- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.350
- 598
Bodrum en fazla , taş çatlasa 300 bin nüfusu kaldirabilecekken oldu 1 milyon insan , geçen yaz 4 gün suyumuz kesildi zaten iki haftada bir gidiyordu ama temmuz sıcağında 4 gün boyunca hiç şu verilmedi, düşünsene damacana ile duş almaya çalıştık o sıcakta, yazın o milyon dolarlık evlerin olduğu yalikavakta kanalizasyon yollara taşıyor, mok kokuları icinde dolaşıyor millet , pislik ötesi, pandemide cılkı çıktı gercektenBodrum çok fazla şişirildi, insanlar Bodrum gibi popüler tatil beldelerinin eski halini bilmiyorlar o yüzden bir cazip geliyor, yılda 3-4 hafta tatil yapınca sürekli yaşanacak yerler sanıyorlar lakin yaz sezonunda sağladığı tek güzellik denizi ve eğlence mekanları, sezon bitince bu popüler beldelerin hiçbir yaşanırlığı kalmıyor.
Eskişehir’e hiç gitmedim ama bir arkadaşım Eskişehir’den İstanbul’a gelin gelmiş, İstanbul boğuyordu onu, Eskişehirin çok daha güzel ve yaşanabilir olduğunu söylüyordu, nitekim seneler sonra eşini çocuklarını aldı memleketine geri döndü.
Eskisehir ise tam tersi , tam bir Avrupa şehri, insanlar çok eğitimli ve kibar , inanılmaz saygili ve yardımsever, heryer yemyesil , park , orman
Eğitim desen mükemmel ötesi, okulları çok çok iyi zaten şehirde hemen hemen herkes üniversite mezunu
Sağlık ise bambaşka bir dünya, ben 45 yaşındayım hayatımda bir kere korona olunca bodrumda devlet hastanesine gitmek zorunda kalmıştım, onun dışında adım atmadım devlet hastanesine ama burda her hastalığımızda devlet hastanesine gidiyoruz , ozellerden temizlik ve güleryuz anlamında hiçbir fark yok ,doktorlar çok iyi , sıra beklemiyorsun, hemen randevu alabiliyorsun
Bodrumdan sonra burası ilaç gibi geldi bize , biliyorsun avrupada da yaşadım, burasi gercekten Avrupa in herhangi bir şehrini aratmiyor
Daha çok anlatmiyım -nemesis ile eşim kiziyor

Bir gün yolun düşerse, seve seve ağrılarım seni , gezdiririm sehri