Ayıp mı ettim?

Onun ailesine veya annesine tavır alabilirsin ama senin annenin de ona o sekilde davranılmasını beklemen o kadar yanlış ki. Benim de 7 senelik ilişkim var 1 yıl içinde evlenmeyi düşünüyoruz benim annem kesinlikle onunla evlenmemi istemiyor evlenirsen biz yokuz filan diyor. Babamda aynı şekilde. Onun ailesi de bu durumu biliyor ama bana karşı o kadar iyiler ki. Kızım filan diyorlar çünkü benim suçum yok. Şimdi sevgilim ailesine onun ailesi beni sevmiyo arayıp sormuyo sizde onu böyle sevmeyip aramayın mı dicek. Burda senim sevgilinin sucu ne ki sen annenden ona karşı mesafeli olmasını istiyosun. Ve yaptığın her şeyi söylemen çok ayıp verilen hediyenin lafı edilmez anlıyorum kötü niyetli değil ama yanlış. Tek tek hepsini saymak yerine ben senin ailen için her şeyi yaptım ilgili davrandım aradım sordum onlardan bi adım görmedim de diyebilirdin. Sevgilini ve ailesini ezmişsin bence. Yanlış yapmışsın

Herşey kararında güzel,siz bence abartmıssınız hediye işini,hemde aileler henüz tanişmadı,dahil olsunlar istemedik,ne kadar geç olursa o kadar iyi demenize rağmen.
Madem böyle düşünüyorsunuz,az daha mesafe gerekmiyor muydu sizce de?
Ayrıca annemin diline pelesenk olmuş lafi iliştirerek diyorum ki size,herkesi kendiniz gibi bilmeyin. Siz böyle yapmak istemişsiniz yapmışsınız ,içimden geldi diyorsunuz tamam da karşılığını beklemek tuhaf olmuyor mu biraz?
Belki alışkın değiller,böyle alışkanlikları yok. Hediyeleşme,sık sık telefonlaşma vs bilmiyorlar.
Ya da nişanda, düğünde vs yapmak gerektiğini düşünüyorlar.
Siz yapıyorsunuz diye mecbur bırakmak,karşılık beklemek bana anlamsız geliyor.
Rahatsız olabilirsiniz/olmuşsunuz geri çekersiniz kendinizi ama ben bunları bunları yaptım demek te hoş olmamış.

Ben 22 O 23

Doğru...

Kimse kimseye karşılıksız bişey yapmaz. Evladınızdan bile en kötü sevgi ve saygı karşılığını bekliyorsunuz bekliyoruz. Evcil hayvanınıza bakarken bile sizi sevsin sahiplensin evden kaçmasın sizi mutlu etsin beklentiniz var. O yüzden kendinizi kandırmayın. Kimseye de fazladan iyilik yapmayın sonra hayal kırıklığı yaşayıp kendinizi de çevrenizi de mutsuz edersiniz. Onun dışında yanlış bişey görmedim ben. Burdan yardır herkes kendini ailesini bilsin görsün. Haa ama emin ol en ufak kavgada evlenince bu ifadelerin teek tek hatırlatılacak sana buna da hazır ol şimdiden

Umarım öyle olmaz

Yok yok çok iyi olmuş. Bu konuşmalar geçecekti zaten. Sen birçok durumda ilk adımlari atmışsın. Karşılık görmeden devam etsen degersizlestirebilirlerdi. Aman nasıl olsa yapıyor gibi görev gibi üstüne yapıştırdı. Bak bu çok güzel. Gözün kapalı yapmıyorsun

Ya valla o kadar karıştı ki ortalık iyi mi yaptın kötü mü anlayamadım herkes başka bir şey söylüyor herkeste haklı geliyor nedense

Eşiniz olduğu zaman, %90 bu söylediklerinizi abartı, gereksiz ve boş bulacak. (Erkek anlayışı) Bunları tekrar dile getirmeyin. Arayıp, sormayın, hediye almayın orasını siz bilirsiniz ama dile getirmeyin. Daha evlenmemişsiniz. Söz yok, nişan yok. Bence karşı taraf öyle bakıyor. Ya da soğuklar. Boş verin gitsin.

Boşverdim bakalım

Benim annemde baklava yapıp benimkini arıyor, ne var bunda bunu anlamadım.
Ama şunu anladım bazı şeyleri karşılık bekleyerek yapmışsınız. Bir kekten olay buraya nasıl geldi?
Dolmuşum sanırım sonra da boş boş konuşmuşum

Ya valla o kadar karıştı ki ortalık iyi mi yaptın kötü mü anlayamadım herkes başka bir şey söylüyor herkeste haklı geliyor nedense
Dünyada doğru tek değil ondandır :) . Eğer hümanist isen doğru, bencil isen doğru, soğuk isen doğru geliyor. Senin bakış açınin yeterli olduğunu düşünüyorum. Sadece olursa eşinle bu konuları aranizda sorun haline getirme yeterli. Sen mesafe koy araya. Mesafe her zaman iyidir

Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için

Haklısınız veya değilsiniz diyemem çünkü ilişkinizin dinamiğini bilmiyorum. Fakat sınırlarınızı böyle net çizmeniz ve kendinizi ifade etmeniz hoşuma gitti. Ben yeni evlenirken bu kadar net ifade edemiyordum örneğin. İlişkilerde saygısızlık, riyakarlık, hinlik (kadınlar ilişkilerinde erkeklere nazaran çokça hin olabiliyor maalesef) en hazzetmediğim şeylerdendir, bunlara başvurmadan orta yolu bulabiliyorsanız harika, adım atmışsınız hediye almışsınız da karşılık beklemişsiniz falan bence önemsiz. Kaldı ki karşılık da bekleyebilirsiniz yani bu kötü birşey mi (başa kakmaktan bahsetmiyorum), insanoğluyuz biz herkes belli bir dengede ilişkilerini sürdürmek ister sonuçta.

O bana sen sert yapıyorsun tavır almışsın dediği için açıklama yaptım yani niyetim oydu aslında gayet sıcak ve samimi olmak için çabaladığını göstermek
herkesın ıletısımı bırbırınden farklı sevgılınızın annenızle ıletısımı ,sızın sevgılınızın annesıyle ıletısımınız cok baska olur ıkınızde bırbırınızın annesıne mumkun degıl esıt olamazsınız

5 yıllık evlıyım annemden daha cok kayınvalıdemle gorusurum 2 sene asla konusmadım küstüm bır donem... esımde kendı annesıyle gorusmuyordu bunu ozellıkle not duserek soyluyorum

benım annemle pek ıc acıcı anne kız ılıskımız yok ama esımle annemın arası cok ıyı... kayınvalıdemle de 2 haftada bır gorusurum ve kayınvalıdemle bırbırımıze sorunlarımızı çat çat bırbırımızın yuzune soylerız kendı annemle boyle bır ıletısım kuramadık annemle cok daha fazla mesafelıyız mesela... sankı benım annemın oglu esım kayınvalıdem kendı annemden daha cok bılır benım zevklerımı hassasıyetlerımı

aslında boyle olması daha ıyı ınanın sız durduk yere annenızle sevgılınızın arasına gergınlık sokuyorsunuz bunun adı mesafe degıl gergınlık. yasınız kucukmus sanırım ondan kaynaklanan bır fevrılık var :) bırseyı ıfade edıs seklı ve sectıgınız cumle onemlı sız anlatmak ıstedıgınız seyı yanlıs aktarmıssınız ama cokta buyutulecek mesele degıl bunlar aslında sorun da degıl. bırakın annenızle sevgılınızın arası ıyı olsun bu daha guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…