Avukat olan varmi sevgili bayanlar.

Olmazzz!muvazali islem olur iptal edilir, gercek satis islemi yaparsin 3. kisinin uzerine arkadasin olur soranlara da sattim kirada oturuom dersin , esinizin her halde bilmesi gerek oturun konusun, zaten hic bsey yapayan bir esiniz var. bu konuda adim atsin.bosanma konusuda gelince gercekte bisanmayacaksiniz anlasmali bosanip evi devredeceksiniz baskasina

Bir adliyenin adli yardim burosuna gidin ve yardim alin siz en iyisi, yada googledan arastrin , medeni kanuna bakin.ne istedginizi bilmiyorsinuz anladgim kadariyla

esinizin sahip olup da kacirmaya calistiginiz mali insallah ki esinizin sizi bosayip alacagi ucuncu esi de sizden kacirmaz.
ne kadar ayip.
sizin sahip oldugunuz mal da sadece evladinizindir.
Hanimefendim esimden birsey kacirmiyorum. Esimle 3 yildir evliyiz. 3 yildir maasindan diger esine aldigi evin borcu, onunla oldugunda yapilan borclari odemekle mesgul. Ben onun cep tel faturasindan, cebindeki harcliga kadar veriyorum. Evim tum yuku bana ait.kendi cocuklariyla tatile giderken parasi bitmesin diye benden aliyor. Neyse konu kocam degil. Ondan mal kacirdigimi dusunmussunuz o yuzden yazdim. Ben kendi emegimle kazancimdan bahsediyorum. Ben bebegim icin ucretsiz izindeyim. Bize bakamayacagi icin ve dogalgazi elektrigi odeyemeyecegi icin babamlara geldim cocukla. Odeyemem param yok dedi. Calisirken ona bakan benim. Birde onun cocuklarina malmi biriktirecegim. Lutfen dogru duzgun okuyup elestrin. Evlenmeseydin diye bilirsin. Ama konu o degil. Konu benim emegim, cocugum ve benim gelecegim

Eski eşine aldığı evin tapusu kimin üzerine.

ne yazik ki konu cocuklu biriyle evlenmis olmayi tamamen kabullenememis olmaniz. hayatinizi o cocuk(lar) ve annesi ile ortak kuruyorsunuz ne yazik ki bu tercihi yaptiginizda.

İyi de bu şartlar da nasıl kabul ettiniz yada
evliliğiniz devam ediyor hayret ettim size.
Tamam çocuklarına karşı tabi ki sorumlu olacak
ama siz yoksunuz gibi davranıyor adam.
Olmasa da olur yanii.
Başınız ağrıyor boşuna.

Burda konu sahibine suc bulmayin bence, basina boyle bir seyin gelecegini tahmin edemezdi, esi burda buyuk hatali olan, dengeyi kuramamis, 2.kez evlendgini artik o aileye de bakmasi gerektiginin farkina varamamis, konu sahibi de esini bu duruma alistirmis, haddime degil ama hala o adamla isiniz ne?

Adamın çocuklarına mal mı biriktireceğim diyene kadar
bu adama neden bakıyorum
yada çocuklarıyla tatile giderken cebine parasını bile neden ben koyuyorum
diye düşünmen lazım.

Gelenkutusu dogrumu diyorsun. Ev benim adima. Esimin ölmesi halinde digerinden olanlar eve ortak cikamayacak degil mi dogru anladim. Oyle ise cok sevindim. Insallah dogru bilgidir.

Cankm hukuk bilgim yok. Durumuna da uzuldum ama sobayi dahi yakamadiginiz icin ailene gelip kalman esinin harcligina kadar senin odemen cok uzucu. Kendini kullanilmis hissetmiyor musun hic? Yani esin birinci esine ve cocuklarina yardim etmesi normal ama sizin evliliginizin butun yuku senin ustunde. Evlilik paylasim demek, her seyi tek basina omuzlamak degil.

Peki bu hep boyle mi gidecek?
Esine sen napiyorsun diyemeyecekmisin?
Adam somuruyor seni resmen.
Evi mevi gectim de.
Bu sarrlar aldinda emegini evladini koruman mumkun degil ki senin.

Adamın çocuklarına mal mı biriktireceğim diyene kadar
bu adama neden bakıyorum
yada çocuklarıyla tatile giderken cebine parasını bile neden ben koyuyorum
diye düşünmen lazım.
Ezigim isde. Utaniyorum bide. Para pul konusamiyorum. Bunun lafini edince paraci oluyorsunuz. Burda bile bunu yanlis anlayanlar var.

Ezigim isde. Utaniyorum bide. Para pul konusamiyorum. Bunun lafini edince paraci oluyorsunuz. Burda bile bunu yanlis anlayanlar var.

Canım hiç alakası yok ne demek eziğim.
ilk eşi çocuklarının yediğine kadar çatır çatır alıyor bak.
O da anne sende annesin.
Sende kendi çocuğun için çatır çatır konuşacaksın.

Baktın eşin bik bik yapıyor tut kolundan at dışarı.
Bu ne bee..
Valla sinirim yükseldi.
Yazık değil mi sana, çocuğuna.
Kullandırma kendini artık.
Ailen yanında, çocuğun yanında. Çalışıp
ev alıp üstüne ev geçindirecek kadar güçlü bir kadınsın sen.
O adam evine de bakacaksa baksın
bakmayacaksa defolsun gitsin.

Bu boyle gitmez
Peki bu hep boyle mi gidecek?
Esine sen napiyorsun diyemeyecekmisin?
Adam somuruyor seni resmen.
Evi mevi gectim de.
Bu sarrlar aldinda emegini evladini koruman mumkun degil ki senin.
Bu boyle gitmez elbet. Hele bi eli genise ciksin. Hele ben bir bakayim bizim icin neler yapiyor. Daha bebegim 6 aylik. Sonra bana suc kalmasin. O birseyler yapmazsa o zaman dusunecegim. Simdiki bahanesi param yok. Elbet bu borc bitecek.

Borc bitse de kalani esin yine onlara harcayabilir.
Pek iyi niyetli goremedim kusura bakma.
Hatta sen de bu kadar toleransli olma bence

Ben de iyi niyetli gormedim. Bebegin oldugu evde soba yakamam, para yok ne demek? Ya tatilden kisacak ya baska seyden. Neye guveniyor? Kime guveniyor sobayi o yakamayacaksa?

V Vefali kedi arkadasim, insanlar icin bedel odedikleri, emek sarfettikleri sey kiymetlidir, hazirdan kolayca sahip olduklari degil.
Borc bitse de kalani esin yine onlara harcayabilir.
Pek iyi niyetli goremedim kusura bakma.
Hatta sen de bu kadar toleransli olma bence

iyi de bu konudan çok fazla şey çıkıyor.
ortada bir adam var. hali hazırda evindeki eşiyle hayatı paylaşmıyor. evdeki masum bebeğine katkısı yok. dışarda elin kadınıyla yeyip içip geziyor. bence bu evdeki karısını aldatmaktır. tamam çoluk çocuğuna herşeyini versin ama evdekileri mağdur etmeden. ömür boyu bu şekilde yaşanır mı?? bu boşanma sebebidir bence. adam aldatıyor, para kaçırıyor, ilgisiz.. var oğlu var. siz o evi kurtarıp boşayın adamı, hayatınıza bakın. üzerinize yüktekten ve stresten başka birşey değil adam.

Yorumları okudukça, konuyu ve soruyu ben mi yanlış anlıyorum acaba diyordum. Sonunda doğrusunu yazan olmuş. Bazı arkadaşlar hukuk fakültesi diplomasını nereden alıyor anlayamadım
Yorumları okudukça, konuyu ve soruyu ben mi yanlış anlıyorum acaba diyordum. Sonunda doğrusunu yazan olmuş. Bazı arkadaşlar hukuk fakültesi diplomasını nereden alıyor anlayamadım

Profilinizde avukat olduğunuzu yazmışsınız gerçekten buna nasıl hak verdiniz ve dogru buldunuz anlayamıyorum.

Ölüm edinilmiş mal rejiminin sona erme nedenlerinden degil midir? Mal rejimini tasfiye etmeden mirası nasıl taksim edeceksiniz? Bu ev evlilik birliği içinde alındıysa tapunun kimin üstüne olduğunun ne önemi var?

Olum halinde es, diger es hayattaymış gibi tapusu kendi üstüne dahi olsa evlilik birliği icinde edinildiği icin söz konusu evin edinilmiş mallara katılım rejimi gereği yarısını aldıktan sonra kalan yarısı icin miras taksimi yapılır. Oran es icin 1/4, cocuklar icin 3/4. Ama yarı hisse oaylastırıldıgı icin es 1/2+1/8=5/8 cocuklar toplam 3/8 hisse alır. Konu sahibinin 1 önceki eşten iki cocuk varmıs çocuklardan her biri de 3/24=1/8 hisse sahibi olur.

Konu sahibi 5/8
Cocugu 1/8
Önceki evlilikten cocuklar 1/8er pay toplamda 2/8 hisse alır

Yanlıs bilgilendirme yapıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…