Avukat olan varmi sevgili bayanlar.

Evet avukatım ama herhangi bir bilgilendirme yapmadım. Yorumları okuduktan sonra, geriye dönüp alıntı yaptım ama galiba ben katıldığım yorumu karıştırıp yanlış alıntıladım. Şimdi sizin açıklamanıza bakınca tereddüt ettim.Tekrar okuyacağım yorumları

Gelenkutusu dogrumu diyorsun. Ev benim adima. Esimin ölmesi halinde digerinden olanlar eve ortak cikamayacak degil mi dogru anladim. Oyle ise cok sevindim. Insallah dogru bilgidir.

Dogru degil bu bilgi.

Bu konuda yazan şeylerin yüzde doksanı dogru degil.

Lutfen hukuku hukukçulara bırakın. Fazlasıyla teknik bir alan ve Herkes kulaktan duyma bilgilerle aklınızı karıştırıyor.

ama iki sene sonra muvazaayı one suremiyorsun, hak dusurucu sure var. yani iki sene dayanırsa sıkıntı yok:)
Yargıtay HGK E. 1981/1-497 K. 1983/719 T. 22.6.1983 sayılı kararında; Hâkimin muvazaayı istek olmaksızın re `sen göz önünde tutması gerektiğine; muvazaa sebebinin ortadan kalkması veya bir zamanın geçmesi ile görünüşteki işlemin geçerli hale gelmeyeceği kuşkusuz bulunduğuna; muvazaanın gerek def’in ve gerekse dava yoluyla her zaman ileri sürülebileceğine, bir başka ifade ile muvazaa iddialarında zamanaşımı söz konusu olmadığı belirtmiştir. bi arastrin isterseniz kesin konusmadan.

Eşler, evlilik birliği içerisinde, edinilmiş mal rejimi nedeniyle, elde edilen mal varlığının değerinin yarısı üzerinde hak sahibi olurlar. Bu hak mirasçılara da geçer. Eğer eşiniz, sizden sonra vefat ederse, sizin üzerinize olan malvarlığı değerinin yarısı ile, miras kanunu nedeniyle ayrıca kalanın 1/4’ü tüm mirasçılarına, yani varsayıma göre, diğer çocuğuna/çocuklarına geçecektir.

Bu konuda bir sözleşme yaparak mal varlığının müşterek kızınıza/oğlunuza kalmasını şimdiden sağlayabilirsiniz.

ne bu şiddet bu celal? bildigim seyi söyledim sadece. amma cok bilmis avukat doluymus bu site de.

Konu basliginda ne yazdigini biliyosunuzdur .. cok bilmek, arastirmak guzeldir, bos konusmalari onler tavsiye ederim

Evlilikten sonra edinilen malın yarısı adama ait olmuyor ki? Çocuklarda babalarının hakkını alabilir.

Boşanma durumunda evet.
Ben vefat durumunda öyle değil biliyordum ama kafam karıştı.

Açılınnnn ben avukatım ve %100 eminim diyecek birini bekliyorum ben de

Merhaba ben avukatım ve yazacaklarımdan yüzde yüz eminim. Sizin durumuzda bir kaç yol bar öncelikle bir mal ayrılğı sözleşmesi yapıp noterde imzalatarak güvence altına alabilirsiniz evi.
2. Diyelim sözleşme yapmadınız eşiniz öldü o zaman evin %50 hissesinden siz kendi payınız olan 1/4 ü alırsınuz kalan 3/4 çocuklarına geçer diğer eş oay alamaz. Bu durumda siz hem kendi yarı hissenizi hem de eşinizden kalan yafı hissenin 1/4 ünü elinizde tutarak daha fazla hakka sahip olursunuz kimse sizi evden atamaz . Ya siz evin diğer hisselerini satın alır tapuyu üzerize geçirirsiniz ya da açılacak dava ile ev satılır herkes hissesine düşeni alır.

Burada önemli olan nokta bu ev edinilmiş mal olarak kabul görür mü? Bir malın edinilmiş mal olması için çalışarak kazandığınız ta da tazminat olarak aldığınız, emekli toplu maaşı gibi elinize geçen para ile satın alınmış olmasıdır. Eğer siz bu evin örnek peşinatını babanızdan aldığınızı ispatlarsanız krediyi siz çekmiş olmanıza rağmen babanızın ödediğini ispatlarsanız o zaman edinilmil mal olmaktan çıkar ve be eşiniz ne de çocukları hak iddia edemezler.
3. Kredi bittikten sonra çocuklarınızın üzerine devrini yaparak yine güvence altına almış olursunuz evi.
4. Gerçek bir satış yaparak 3. Kişiye de yine evi devretmeniz halinde güvence altına alabilirsiniz

Çok üzüldüm durumuna çok haklısın kimse böyle bi durumda tabi alın terine ortak istemez haklı olarak
Ne zaman bitecek bu borçlar tarihi bellimi kredi falansa, yapma bu adama bişey sen ve çocuğun rezillik çekerken o tatilde parasız kalmasın diye para verme verince anlayacakmı bi kere yok desen neler der bu böyle gitmez o yüzden sadece kendini ve çocuğunu düşün

Tabi benim bu yazdıklarım elinizin sizden önce vefatına ilişkindi bir de sizden sonrası var. O zaman vasiyetname yazın sadece çocuklarınıza bıraktığınızı yazın o zaman evin sizdeki yarısı üzerindeki yasal mirascılığı sona erer ama saklı payını alır.

Pisman peri mal ayriligi sozlesmesi zorla yaptiririm eger oylesi cozumse. Birde oglum 18 yasina gelince adina yaparim. Peki ben bir hesap acip oglumun adina her ay para yatirsam ona da ortak oluyorlarmi?

Kendimi dusunecem. Gerekirse gizli gizli altin biriktiririm.

Mal ayrılığı sözleşmesi eşiniz sizden mnce vefaat ederse herşeyi güvence altına alır. Çocuğunuzun 18 yaşına gelmesini beklemenize gerek yok kredinin bitmesi yeterli

Hayır oğlunuzun hesabındaki paraya ortak olmaz eğitim birikimş olarak açarsınız hesabı ancak Allah muhafaza oğlunuz vefaat ederse onun mirasçısı olarak hak elde eder. Ama siz zaten sözleşme yapabilirseniz o zaman kendi adınıza birşktirmenizde de sıkıntı olmaz

Evi anne üzerine yapabilirsin.
Ne yazık ki malınızın boşanma evresinde bölünmesi, hakkınızın çocuklara geçmesi Kanuni bişey. (Doğruluk payını konuşmuyorum, kesinlikle üzerinde durulması bir konu)
Zorlanmıyor musunuz? Ev-çocuk-kredi bunları "Doğum izininde" olup halledebilmek, buna rağmen eşinizin diğer ailesine olan saygınız..
sabırlısınız

Eve bakmiyorum babamlara geldim. Cok zorlaniyorum elbette. Ise basladigimda yari zamanli calismayi secip cocugumu buyutmeye ksrar verdim. Cok calisip elimden gidecegine az calisirim yavrumla olurum. Babasida bogazimiza baksin bir zahmet. Cunku yari maasim oldugu gibi krediye gidecek. Ama asla tam calismayi dusunmuyorum. Allaha buyuk konusmayayim.

Pismanperi Allah razi olsun. Sayende biraz rahatladim. Nasil hesap acmam gerektiginide ogrendim. Burdan tum derdime derman olmaya calisan arkadaslarima tesekkur ediyorum.Allah kimseyi varken yok etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…