AYDA 1 YIKANAN KOCA :sinirli:

"Vücudumuzdan doğal olarak salgılanan ve derimizi yağlayarak koruyan vücut yağları ılık (ve özellikle de sıcak) su kullanılarak alınan duşlarda temizlenmektedir. Özellikle sabunun kullanılması bu yağlı tabakayı vücudumuzdan söküp atmaktadır. Bu yağlar olmaksızın vücudumuz bakterilere ve virüslere daha savunmasızdır; üstelik çoğu zaman daha kuru ve rahatsız hissettirir. Vücudumuz deriyi daha sağlıklı ve korunmuş halde tutmaya çalıştığı için, sürekli yıkanan bir insanın vücudu bu yağları aşırı üretmeye meyilli olacaktır. Bu da, yağ üretimi döngüsünün bozulması anlamına gelir.

er gün duş almak zorunuza gidiyorsa ve sırf aile baskısından ötürü bu sıklıkta duş alıyorsanız ya da sıklığı azalttığınızda hastalanacağınızdan korkuyorsanız, korkmanıza ve bunu sürdürmenize gerek yok. Sıklığı bir miktar gevşetmek sadece vücudunuzun yağ üretim döngüsünü rahatlatmayacaktır; aynı zamanda hızla tükenen tatlı su kaynaklarımızı korumak adına da müthiş bir adım olacaktır. Aşırı aktif işlerde çalışmayan, tam tersine günün çoğunu oturarak geçiren; ancak aynı zamanda sağlıklı olan bir kimsenin 2-3 gün duş almadı diye rahatsızlık verici düzeyde pislenmesi çok zordur. "

Ayda bir kez banyo mu olur yaa.
Nasil aynı odada oturuyosunz.

Ya konu sahte yada konu sahibi eşine bizim eleştiri yapmamızdan hoşlanıyor.
Bir üye daha vardı böyle kocası pislikten ölüyordu dişlerini bornoza siliyordu daha bir sürü iğrençligi vardı demek ki var böyleleri

Yazarken bile midem kalktı

Literatüre bakarsanız hiçbir kaynak her gün yıkanmanızı önermez, her gün yıkan ki saçın yağdan parlamasin diyen arkadaşın saçının hemen yaglanmasinin nedeni muhtemelen her gün yıkanması, çünkü yağ dengesi bozulmuş ben bazen bilerek bir gün daha yağlı kalsın derim saçlarım için,özellikle evde olacaksam, çünkü hiçbir yağ saçı kendi yağından fazla besleyemez, cildi de genel olarak kurutur , şampuan duş jeli saç kremi sabun...hepsi kimyasal

Tatlı su kaynağı konusu zaten en önemlisi, dünyada bizden sonra çocuklarımız yaşayacak kaynaklar tükeniyor

Bir üye daha vardı böyle kocası pislikten ölüyordu dişlerini bornoza siliyordu daha bir sürü iğrençligi vardı demek ki var böyleleri

Yazarken bile midem kalktı

Gerçek olabilir ama kopukluklar var mesela; önceki konuları da biliyorum , ailesine söylesem uyarlamayız , uyarırsak sana sarar neden ifşa ettin diye dediler demişti, E ailesine ifşaya ne gerek var, ailenin çevrenin burnu yok mu?

Diğeri ise; maddi durumdan boşanmıyor bence, zaten cinsellik yok konu sahibinin de işine geliyor, triplex evde oturuyor. Koca pis olsun amannnn, şimdi bizde aşağıladıkça hoşuna gidiyor gibi.

Aynı durumda ben olsam ağlayarak yazarım , boşanırım ama konu sahibinin anlatışı da farklı.

Bence de bunu kalıba , sayıya koymaya gerek yok, ihtiyaç duyuldukça yıkanılmalı, yeri gelir günde iki, yeri gelir iki günde bir.

Olabilir tabi ben sadece konuyu okudum eski konularını da hiç bilmiyorum

Bence de bunu kalıba , sayıya koymaya gerek yok, ihtiyaç duyuldukça yıkanılmalı, yeri gelir günde iki, yeri gelir iki günde bir.

Sağlıklı değil işte her gün yıkanmak ama kişi kendi bilir isteyen araştıradabilir

Şüphesiz bu iç çamaşırı ve çorap için geçerli değil onlar her gün değiştirilmeli gerekirse birden fazla kez

Araştırmış biri olarak, kast ettiğim şu idi, hastasındadır üstüne kusarsın , o gün gerekirse üç kere duşa girersin, ama ekstrem bir durum olmamıştır, iki günde bir yıkanırsın , yani durduk yere yıkanmayı kast etmedim bende. Duruma göre hareket edilmeli.

Haa tabi canım o durumlar zaruri, alıntı yaptığım arkadaş sen de her gün yıkan saçların parlamasın falan diyince yazma ihtiyacı hissettim, iş alanımın sağlık olması da ekstrası oldu, sağlıksız bir tavsiye verilmesini eş gecemedim

Herşeyin çoğu zarar, ortası karar demişler.

Su kaynaklarına ve sağlıki yönüne vurgu yapmanız iyi oldu.

Sac dokulmesi icin gittigim cildiye hekimi her gun dus aliyorsam 2,3 gune cikartmami onermisti sacin kendi urettigi sebuma ihtiyaci var hafta arasi yapamam dersende (is okul)haftasonu sacini kendi haline birak muhakkak diye tembihlemisti hergun dus almak cilde sampuan dus jeli sabun uygulamak cilde zarar verir yuz ile vucut derisi ayni degildir demisti bagdat caddesinde tuzluda bir dr
Yani AdAm_OLaCaK_KIZ dogru birsey yazmis
Sagliklisi bu ama kisi rahatsizdir hergun alir oyle rahat hisseder ona diycek birsey yok elbette
kimse 2-3 gunde bir yikanmadigi icin kokmaz
Ama ayni giysiyi iki defa giyerse kokar

Konuyu okuyunca elimde bir hortum ve camsilin icinde sampuan puskurterek yikanilabilecegi canlandi.

insan kendinden bile tiksinir bir ay ne demek yahu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…