Ayağına gitmiş mi oldum ?

Sonuçta eşinizden kaynaklı akrabalık var,ayağına gitseniz nolur gitmeseniz nolur. O bağ devam ettiği sürece böyle şeyler yaşanacak. Ben olsam takmazdım. Ara sıra eşinizle çocuğunuzu beraber gönderin gitsin görüşsünler. Kimsenin başı ağrımaz öyle yaparsanız.

Merhaba içim çok huzursuz ve kafam uyuştu resmen düşünmekten.Kaynanamlarla neredeyse 2 aydır konuşmuyoruz konuşmama sebebimiz kısaca laf taşıması kardeşler arası ara bozması vs.Bende tüm aile numaraları dahi yok artık.Eşimde arada nadir konuşuyor beni zorlamıyor konuşmak için sadece anne baba hakkı için iletişimde.Memlekete geldik izine kızım için bir adağım vardı onu kestik biraz dağıttık annemlerin orada birazını eşime verdim sen annenlerin oradaki ihtiyacı olan bir kaç kişiye verirsin diye.Kaynanam ve eltisi alt üst oturuyor kaynanamın eltisini çok severim kızımı çok seviyorlar geldiğimizi görmüşler resimlerden davet ettiler bir de doğum günüymüş kızının,gidip gitmemekte çok kararsızdım altta kaynanam oturduğu için ayıp olacak diye düşündüm bilmiyorum ama gittim eşim kaynanama uğradı payları verdi torunumu çok özledim bende geleceğim demiş ilk,sonra nasıl geleyim (eltisiyle doğum gününe çağırmamış) giderken gelin bana uğrayın burda kalın diye eşime mesaj atmış.Her neyse 3 saat kadar oturduk kalkarken eşim 5 dk uğrasak olur mu torununu görsün dedi orada büyükler de vardı herkes bir anda bana baktı bir şey söyleyemedim tamam dedim asagıya indik hoşgeldin dedi öptü hoşbulduk dedim gayet resmiydim.Görümcem hoşgeldin bile demedi kayınbabam uyuyormuş kaynanam uyandırdı geldi.Arada laf attı bana konuşmak için göz teması kurmadım hep yere baktım eşim cevap verdi.Görümcem çay getirdi içmeyeceğim sağol dedim bir tepkiyle arkasını döndü.Eşim çayını içti kalkalım dedi ben önden çıktım kimseye bir şey demeden eşim ve çocuk arkadan geldi.Ayağına gitmiş gibi mi oldum hiç gitmemem mi gerekirdi bilmiyorum hata mı yaptım ? Saygısızlık yapmadım bu 10 dakika içinde hep yere baktım ortaya atılan çocuk ile alakalı laflara eşim cevap verdi.Benim için zaten yoklar 2 ayda bir kere bile eşimi arayıp torununu sormayan insan oraya gelince özledim diyor götürmezsen adı sen götürmedin oluyor.

Evet gitmişsin.
Madem aramıyor merak etmiyor, görmesinede gerek yoktu. 10 dakika arabadada bekleyebilirdin.

Benim yengem yillardir babaannem ve dedemle görüşmüyor. Torunlar kendileri ya da babalariyla geliyor. İnanin hic hos bi durum değil. Aranizda taşınacak bir laf konuşulmasın ilişkinizi belli bir samimiyetten öteye ya da beriye götürmeye gerek yok diye düşünüyorum. Mesafenizi de koruyarak görüşün bence ayagina gitmis gibi olmazsiniz. Olsaniz da diz küçüksünuz zaten kimse lafini yapmaz bunun. Aman 3 günlük dünyada ne gerek var yani. Bu konuda terapi almayi falan dusunuyormussunuz daha neler allah baska dert vermesin gerçekten... trajikomik biraz

Yoo yoo dedim ya size cikismiyorum ben ama toplumda genel bi algi var, yasli diyerek aman saygi da kusur etmeyelim temali. Buna cok kiziyorum, mesajinizdan da boyle bir anlam cikarttim acikcasi ben yanlis anlamisimdir belki gece 2 sonuçta :)
yok ben genel anlamda idare etme durumlarından bahsettim :) mecburuz yani
idare etmek için yapmak zorunda kaldığımız şeyler için kendimizi kötü hissetmeyelim düşüncesindeyim

Sadece torununu göstermiş oldunuz 10dk kalmışsınız zaten havaya gircek olsalar bile 10dkda giremezler merak etmeyin 🤣

Merhaba içim çok huzursuz ve kafam uyuştu resmen düşünmekten.Kaynanamlarla neredeyse 2 aydır konuşmuyoruz konuşmama sebebimiz kısaca laf taşıması kardeşler arası ara bozması vs.Bende tüm aile numaraları dahi yok artık.Eşimde arada nadir konuşuyor beni zorlamıyor konuşmak için sadece anne baba hakkı için iletişimde.Memlekete geldik izine kızım için bir adağım vardı onu kestik biraz dağıttık annemlerin orada birazını eşime verdim sen annenlerin oradaki ihtiyacı olan bir kaç kişiye verirsin diye.Kaynanam ve eltisi alt üst oturuyor kaynanamın eltisini çok severim kızımı çok seviyorlar geldiğimizi görmüşler resimlerden davet ettiler bir de doğum günüymüş kızının,gidip gitmemekte çok kararsızdım altta kaynanam oturduğu için ayıp olacak diye düşündüm bilmiyorum ama gittim eşim kaynanama uğradı payları verdi torunumu çok özledim bende geleceğim demiş ilk,sonra nasıl geleyim (eltisiyle doğum gününe çağırmamış) giderken gelin bana uğrayın burda kalın diye eşime mesaj atmış.Her neyse 3 saat kadar oturduk kalkarken eşim 5 dk uğrasak olur mu torununu görsün dedi orada büyükler de vardı herkes bir anda bana baktı bir şey söyleyemedim tamam dedim asagıya indik hoşgeldin dedi öptü hoşbulduk dedim gayet resmiydim.Görümcem hoşgeldin bile demedi kayınbabam uyuyormuş kaynanam uyandırdı geldi.Arada laf attı bana konuşmak için göz teması kurmadım hep yere baktım eşim cevap verdi.Görümcem çay getirdi içmeyeceğim sağol dedim bir tepkiyle arkasını döndü.Eşim çayını içti kalkalım dedi ben önden çıktım kimseye bir şey demeden eşim ve çocuk arkadan geldi.Ayağına gitmiş gibi mi oldum hiç gitmemem mi gerekirdi bilmiyorum hata mı yaptım ? Saygısızlık yapmadım bu 10 dakika içinde hep yere baktım ortaya atılan çocuk ile alakalı laflara eşim cevap verdi.Benim için zaten yoklar 2 ayda bir kere bile eşimi arayıp torununu sormayan insan oraya gelince özledim diyor götürmezsen adı sen götürmedin oluyor.
bişicikkk olmaz. çok takılma

Gittiğinizde herkese çok içten davranıp, barışmaya çalışıyor gibi davransanız evet öyle olurdu ama siz bol bol halı deseni ezberlemişsiniz. Hiç düşündüğünüz gibi değil.

İş işten geçmiş. Olan bir bitenin bir önemi var mı?

Laf taşıma konusuna ayar olurum ve en büyük hassasiyetimdir. Ben gitmezdim, eşim götürürdü çocuğu.

Ayağına gitmişziniz evet ama artık yapacak bir şey yok. Hayıflanmanız yersiz.
Ohooo benim kaynana laf taşıma laf sokma eleştiri kıyas ne arasan var....

Ben eşim için gittiysem yani şöyle eşim uğradığımda 5 dk olsun mutlu olduysa bunu kafama takmazdım onun mutluluğu önemli çünkü resim davranmışsınız zaten ayağına gitseniz de ne olur ki büyüğünüz zaten aranızda ne geçti bilmiyorum ama

Back
X