selam!
bende viyanada kaliyorum.. ve su anda en büyük hayalim türkiyeye yerlesmek..
sende basarmissin masallah.. yani imkansiz degil.. bende cok duydum. özellikle trdeki akrabalarimdan.. türkiyede edemezsin falan filan...
ama burda hayat yok.. viyanayi biliyorsun.. almanyanin köln'ü, berlin'i gibide degil.. biraz köy gibi.. cok kücük.. turistler viyanaya geziye geldiklerinde bir günde hepsini görüp seyahat bitiyo..
avusturyayi kücük görmüyorum.. allah'a sükür ekmeyimiz asimiz burdan yillardir.. ne demis atalarimiz ekmek veren el isirilmaz..
ama bülbülü altin kafese koysanda yinede vatanim vatanim der..
bizimkiside aynen öyle.. 5 ay önce 10uncu viyanaya tasindim.. tamda yabanci düsmanlarin oldugu yere.. burdaki insanlardan tiksinmeye basladim artik.. bazen oluyor laf atiyorlar baskalarina, karismadan edemiyorum, bazen bana satasiyorlar.. olmuyor.. her ne kadar entegre olsanda kabul edilmiyorsun.. almancam cok iyi, avusturyalilarla cok iyi anlasiyorum.. saclarim siyah olmasa anlamicaklar zaten türk oldugumu.. ama yinede kabul edilmiyorsun.. yok neden.. cünkü kabul etmek istemiyorlar..
tamam türkiyede kurnazlar cok, cekemezlik var.. ama yine.. yolda düssen, kardes deyipde ayaga kalkmana yardim edenler var.. insanlik var türkiyede.. en cok onu özlüyorum..
alisveriste oluyorum.. kasacilarin surati on karis.. sanki bedave istiyorsun.. türkiye.. abla diye halini hatrini sorarlar...
üniversiteye yazildim.. bir an evvel (allahin izni ve yardimiyla) bitirip türkiyede güzel bir is bulmak istiyorum.. buraya olacagina faydam, vatanima gitsin emegim.. en azindan emek diye sayilir orda.. burda hor görülüyorsun sadece, iste bizim vergilerimiz size gidiyor diyerek..
cevremde dönenlerde oldu, mutlular..
basta tabii zorluk ceker insan.. herseyin zorlugu vardir.. kolay denen bisey yok.. ama senin dedigin gibi.. güzel demissin.. kalbini dinle..
para cok önemli, ama hersey degil.. ömrümü burda gecirsem, emekligimde kenarda 10 kurusum olsa neye yarar, insanlik kardeslik görmedikce.. huzursuz gectiyse kac yazar..
AB bölümüne yazildim.. en büyük hayalim, türkiyenin ab kollarinda calismak.. vatanima emek vermek...
Yudumaki, kac yasindasin.. ve türkiyede ne kadar mutlu olabildin.. hayallerin gerceklestimi, istedigin tatminligi bulabildinmi ?
almancayi unutuyormu insan, yoksa ayni mi kaliyor?
Selam Huli, ne yaptin merak ettim, bizi bilgilendirirsen sevinirim. Ben de cok istiyorum ilerde Türkiyede yasamayi
Selam Huli seni çok iyi anlıyorum ben yaklaşık 2 yil önce döndüm Türkiyeye, baya zorluklar çekim cünkü yanlız döndüm Babam vefat etmiştim Annem ve Abilerim Almanyada kalmişlardı.
Alışana kadar kendimi çok yanliz hissetdım, terk edilmiş gibi.
Ama isteyince herşey mümkün, şuan heryere gidebiliyorum kaybolmadan icimi korku kaplamadan
Daha farklı sorularin varsa sorabilirsin bana henüz 2 yildir burdayım zorlukları hala çok net hatırlıyorum
Bende universiteyi burda okuyup Sonra Izmir e donmek istiyorum. Daha 4 yil oldu yurt disina cikali alisamadim alisamicam.. Yasam tarzlari, birbirinden kopuk insanlar... Her ne kadar guler yuzlu olsalar da insan iliskileri bence Turkiye de ki gibi degil.. Tabi kii Tr de hayatina cok mudahale eden oluyor dedikodu fln onlara katiliyorum.. Ama ben turk insanin sicakligini cok ozluyorum.. Dogru insanlarla arkadaslik kuruldugunda Tr insani o kadar mutlu ediyor ki:) Pek arkadasim kalmadi tr de buraya da uyum saglayamayinca, ailem de uyum saglamami istemedi acikcasi.. butun hayatim dersler oldu.. Universite bitince Tr de hayatima yepyeni bi sayfa acicam:) ne olursa olsun ben donucem sanirim...
Cogu insanlar donmek istiyo artik herkeste bi bikkinlik var sanki.. Paraya, ya da kariyer konularina daha bi odaklanan insanlar donme diyorlar sanirim...
Donmek icin can atan insanlardan biri olarak umarim donersin ve cook mutluu olursun diyorum:13:
Bende ciddi ciddi dusunuyordum 5 seneden beri, o yuzden hemsireligi sectim ya. :94:
Hep "okulum bitince vatanima yerlesicem" derdim taaa ki 2 ay oncesine kadar... TR ye gittim (tatil icin), bi gun annannemi hastaneye goturmustum ve resmen hayalim yikildi bi anda. Neden mi? Ordaki sistem ve buradaki sistemle cokkk buyuk bi fark var, ucurum desem yeri
Eger gercekten TR de yasamak ve calismak istiyorsaniz, is standartlari arastirin ve planinizi bi kere daha gozden gecirin. Herseyin hayirlisi olsun ne diyelim...
Merhaba canım,
bende Hollandada doğup büyüdüm. şu an 26 yaşındayım. 3,5 sene önce ailemle İzmire temelli dönüş yaptık.
Biz her yıl 7 haftalığına tatile gelirdik. Aynı senin gibi öyle çok lüks tatillere gitmezdik.
Ani bir kararla İzmire döndük.
Ilk başta elbette zorluk yaşadım. Hollandada her işimi tek başına halledebiliyorken,
burda çocuk gibi oluyorsun.
işe girerken bir sürü evrak istiyorlar mesela, Her yere babam götürdü beni.
Ben zaten çok çekingen biriyim. Eczaneden aspirin almaya bile çekiniyordum ilk başta.
Artık öyle değil. Zamanla alışıyorsun.
Ilk başta sürekli Hollandayla karşılaştırıyordum. Orda tabi herşey daha düzenli.
Burda zamanla her şeyin daha güzel olacagına inanıyorum.
Şimdi bile burdaki hayatın çok daha güzel olduğunu düşünüyorum.
Hollandada arkadaşımla bir pastanede bile oturamazken, burda gayet rahatım.
Kimse dönüp bakmıyor bile.
Izmirde Almanyadan temelli dönüş yapmış bir çok genç var.
Çankayada onlarca Alman callcenterler var.
maaşları bildiğim kadrıyla ayda €500,- + prim + yol yemek + SSK
Primle beraber maaşları €1000,- buluyor.
Türkiye şartlarına göre iyi para.
Bence burdaki hayat öyle çok kötü değil. Döndüğüm için hiç pişman olmadım.
Hatta Hollandaya gittiğim zaman, ben yıllarca burda nasıl yaşadım diyorum :)
Hakkında hayırlısı.
Kizlar ben de dönmeyi düsünüyorum, türkiye´de dogdum 2 bucuk yasinda almanya´ya geldim ve Allah kismet ederse pazar günü kesin dönüs yapiyorum..Gerci alman vatandasiyim bu yüzden kesin dönüs sayilmiyor ama ..Hep hayalimde vardi vatanimda calisip orda yasamak, insallah gittigime pisman olmam..Umarim gitmek isteyen herkesin hakkinda hayirlisi olur, Allah bizi utandirmasin
Bir kac ay sonra umarim buraya yazdigimda iyi anilarim ve gözlemlerim daha fazla olur insallah :)
Gittinmi? Nerdesin su an ne yapiyorsun?
Bu karari nasil nicin verdin?
Ilk günlerin nasil gecti,
ay cok soru sordum ama paylasirsan cok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?