Ayda 10 Kilo Verme Diyeti ve Deneyimlerimiz

arkadaşlar benim bugün 3. günüm tartıda 1 kilo eksik çıktım daha öncede diyet yapardım ama kurallara uymazdım bu sefer kararlıyım ama kilo verimi biyerde durur sonra gene devam eder sakın ola vazgeçmiyelim

Bu moral bozukluğu zaten bize diyeti bozduruyor her seferinde.Bence sakın pes etme.Bende etmiyorum çünkü.1-2 ay dayanalım bakalım yapğarımız mı inatçı, bizmi inatçıyız.

sagol canim ama Allahin izniyle birakmam cünkü biliyorum zamanla olacak sey ilk baslarda bir ayde 4 kilo versem yeter zaman zaman veririm diyodum ilk hafta 3 kilo verince iste insan ister istemez daha verebilirim aslinda bir ayda 4 kilodan fazla verebilirim diyor o yüzden yoksa gercekten birakmam cünkü kendimi sorumlu hissediyorum buraya:))))

kızlarrr günaydın
dün biraz bozdum yaa eşim we kızım ewdeyken rejim faLAN OLMUYOO YAAA
ama bugün telafi edicem inş.
sizler nasılsınız nasıl gidiyoo..............

kıslar kocm gelicek nöbetten..
ona sıcacık börek yapıyım diorum..
1-2 dilim yemessem öldürür beni yesem bişi olur mu??
nasıl dengeliyim??

kıslar kocm gelicek nöbetten..
ona sıcacık börek yapıyım diorum..
1-2 dilim yemessem öldürür beni yesem bişi olur mu??
nasıl dengeliyim??

canim iki kibrit kutusu kadar börek yiyebilirsin sanirim ama yemesen daha iyi olurdu...ben ablamin diyet listesinden baktim doktor vermisti ona birbirine yerine gecen yiyecekler ekmek yemezsin iki kibrit kutusu kadar börek olabilir

günaydın arkadaşlar ben bugün başladım Allah'ın izniyle. sabah kalktım bi saat yürüdüm ama çok sıkıla sıkıla. daha ilk günden böyle olursa yapamam diye korkuyorum. kendime hiç güwenim yok.:1no2:

selam kızlar
bu sabah spor salonumda ölçüm günümdü çıkan sonuç harikaydı
2 kilo 800 gram vermişim
üstelik bunun 2 kilo 600 gramı yağdan gitmiş:teytey:
belim ve basenleride de 3 er cm incelme var
bu sonuca sadece 3 g-haftada ulaştım
gelecek ay 4 kilo daha vermiş olucam inşallah:teytey::nazar:

takin süper keske bende verebilsem bu haftada ama tartilmiyorum sadece belimi ölcüyorum söylemesi ayip ilk diyete baslamadan önce 100cm dydi gecen cuma 96 dünde 94 cm olmus ama dun gece baktim kilodan bisy gitmemisti canim skildi ama olsun
cok güzel canim böyle devam et motive et bizi :)))))

tebrikler talincim. darısı başımıza.
yediklerime dikkat etmeye başlayalı (diyet kelimesini kullanmak istemiyorum) 12 gün oluyor bugün. 12 gün boyunca yeme içme düzenimdeki değişiklikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

- Sabah kahvaltılarında eskiden çok daha az yerdim. şimdi 1 dilim ekmek peynir salata domates ve maydonoz roka dereotundan oluşan yeşilliklerimi tam tüketip evden çıkıyorum.

- 12 gündür ofise dışarıdan hiçbirşey söylemedim. Evde yaptığım ekmeksiz köftelerimi taşıyorum. zor şartlarda da olsa salatamı yapıp 1 dilim ekmek ile yiyiyorum. öğle saatinde dışarıda olduğum günlerde ise bir gün çorba salata ve bir dilim ekmek, diğer gün de patatesli köfte ve salata yedim ekmeksiz.

- meyve yemeye üşenen biri olarak 12 gündür her gün mutlaka meyve yiyorum. daha doğrusu yeme ihtiyacı duyuyorum. öğün arasında acıktığımda meyve iyi bir kurtarıcı oluyor.

- hayatımda hiç yemediğim kadar salata yedim.

- akşam yemeği saatlerimi de erkene almaya çalışıyorum elimden geldiğince. eskisi gibi 10 da 11 de akşam yemeği yememeye çalışıyorum.

- hala günde bir taneyi aşmamaya çalışarak 3ü bir arada nescafemi içiyorum.( bu hareketim diyete aykırı görülebilir. ancak bu benim alışkanlığım. zamanında çayı da şekerli içiyordum. şekersiz içmeye başladığımda bir miktar kilo verdim. ancak bünyem buna da alıştı ve artık sırf çayı şekersiz içiyor olmamdan dolayı kilo vermem söz konusu değil. neskafeyi de diyet boyunca bıraksam bitince yine başlıycam. o nedenle kahvemle ben mutlu mesut, kahveme rağmen kilo vermek istiyorum)

- 12 gün boyunca 1 kere makarna, 1 dilim (2 kibrit kutusundan küçük bir dilim) börek, 1 kere pilav, 1 tane de çikolata yedim. bunları yediğim zamanlarda ekmek tüketimime dikkat ederek dengelemeye çalıştım.

- her akşam bir bardak bal+elma sirkesi+su karışımından içtim.

- yaz aylarında çok içmeme rağmen kışın azalan su tüketimimi artırmaya gayret ediyorum.

- dün sahilde yaklaşık 1 saat tempolu yürüyüş yaptım( yürümeyi severim hiç de üşenmem ama maalesef zaman ve mekan sorunu yaşadığımdan her gün yürümem mümkün değil.)

- tartım bozuk olduğu için yanlış bir saatte tartılarak tartıda gördüğüm kesin sonucu sizlere aktardım. belki daha fazla verdim bilemiyorum. en kısa zamanda cici bir tartı temin edip doğru saatte (cuma sabahı kalkar kalkmaz wc den sonra) tartılarak gerçek sonuçları aktarıcam.

Benim 12 gündür devam eden maceramın özeti bu. yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum arkadaşlar. şahsen ben diyetten çok sağlıklı ve düzenli beslenme alıkanlığı kazanma çabası içerisindeyim. yemem gereken zamanda yemem gereken miktarda yemem gereken yiyecekleri yediğimde kilo problemimin de kendilinden ortadan kalkacağını düşünüyorum. çünkü "diyet yapıyorum" psikolojisi bana göre insanı normal zamanda olmadığı kadar yemek içmekle meşgul eden ve dolayısıyla da yoran bir psikoloji. o yüzden ben diyet yapmıyorum benim için faydası olmayan ya da zararlı olan yiyeceklerden uzak durarak sağlıklı besleniyorum. sevgilera.s.

harikasın taydin:hooray:
çok güzel bir düzen kurmuşsun kendine
olumlu sonuçlarını mutlaka göreceksinyerimseniben
vazgeçmek yok:teytey:

selam kızlar
bu sabah spor salonumda ölçüm günümdü çıkan sonuç harikaydı
2 kilo 800 gram vermişim
üstelik bunun 2 kilo 600 gramı yağdan gitmiş:teytey:
belim ve basenleride de 3 er cm incelme var
bu sonuca sadece 3 g-haftada ulaştım
gelecek ay 4 kilo daha vermiş olucam inşallah:teytey::nazar:

süpersin Talin Şeniz böyle yazıları gördükçe moralim yerine geliyor,hırslanıyorumkaydirigubbakcemile5

taydin bunu alışkanlık haline getirmen sağlıklı yaşamaya başlamış olman çok güzel :)

talin çok tebrik ediyorum seni de!

reyyan_06 ben de aynı durumdayım gece açlıktan uyuyamıyorum yine de diyete başladığımdan beri 500 gr verebilmişim :(
pazar regl olmam gerekıyodu o da olmadı şişlik karın ağrısı bel ağrısı stres yeme isteği tatlı isteği, oof of :((

alışverişe gittim ekmek ve tavuk almak için çikolataları görünce resmen kendimden geçtim, almadım çünkü iş inada bindi artık bende bir insan bu kadar az yiyip egzersiz de yapıp nasıl kilo veremez 10 günde ya!! gerekirse ölücem açlıktan ama yemicem :(

kızlar az önce aklıma bişey geldi.. belini kapatamadığım bi pantolonum vardı onu bi deniym dedim zorladım biraz gerçi ama resmen kapandı beli : ))

tartıda vermemiş görünsem de incelmişim demek ki hem de şiş olmama rağmen :)

acayip moral oldu ya sizde hemen dar gelen kıyafetlerinizi deneyin :P

kızlar az önce aklıma bişey geldi.. belini kapatamadığım bi pantolonum vardı onu bi deniym dedim zorladım biraz gerçi ama resmen kapandı beli : ))

tartıda vermemiş görünsem de incelmişim demek ki hem de şiş olmama rağmen :)

acayip moral oldu ya sizde hemen dar gelen kıyafetlerinizi deneyin :P

Harika doratty. Ben de yaklaşık 10 gün önce 2004 te üniversiteyi bitirip İstanbula geldiğimde giymekte olduğum( o dönemde de diyet yaparak 64-65 kg ye düşmüştüm) pantolonumu denedim. kabus gibi. bir zamanlar ben bunu giyiyordum dedim. ve o pantolonum dolabımda şimdi. inşallah tekrar kendisini giyebileceğim günler gelecek.

bu arada şimdi netten baskül siparişi verdim. daha fazla dayanadım anlayacağınız. çıkacam da bakacam da alacam da. uzun iş. yarın öbür gün elime geçmiş olur cici baskülüm.:sm_cool:

hadi bakalım hayırlı olsun taydin :)

ya bende de ibreli basküllerden var dijital tartı alıcam da bir türlü fırsat bulamadım...

bu ibreli basküller pek sağlıklı tartmıyo sanki?..

hadi bakalım hayırlı olsun taydin :)

ya bende de ibreli basküllerden var dijital tartı alıcam da bir türlü fırsat bulamadım...

bu ibreli basküller pek sağlıklı tartmıyo sanki?..

evet canım insanı yanıltıyor.ya eksik ya fazla tartıyor.en iyisi dijital a.s

Back
X