- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi Vefali kedi
-
ama iki sene sonra muvazaayı one suremiyorsun, hak dusurucu sure var. yani iki sene dayanırsa sıkıntı yok:)Evi baskasinin uzerine yapmak risk almaktir, muvazali durum ortaya cikar , iptal edilir. yuzde yuz kesin olmaz o zaman.
Profilinizde avukat olduğunuzu yazmışsınız gerçekten buna nasıl hak verdiniz ve dogru buldunuz anlayamıyorum.
Ölüm edinilmiş mal rejiminin sona erme nedenlerinden degil midir? Mal rejimini tasfiye etmeden mirası nasıl taksim edeceksiniz? Bu ev evlilik birliği içinde alındıysa tapunun kimin üstüne olduğunun ne önemi var?
Olum halinde es, diger es hayattaymış gibi tapusu kendi üstüne dahi olsa evlilik birliği icinde edinildiği icin söz konusu evin edinilmiş mallara katılım rejimi gereği yarısını aldıktan sonra kalan yarısı icin miras taksimi yapılır. Oran es icin 1/4, cocuklar icin 3/4. Ama yarı hisse oaylastırıldıgı icin es 1/2+1/8=5/8 cocuklar toplam 3/8 hisse alır. Konu sahibinin 1 önceki eşten iki cocuk varmıs çocuklardan her biri de 3/24=1/8 hisse sahibi olur.
Konu sahibi 5/8
Cocugu 1/8
Önceki evlilikten cocuklar 1/8er pay toplamda 2/8 hisse alır
Yanlıs bilgilendirme yapıyorsunuz.
Gelenkutusu dogrumu diyorsun. Ev benim adima. Esimin ölmesi halinde digerinden olanlar eve ortak cikamayacak degil mi dogru anladim. Oyle ise cok sevindim. Insallah dogru bilgidir.
Yargıtay HGK E. 1981/1-497 K. 1983/719 T. 22.6.1983 sayılı kararında; Hâkimin muvazaayı istek olmaksızın re `sen göz önünde tutması gerektiğine; muvazaa sebebinin ortadan kalkması veya bir zamanın geçmesi ile görünüşteki işlemin geçerli hale gelmeyeceği kuşkusuz bulunduğuna; muvazaanın gerek def’in ve gerekse dava yoluyla her zaman ileri sürülebileceğine, bir başka ifade ile muvazaa iddialarında zamanaşımı söz konusu olmadığı belirtmiştir. bi arastrin isterseniz kesin konusmadan.ama iki sene sonra muvazaayı one suremiyorsun, hak dusurucu sure var. yani iki sene dayanırsa sıkıntı yok:)
Bu boyle gitmez
Bu boyle gitmez elbet. Hele bi eli genise ciksin. Hele ben bir bakayim bizim icin neler yapiyor. Daha bebegim 6 aylik. Sonra bana suc kalmasin. O birseyler yapmazsa o zaman dusunecegim. Simdiki bahanesi param yok. Elbet bu borc bitecek.
ne bu şiddet bu celal? bildigim seyi söyledim sadece. amma cok bilmis avukat doluymus bu site de.Yargıtay HGK E. 1981/1-497 K. 1983/719 T. 22.6.1983 sayılı kararında; Hâkimin muvazaayı istek olmaksızın re `sen göz önünde tutması gerektiğine; muvazaa sebebinin ortadan kalkması veya bir zamanın geçmesi ile görünüşteki işlemin geçerli hale gelmeyeceği kuşkusuz bulunduğuna; muvazaanın gerek def’in ve gerekse dava yoluyla her zaman ileri sürülebileceğine, bir başka ifade ile muvazaa iddialarında zamanaşımı söz konusu olmadığı belirtmiştir. bi arastrin isterseniz kesin konusmadan.
Tapu adamın üzerine değilse olamazlar.
Evlilikten sonra edinilen malın yarısı adama ait olmuyor ki? Çocuklarda babalarının hakkını alabilir.
Çok üzüldüm durumuna çok haklısın kimse böyle bi durumda tabi alın terine ortak istemez haklı olarakBu boyle gitmez
Bu boyle gitmez elbet. Hele bi eli genise ciksin. Hele ben bir bakayim bizim icin neler yapiyor. Daha bebegim 6 aylik. Sonra bana suc kalmasin. O birseyler yapmazsa o zaman dusunecegim. Simdiki bahanesi param yok. Elbet bu borc bitecek.
Pisman peri mal ayriligi sozlesmesi zorla yaptiririm eger oylesi cozumse. Birde oglum 18 yasina gelince adina yaparim. Peki ben bir hesap acip oglumun adina her ay para yatirsam ona da ortak oluyorlarmi?Burada önemli olan nokta bu ev edinilmiş mal olarak kabul görür mü? Bir malın edinilmiş mal olması için çalışarak kazandığınız ta da tazminat olarak aldığınız, emekli toplu maaşı gibi elinize geçen para ile satın alınmış olmasıdır. Eğer siz bu evin örnek peşinatını babanızdan aldığınızı ispatlarsanız krediyi siz çekmiş olmanıza rağmen babanızın ödediğini ispatlarsanız o zaman edinilmil mal olmaktan çıkar ve be eşiniz ne de çocukları hak iddia edemezler.
3. Kredi bittikten sonra çocuklarınızın üzerine devrini yaparak yine güvence altına almış olursunuz evi.
4. Gerçek bir satış yaparak 3. Kişiye de yine evi devretmeniz halinde güvence altına alabilirsiniz
Kendimi dusunecem. Gerekirse gizli gizli altin biriktiririm.Çok üzüldüm durumuna çok haklısın kimse böyle bi durumda tabi alın terine ortak istemez haklı olarak
Ne zaman bitecek bu borçlar tarihi bellimi kredi falansa, yapma bu adama bişey sen ve çocuğun rezillik çekerken o tatilde parasız kalmasın diye para verme verince anlayacakmı bi kere yok desen neler der bu böyle gitmez o yüzden sadece kendini ve çocuğunu düşün
Eve bakmiyorum babamlara geldim. Cok zorlaniyorum elbette. Ise basladigimda yari zamanli calismayi secip cocugumu buyutmeye ksrar verdim. Cok calisip elimden gidecegine az calisirim yavrumla olurum. Babasida bogazimiza baksin bir zahmet. Cunku yari maasim oldugu gibi krediye gidecek. Ama asla tam calismayi dusunmuyorum. Allaha buyuk konusmayayim.Evi anne üzerine yapabilirsin.
Ne yazık ki malınızın boşanma evresinde bölünmesi, hakkınızın çocuklara geçmesi Kanuni bişey. (Doğruluk payını konuşmuyorum, kesinlikle üzerinde durulması bir konu)
Zorlanmıyor musunuz? Ev-çocuk-kredi bunları "Doğum izininde" olup halledebilmek, buna rağmen eşinizin diğer ailesine olan saygınız..
sabırlısınız
Pismanperi Allah razi olsun. Sayende biraz rahatladim. Nasil hesap acmam gerektiginide ogrendim. Burdan tum derdime derman olmaya calisan arkadaslarima tesekkur ediyorum.Allah kimseyi varken yok etmesin.Hayır oğlunuzun hesabındaki paraya ortak olmaz eğitim birikimş olarak açarsınız hesabı ancak Allah muhafaza oğlunuz vefaat ederse onun mirasçısı olarak hak elde eder. Ama siz zaten sözleşme yapabilirseniz o zaman kendi adınıza birşktirmenizde de sıkıntı olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?