bi fikir

Ben Avrupa da dogmadigim halde Turkiye'ye yerlesmeye cekiniyorum. Ozgurluk degil beni korkutan. Her iki ulkeninde guzel yanlari var, kotu yanlari var. Her ikisinden de kopamiyorum sanirim. Bir gun kararimi kesin olarak vericem. Acaba ne zaman:)

Ulkemizi kotulemenin anlami yok bu ulkede yasayan cok disiplinliside var disiplinsizie var ceo suda var cobanida var yani her turden insan yasayabiliyor benim fikrim eger burada 2 bin TL ve uzerinde bir ucrete is bulabilirseniz ki daha yuksek fiyatlara calisacaginizdan eminim cok rahatlikla gecinebilir ve mutlu olabileceginizi dusunuyorum.

bende ALmanyada yasayan biri olarak bu yazdiklarini onayliyorum:) Türkiyedeki arkabalarimi benim tanidigim ayni yaslarda olduugum kizlara bakiyorumda hayretler icinde kaliyorum.

Merhaba Kızlaaaar :))

bende bu konuyu ne kadar geç görmüşüm...ki zaten daha yeni üye oldum..
huli konuyu açtığında ben dönüş yapmış,köyde fındık toplayıp harçlığımı kazanıyordum demek :))
ben döndüm 2010 temmuz da.almanyada doğdum,24 yaşında,tek başıma döndüm..
geldiğimden beri bir kere bile dönmeyi düşünmedim..düşünmem de :)) zor oldumu?evet bazen,insana yalnızlık koyuyor bazen.
ama ben iş konusunda ve arkadaş konusunda baya şanslı çıktım ya da çok dikkat ettim..
sormak istediğiniz birşey varsa,her zaman sorabilirsiniz...
kendinize iyi bakın, tüm hayallerinizin gerçek olmasını dilerim :))

25 yasindayim, Fransa'da dogup buyudum, Suan Londra'da yasiyorum tek basima, Turkiye'ye yerlesmeyi dusunuyorum, artik bu bir dusunceden oteye gecti, yillar boyunca aklimdaydi, suanda o istek gun gectikce buyuyor ve bunu gerceklestirmenin zaman'i geldi diye dusunuyrm.
Galiba bu konuda tecrubelisin, yasadiklarindan ornek alabilirmiyim, nasilsin, nsl geciyor....
Ne bileyim iste, biraz sohbet etmek mumkunmu ?? =))
Gorusmek uzere =))

Msji yazli baya olmus, ne yaptigini merak ettim ? Yerlestin mi ?? Neler yasadin ?
Gorusmek uzere.

Melike

Konuyu acan arkadasimiz ne alemde cok merak ediyorum dogrusu.Ben 30 yasinayim yaklasik 14 yildir viyanada yasiyorum esim ve iki kizimla.
Kismet olursa 12 subatta Istanbula geri dönüyoruz.
Evet call center lerde cok sayida Almanca bilen eleman acigi var.Muhetemelen esim icin bu islerden birini sececegiz.
Büyük kizim 2. sinif gymnasium´da okuyor (6.sinif yani) kücügümde ilk okul 1. sinif.
Benim en büyük korkum cocuklarimin okullari ile ilgili.Eger onlar alisirlarsa bizim icin hicbir sorun kalmayacak demektir.
Tabiki en önemli sorunlardan biride is....
Biz öyle cok büyük hayallerle gitmiyoruz......ki hayalkirikliklarimizda büyük olmasin diye.
Rabbim bizi ve cocuklarimizi kimseye muhtac birakmasin simdilik yeter....
Insallah bundan bir sene sonra sizlere cok mutluyuz,iyiki döndük,hersey yolunda,keske daha önce dönseydik gibi mesajlar yazmak nasip olur...

mrb,bende bu konuyu okudum kac kere..Evlenip yerlesmeyi dusunuyordum turkiyeye 12 yasimda almanyaya geldim.
Evet evlendim almanyada herseyimi birakip gittim meslegimi bile bitirmeden cunki geri dönmeyi düsünmüyordum..
ilk aylar iyi gecti gel görki dügün telasi hazirliklar ve dügün sonrasi hüsran
Cok kalmayi istememe ragmen olmadi yapamadim, 6ay dayanabildim anca sebeplerim kücük bir ilcede yasiyorduk esim sabahtan aksama kadar iste
ben kimseyi tanimiyorum komsularimiz esimin yengeleri amcalari falan kendime uygun bi arkdaslik kuramadim..
birde ailemden yigenlerimden ayrilmak cok zor geldi, kücük bi ilcede yasadigimiz icin herkez herkezi taniyor ve almanyadaki gibi istedigin gibi hareket edemiyorsun
+ buna evli olman kaynanamlar kayinbabamlar laf olur soz gelir die bi nevi kisitliyolar yani yanliz basima bisey yapmama kibarca uyariyolardi..
ve ben dayanamayarak almanyaya geri döndüm, suanda is ariyorum ve esimi getirmeyi dusunuyorum Allahin izniyle insallah
cok iyi dusunun derim ayrica cocuklari olanlar, turkiyedeki okullarda uyum cok zor oluyor yakinimizdan bir aile donus yapmisti ve suan esiyle bosanmak uzereler
cunki esi geri donmek istiyor cocuklarda okulda bayagi zorlanmislar buyuk olanin derleri kotulesmis..
evet hepimiz memleketimizde yasamak istiyoruz ama hastane kosullari trafik ben almanyayi cok aradim bu konularda vatanimiz cok güzel ama kosullari cok kotu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…