Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

Buyuk sehirde normal bi insan gezip,istedigini yiyop icip tek basina ne kadara yasar kastim bu.mercimek de yerim severim :)) ama hep yiyemem.elbette.normal.insan standartini soriyorum iste

Iste kilit burda "istedigini yiyip icip" kismi.
Gecen hafta bi fenomen paylasmisti, bardak çay 35 tl. 2 kisi kahvesi sodasi yemegi tatlisi derken 4500 ödeyip cikmisti. Isteginiz bu kategorideki yerler mi, "yok ya burgerkingden o cayin parasina menu alir yerim ben" mi bunu bilemeyiz.

Ben 14 liraya sehir tiyatrolarina, 35 liraya devlet operasina gidiyorum. Ama arada ozel tiyatrolara gidiyorum en son 180e aldik bir bileti. Ucretsiz veya ucuz cok etkinlik var, mutlaka 3000 yeter, zaten butun gun iste olucaksiniz evde tuketiminiz cok az olur diye dusunuyorum ama 3000lik yasam sizin isteginizi karsilar mi bunu bilemeyiz.

Ben suan calismiyorum ama calisirken is yerimde sabah kuafore gitmeden gelmeyen kizlar vardi ve maasin yarisi kuafore... ben de severim ama iste ayda iki manikur pedikur, kas biyik, sacima belirli araliklarla keratin, dip boya bitti... her gun föne gitmeye maddi manevi sicak bakmiyorum

Son düzenleme:
Her türlü geçinirsiniz. Kira ve fatura masrafı hariç elinize tek kişi 3000 TL kalıyor. Gayet rahat geçinirsiniz.

Temizlik malzemesi vs 200 olsa
Totalde 1000 ev gideeleri desek
1000 kozmetik kiyafet alsam ueyer mi sankim

ya her ay 1000 lira kozemtiğe kıyafete harcanmaz ki
zaten bi krem alırsın nemlendirici fondoten 6 ay kullanıyorsun hadi 3 ay kullan yine her ay vermezsin yani.
her ay 300 500 lük kıyafet alışverişi de yapmıyorum ben mesela.
tek kişi kira fatura harici 3.000 le geçinilebilir diyorum ben.

Yeter neden yetmesin. Kira faturalar hariç tek kişiye yeter de artar bile. Aile olsanız çoluk çocuk cok zor derdim ama tek kişi için gayet rahat gecinilir.

3500 liraya kira ve faturalar hariç kalıyor elimde.7 yaşında oğlum ve ben yaşıyoruz.dusarda yemiyoruz.gezmiyoruz.saglik harcamaları olursa gozluk diş vs olursa zorluyor.bazen eve pide lahmacun söyleriz ama o kadar.giyim zaten mecbur kaldıkça alıyorum en kalitelisinden.ama her ay alışveriş vs yapmıyorum.kitap alır okurum ama sinemaya gitmem. Kısacası etimizi sütümüzü yemenizi içmemiz yerinde ama sosyal hayattan uzağız.disarda bir caya 4 lira veremiyorum mesela.ama psikolojik destek için 170 lira veriyorum.kisacasi hayatım boyunca evim arabam asla olmayacak.biliyorum.guvrnde hissetmiyorum kendimi.gelecege dair elimde hiçbişi yok.

Öğretmen çiftler tanıyorum benden gençler. İki ev bir araba bir de çocuk var. Yazlık kışlık köyden getiriyorlar. Giyim çok markalı sayılmaz. Dediğin gibi her yaz gezerler. Memleketleeine konaklamalı gezmeli yolculuklar yaparlar. Zaten herkesin çok çok üst düzey ve yetkili olması ve aza kanaat edememesi bir kk klasiği

Orada başka şeyler dönüyordur ya
Öğretmen genç benim işte
Eşim de memur
Bi ev aldık feleğimiz şaştı nerdeyse
O da arabamızı model düşürerek, tüm altınları vererek üstüne de 10 yıllık kredi çekerek aldık
Sıfır filan da değil ev

Üstüne çocuk oldu
Onun masrafı ayrıca eklendi
Şimdi mesela doktora aylık 500 veriyoruz
Doğuma da bilmem kaç bin vereceğiz
Mutfak masrafımız öyle çok yoktur büyük ihtimalle
Ve küçük bir ilçede yaşıyoruz

Arabayı model yükseltsek desek yapamıyoruz
İpekyol gibi iyi bi markadan kazak baktım 600 lira kazaklar
Waikiki alsam 3 ayı zor çıkarıyor
Cilt bakımına bayılırım
Kremler de en az 400'den başlıyor eczaneden iyi bi şey alacaksam
Eczaneden almasam almanın bi anlamı olduğunu düşünmüyorum
Kömür almamız gerek dolarla satılıyor en az 5 bin verilecek
Tüm bunların üstüne müthiş rahat geze geze tatil yapabileceğimiz şartlarımız yok
Tatil planlamak için iyice düşünmemiz gerekiyor

Kaldı ki normal şartlarda 2 memurun en azından lüks olmasa da rahat geçinebilmesi lazım

Konu sahibi büyük şehirde yaşayacak
Bşz küçük yerde 2 kişiyiz ama 2 kişinin masrafı öyle çok olmuyor
Mesela hamsi gerçekten 10 lira
Kredi hariç 3 binden fazla kalıyor elimizde
Ama her ay bin lira giyime kuşama harcayacak bütçemiz olmuyor
En fazla her ay bir parça alabilirim

Uzun uzun anlattım da bana şu ekonomil durumda rahat geçinirsin 3 binle kısmı gerçekçi gelmiyor

Yo soyleyin bileyim hesabimin nesi hatali.1000 yeme icme ev gideri,1000 kiuafet kozmwtik kuafor vs,1000 de ekstra giderler ve yol
İstanbulda sebze, meyve, et pahalıdır. Sadece saç kesimi, manikür, pedikür'e 500₺ veriyoruz. Ulaşım nispeten pahalıdır çünkü birden çok vesayet kullanman gerekir.
Online alışveriş yapmayacaksan butikler diğer şehirlere göre pahalıdır.
Dışarda yemek yerim demişsin; ev yemekçisinde bile çorba + ana yemek + yan ürün 40₺
Dolayısıyla muhtemelen elinizdeki paranın tamamı çalışırken öğlen yemeğine gider, kalanla da evinize yumurta, peynir alırsınız.

Maaşınız 8 binmiş, gecinirsiniz bence.
Hangi semtte yaşamayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama aklınızda olan kira ücretinde daha uyguna da oturabilirsiniz yerine göre. Baştan maaşınızı belirtmiş olsaydınız daha sağlıklı dönüşler alabilirdiniz.

Faturaların 1000 lira tutacağını düşünmüyorum açıkçası,4 kişilik bir ailede hiç o kadar fatura ödemedik bu zamana kadar Burada bahsedilen bazı faturaları ağzım açık okuyorum. Gün boyu evde olmayıp o kadar fatura ödemek için ciddi çaba göstermek gerekir.

Kiyafet degil de yemek alirim deseydim bunca tartisma olmayacakti sanirim.daha once yasadim hanimlar istanbulda.pahali evet ama ucuz yerler de fazla bilmek gerekiyor sadece

Aynen katiliyorum 1000 lira fatura bir kisi aksamdan aksama eve gelen birinic8n cok fazla

Butiklerden alisveris yapmam.bir suru outlet avm var istanbulda

Al on kilo hamsi at buzluga

Doktora 500 lira küçük ilçede? Bu çok mesela. İki çocuk büyütttüm böyle para vermedim. Arkadaş cilt bakımına 400 vermez daha uygun ürünler bulur. Kazaklar da lcw, defacto. Seneye alır yenisini. Bence yapılanayacak şeyler değil bunlar

Kira fatura yoksa tek mutfak masrafı kalıyor gecinilir tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…