- 10 Şubat 2017
- 1.393
- 1.161
- 53
- 39
- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Niye utopik olsun.kuafor sizce luks bence ihtiyac gibi dusunun.ben sizin kadar isitmaya onem vermiyorum giyer kalin hirkami otururum ya hu mart ayinda ne kaloriferikimse gelmeyin dememis zaten de konu sahibinin elinde kalan 3 un 1 ini kuafor kozmetik masrafi sayip geriye kalan 2 sini de 1 ay boyunca kalan butun giderlerine birakmasi utopik.
Is yok hic yokyasarsiniz da tahmin ettiginiz gibi olmayacagi kesin.
onu da yasarken anlarsiniz artik anlatmaya calismislar o kadar.
disiniz agrisa 1000 liradan cikarsiniz disciden mesela, yada sariyerde 3500 kira eski binadir buyuk ihtimal onu aksamdan aksama kombiyi acarak katiyyen isitamazsiniz.
kira giderinizi dusurmeye calisin 1+1 bir evde kalabilirsiniz, tabi bulursaniz o da.
istanbulda 8 bin maas alip hemen hemen yarisini kiraya vermektense, orduda 5 6 binliraya calisirim daha iyi.
iyi oturmalar bize ne yahuu!Niye utopik olsun.kuafor sizce luks bence ihtiyac gibi dusunun.ben sizin kadar isitmaya onem vermiyorum giyer kalin hirkami otururum ya hu mart ayinda ne kaloriferi
Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır demişler.Niye utopik olsun.kuafor sizce luks bence ihtiyac gibi dusunun.ben sizin kadar isitmaya onem vermiyorum giyer kalin hirkami otururum ya hu mart ayinda ne kaloriferi
1-1000 lira ile mutfak temizlik imkansız. Hiç market fiyatlarını görmediniz sanırımHanimlar buradaki herkes zengin mi anlayamadim kac lira harciyorsunuz ki aylik sizler?buyuksehirde oldugunu varsayarak soruyorum cevap yazanlarin.yani ben en az aylik 8 bin alacagim ve gecinemeyecekaem.sizler nasil geciniyorsunuz merak ettim.8 bin alacagim,3500 kira,1000 faturalar dedim.1000 mutfak,temizlik,1000 kisiael bakim,1000 gezme dolasma vs 500 de olasi bi durumda ihtiyacim olursa.
Yani ben bu planlamada gecinebilecegimi dusunuyorum sizler 15 bin almalisiniz o zaman.ve ben tekim
Cocugu olanlari kastediyorum ki belirttim bunu.1000 lira ile mutfak temizlik neden imkansiz anlamis da degilim1-1000 lira ile mutfak temizlik imkansız. Hiç market fiyatlarını görmediniz sanırım
2-sürekli tek başımayım diye belirtiyosunuz ama çocuk yoksa evli olmak, beraber yaşamak daha hesaplı ki. Gecen sene yalnız yaşadığım dönem sıkıntı çektim dedim. Şu an eş+benim maaşım ama tek ev tek fatura. Eve yapılan alışveriş ve faturalar pek artmıyo 2 kişi olunca ama maaş ikiye katlanıyo ama gider 2ye katlanmıyor 1.3’e falan katlanıyor. Sizin varsayımlarınız kökten yanlış.
Ay ama artık güleceğim sizeCocugu olanlari kastediyorum ki belirttim bunu.1000 lira ile mutfak temizlik neden imkansiz anlamis da degilim
Ben tek basima evi cok kirletmiyorum ayda iki camasir suyu bir kuti bulasik deterjani tamamdir
Ay bi de faturalar 1000 demişsiniz. Geçen sene arkadaşımın alt katı çıktı evden kiracı gelmedi. 250 lira olan doğalgaz faturası 550 lira oldu. Yakmam ben sarınır otururum dersiniz şimdi, oturulmuyordu.Cocugu olanlari kastediyorum ki belirttim bunu.1000 lira ile mutfak temizlik neden imkansiz anlamis da degilim
Ben tek basima evi cok kirletmiyorum ayda iki camasir suyu bir kuti bulasik deterjani tamamdir
Bimden alirim biliyorum fiuatlari abartmasak miAy ama artık güleceğim sizesanal market uygulamasını indirin. M.. ile başlayan genelde en ucuz malzemeleri bulabileceğiniz alternatif. Şimdi oradan mantık çerçevesinde gerçekten aylık bir alışveriş yapın ve gözlerinizle görün ne kadar tuttuğunu. Biz sanki büyük şehirde aşırı eğleniyoruz da sizi istemiyoruz gibi davranıyosunuz. Olmaz yani ben 11 senedir yaşıyorum, ben de küçük şehirden geldim. Anlıyorum herkes yapıyo ben de yaparım diyosunuz ama hayat standartınız değişecek bunu anlayın artık. 3 bin lirayla her gün peynir ekmek falan yiyerek anca geçinirsiniz bu kafayla. Arkadaşlar demiş zaten kısmak zorundasınız. Bence kısmayacaksınız ama, ilk bikaç ay sürünür sonra ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız. Büyük şehirde 8000 lira alt-orta bir gelir oluyor maalesed
Sevgiyle iflas edersiniz o zaman ...Seviyorum malesef kiyafet alirim kisamam
Hanimefendi 600 olsun tamam.200 elektrik olsun aksamdan aksama yanacak 200 suAy bi de faturalar 1000 demişsiniz. Geçen sene arkadaşımın alt katı çıktı evden kiracı gelmedi. 250 lira olan doğalgaz faturası 550 lira oldu. Yakmam ben sarınır otururum dersiniz şimdi, oturulmuyordu.
Mesela kampanya takip edince migrosun bimden çok daha hesaplı olduğunu bile bilmiyosunuz fantezi dünyasıBimden alirim biliyorum fiuatlari abartmasak mi
Siz bogaziniza harcarsiniz ben kiyafete bu kadar denklem.sanki herkes iatanbulda tek basina 8000 harciyor yapmayin.evli.cocuklu aileler yasiyor ondan daha az miktaraSevgiyle iflas edersiniz o zaman ...
Yani fikrinizi soyleyebilirsiniz ama uslubuncaMesela kampanya takip edince migrosun bimden çok daha hesaplı olduğunu bile bilmiyosunuz fantezi dünyası
Tamam mesela internet bağlanmayacak mı eve? Bu da bir fatura kalemi. Siz 25 yaşından büyükseniz çok şaşıracağım bence hayat ne hiçbir fikriniz yok. İlk defa yalnız yaşayacaksınızHanimefendi 600 olsun tamam.200 elektrik olsun aksamdan aksama yanacak 200 su
Sag olun.konu oyle de bi hal aldiSabah taşınabilirsiniz benim için problem olmaz
Araba alırsanız benzin, kasko ve bakımı derken epey masrafınız olur. Eğer yol parası vermeyecek iseniz elinizdeki 3000 TL yeter gibi.Kira fatura haric...
Iki is secenegim var.biri evimin yaninda.yol parasi yok.ama bana 3000 kaliyor...
Digeri 1500 daha yuksek ama yol parasi da var.arac da almam gerekir o 1500 krediye gider bilemedim ya zor cok zor
Üsluba bağladığımıza göre ben gideyim buradaki olayı siz anlamışsınız. Acil durumda para isteyebileceğiniz biri vardır umarımYani fikrinizi soyleyebilirsiniz ama uslubunca
Guzel kardesim internet baglantisi kac para?ben bakin sizin kadar elektrik su dogalgaz jarcamiyorum.sizin kadar yemiyorum niye anlamiyosunuz anlamadim.sizin oraya harvadiginizi buraya harciyorumTamam mesela internet bağlanmayacak mı eve? Bu da bir fatura kalemi. Siz 25 yaşından büyükseniz çok şaşıracağım bence hayat ne hiçbir fikriniz yok. İlk defa yalnız yaşayacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?