AYAKLARI ÇOK ŞiŞENLER BURAYA :((

• Konu Sahibi Konu Sahibi SENACE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

şişlikler hastanedeyken yavaş yavaş inmeye başladı.
ama ayak numaram eskiden 37 idi şimdi 38 oldu
kızım iki yaşına basıcak eski ayakkabılarımdan bazıları
daha ayağıma yeni yeni oluyor...
benim tansiyonum normalde düşüktür aslında 8. ayda çıkmaya başlamıştı tuzda kısıtlamıştım ama.tansiyonunuzu sık sık ölçtürün
bide hamileyken sizi sinir eden ne varsa sakın kafanıza takmayın.:1hug:

arkadaşlar bi yerde hamilelerin tuzu tamamen kesmelerinin doğru olmadığını okumuştum
çünkü iyot eksikliği oluyormuş sadece kısıtlanacakmış.
birde ayaklarınızı kolonyayla ovabilirsiniz
ben yaz olduğu için kovaya su doldururdum içinede buz kalıpları atıp ayaklarımı 5 dakika içinde bekletirdim. sonra yükseğe kaldırıp 5 dakikada öyle beklerdim
ahh eski günler geldi aklıma insan sanki hiç yaşmamış gibi oluyor.
doğumdan sonra.. allah c.c hepinizin yardımcısı olsun..

CANIM GÜLDÜRDÜN BENİ :))
SEN ÇALIŞIYORMUSUN, EVDEYSEN BİR ŞEKİLDE ATLATIRSIN.
TABİİ ÖNCELİKLİ DİLEĞİM ŞİŞMESİN.

canımcıım evdeyim ben allahtan. bir tek dr agiderken dışarıya çıkıyorum. o zamanlarda artık bulucaam bir terlik.erkek terliği alıcaam ama şık bişeyler olsa azıcık iyi olacak fatih ürekten istesem mi acaba:roflol::roflol:

canım fatih ürek erkek gibi olmaya karar vermiş tüm eskileri dağıtmış sen geç kaldın gecen cuma beyaz show'da söyledi canım kuşum aydın falan sorsan oda bu aralar piyasada yok :roflol::roflol::roflol:

canım fatih ürek erkek gibi olmaya karar vermiş tüm eskileri dağıtmış sen geç kaldın gecen cuma beyaz show'da söyledi canım kuşum aydın falan sorsan oda bu aralar piyasada yok :roflol::roflol::roflol:

tüh yaaaaaaa kaçırdım desene neyse bulucaaz bir çaresini

ah kızlar ahhhh... siz yeni yeni şişmeye başladınız.. ya ben napayım... nerelere gideyim... 4. aydan beri şiş geziyorum ben. bi hafta tuzu kestim bu sefer tansiyonum dibe vurdu ama ayaklarım hala şiş durumdaydı... yani tuzun normal kullanıldığı sürece pek etkisi olduğunu sanmıyorum. artık öyle yukarı uzatmalar falan da işe yaramıyor zaten. sabah kalktığımda bile şiş oluyorlar. yarım saat sonra da davul gibiler. kim görse acıyor halime. doktorum denize girmenin iyi geleceğini söylemişti ama henüz deneme fırsatım olmadı.

semra kıss madem biliyordun bize bi kaç çift ayırtsaydın yaa.... :roflol: :roflol:

benim ayaklarımda cok şişmeye başladı,ayakkabılar olmuyo terlikle işe gidip geliyorum akşamları balon gibi oluyo...

MERAL ALLAH KOLAYLIK VERSİN SANA (
BENDE ARTIK BUZLU - TUZLU SUYA KOYUYORUM.
EŞİMDE SAĞOLSUN MASAJ YAPIYOR.
AMA İNAN ÜST KISMINA EL DEĞDiRTEMİYORUM.

Ah benim ayaklarımda iki günden beri çok şişti.
Üstüne bir de dün burktum daha beter oldu.
Akşam hiç basamıyordum üstüne ama şimdi biraz daha iyiyim.
Şu şişliğe buzlu suyu düşündüm ama soğuktan bebeğime zararı olursa diye korktum yapmadım.

MERAL ALLAH KOLAYLIK VERSİN SANA (
BENDE ARTIK BUZLU - TUZLU SUYA KOYUYORUM.
EŞİMDE SAĞOLSUN MASAJ YAPIYOR.
AMA İNAN ÜST KISMINA EL DEĞDiRTEMİYORUM.

bi ayağımın üstüne bazen diğer ayağımın topuğunu koyuyorum ve yarım dk sonra çukur oluyor resmen. kendimi yaratık gibi hissediyorum. özellikle yanlardaki kemiklerin yeri feci oluyor. kemikler görünmüyori... bi kişiden doğumdan önce şişliklerinin indiğini duymuştum. son haftasıydı galiba. tüm şişler gitmiş birden... inşallah bizim de öyle olur. şiş olmayan halimi görmek istiyorum...

Hamilelik ve şişlikler

Hamile bir kadının günlük su gereksinimi hamile olmayanlara göre daha fazladır. Suyun hamilelikteki görevlerinden birisi de bebek büyürken ona gerekli desteği sağlamak ve aynı zamanda pelvik eklemleri doğuma hazırlamaktır. Bebek bekleyen bir anne adayı herzaman olduğundan daha fazla su içer ve alınan bu sıvının bir kısmı vücutta tutulur. Hamilelik süresince anne adayının aldığı kiloların neredeyse dörtte birinin kaynağı bu sıvı fazlasıdır.

Hamile bir kadının damarlarında dolaşan kan hacmi yaklaşık %50 daha fazladır. Artan kan hacmiyle birlikte damarlarda da bir miktar genişleme olduğundan fazla olan sıvının bir kısmı doku içinde hücrelerin arasında birikir. Bu duruma ödem adı verilir.

Şişlik olarak tanımlayabileceğimiz ödem hamile kadınların hemen hemen hepsinde belirli bir dereceye kadar görülür ve yaklaşık %75 kadında şikayet yaratacak boyutta olur. Gebeliğin ikinci trimesterından itibaren görülen ödem en sık ayaklarda ve ayak bileklerinde ortaya çıkar. Şişlikler özellikle günün geç saatlerinde ve uzun süre ayakta durulmuşsa daha belirgin olur. Havanın sıcak olması da ödem oluşumunu hızlandıran bir faktördür. Böyle bir günün sonunda ayakkabılarınızın ayağınıza dar geldiğini fark etmeniz şaşırtıcı değildir. Hatta çoğu kadında hamileliğin sonları yaklaştıkça ayakkabı ölçüsü 2-3 numara büyür. Bazı kadınlarda ise elerde ve el bileklerinde de şişlikler olabilir, yüzükler dar gelebilir.

Şişlikler hamilelik öncesinde kilo sorunu olan ya da hamilelik süresince fazla kilo alan kadınlarda daha belirgindir. Çoğul gebelik taşıyanlarda da şişlikler daha şiddetli olur.

Hamilelikte görülen şişlik sadece ayaklarda ve bileklerde olduğu sürece ciddi olabilecek tıbbi bir durumun göstergesi değildir. Ancak basit ağrı kesicilerle geçmeyen başağrısı, görme bozukluğu, karın ağrısı gibi yakınmalar ya da tansiyon yüksekliği, idrarda protein gibi bulgular ile bir arada olduğunda preeklempsinin erken bir belirtisi olabilir. Benzer şekilde istirahat ile şişlikler inmiyor ise, preeklempsi açısından doktorunuz yüksek risk altında olduğunuzu söylemiş ise, tansiyonunuz yüksek ise mutlaka doktorunuzu aramalısınız

Şişliklerin bir diğer nedeni de diet alışkanlıklarıdır. Şişliklerden çok fazla yakınan kadınlaırn önemli bir kısmının yeteri kadar protein almadıkları saptanmıştır. Gerekli olan protein et ve benzeri besin maddeleri ile alınabileceği gibi gündenen az 3 porsiyon süt ya da mandıra ürünlerinin tüketilmesi de yeterli olabilir. Bazen sadece protein alımını yeterli düzeye getirmekle sorunun çözüldüğü görülebilir.

Beslenme ile ilgili bir başka yaklaşım da uygun tuz alımıdır. Çoğu insan fazla miktarda tuzun su tutulmasına ve dolayısı ile şişliğe neden olduğunu düşünür. Aslında bunun terside doğrudur. Yani yetersiz tuz alımı da ödem yapabilir.Önemli olan yeteri kadar tuz tüketmek ve dengeleri oluşturmaktır.

Bir diğer tedavi yaklaşımı hidroterapidir. Yeni yapılan bir çalışmada suda yapılan aerobik ve hatta sadece ılık bir küvette ayakları bir süre dinlendirmenin gebe uterusu desteklediği gibi vücuttaki fazla suyun böbrekler vasıtası ile atılmasına da yardımcı olduğu ortaya konmuştur. Ancak sıcak küvette oturmanın vücut sıcaklığınızı istenmeyen düzeylerde arttırabileceğini unutmamalısınız.

ŞİŞLİKLERİ GİDERMEK İÇİN ÖNERİLER

Ayaklarınızı havaya kaldırın: Gün içinde fırsat bulduğunuzda ayağınızı bir sandalye ya da benzeri nesnenin üzerine koyarak bir süre havaya kaldırın. Bunu her fırsatta yapmaya çalışın. Otururken bacak bacak üstüne atmayın. Eğer çalışıyorsanız akşamları evde mümkün olduğunca uzun oturun. Ayaklarınızı sarkıtarak oturmayın

Uzanın: Mümkün olduğunca dinlenmeye çalışın ve sol yana dönüp uzanın.

Sıvı alın: Sanılanın aksine şişlik durumunda su içmek şişliği arttırmaz tam tersine azaltır. Önemli olan suyu kıstlamak değil onu hareket ettirmektir. Günde en az 8-10 bardak su için

Yürüyüş yapın: Düzenli egzersiz ve yürüyüş yapan kadınlarda şişliklerde dahil olmak üzere hamilelikte sık görülen sorunlar daha hafif seyreder. Yürüyüş bacak toplardamarlarınızın daha etkili görev yapmasını sağlarken doku aralığında biriken sıvının dağılmasını kolaylaştırır.

Rahat giyinin: Aşırı sıkan her türlü kıyafetten uzak durun. Lastikleri sıkı çorap ve beli sıkı pantolon giymeyin. Rahat ve topuksuz ayakkabı giyin. Eğer şişlikler çok rahatsız ediyor ve beraberinde ağrıya da neden oluyorsa veözellikle varisleriniz de varsa varis çorabı giymeniz yarar sağlayabilir. Bu amaçla hamileler için özel üretilmiş çorapları tercih edin.

Yediklerinize dikkat edin: Tuz kısıtlaması ilk planda şişlikleri azaltabilir ancak uzun dönemde bir işe yaramayabilir. Uygun miktarda tuz alın. Yemeklere ekstradan tuz eklemeyin bununla birlikte tuzsus gıdalara da yönelmeyin.

Kontrollerinizi ihmal etmeyin: Şişlikler çoğu zaman zararsız olmasına rağmen preeklempsinin ilk belirtisi de olabilirler. Eğer şişlik aniden gelişir ise veya çok aşırı ise, sadece ayaklarda değil yüzde ve elde de oluyor ise altta yatan ciddi bir durum olabilir.

keşke burda yazanlar çözüm olsa... hepsini denedim ama sonuç maalesef senağlama senağlama

bol su(3 lt den fazla)
hergun en az 1 saat yuruyus(odem ıcın cok faydalı)
zeytın yemeyın(cıdden sısırıyor)
tuzu azaltın(kesmeyın,vucuda tuz gırmezse beyın calısmaz..oda lazım ayrıca hamılelıkte tuz bırebır şişme sebebı degıldır)
ayakları tamamen dıkmek yerıne(herzaman fırsat olmayabılır)oturdugunuz yerde ayaklarınızı yukseltın ..calısanlar masa altındakı cop kovasının ustune koyabılırler..evdekıler ben gıbı sehbaya uzatabılırler..
olabılıdgınce haraketlı olun..hamıleyım dıye psıkolojıkman bunun sendromuna gırıp sıkıntılı vakıtler gecırecegınıze aktıf olun sıkıntı cekmeyın..

34haftalık hamıleyım..sadece cok ayakta durdugum zamanlar ayaklarım şişti...hergun yuruyus ve egzersız yapıyorum..3 lt cıvarı su ve sulu ıcecekler tuketıyorum..
tuzu kesmedım azalttım..beyaz ekmek cok yemıyorum..ayaklarım oturdugum sure ıcınde hep sehbanın ustundedır..assagıya hıc sarkıtmıyorum yıne sısıyor..

bu arada sısme ellere ve yuze yansımıssa albumın olması olasılıgı cok yuksek..cok dıkkat etmek lazım ıste bu durumda..aksı halde gebelık zehırlenmesı olması muhtemel..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…