ay ben çok kötüyümyaa, işsizim güçsüzüm

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bizim bi hoca hep derki siz şu anda atıyorum dünyada milyonalarca iktisat okuyanla aynı seviyedesiniz, işveren olsanız niye kendinizi işe alırsınız + özelliğiniz nedir der. kendinizi geliştireceksiniz ki işveren sizi seçsin. örneğin evde tıkılmak yerine ki ben yaz tatilini bırak sömestrda bile daralıyorum afakanlar basıyo, yeni bir dil öğrenebilirsiniz örneğin ispanyolca internette bi sitesi var herşeyi öğretiyor illa herşey kursa gidip para dökmek değil. derdinizi anlatacak kadar ikinci hatta üçüncü yabancı dil çok işinize yarayabilir. ben şu an okuyorum ama işsizliğin ne olduğunu abimden biliyorum. türkiyede çok az okulda bulunan bölümü bitirdi üstelik herkes daha yarısında ben yapamıyorum okulu bırakıyorum derken bitirdi ve şu an asansör tamircisi evet. elinde çantası gün boyu asansör geziyolar. 600 ytl maaş alıyo.

Guzelim biliyorum parasizlik cok kotu bisey evet insanin karni tok ama sadece yemek yiyip biseyler icmek icin mi dunyaya geldik. Bi de bayan olunca insan gezmek istiyo guzel kiyafetler biseyler almak istiyo kendine. Ben de senin gibiydim sana bi tavsiyem var.

Bak ben 2 sene issiz kaldim turkiyede cok bunalimlara girdim o zaman 20 yasindaydim daha sonra bigun karar verdim ana dilim gibi ingilizce ogrenicem dedim ve o zaman internet bile yoktu 15 sene oncesinden bahsediyorum vardi ama yaygin degildi. Ben kendimi o sekilde 2 sene eve kapattim 22 yasima gelene kadar bitirmedigim gramer konusu kalmadi ingilizce ogrendim. Madem is seni bulmuyo sen de isin seni bulmasini kolaylastircaksin. Sonra gitti turizmde calistim bi kac sene orda baya bi iyi kazandim ordan da bi arkadasim gel dubaiye gidelim oralarda iyiymis hayat dedi birikimimi risk ettim dubai icin ohhhhhhhhhhhhhhhh amma da iyi etmisim binlerce sukurler olsun rabbime iyiki de gelmisim be. Turkiye cehennem gibiydi buraya kiyasla.

Aman allahim bi is gorusmesine git bi sen ve bi kac kisi var eleman kara borsa olmus havada kapiyolar (ingilizce biliyosa tabi) ingilizce bilmeyenler gene is bulamayip donduler. Kazandiginla ye ic yasa alisveris yap senede 2 kere avrupa tatili neler neler. Universite sinavi yok istedigin bolume git yazil. Cennete mi dustum yarabbi dedim resmen. Ve isin en guzeli ise girdikten 3 ay sonra altina son model araba cekiyosun bir aylik kazanc bi ev dizmene bir aylik daha kazansan bi araba almana yetiyo falan oyle kolay duzen kuruluyoki. Turkiyedeki gibi bi ev acmak icin 1 sene araba almak icin 3 sene birikim yapma zorunlulugu falan da yok.

Turkiyede dikkatimi cekti insanlarda kalifiye eleman olmak icin mucadele etme olayi yok. Ingilizce bilmeyenler senelerdir ben ingilizce bilmiyorum boyleyim issizim beni isveren boyle kabul etsin muhabbeti yapiyo. Madem oylesin degistir kendini otur evde ingilizce calis. Inanin arkadaslar ingilizce bilen turkiyede oturup amerikada internetten is buluyo bi sekilde ceviri yapiyo ya da ticaretle ugrasiyo alim satim yapiyo gene yolunu buluyo. Ya da ne bileyim kalifiye eleman degilseniz bi sana ogrenin evde bos bos oturcaginiza o sanati arastirin o meslek dali hakkinda bilgi toplayin sonra o alana atilin bi seyler yapin ise. Kaderinize boyun egip aglamayin ben ingilizceyi kendim ogrendim simdi ana dilim gibi. Bi ingiliz emlak sirketinde calisiyorum burda cok da rahatim. Ingilizce ogrenmeseydim hala turkiyede oturmus agliyo olucaktim.

Son düzenleme:

ayyy tam üstüne basmışsın daisy,ev kızı gibi oturmak pskolojisini bozuo insanın..hele o ss'ler hiç mi bitmezz yaaa...üniversite biter kpss derdi başlar nedir bu yaa!

aynı şeyleri ben de yaşadım işsizim atanamadım diye dünyaya küstüm atandım...sonra ben kadrolu memleketime atanacağım diye öldüm atandım zamanla oluyor sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…