Ayakta Sallamayı Bırakmaya Çalışıyoruz:((

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
Arkadaşlar kızım(İpek) 16 aylık ve 2 hafta öncesine kadar sürekli ayakta sallayarak uyuttuk malesef,benim de fazlasıyla sabırsız bir insan oldugum düşünülürse,bebek sallamaktan acaip sinirlerim bozuluyor,salla salla 30dk,40 dk, gerilip çogu zaman hırpaladıgım olmuştur malesef...Bebekleri kendi başına beşiğinde uyuyan annelere çok
özenirim,çok büyük bir rahatlık...
Neyse bundan 10 gün önce tatilden döndük,ev temizliyorduk İpekle,ben süpürüyorum
o da paçamda her zamanki gibi,yatak odasını silmeye gittiğimizde onu beşiğine koydum,
ayağı kaymasın diye,baktım sakin sakin duruyor,o dururken koridoru falan da sileyim dedim:))bir döndüm anaaa uyumuş,gözlerime inanamadım:)))o günden sonra yaklaşık 1 hafta falan uykusu geldiğinde aldım koydum beşiğine uyudu hep,ama nedense 3-4 gündür,
asla kendi uyumak istemiyor,ne kadar uykusu olursa olsun beşiğe koyar koymaz kıyamet
kopuyor,ben de eski günlere dönmek istemiyorum,şimdilik bizim yatakta o uyuyana kadar
beraber yatıyoruz,uyuyunca beşiğine alıyorum,ama sanırım bu beraber yatma işi de
çok uygun değil.
sizler ne tavsiye edersiniz?yani tekrar sallamaya mı başlasam,3-4 gün sonra yine beşiğine mi koymayı denesem,yoksa beraber mi yatsak?yoksa o çatlasa da patlasa da
beşiğine mı bıraksam?

çok uykusu geldiğinde yatağına alıp onunla beraber yatarak tabi ve biberonla süt versen o sütü içerken uyur diye düşündüm...daha doğrusu bu da benim kızımı ilerde olabileceğini düşündüğüm uyutma yöntemi tabi ela da bu düşünceme uyarsa:)
sallamaya dönme yine de ne olursa olsun kararlılık önemli...
ya da hafif bir müzik açsan beşiğine yatırsan o şekilde uyumaya alışabilir mi?

tatlım zaten şimdilik beraber yatarsak uyuyor
dediğin gibi kesinlikle sallamaya dönmek yok :))

selam canım bende sallamak istemiyorum çünkü ayaklarım çok ağrıyor.
yatakta yanımıza alıyoruz bizde bazen ama o da hiç iyi değil.
bizim üst kat komşunun kızı ortaokul 1. sınıfa geçti hala annesiyle yatıyordu düşünün ne kadar zor bir durum.anneside sonunda şöyle bi çözüm bulduda kurtuldu.kızının çok istediği cep telefonunu alarak ancak yanından ayırabildi..
,ben bebek müziği var onu açıyorum birde çok aktifken beşiğe koyma ozaman uyuması daha uzun sürer uykuya dalmaya yakın yatır müizkle rahatlarsa uyur belki.

kızım 11 aylık ve bende salayarak uyutuyorum.çok uğraşmıuyorum aslında 5-10 dk sora uyuyor ama bu alışkanlığı bırakmak istiyorum ama nasıl?

Merhaba sizlere önerim bebekleriniizi ve çocuklarınızı lütfen ayaklarınızda sallamayınız sağlıklı değil..

Peki nasıl uyutucaz bebeklerimizi, daha şimdi yeni ayağımdan indirdim bebişimi, uykusu gelince ağlıyor süt bile susturmuyor, 5 dak sallıyorum hemen uyuyor. Sağlıklı olmadığını bende duydum ve ısrarla sallamadım kendi uyusun diye ama olmadı sürekli ağladı.

Arkadaşlar kızım(İpek) 16 aylık ve 2 hafta öncesine kadar sürekli ayakta sallayarak uyuttuk malesef,benim de fazlasıyla sabırsız bir insan oldugum düşünülürse,bebek sallamaktan acaip sinirlerim bozuluyor,salla salla 30dk,40 dk, gerilip çogu zaman hırpaladıgım olmuştur malesef...Bebekleri kendi başına beşiğinde uyuyan annelere çok
Neyse bundan 10 gün önce tatilden döndük,ev temizliyorduk İpekle,ben süpürüyorum
o da paçamda her zamanki gibi,yatak odasını silmeye gittiğimizde onu beşiğine koydum,
ayağı kaymasın diye,baktım sakin sakin duruyor,o dururken koridoru falan da sileyim dedim:))bir döndüm anaaa uyumuş,gözlerime inanamadım:)))o günden sonra yaklaşık 1 hafta falan uykusu geldiğinde aldım koydum beşiğine uyudu hep,ama nedense 3-4 gündür,
asla kendi uyumak istemiyor,ne kadar uykusu olursa olsun beşiğe koyar koymaz kıyamet
kopuyor,ben de eski günlere dönmek istemiyorum,şimdilik bizim yatakta o uyuyana kadar
beraber yatıyoruz,uyuyunca beşiğine alıyorum,ama sanırım bu beraber yatma işi de
çok uygun değil.
sizler ne tavsiye edersiniz?yani tekrar sallamaya mı başlasam,3-4 gün sonra yine beşiğine mi koymayı denesem,yoksa beraber mi yatsak?yoksa o çatlasa da patlasa da
beşiğine mı bıraksam?

esracım bahadırımın uykusu geldiğinde boynuma sarılarak uyumasını çok seviyo mesela kollarımda uyusun yarım saat sonra beşiğine koyuyorum mışıl mışıl sabaha sahura kadar uyuyo çalar saat gibi sahurda bi kalkıyo sütünü içiriyorum tekrar kendi kendine uyuyo :nazar: maşallah diyeyim.bu arada ipekçim kocaman olmuş :nazar:

Çocuk gelişimi öğrencisiyim.
Bebeklerinizi sallamak onların uykusunu getiriyor sanıyosanız yanılıyosunz. Sadece onları sersemletiyo..

Kesinlikle arkadaşlar, ayakta sallamaya alıştırmayın. Alıştırdıysanız da hemen bırakın. Bırakın ağlasın yapacak birşey yok. Kararlı olmanız gerekecek bu durumda. Sütünü verin yada sizin ince bir giysinizi. Hani bazı çocuklar ellerinde birşeyler ovalayarak uyurlar. Benim kızım, başımdaki tülbenti alır onunla oynar oynar uyurdu beşiğinde. Çocuğu ayakta sallamak cidden çok zararlıymış. Çocuk uykusu geldiği için değil sadece sallanmaktan garibim sersemlediği için uyurmuş. O yüzden aman dikkat. Kolaymı vazgeçirmek derseniz, hayır hiç kolay değil. Biraz sabır biraz kararlılık birazda anlayış gerekiyor. Sonrasında ise çocuğunuzda sizde çok rahat ediyorsunuz. Uykusu geldiğinde bulduğu yerde kıvrılıp uyuyan bir çocuk oluveriyor :)) Sevgiyle kalın...

Kesinlikle arkadaşlar, ayakta sallamaya alıştırmayın. Alıştırdıysanız da hemen bırakın. Bırakın ağlasın yapacak birşey yok. Kararlı olmanız gerekecek bu durumda. Sütünü verin yada sizin ince bir giysinizi. Hani bazı çocuklar ellerinde birşeyler ovalayarak uyurlar. Benim kızım, başımdaki tülbenti alır onunla oynar oynar uyurdu beşiğinde. Çocuğu ayakta sallamak cidden çok zararlıymış. Çocuk uykusu geldiği için değil sadece sallanmaktan garibim sersemlediği için uyurmuş. O yüzden aman dikkat. Kolaymı vazgeçirmek derseniz, hayır hiç kolay değil. Biraz sabır biraz kararlılık birazda anlayış gerekiyor. Sonrasında ise çocuğunuzda sizde çok rahat ediyorsunuz. Uykusu geldiğinde bulduğu yerde kıvrılıp uyuyan bir çocuk oluveriyor :)) Sevgiyle kalın...

sidelya ben bunu sadece teorik olarak biliyodum, hiç canlı bir örneğim yoktu :) bana inanmıyolardı çocuk öyle uyumaz diyolardı. Çok sevindim gerçekten :ecrin_bebek:

hic ayakta sallamadim ikizlerim var tek bakiyorum zaten boyle luksleri yok ikisininde.annem ilk 4 yanimda kaldi malesefki ana kucaginda sallamaya alistirdi.bu sekilde genelde sutlerini icerken bazende sallanirken 13 ay kadar bu sekilde uyudular.Ara ara hasta olduklarinda salona yorgan seriyordum cunku genelde ikisi ayni anda hasta oluyorlar ve sabaha kadar uyumak mumkun olmuyor beraber yerde uyuyorduk bu sekilde sutlerini icerken uyuya kaldilar.bende zaten daha evvelinde besiklerine koyuu sutlerini ellerine verip alistimaya caliyordum ama bir bebegimde ise yarayip digerinde yaramamisti.
Neyse 13 aydan sonra hem oglen hemde gece uykularina elleine biboron verip kapiyi cekiyorum ve uyuyorlar.Bu arada ben ilk gunden ayirdim hic yanimda yatirmadim bebeklerimi

ben ilk 2-3 ay gibi öyle bi hata yaptım ve ayagımda salladım :umursamaz:
sonra su bebeklere müzik dinletme olayı varya güya zeki yapıyormuş onu deneyim dedim ama bizim oglan klasik müzikleri duyunca oldugu yerde uyumaya başladı kaydirigubbakcemile3
bu da bana canıma minnet geldi ve o gün bugündür hep kendi uyur yaklaşık 10. ayına kadar müzikle uyuttum tabi arasıra mecbur kalıp salladığım zamanlar oldu ama cok cok az. şimdi 1 yasını geçti ve artık ne müzik istiyor ne bir şey emziğini alıyor ve beşiğine koydugum gibi uyuyor sadece karanlık ortam istiyor bu yüzden odasına uygun renkte koyu renk perde ve fon diktirdim.
cok şükür cok rahatım darısı basınıza :teytey:

Aslında her çocuk tabi ki aynı değil. Ben kızımı ( 19 aylık) hala sallıyorum. Acaba şu "kararlılık,özveri,inanç" bilmem ne diyenler bizlerin her yolu denemediğini mi düşünüyorlar? Bırak ağlasın diyorsunuz. Tamam bırakayım ağlasın,4. 5. dakikada tıkanıyor ve kusmaya başlıyor. eee, ne olacak? Konuyu açan sevgili arkadaşım, sana tavsiyem kendi çocuğunun ve senin kişiliğin ,alışkanlıklarınız çerçevesinde bir yol belirlemen. Kimsenin doğrusu kimseye uymuyor çocuk söz konusu olunca. Bazıları şanslı bu konuda ,bazıları şanssız.

Benim kızımın doktoru kendi kızını 7 yaşına kadar sallayarak uyutmuş. Ayrıca ,tabi sallamamak en iyisi çünkü anneyi yıpratan bir şey ama ,
sallamanın zannedildiği kadar kötü bir şey olmadığı da anlaşıldı artık. Dünyada çocuklarını en çok sallayan millet Japonlar... Bilinenin aksine sallanarak uyuyan çocuklar ritim sayesinde daha zeki oluyorlar. Bir nevi terapi. Ama yolunu bulursan bıraktır tabi ki. Bulamazsan da sabret ve iyi yönünden bakmaya çalış.

zzeye katılıyorum her cocuk faklı malesef...........demesı her zaman kolaydır basa gelmeyınce bılımez bazı seyler...........benımde oğlum cok huysuzdu bı saat uyudugunu bılmem uyanırdı ayakta sallamltan bacaklarım uyusurdu cok denedı sallamım aglasın evet aglayınca kızarır kusmaya baslardı sussa tamam dıcenm ...............ve az aglattıgım halde bıle yedı aylıkken fıtık oldu............yemek yemez ne varsa cıkaran bı bebektı...........aa sen yedıremıyosun sen uyutamıyosun beceremıyosun sozlerını cok duydum .....rabbım huysuz bebek vermesın ınş sımdı buyudu onbes yasında cok saglıklı ve ıyı ama yınede herseyı yemez cok secer alıştım artık ınş üçüzlerım olacak ınş abılerıne benzemeler ve sakın bebek olurlar ..................deneyın deneyıp anlıcaksınız ama hepsının yapısı huyu farklı oluyo kızlar .................rabbım kolaylık versın ınşşş......tabı sallamayın ama bazen elden bısey gelmıyo cok gazlı olunca hele ınş bu kez otomatoık sallanan besıklerden alıcam ınş sleeper marka .....belkım rahat ederım

Aslında her çocuk tabi ki aynı değil. Ben kızımı ( 19 aylık) hala sallıyorum. Acaba şu "kararlılık,özveri,inanç" bilmem ne diyenler bizlerin her yolu denemediğini mi düşünüyorlar? Bırak ağlasın diyorsunuz. Tamam bırakayım ağlasın,4. 5. dakikada tıkanıyor ve kusmaya başlıyor. eee, ne olacak? Konuyu açan sevgili arkadaşım, sana tavsiyem kendi çocuğunun ve senin kişiliğin ,alışkanlıklarınız çerçevesinde bir yol belirlemen. Kimsenin doğrusu kimseye uymuyor çocuk söz konusu olunca. Bazıları şanslı bu konuda ,bazıları şanssız.

Benim kızımın doktoru kendi kızını 7 yaşına kadar sallayarak uyutmuş. Ayrıca ,tabi sallamamak en iyisi çünkü anneyi yıpratan bir şey ama ,
sallamanın zannedildiği kadar kötü bir şey olmadığı da anlaşıldı artık. Dünyada çocuklarını en çok sallayan millet Japonlar... Bilinenin aksine sallanarak uyuyan çocuklar ritim sayesinde daha zeki oluyorlar. Bir nevi terapi. Ama yolunu bulursan bıraktır tabi ki. Bulamazsan da sabret ve iyi yönünden bakmaya çalış.

sonuna kadar katılıyorum keşke bende oğlumu ayakta sallaybilseydim, benim oğlum 2 yaşına kadar kucakta sallandı. denemediğim yol kalmadı, arkadaşın dediği gibi 3-4 dakika falan değil 5 saat aralıksız ağlama potansiyeline sahipti. resmen ailecek bel fıtığı olduk. şimdi 3 yaşında daha yeni yeni kendi uyuyor.
her yöntem malesef her çocuk için geçerli değil arkadaşım. çocuğunu en iyi sen tanırsın. ama sana bir tavsiye eğer yıpranmak istemiyorsan değiştiremediğin yerde bırak onun istediği gibi olsun. nasılsa eninde sonunda kendi uyuyacak. zira ben hiç 10 yaşında sallanmadan uyumayan çocuk görmedim :)

çok uygun değil.
beşiğine mı bıraksam?

canım benim kızım simdi 1yasında ama bebekken mecburen ayakta salladım 7 aylık olana kadar ondan sonra annemlere gittik orda sorun yasamaktan korkuyordum babamız yanımızda olmadıgından beraber yattık 3 hafta boyunca.
son zaman kendi uyumaya alıstı
sonra eve geldik ve kızım beşiğinde hiç sallamadan uyumaya basladı.
cok sevindim ve ne kadar zor durumda kalsamda onu hiç sallamadım.
emziğini veya biberonunu verince uyuyuverdi.
benim cadı kız bile alıştı herkesin cocugu alısır mutlaka ben bile şaşırdım.
deneyin arkadaslar pışpışlayarak önce yanınızda yatırın.
ninni söyleyin cok sessizce. uyur mutlaka uykusu varsa ama zorla uyutmayın birde
düzen oyun saat 12-14arası birde
16-18 arası uyku sartlayın.:emir_bebek:

evet eline oyuncak vermekte işe yarıyo onunla oynarken uyuyabiliyo ben denedim oldu.
ama cok aglarken onu yalnız bırakma, o kadarda aglamasın.

arkadasım tamam bizde biliyoz zararlı oldugunu ama cocuk durmuyo ne yapsan mutlu olmuyo helede küçükken mecburen
anneler bunu yapmak zorunda
kalıyo sahsen bende mecburiyetten yapcak bişey yoktu cünkkü çok aglıyodu..aslında gecen gün bi doktor hafif sallamanın zararı yok dedi
normalmiş anne karnındada cocuk zaten devamlı sallanıyomus öyle dedi bilmem duydunuzmu.
ben mendil felanda verdim naylon poşetle bile oynamadı onlamı oynarmı hiç..
allahtan ogünleri atlattık kendisi uyuyo 8 aydan beri
şimdi emzirmiyorm da bende koptu biraz...:ecrin_bebek: ama biraz yoksa hergün kuyruk gibi peşimde..annelik çok zor devamlı mesai devamlı hiç hiç bitmiyo ya..:teytey:

buyrunnnnnnnnn

Eklentiler

• $Görüntü079.webp
    $Görüntü079.webp
    50,9 KB · Görüntüleme: 197
Son düzenleme:
Bende bebeğimi 14 haftalık olana kadar hep sallayarak uyuttum büyüdükçe ağırlaştıkça dahada zor oluyodu. Artık yeter dedim ve bir gün yatağına attım biraz ağladı sızladı yanına odasına girmedim sonra baktım susmak zorunda kaldı şimdi 17 aylık ve hala kendi kendine yatağında uyuyo bazen hala arkamdan ağlıyo ama umursamıyorum çoğu zaman ağlamıyo heralde benden ümidi kesti :)))) Ama şimdi başka sorunum var beşiğinde çıkamadığı için orda uyumak zorunda kalıyor fakat başka biryere gidersem nasıl uyutacağım bilmiyorum. Birde şimdi ayağımda sallasamda uyumuyo illa yatağına atmam lazım :)))

Back
X