avukat arkadaşlar fikir verebilirler mi?

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.396
373
merhaba
annemler 3 kardeş anneannem birkaç ay önce vefat etti
yanımızdaki teyzem için=burteyzem
anneannem ile yürüme (30dk) mesafesindeki teyzem için =orateyzem diye bahsedeceğim

2012-2013 kışından beridir kışları yanımıza alıp bakıyorduk,2013 de evini yaptırdı burteyzem gitti ilgilendi küçük yer olduğu için kadını bayağı dolandırmışlar vs. orateyzemin eşi oğlu bunları biliyor olmasına rağmen ilgilenmediler
anneannem geçen yaza kadar orucunu bile tutabilen biriydi geçen yaz ramazan başlangıcını tutup sonradan tutamadığı için bırakmış teyzemin kızına emanet etmiştik(ramazana 1 hafta kala bıraktık) annem arefeden 1 gün önce gidecekti apar topar kötüleştim yetişin deyince annem apar topar gitti bayrama 1 hafta vardı ve o günden sonra ne orateyzem ne de kızında kalmadı çünkü bir türlü iyileşemedi hatta annem ve burteyzemin doktor randevusu vardı... geri geldiler burteyzemin oğlu gitti baktı 1 hafta boşlukta... (bastonla yürüyebiliyordu)
anneannem eylül ayında yatalak oldu ölümüne kadar annem ve burteyzem baktı, orateyzemden hiç teklif bile gelmedi
anneannemin hesabında kalan parayı burteyzem ile anneme bıraktı... orateyzem hakkını çekti

şimdi sorum; anneannem hesabında yüklü para vardı... ev yapımında arta kalandan hesaplarsak bizimkiler eksik bile aldı...
Ama orateyzem annem ve burteyzeme dava açmış tüm para üzerinden
birde biz sadece ölümüne yakın gidip bakmışız parayı almışız, orateyzem ve kızı (arada kaldığı kızı da değil çalışan kızı) bakmış, birde okuma yazma olmadığı için kandırmışız da yazmış, yaşlı olduğu için aklı yerinde değildi
olarak beyan vermiş
tüm hastanelerde burteyzemin kayıtları var son 9 ayında annemin kayıtları var
refakatçi ismi, telefon vs.

bu kadın bizden parayı alır mı?
avukatı falan o parayla tuttuk bizde zengin falan değiliz durumumuz parlak da değil (ev vs. yaptırıyoruz ama anneannemden kalan parayla sadece anneannemin işleri yapılıyor ancak yetecek mezarlığı yapılacak bahçelere çit vs. gerilecek)

neyse ev yapımında yapılan çoğu şeyin faturası yok alınan eşlyaların var

Son düzenleme:
ne kadar uzun yazmışım biraz detay vereyim derken hayatımızı yazmışım

başınız sağolsun öncelikle.
annanenizin akli dengesinin yerinde olup olmadığıyla ilgili bir rapor var mıydı alınan?

Avukat degilim ama davayi acan teyze hakkini alir kanunen

Kısaltmalarına çok güldüm
Burteyzem orsateyzem mi X teyzem Y teyzem daha kolay
Neyse işi erbabına bırakarak CrazyMother , huzurlarınızdan ayrılıyorum
Başınız sağ olsun

Orateyzeniz zaten kendi hakkını çekmiş
Başka ne istiyor anlamadım?

Hukuki olarak bu durumlarda, "sen baktın ben baktım, o hiç bakmadı" sözleri dikkate alınmaz bunu belirtmek isterim ilk olarak. O baktı yada bu bakmadı, 3 kardeş olarak anneannenizin banka hesabında ki para 3'e bölünür.

Bu arada veraset çıkarttınız mı?

Hakkini cekti derken?
Bankadaki paradan hakki olan kismi cektiyse tekrar neden dava acti,anlamadim.

Sanırım şöyle bir durum olmuş, anneanne yaşarken kendisi vermiş. Hani bu senin hakkın ben yaşarken al, ama bana birşey olursa kalan paradan hak talep etme diye. Fakat işte bunun bir geçerliliği yok, ölüm sonrası kalan menkul yada gayrimenkuller mirasçılar arasında eşit bölünür. Hakkını alan teyzenin, bu parayı aldığına dair yasal bir belge yoksa yapılabilecek birşey yok.

Tabi tüm bu yorumları, sadece konu sahibinin anlattıkları ışığında yapıyorum. Söz edilmeyen mevcut deliller varsa durum değişebilir.

Simdi anladim,tesekkurler.

Orateyzeniz zaten kendi hakkını çekmiş
Başka ne istiyor anlamadım?

eşi içkici ve sürekli kadının başının etini yiyor
aslında oradaki teyzem kimseye yardımı olmasa da kimseye zararı olmayan öyle hak yiyecek biri değildi...
tabi biz uzun zamandır çok birarada kalmadık teyzemle
anneannemle hep iletişim halindeydik

çıkartıldı
anneannem ölmeden aldık o parayı aslında anneannem yatalak olunca falan para gerekince bekletmedik
ki o zamanda biliyordu oradaki teyzem ama laf ederse anneanneme bakmak kalır diye galiba o zaman hiç ses etmedi..

aslında ilk aldıklarında onlar bu sene aldıysa da bize kalacaksın söylemeden onlara ver demişler
2.defa istediklerinde ev hakkından vazgeçmek istediler tamam dedik parayı alınca ev hakkında vazgeçmediler ama
sanki biz dedik ev hakkından vazgeç diye kadına
not:ev üstümüze değil hisselerimiz var

belge yok çünkü parayı aldı ev almak için başkasının hesabına yatırdı ki başkasının hesabına yatırmadıysa bile oradaki teyzem benim aşırı saf birşey buyüzden eşi ya da çocukları ona hesap açtırmaz diye düşünüyorum

peki dava evin tadiletı yapılmadan önceki meblaya ait yani annemlere verdiği paradan 57 binlere fazla bunu baz alır mı hakim? (eğer bunu baz alırsa bittik, annem teyzem dilekçedeki yalan beyanlarda şekerleri oynadı bunda birde üstüne para vermeyi ne bileyim çok kötü olurlar)

Anlattıklarınızdan yola çıkarak şunları söyleyebilirim, teyzenizin anneannenizden kalan paradan feragat ettiğini belgeleyen herhangi bir resmi yazı yoksa üzgünüm ama karar aleyhinize olacaktır.

Para şuan bankada mı? Veraset belgesi çıkarttınız mı? Kafamda oturtmaya çalışıyorum kusura bakmayın, veraset çıkmadıysa hesaptan parayı çekememiş olmanız gerekiyor. Verasette teyzeniz de mirasçı görüneceği için zaten banka size teyzeniz olmadan ödeme yapmaz. Sizde biraz karışık anlatmışsınız, yada ben günün sonuna geldim algılayamıyorum...

Benim ,sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak anladığım kadarıyla , anneannenizin vefatı sırasında bankada bulunan meblağ üzerinden görülecektir dava. Tabi dediğim gibi bu sizin anlattıklarına göre yaptığım yorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…