• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay kızlar benim cocuk delirdi bi bakın

portakalsuyuu

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
723
1.139
333
İzmir
Cocuk dedim ama çocuğum gibi kedim. Hayır zaten akli başında bi kedi yok onu biliyorum ama bu sefer daha farklı nazar mı değdi ne anlamadım pirelendimi diyorum ondan mı böyle davranıyor diyorum ama kaşınmıyo. Şimdi size nasıl davrandığını anlatacam normalde uysal ve çok akilli bi kedidir sevmediği insanlar gelince odaya girmez benim sevmedigim insanı anlar gidip patisiyle vurur kendini yabancılara sevdirmez. Kedi besleyenler bilir böyle anı miuv diye bi ses çıkartır ya şimdi bu uslu kedi sanki biri onu seviyormuş gibi aniden biseye kızıyo diyorum sinek falan mı var yok takip ediyorum acaba bisey mi ısırıyor yok kaşınmıyo böyle kizdiktan sonra koşup koltuğun altına giriyo kavga eder gibi bagiriyo sanki kedinin biriyle boğuşuyor normalde tuvalete dışarı çıkar acaba ihtiyacı mı var diyorum cami açıyorum cama kadar geliyo sinirli bir kuyruk sallama hareketi var kedi sahipleri bilir onu yapio kaçıo. Ay hayvan delirdi normalde çok sakindir noldu anlamadım hasta mı acaba diyorum hasta olan kedi zıp zıp deli dana gibi koşmaz kurbanlık dana gibi mama istiyo veriyorum yemiyo ay kaç saattir delirtti beni normalde istediği herşeyi anlatırdı suyunun değişmesini istese masanın üstünde duran bardağı ben oradaysam patisi ile vurup iteklerdi ben uyurken cisi gelse uyanmadıysam dış kapınn koluna zıplar kapıyı açıp kendi çıkardı ay çocuğuma nazar değdi herhalde

Ara ara benim oğlan da sapıtıyor. Geçen aklım çıktı, pat pat pat ses geliyor gidip baktım kuyruğu kabartmış sırtını kaldırmış hıırrr diyerek deterjan kapağıyla kavga ediyor. Dün de gene viledayla dalaştı.Genelde uzun süre uyuyup enerji biriktirdiğinde böyle oluyor. Biraz saklambaç kovalamaca falan oynasanız belki kendine gelir. Normal geldi bana yani.

Cocuk dedim ama çocuğum gibi kedim. Hayır zaten akli başında bi kedi yok onu biliyorum ama bu sefer daha farklı nazar mı değdi ne anlamadım pirelendimi diyorum ondan mı böyle davranıyor diyorum ama kaşınmıyo. Şimdi size nasıl davrandığını anlatacam normalde uysal ve çok akilli bi kedidir sevmediği insanlar gelince odaya girmez benim sevmedigim insanı anlar gidip patisiyle vurur kendini yabancılara sevdirmez. Kedi besleyenler bilir böyle anı miuv diye bi ses çıkartır ya şimdi bu uslu kedi sanki biri onu seviyormuş gibi aniden biseye kızıyo diyorum sinek falan mı var yok takip ediyorum acaba bisey mi ısırıyor yok kaşınmıyo böyle kizdiktan sonra koşup koltuğun altına giriyo kavga eder gibi bagiriyo sanki kedinin biriyle boğuşuyor normalde tuvalete dışarı çıkar acaba ihtiyacı mı var diyorum cami açıyorum cama kadar geliyo sinirli bir kuyruk sallama hareketi var kedi sahipleri bilir onu yapio kaçıo. Ay hayvan delirdi normalde çok sakindir noldu anlamadım hasta mı acaba diyorum hasta olan kedi zıp zıp deli dana gibi koşmaz kurbanlık dana gibi mama istiyo veriyorum yemiyo ay kaç saattir delirtti beni normalde istediği herşeyi anlatırdı suyunun değişmesini istese masanın üstünde duran bardağı ben oradaysam patisi ile vurup iteklerdi ben uyurken cisi gelse uyanmadıysam dış kapınn koluna zıplar kapıyı açıp kendi çıkardı ay çocuğuma nazar değdi herhalde
Tuvaleti için dışarı mı çıkıyor 🤔

İnsanlar gibi kedilerde mevsim geçişlerinde hassas olabiliyor
Ya da bir şeylerden korkup huzursuz olmuştur
Geçen benim kızımda böyleydi camdan bakıp tuhaf hareketler yapıp saklanıyordu, bende baktım göremedim bir şey sonra fark ettim ki karşımızda binaya yeni bir köpek gelmiş, onun havlamasından korkuyor, iki gün balkona bile çıkmadı ki bayılır çıksın diye belki öyle bir durumdur

Evcil hayvanlarımızı sokağa salarsak bir süre sonra geri gelmeyebilir bu riski almayın lütfen ☺ Onun haricinde kedidir ne yapsa yeridir. Yıl 2020 hala kedilerin davranışlarına anlam yüklemeye çalışıyorsunuz.

Ara ara benim oğlan da sapıtıyor. Geçen aklım çıktı, pat pat pat ses geliyor gidip baktım kuyruğu kabartmış sırtını kaldırmış hıırrr diyerek deterjan kapağıyla kavga ediyor. Dün de gene viledayla dalaştı.Genelde uzun süre uyuyup enerji biriktirdiğinde böyle oluyor. Biraz saklambaç kovalamaca falan oynasanız belki kendine gelir. Normal geldi bana yani.
Kavgayı kim kazandı peki :KK70:

Kedilerinizin psikolojisinin düzelmesini istiyorsanız ona bir arkadaş sahiplenin :) birbirleriyle oynamaktan psikopatca şeyler yapmıyorlar :)

Tabi ki de deterjan kapağı =))))

Temizlik malzemelerine gıcığı var, ben evi temizlerken sepetine girip saatlerce homurdanıyor ruh hastası =))))
Hayır evi kirleten de kendisi.
İste kedi anası olmak zor zanaat. Birsürü yavru-yetiskin hasta kediye gecici yuvalık yaptım. Hepsi de istisnasız psikopattı. Kedi besleyenlere devlet maddi&manevi destekte bulunmalı bence :KK70:

Kedilerinizin psikolojisinin düzelmesini istiyorsanız ona bir arkadaş sahiplenin :) birbirleriyle oynamaktan psikopatca şeyler yapmıyorlar :)

Ya ben çok çok istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Kıskanır bize küser diyor. 3 yaşında bizim oğlan, bu saatten sonra alışmaz diyor. Bana kalsa şu dakka alırım bi kardeş.

Ya ben çok çok istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Kıskanır bize küser diyor. 3 yaşında bizim oğlan, bu saatten sonra alışmaz diyor. Bana kalsa şu dakka alırım bi kardeş.
Neden küssün, emin olun alışma süresinden sonra çok mutlu olacaktır. Kedilerimizi cok sevsek dahi onlari anladığımizi düşünmüyorum. İnanın kendi aralarında konuşuyorlar :)) birine gizliden mama versem bir şey diyor diğeri uykusundan uyanıp koşa koşa geliyor mesela. İki dk birbirilerini gormeseler oda oda gezip arıyorlar :) yani bence her canlı kendi türünden birine ihtiyaç duyuyor.

Neden küssün, emin olun alışma süresinden sonra çok mutlu olacaktır. Kedilerimizi cok sevsek dahi onlari anladığımizi düşünmüyorum. İnanın kendi aralarında konuşuyorlar :)) birine gizliden mama versem bir şey diyor diğeri uykusundan uyanıp koşa koşa geliyor mesela. İki dk birbirilerini gormeseler oda oda gezip arıyorlar :) yani bence her canlı kendi türünden birine ihtiyaç duyuyor.

Çok haklısınız, ben bu konuyu akşam tekrar gündeme getireyim =)

• Muhteşem
Reactions: The
Bir derdim var kısmına konuyu actigim için ban yedim gerçi bu konu benim derdimdi bunun için ban yemem gereklimiydi bilmiyorum. O yüzden size yazamadım ya 3 senelik kedim hep dışarı çıkıyo alıştı artık birde kısır şu an o yüzden bi beyin peşine takilmaz inşallah ama anladım ki bahçede börtü böcek seven hoplayan bu varlık sanırım artık bahçeden korkuyor o kadar kıvranma sebebi tuvaleti imiş. Bi kaç gündür evdeki kocaman saksıya gidiyor ki normalde bahçeden çıkmazdı eve kum alsam bile kumu kullanmazdı . Maalesef evin bir balkonu olmadığı için eşim kedi kumu istemiyor acaba ben bu çocuğa bahçeyi tekrar nasıl kullandırta bilirim

Kapalı kedi tuvaletleri var, hiç koku falan olmuyor düzenli temizlerseniz.
ondan alıp evin az kullanılan bi köşesine koyacaksınız. Ben balkon olmasına rağmen evin içinde tutuyorum tuvaleti çünkü balkon kapıları sürekli kilitli kalıyor. Bi de pudra kokulu kum alıyorum mis gibi kokuyor zaten. Ama her kedi kokulu kumu sevmiyormuş, bizimki sorun etmiyor.

Bu arada kedilerinizi sokağa bırakmayın bence =(
Evet, çok mutlu oluyorlar, onlar için daha sağlıklı ama bi araba çarpar, alışık olmadığı bi şey yer zehirlenir..
Ben ailemle yaşadığım yıllarda beslediğimiz kediler dışarı çıkar gezerdi, ev müstakildi. Bi kedime araba çarptı kaybettim, bi tanesi de eve geldi ayakta duramıyor titreye titreye kucağımda öldü... Zehirlenmişti. Şu an kedimi asla çıkarmıyorum.

Bu arada kedilerinizi sokağa bırakmayın bence =(
Evet, çok mutlu oluyorlar, onlar için daha sağlıklı ama bi araba çarpar, alışık olmadığı bi şey yer zehirlenir..
Ben ailemle yaşadığım yıllarda beslediğimiz kediler dışarı çıkar gezerdi, ev müstakildi. Bi kedime araba çarptı kaybettim, bi tanesi de eve geldi ayakta duramıyor titreye titreye kucağımda öldü... Zehirlenmişti. Şu an kedimi asla çıkarmıyorum.
Yaaa demeyin öyle çok korkuyorum zaten hep o ölürse ne yaparım diye ara ara bunalıma giriyorum evde bi birey kavgalarımız birbirimize attığımız tiplerimiz bile var mesela onunla ben küsünce hemen o da benimle küsüp esime sırnaşıyor eşim hayvan sevemem diyen adamdı merhameti vardır dışarda yemek yesek bi hayvan gelse lokmasından verirdi ama nişanlılık döneminde hep ona kedimi asla birakmayacağımı söyledim hatta ondan izin dahi almadım konuyu tamamen tartışmaya kapattım sadece yatak odamıza girmesin nasıl istersen öyle olsun demişti. Ben sağlıkçı olduğum için nöbet usulü çalışıyorum sabah bir eve geliyorum ki bunlar aynı yatakta 😂😂
Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin bakması zor sevgisi anlatılmaz ama acısından çok korkuyorum evimiz bahçeli olduğu için bahçeden dışarı çıkmaz . Evimiz sokak arası araçlar da çok geçmez canı sıkılıyor camın önüne oturup 70 yaşında ki nenem gibi geleni geçeni izliyor ama artık bahçeye çıkmıyor korkudan sanırım en iyisi benim ona bir kum almam peki kumu günlük mü temizliyorsunuz yoksa hafta bir tamamen kumu döküp yeni kum mu koyuyorsunuz.

Back
X