Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

Kabataalak bir planlama yaptim en az kalacak 3 bin gibi hesapladim bu miktar 4 ya da 5 bin de olabilir insallah yani bakalim

Aylik 1000tl ueter beslenmem icin. Yapmayin 4 kisilik ailelerin mutfak masrafi bu.ayrica koyden salca,tarhana,kuruuemis bunlar gelir zaten bumlara para vermem
Benim alacagim.sebze meyve et
Sebze, meyve yiyorum dememiskiniz ki. Yumurta,öğlen dışarıdan et, akşam da yoğurt demissiniz..nerdeyse proteinden başka bir şey yok. Meyve ve sebze de ucuz değil bu arada. Ilk işiniz mı olacak bu? Merak ettim

Kabataalak bir planlama yaptim en az kalacak 3 bin gibi hesapladim bu miktar 4 ya da 5 bin de olabilir insallah yani bakalim
Bir de çok istiyorsunuz belli ki
Taşının ve deneyin
bizi ikna etmenize gerek yok
Mevzu öyle bi yere geldi ki emin olan sizsiniz ve siz bizi yaşayabileceğinize ikna etmeye çalışıyorsunuz

Sebze, meyve yiyorum dememiskiniz ki. Yumurta,öğlen dışarıdan et, akşam da yoğurt demissiniz..nerdeyse proteinden başka bir şey yok. Meyve ve sebze de ucuz değil bu arada. Ilk işiniz mı olacak bu? Merak ettim
Yok daha once 7000 lira alip gecindim.kirada odedim.
Yogurt koyluden sut alip mayalayacagim.bes litresi 30 lira falan.yumurta zaten ucuz.oglen et yerim her gin yemeye gerek yok evden yerim bitti gitti.niye olmasin ki hamsinin kilosu 10 tl.alir atarim buzluga.yani yemek yemeyi ne kadar da abarttiniz anlamadim ki

Bir de çok istiyorsunuz belli ki
Taşının ve deneyin
bizi ikna etmenize gerek yok
Mevzu öyle bi yere geldi ki emin olan sizsiniz ve siz bizi yaşayabileceğinize ikna etmeye çalışıyorsunuz
Tesekkur ederim

Kira fatura yok tek kişiniz yeter diye düşünüyorum.

Napayim? Ironi degil.1000 tl mutfak temizlik gideri,1000 tl kiuafet kozmetik 1000 tl diger ihtiyaclar
Büyükşehir insanı yutar, şu planla da olmayacağını görmeniz uzun sürmeyecektir. Üç bin çok çok az bir para. Hayat doğrusal ilerlemiyor, şu son birkaç ay bana havadan ekstra 8 binden fazla masraf çıkarttı. Apartman asansörünün mavi kod alması için belediyeye para ödedik, çamaşır makinem bozuldu, petekler ısıtmıyordu servis çağırdım vs. Birden uçtu gitti. Şu hayat şartlarında ve elinizde şu kadar para kalıyorken bin tl kozmetik ve kıyafete ayırma planınızı tutmadım Ucu ucuna öğrenciden hallice yaşarsınız.

Ben şunu söylemeye geldim. Kıyafet kozmetik ve mutfak masraflarınız küçük bir yerde yaşasanız da aynı olacak mağazaların etiketleri belli. İş için yol masrafı olmayacak demişsiniz. Kalanı sizin yaşam standartlarınıza bağlı.

Alkol alan gece hayatını seven biriyseniz mesela 3bin size 1 hafta bile gitmez. Ha ama yok ben evcimenim evde yemek yerim dışarıda çok yemem. Her gün her gün etkinlik mi yapacağım bu hafta da evde tv karşısında pineklerim derseniz geçinirsiniz.

Ben olsam denerdim. Küçük yerde yaşamak bana zulüm olur sanırım.

Dürüst olayım geçinemezsin sadece nefes alayım dersen tamam ama kıyafet kozmetik bakım falan dersen hiç gelme herşey felaket pahalı oldu bide İstanbul aman aman

Siz nerede yaşıyordunuz daha önce?
Hamsi bu sene hiç 10 tl olmadı mesela, marketlerde yumurta 34 35 tl bandında.
Etin kilosu belli, peynir belli.
3 bin tl günde 100 tl eder her şey dahil.
İstanbul gibi yerde adım atsanız para artık, sabah öğle akşam yemeği, alışverişiniz, kozmetiğiniz her şeyiniz dahil günlük 100 tl limit var.
Büyükşehirde köylü bulacaksınız da süt falan alacaksınız, ütopik yani.
Hadi buldunuz diyelim, büyükşehir olunca marketten pahalı olacak çünkü ‘organik’ adı alacak.
Çok merak ettim şuan nerede yaşadığınızı, hangi güzide dünya orası?
Elektrik, doğalgaz zamları falan derken neyse.

Yaşayın, sonra sırrı açıklayın.

Hanimlar buradaki herkes zengin mi anlayamadim kac lira harciyorsunuz ki aylik sizler?buyuksehirde oldugunu varsayarak soruyorum cevap yazanlarin.yani ben en az aylik 8 bin alacagim ve gecinemeyecekaem.sizler nasil geciniyorsunuz merak ettim.8 bin alacagim,3500 kira,1000 faturalar dedim.1000 mutfak,temizlik,1000 kisiael bakim,1000 gezme dolasma vs 500 de olasi bi durumda ihtiyacim olursa.
Yani ben bu planlamada gecinebilecegimi dusunuyorum sizler 15 bin almalisiniz o zaman.ve ben tekim

Pardon sizler nasil yasiyorsunuz merak ettim ciddi soruyorum.yani buyuksehirde uasayan herkea zengin mi?
Ben ordudayim.hamsi 10 tl ye aldim bugun.sut de 5 kilosu 20 tl.taze gunluk.

Onu baştan söyleyeceksiniz ama 8 bin maaşım varken neredeyse maaşın yarısını eve gömmek başlıca hata.
Haberim var kira artışlarından lakin daha uygun çözümler bulmasınız bu konuda, o zaman rahatlarsınız.
Aidatı olacak, bilmem ne bozulacak, ekstra bir şeyler daima çıkacak.
Gezme bin tl diyorsunuz, ayda 4 5 kere edebilir bu zaten.
Bir eli yüzü düzgün orta sınıf cafede bırakın eti, hamburger pizza gibi fast food ve içecek içtiğinizde, tatlı da yerseniz ödediğiniz bir öğün en düşük 150 tl zaten.
Adam akıllı yemek yiyeyim, alkol alayım dediğinizde 2 ile çarpın bunu çok iyimser yazdım bakın, cidden orta sınıf yerlerden bahsediyorum.

Yahu geçinirsiniz onda bir şey yok ama rahat geçineceğinizi ve yeteceğini sanmayın.
Kozmetikten, alışverişten kısabileceklerinizi kısın ki rahat esneme alanınız kalsın.

Pardon sizler nasil yasiyorsunuz merak ettim ciddi soruyorum.yani buyuksehirde uasayan herkea zengin mi?
Ben ordudayim.hamsi 10 tl ye aldim bugun.sut de 5 kilosu 20 tl.taze gunluk.
Hamsi halde 20 25 tl, sütün lt si 6 tl.
Ankara’dan bildiriyorum, İstanbul’da daha fecahattır.

Bizlerin nasıl yaşadığı hiç ama hiç önemli değil, velev ki kuru ekmek yiyoruz ya da havyar, bu kimseyi bağlamaz ama tek kişi yaşanan bir eve elektriğin en düşük 100 tl geldiği, ısınma bedelinin 300 ü çoktan aştığı dönemlerdeyiz.
Mümkün mertebe fuzuli şeyler hakkında uyarılmışsınız uzak durum diye, bin lira alışveriş de yapmayın denmiş ki haklılar, o bin lira metropolde nasıl olduğunu anlamadan uçup giden para çünkü.

Hanimefendi bana kalan 3 bin dedim zaten nastan soyledim bana kalan 8 de alsam 3.
Oturacagim muhit sariyer ve 3500 den asagi ev yok.etraftaki muhitlerde de yok. Evler eski zaten.duzgun,yasanabilir,ust kat bir ev 3500 malesef ki boyle.internetten baktim gerci belki hidip bakinca bulunur

Faturalara 1000 tl ayirdim zaten.ben fazla fazla yaptim hesabimi belki 1000 tl tutmayacak bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…