ay ben çok kötüyümyaa, işsizim güçsüzüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
rehavet canm en çok da bu bilgisizler ağzını açınca esas bozuluyo insan zaten.çok bi marifetmiş gibi cahillikleriyle övünecekler nerdeyse.çalış didin elin boş kalsın bide bu yetmiyomuş gibi laf işit birde onlarmı daha mutlu şu haliyle benmi daha mutlu diye sorgulamaya başlarsın bi yandan offf off ne söylesen boş damarına basıp dururlar olsun cnm neyseki sen yuva kurmuşsun yanında eşin var bir ailen var

patiska cnm çok içten ve samimi bir dille yazıyosun
ben mümkün olduğunca izole yaşamaya başladım,çünkü içlerinde mutlu olamadığımı farkettim çalışıyoruz didiniyoruz kısa vadede kaybeden biziz yine onlara göre,çünkü onların büyük bı kısmı için sadece hayat eğlenmekten ibaret,ama inş çok uzun sürmeyecek bu günlerde geçecek bi yerden tutunucaz hayata inş en kısa zamanda

bilmemmi senin şuan içinde bulunduğun durumu
işsizlik nedir çok iyi bilirim
insanların bekleyin alacaz demesinin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.
ama almamalarının nedemek olduğunu çok iyi bilirim

sabredelim arkadaşlar
zamanla olur inş.
ben hala bekliyorum.

patiska seni çok iyi anlıyorum canım...işsizlik zordur bi dönem ben de yasadım gerçi şu an işim çok iyi allah şükür ama sevgili konusunda tam oldu bu derken yanılıyorum canım..yaş 27 oldu.arkadaslar evleniyor biri hamile hatta..insnaın canını sıkıyor bu durum ama nasip galiba napıcaz artık beklicez heralde..iş için biraz basvuruları artır git sınavlara gir iş çok önemli ama maalesef torpil olayı da var..inş.yakında düzelrisin bu arada ben sevgilinle barıştın sanıyordum belki barışırısnız yok mu gelişme?

"Bak üni bitirdin ama naber evdesin" diyenlere edecek epeyce laf var zaten, bir de senle aynı eğitimi almış, şansı yaver gitmiş arkadaşların bazıları var. Kazandığı parayı bangır bangır vurgulayan, çalışmadığını bu yüzden para harcamaya çekindiğini bildiği halde yaptığı alışverişleri vurguya vurgulaya söyleyenleri kastediyorum...Allah büyük ne diyim...İnsanları kendim gibi zannediyorum, okulda bile arkadaşım o dersten kalmışsa, ben AA almışsam misal, çok sevinsem bile içimden o üzüldüğü dersten kaldığı için mümkün mertebe başarımı söylemezdim. Şimdi de öyle geçerli olur...Hiç bir zaman gözüm çok yükseklerde olmadı, cebi biraz para görüp havalanan ailelerden de değildir benim ailem...Benim istediğim şey branşımla ilgili çalışma, akademik bilgim ve harcadığım emeğe doğru endekslenmiş kazanç, SAYGI ve TERBİYE...Ama din iman para olunca beyinde bazı manevi değerlere ve etiğe yer kalmıyor.

Dün güzel bir gün yaşamaya niyet etmişken tatsız bir gün geçirdim arkadaşlar, arkadaşımı davet ettim ama muhabbetin gidişatı belli oldu kısa sürede... . para da para, alışverişleri, bilmem kaç milyarlık eşya aldım, şu kadar kazanıyorum şu kadar yıl sonra bilmem kaç milyar olur hep aynı muhabbet... Kapatıyorum gene açılıyor... O kadar sinirliydim ki bugün, moralim o kadar bozuktu ki, kendisine hissettirmeye çalıştım, imalarda bulundum muhtemelen anlamamıştır veya anlamak işine gelmemiştir tabi, misafir diye çok üstelemedim, bir dahaki sefere görüşmem şimdilik boşver dedim açık açık demedim...Bu benim sözde yakın arkadaşım dediğim biri, birkaç ay çalışınca havalara girdi...Ya Allah kazancını artırsın gözüm yok tabi ama benim bu durumda olduğumu bilirken vurguladığı konular çok anlamsız...Hakikaten Allah çok büyük sürekli dua ediyorum, sen bana hayırlı olanı nasip edersin, her işte bir hayır vardır diyorum...Çok daraldım çoooook....

ENDENİZ canım ne kadar dertliyiz yaa ve dertlerimiz ortak...bizimde tanıdığın kızı benle yaşıt,ama acaip hırslı..hatta bu kelime bile az kalıyor yanında.o kadar kariyer düşkünü ki anlatamam...master yapıyordu.öss ye tekrar çalıştı.hacettepe kazandı,kpps ye girdi çok süper bir puan aldı..şimdi çok saygın bir iş bakıyor haklıda..o kadar başarıya...ama kendi gibi olmayanları küçümsüyor...mesela arkadaşları evleniyor bende dahil...onun öyle bir planı yok..hep yükselme haylleri var..ben evlenecek kadar aptal değilim diyor.ben aileme olan borcumu başarımla ödeyeceğim önce diyor.tamam evlenme başarılı ol ama evlenenlere gözünün içine baka baka APTAL deme hakkını kimse vermiyor sana.işte o lafı söyledikten sonra benim gözümde sinek kadar değeri yok..istediğin kadar başarılı zeki kariyer sahibi ol vız gelir.önce insan ol insan.nasıl konuşman gerektiğini öğren..ağzından çıkan lafa dikkat et...ve kimseleride beğenmiyor beğenemezde,zaten 6 yıl evlilik düşünmüyor.6 yıl içinde istediği makama ulaşırsa kendi gibisini arar,yakışıklısını arar,saygın olanını arar ama bence biraz zor bulur....o makamda aldığı parayla kendine ev araba alır yalnız yalnız gül gibi geçinir gider...onun durumunda olupta evlenen çevremde ben görmedim.vardır elbet ama binde bir....neyse canım takmayalım.inşallah bizde aldığımız eğitimle alakalı güzel bir kapı bulacağız dua edelim sadece

saolun kızlar yaa hepınıze tesk attım, wala cok zor ev kızı olmak
sevgılımle de barısamadım maıl attım okudu bılıyorum ama yok dönüş yok cevap vermıyor bana, hıc bır cevap vermıyor hıc bır bısey demıyor bana (( naz yapıyor dıyorlar ama sanırım sevmıyor askere gıderken ayrılmıstık gıttı o da işsizim de oooooof of

evettt işte böle cok zor cok, arkadaslar gelır havalarını atar senle en pahalı yerlere gıtmek ısterler paran olmadıgını bılmez gıbı harcamalar yaptırırlar ve bıdahaa cıkmazsın dısarı ıyıce içe kapanırsın senağlama herkes ewlenır cocukları olur araba ev alırlar havalarını basarlar sen evdesındır zaman gecer ama baskaları ıcın geçer bu zaman, senın ıcın sadece bos bı zamana ısarettır yasanan.

öyle bir ülke ki burası herkesşn başından geöiyor bu .bu yüzden kendini geliştirmeye bak ve umudunu yitirme eninde sonunda bulursun Allah ın izniyle

Şu sıra zor ve sıkıcı bi dönemden geçiyormuşsun evet ama herkesin konusuna çok kırıcı ve sert usluplarla neler neler yazıyorsun,senin gibi mutsuz insanları kırıyorsun,niçin yapıyorsun bunu??? Böyle yaparsan bence hiç bir zaman da mutlu olamazsın,Allah şu mübarek günlerde devamlı kalp kıranı iflah etmez

Evet mesajımda kalan eksikliği tam anlamıyla tamamladın bu kısmı yazmamıştım. Zor durumda kalmak çok kötü, zaten öğrencilik zamanında bile dikkatli harcardım, mahçup hissederdim babamdan alırken, şimdi daha fazla...ailem çok şükür bu konularda baskı yapmıyorlar bir an önce iş bul diye veya bir olumsuzluk yaşamadım, ama insanın içinden neler geçiyor,içten içe nasıl mahçup oluyor, eminim beni anlıyorsundur.

Bu arada arkadaşlarla muhabetin içinde tabiki iş güç, yaşanan zorluklar, iş hayatı,vs geçecek. Yeni iş bulan arkadaşım bunu bana müjdeleyebilir de, buna gücenmem, ama hep para, alışveriş, alınan pahalı şeylerden ibaretse konu, tepem atıyor...
para, alışveriş dışında konuşacak şeyleri olmayan insanlara üzülüyorum, arkadaşın işsizken yaptığın pahalı alışverişlerle hava atarak egosunu tatmin eden insanlara da, ki bu insanlar üniversite mezunu. "Tahsil cehaleti alır,eşeklik baki kalır" atasözümüzü hatırlıyorum.
İyi ki varsınız arkadaşlar, bakın sizleri hiç tanımıyorum siz de beni aynı şekilde, ama derdime ortak oldunuz, bazı arkadaşlarımın göstermediği paylaşımı siz gösterdiniz.
Benim iş konusunda çabalarım devam ediyor, bazen dibe vurur gibi oluyorum, bazen güçleniyorum...hayatta inişler de var, çıkışlar da...
inşallah Allah hepimize en hayırlısını nasip eder. a.s.:1hug:

Son düzenleme:
offf offff hepimizin derdi aynı bende 2007 mesunuyum gıtmedıgım kurs kalmadı ama hala işsizim.para bile ısteyemıyorum evdekılerden eve tıkılıp kaldım hiç bi sosyal aktıvıtem yok nıye yaşadıgımı bile anlamıyorum bazen işe yaramazın tekiyım.kendımı artık yuk olarak goruyorum.ailem iii cok şükür bişi dedıklerı yok ama insan bi yaştan sonra yedıremıyo kendıne bende para kazanmak bende gezıp tozmak bende arkadas ortamı kurmak ıstıyorum yaaaaaaa

herkesin hayatında bi dönüm noktası olur canım inan.bişeyler yolunda gitmeye başlayınca görüceksinki herşey düzelicek.biraz sabret ama boş durma.yönetici asistanlığı dahil,yapabileceğin tüm makul işleri dene bi banka bulana kadar.bi bakmışsın orada yükselmişsin.kendini tek nokta ile sınırlama

arkadaşlar bende çalışmaya başladım sizle de paylaşmak istiyorum şuan moralim biraz daha iyi çok fazla olmadı başlayalı ama..
dışarda tanıdık birileriyle karşılaşmamak için dua ederdim napıyosun diye sorduklarında ne diyeceğimi şaşırırdım meğerse ne çok kafaya takıyomuşum boynumu büküyodu resmen inanırmısınız ben de çok isyan ederdim,isyan etmeyi bıraktım herşeyi biraz daha oluruna bırakmayı denedim ve birşeyler yoluna girmeye başladı inşallah

arkadaslar ben bugun bı ıs gorusmesıne gıdıcem
sekreterlık işi yani nası basvurdum bılmıyorum unı mezunuyum ama dedıgınız gıbı banka oluncaya kadar falan orada gayet guzel calısabılırım oyle degıl mı .
dunden berı hındı gıbı dusunuyorum

dun dısarı cıktım baktım kı gezmeye bıle mecalım yok artık hıc arkadasım yok hıc bıseyım yok onu anladım cok kötu bı durumdayım saclarımı boyatmak ıcın ne ıstegım ne parm var,
onu bıle aksatıyorum duzgun yasamım da yok belkı bu ıyı gelıcektır tamam karıyerlı degıl ama .. bılmıyorum hıc. belkı olur belkı ıyı bı karardır en azından aksam cıkıp gezıp de gelebılırım evıme öle degıl mı ..

Ben de sizdenim.Bu yıl evdeyim çok sıkılıyorum bana uygun bi işte bulamadım off evde sıkıntıdan patlıyorum.Asosyal olarak yaşıyorum walla.:teselli:

arkadaşım şükret en azından sevgilin var. Benimde işim var ama bi türlü eş bulamıyorum. Hatta şunu bile düşünmeye başladım: Yıllarca ders, ders diye kafamı kitaplara gömeceğime keşke eş bulmaya çalışsaydım. Üniversite gibi kalabalık bir ortamı bile güzel değerlendiremedim. Sonunda noldu köye attılar benisenağlama ben artık asla bulamam senağlama

ben senin yerinde olsam kesin girerdim.. beklemek maşallah ömür törpüsü.. insan iş arama sürecinde depresyona giriyo, köreliyo resmen, işe yaramaz hssedio kendini, özgüveni gidiyo.. ben olsam beleş meleş bi yere girerdim, en azından işe yaradığımı hiissederdim.. zaten öle yapmştım üniversiteden sonra... 2 hafta iş aradım baktm tık yok, ben de deliriyorum evde.. ay dedm neresi olursa olsun giricem karın tokluğuna da olsa. stajyer olarak grdim, 2 ay sonra iş teklif ettiler bana, hala da çalışıyorum ve çok mutluyum maşallah :)

sadece niklerimiz farklı ama niklerin altındaki durumlar aynı...hepimiz yürüyoruz aynı yollarda,şimdide kriz falan..bu zamanı kendimize yatırım olarak değerlendirelim..kişisel gelişim vs..ben zeka oyunları çözüyorum mesela ingilizcemi ilerleteceğim..hocamda hepimiz bu yollardan geçtik,2 yıl bunalıma girdiğimi bilirim dedi..

evet ingilizce çalışmak mantıklı esasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…