Kizlar ben yaptim çok da güzel oldu valla lanet almanyadan kurtuldum!!!
2-3 ayda bir geliyorum almanyaya ailemi görmeye okadar ondada en fazla 2-3 hafta kaliyorum,
Ben pek zorlanmadim, hatta çok çabuk aliştim türkiyede ki yaşama- ve en önemlisi cok mutluyum!
Merhaba,
Senin adina sevindim umarim basladigi gibi guzel gecer ve pisman olmazsin :)
Yalniz merak ediyorum, nereye gittin? Hangi sartlar altindan gittin? Yani evlenerekmi yoksa bekar olarakmi? Zor oldumu? Biraz anlatabimirmisin? Fikir edinmem acisindan tecrubelerinden yararlanabilirim saniyorum. :)
Ev, is, cevre falan bunlari anlatirmisin?
Balikesirin bir ilcesindeyim ben. evlenmek icin gitmedim bekarim ama hayalimde hep vardi türkiyeye yerlesmek.
Ben almanyada ausbildung yaptim bitincede türkiyeye gittim. Tabi gitmeden önce pek arastirmadim :)
mesela bizim burda aldigimiz diploma türkiyede Lise diplomasi ile ayni degil. Tabi senin aldigin diplomayi bilemicem ama benim realschul abschluss.
Onun icin acik ögretime felan kaydimi yaptirmam gerekiyordu. aol'de ilk baslarda zorlandim tabi ama gecti bitti :)
bu arada ben ikinci bi meslek daha istedigim icin acik ögretime kaydimi yaptirdim, üni baslamak icin,
Benim durumum farkli oldugu icin zorlandim cünkü ailem almanyada kaldi, ben yanliz gittim tr'ye
Ama acikcasi pek sorun yasamadim, arkadas cevrem vardi zaten bana cok yardimci oldular o konuda, kendimi yanliz hissetmemem icin.
Hersey iyi güzel ama bi tek su lanet olasi alman devleti her defasinda sorun cikariyor, türk vatandasi oldugum icin baya bi sorunlar yasadim ki süresiz oturumum oldugu halde.
Yani almanyaya giris-cikislarda, ya da tr'de sigortam olmasi icin ve böyle bi ton sacma sapan seyler.
Sen tam olarak ne bilmek istiyorsun onlari yaz yardimci olurum ben sana.
Yada sen hangi sartlar altinda nereye gitmek istiyorsun? Bi meslegin var mi? Yasin kac? Diploman ne vs?
avrupada yasiyorum.. türkiyeyi cok seviyorumm.. ama orada yasamayi düsünemiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?