Avustralya da yangin felaketi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
İyi geceler hepinize..

Çok büyük dert oldu bu felaket 😢 çok üzgünüm dua ediyorum akşamdan beri, aylardır dünyanın ciğerleri yanıyor milyonlarca canlı hayvan ve bitki ağaç ne varsa kül oluyor ben de buradan çaresizce takip ediyorum.

Üzgünüm insan olarak bu dünyaya verdiğimiz zarar arşa kadar çıktı 😳 nasıl önlenemez, bir kıta yok oluyor milyonlarca hayvan acı çekerek ölüyor bütün dünya bunu izliyor neden bu yangınlar sönmüyor hiç kimse seferber olmuyor 😕 elimden şu dk bir şey gelse uça uca yapardım ama gelmiyor dua etmekten başka çarem yok 😟

Avustralyada yakin akrabalarim var, haber alıyorum arada ama maalesef hic degisen bir şey yok söndürülemiyor yangın, öyle acı fotoğraflar gördüm ki cigerim yandı...

o kadar kötü davrandık ki tabiata, şimdi acısını çıkarıyor işte.. elbette o masumların suçu yoktu. el birliği ile tüm dünyaca katlettik ekolojik düzeni.

en azından yağmur yağmaya başlamış. ben şu an buna bile deli gibi sevindim.

Avustralyada yakin akrabalarim var, haber alıyorum arada ama maalesef hic degisen bir şey yok söndürülemiyor yangın, öyle acı fotoğraflar gördüm ki cigerim yandı...
ben bakmıyorum yangın fotoğraflarına asla kaldıramam :((( şu an bile acı veriyor görmeden...

Çok üzülüyorum bende. Dua ediyorum sürekli. O masumların resimlerini, kaçışlarını gördükçe içim yanıyor. Evlat onlarda bebek ya ne farkı var :(
İnşallah büyük bir yağmur gönderir Rabbim söner hepsi :(

Çok üzülüyorum bende. Dua ediyorum sürekli. O masumların resimlerini, kaçışlarını gördükçe içim yanıyor. Evlat onlarda bebek ya ne farkı var :KK43:
İnşallah büyük bir yağmur gönderir Rabbim söner hepsi :KK43:
inşallah..

Sıcaklığın en yüksek olduğu mevsim, bu sene kuraklık da beklenenin üzerinde.
Dolayısıyla kuru otlarla yayılıyor, birçok yangın noktası var, tek değil.
Söndürme hızı, yayılma hızının kat be kat gerisinde.
Doğal felaket ama insanların dünyaya yaptığı doğal felaket işte!

Tanri tum canlilarin yaninda olsun.dogasina giptayla baktigim bir ulkeydi.insallah en az hasarla atlatirlar.dunyanin neresinde olursak olalim doganin yanindayiz.allahim sen koru lutfen

Tanri tum canlilarin yaninda olsun.dogasina giptayla baktigim bir ulkeydi.insallah en az hasarla atlatirlar.dunyanin neresinde olursak olalim doganin yanindayiz.allahim sen koru lutfen
1 milyar dolardan fazla fon ayırmışlar yazıyordu bir yerde ama o yanan ormanlar ölen 480 milyon tane hayvan ne olacak 😢

500 milyona yakın canın hayatını kaybettiği söyleniyor, çok üzülüyorum çok.
500 milyon yaziyla ne kolay dimi.hay lanet olsun sebep olanlara!biz o canlilardan yalnizca birine dokunmaya kiyamazdik dogasi bozulmasin diye.hakikaten cok kotu.evine alip beslemeye ve ve dokunmaya kiyamadigin canlilar yok oldu..ya diyecek bir sey yok.para da geri getirmeyecek hicbir sey geri getirmeyecek...

O resimlere falan bakamıyorum :( Yağmur mu başlamış öyle bırseyler diyorlar

500 milyon yaziyla ne kolay dimi.hay lanet olsun sebep olanlara!biz o canlilardan yalnizca birine dokunmaya kiyamazdik dogasi bozulmasin diye.hakikaten cok kotu.evine alip beslemeye ve ve dokunmaya kiyamadigin canlilar yok oldu..ya diyecek bir sey yok.para da geri getirmeyecek hicbir sey geri getirmeyecek...

Maalesef öyle. Kediciğim var evde bir tüyüne zarar gelse canım yanar... O canların çektikleri acılar tüm dünyaya ders olsa keşke de gerekli önlemler alınsa.

Dünyada doğal yaşamın en güzel hakim sürdüğü topraklarda, bu felaketin bir tek ben mi kumpas olduğunu düşünüyorum?
Cennet gibi bir yerden bahsediyoruz, bakir ve doğal yaşama saygılı.
Her sene yüzbinlerce binlerce turistin binlerce eurolar verip de tatillere gittiği yerler.
Acaba diyorum, acaba bunca can kimin cebine girecek?
Kim göz dikti oralara?
Ülkeden mi komşu dan mı yoksa dünyanın öbür ucundan mı?

Insaniyet duygusal taraflarini es gecmelimiyim bilmiyorum ama (gecemiyorum butun sorun orda) yaginlarin iklimsel ve teror sonucu oldugu yaziliyor.orda yasasaydim hepten kafayi yerdim.izlediniz mi kanguru yavrusunu.kim bilir daha kac ay annesinin kesesinde daha yasayacakti.

Benim haberim yoktu, burdaki konular sayesinde haberim oldu.
Hayvanlara o kadar uzuldum ki (((
Kangurunun sarilmasini, koalalarin ateslerin ortasinda kalmasini gordum icim parcalandi (((

Dünyada doğal yaşamın en güzel hakim sürdüğü topraklarda, bu felaketin bir tek ben mi kumpas olduğunu düşünüyorum?
Cennet gibi bir yerden bahsediyoruz, bakir ve doğal yaşama saygılı.
Her sene yüzbinlerce binlerce turistin binlerce eurolar verip de tatillere gittiği yerler.
Acaba diyorum, acaba bunca can kimin cebine girecek?
Kim göz dikti oralara?
Ülkeden mi komşu dan mı yoksa dünyanın öbür ucundan mı?

Orasi Türkiye degil. Havalimaninda bile götürüklerine çok dikkat ediyorlar, oranin dogasini etkilenmesin diye.
Ve benim bildigim, oralari turistik alanlar degil. Yani bilinen deniz/otel turistlerden degil en azindan.

Yani kumpas oldugunu sanmiyorum. Genel olarak hirs olabilir ama. Insanlarin olmayacak yerlerde yine yasama ve barinma istemesi. Yada dikkatsizlik ve bu yaz ekstra sicak olmasi,..

Ancak kumpas hiç degil bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X