Ayaklarım Kokuyor :(((

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.672
5.299
Arkadaşlar artık utanmaya başladım, ayaklarım çok kötü kokuyor. Yaz da geldi şimdi. İyice berbat olacak. Önceden bu kadar değildi ama iyice arttı son zamanlarda.

Kesinlikle temizlik problemi değil. Zaten namaz kılan insanım günde en az 3 kere ayaklarımı yıkar kurularım. Ama ayaklarım terliyor ve ciddi koku yapmaya başladı. Mescitte filan namaz kılmaya utanıyorum ciddi koku yayıyor çünkü.

Bu konuda yapılabilecek birşey var mı? Nolur yardımcı olun :KK43:

Arkadaşlar artık utanmaya başladım, ayaklarım çok kötü kokuyor. Yaz da geldi şimdi. İyice berbat olacak. Önceden bu kadar değildi ama iyice arttı son zamanlarda.

Kesinlikle temizlik problemi değil. Zaten namaz kılan insanım günde en az 3 kere ayaklarımı yıkar kurularım. Ama ayaklarım terliyor ve ciddi koku yapmaya başladı. Mescitte filan namaz kılmaya utanıyorum ciddi koku yayıyor çünkü.

Doktora gıt bence ,
belkı bı ılacı vs vardır

Doktora gidin muhtemelen bir mantar enfeksiyonunuz vardır.
Eğer yoksa çorap ve ayakkabı seçiminizde problem vardır. Teri emecek pamuklu çoraplar, hava geçirgen ayakkabılar kullanın.

Öncelikle doktora gidin. Sonra lık la her türlü koku için en doğal yöntem karbonat. Karbonat ı ayağınızı yıkadıktan sonra sürün. Eğer pütürtü ile rahatsız olacaksınız genelde olunur. Bir karbonat lı su yapıp suyunu en son ayağınıza iyice sürün. Ter kokusu içinde çok iyi. Teri parfümle maskeleyen deodorant lar gibi değil. Direkt koku oluşumunu engelliyor. Çünkü bakteri oluşumunu engelliyor

öncelikle doktor. ikinci alternatif ise çok iyi kalite deri ayakkabı kullanmak. bazı ucuz ayakkabılar buna sebebiyet verebiliyor. ayrıca her temizlikten sonra ayak dedorantı :KK66:

himalaya tuzunu bir kap suya atın erisin ayaklarınızı sokun bir süre bekletin o güzelce temizler mikropları kırar vucüdundaki elektiriği falanda alır ,üstünden ayaklarınıza sürün koltuk altı felan da olabilir ben kullanıyorum tuzdan başka deodorant falan kullanmam.

doktorluk bir sorun yoksa lapidak ayak spreyini tercih edin derim, ablamda aynı sorun var temiz olmasına rağmen çok ağır kokar bazen çok nadir bende de olur, ayaklarınızı yıkadıktan sonra sıkın geçiyor hemen. ama mantar şeklinde bi enfeksiyon varsa ozaman bişi diyemem. doğal yollarla ayakları kokanlar için geçerli bu yöntem.

Doktora gidin muhtemelen bir mantar enfeksiyonunuz vardır.
Eğer yoksa çorap ve ayakkabı seçiminizde problem vardır. Teri emecek pamuklu çoraplar, hava geçirgen ayakkabılar kullanın.
pamuklu çorap her ayakabbıyla giyilmiyo ki, örneğin babet giyerken ten rengi naylon çorap giymek zorunda kalıyorum ben

himalaya tuzunu bir kap suya atın erisin ayaklarınızı sokun bir süre bekletin o güzelce temizler mikropları kırar vucüdundaki elektiriği falanda alır ,üstünden ayaklarınıza sürün koltuk altı felan da olabilir ben kullanıyorum tuzdan başka deodorant falan kullanmam.
Beni de çok elektrik çarpar. Bıktım artık. Bana da iyi gelir mi bu? Vücuttaki elektriği alır derken bunu mu kastettin?

ayakları saf alkole yatırmak bunu iki üç gün tekrarlamak iyi geliyor ..Bu arada karbonatta çok haydalı ama önce doktor tabi mantar falansa zor düzelir

X