Aynı binadaki kiracının evine çıkmak mümkün mü?

Sizin isinamadiginiz eve kiraciyi neden oturtmayi düşünüyorsunuz alt kati kiraya vermeden önce keşke siz inseydiniz aşağı kata ben olsam bende çıkmam yazik ya insanlari mağdur etmekten ne anlıyorsunuz

Hayır çıkartabilir.

Ev sahibinin taşınması gerekiyorsa taşınır, yasal ihtarname ile tabi ki.

Bu arada lafta taşınıyorum diyip dublekste oturmaya devam etmeyi kastetmiyorum elbette.
Lafta değil gerçekten taşınacak. Alt katta yatak odası banyo yok. Zırt pırt inip çıkmak zorunda kalıyor. Salon mutfak ve kış bahçesi var.

Evi kiraya vermek geçim kaynağı değil ek gelir sağlamaktır. Geçim kaynağı olarak bakarsan yasalar belli ve buna göre adım atılır. Menkul değeri sürekli değişen bir yatırımı, kira sözleşmesi yaparken iki tarafta şartlarına göre kabul etmiş olur. Bu şartları kabul edip evi kiraya veriyorsanız Ucuza oturtmak zorunda değiliz diye ortada dolaşamazsınız. Bu sözünüz bile yasaya aykırı. Çocuk oyuncağı değil bu işler. Evi deneyimlemeden kiraya vermenizde kiracıyı bağlamaz. O sizin probleminiz. Deneyimleyip kiraya verseydiniz.

para kazanmak kadar bereketi de önemli. bugün bir hasta olsan tonlarca para gidiyor. Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.

ciddi bir hastalığa yakalanan yakınımız bir ev parası harcadım ama şükür sağlığıma kavuştum demişti hep o aklıma gelir. bir arabana bursalar bir dünya yine masraf. bir evine hırsız girse yine masraf. geçen telefonum suya düştü gitti hiç yoktan. al sana 5 bin masraf nerdeyse. ben korkuyorum böyle şeylerden. vicdanlı olmaya çalışıyorum. bana da babamlar çok kızıyor kiracıma düşük zam yapıyorum diye. Allah ordan vermez başka yerden verir diyorum. veya ordan alırım gereksiz yerlere gider. ben yasal oran neyse o kadar yapıyorum.

Sizin isinamadiginiz eve kiraciyi neden oturtmayi düşünüyorsunuz alt kati kiraya vermeden önce keşke siz inseydiniz aşağı kata ben olsam bende çıkmam yazik ya insanlari mağdur etmekten ne anlıyorsunuz
Kiracıyı oturtmayı düşünmüyoruz ki. Hakkımız varsa temelli çıkmasını istiyoruz. Orayı boş tutacağız ailece toplanmak için .

Yine kiracili bir konu,asıl derdiniz zaten kiranın düdük gibi kalması sizin tabirinizle.Ama beş yıl dolmadan çıkaramazsınız,bu da kotu haber.Oyuncaktı zaten bu.
Merdiven ve soğuk haklı bir gerekceyse zaman sınırı olduğunu sanmıyorum .benim öğrenmek istediğim merdiven ve soğuğun mazeret olup olmayacağı.

Kiracıların işi zor.hic hiç istemem fazladan evim olsunda kiraya vereyim diye.basimi sokacak kadar olsun yeter diyorum

Kiracıyı oturtmayı düşünmüyoruz ki. Hakkımız varsa temelli çıkmasını istiyoruz. Orayı boş tutacağız ailece toplanmak için .
Ee anneniz nasıl geçicenecek o zaman kira olmadan. Maaşı az ya hani. Öyle diyordunuz. Şimdi boş tutucaz diyorsunuz.

Buna hukuk karar verir. Zaten bir kardeşim kirada oturuyor. Evin kötü olması mazeret değilse kardeşimi gösterip yine annemi oturtacağız . Ama kitabına uygun gitmek istiyoruz

Tüm kiracılarımiz düşük ödüyor zaten. O kiracıya özel bir garezimiz yok. Düzgün kira odese en azından doğalgazı iyi derece açar . En çok soğuk tutuyor
Kiraciyi bu soğukta dışarı atmak yerine siz her ay annenize dogalgaz için yardım etseniz?
Açtığınız konulardan anladığımız kadarıyla durumunuz haliniz vaktiniz gayet yerinde.
Ama ne hikmetse hep bir şikayet halindesiniz.
Hepsi de para konusu

Konu sahibinin önceki konuları da maliyetle ilgili olduğu için forumda pek sempati yok anladığım kadarıyla. Yalnız o konuların bunla ilgisi yok.

Evleri takas etmeleri çok mantıksız.

Bir kere dubleks evin alanı ile aşağıdaki evin adresi farklı, kiracılar evdeki abonelikleri üzelerine alırken kira kontratı ile başvuruyor. Her türlü kiracının üst daireye çıkması için mevcut sözleşmenin geçersiz olması kiracının eski abonelikleri kapatması lazım lazım.

Zaten dubleks ile alttaki evin kirası farklı olur, olmalıdır da. Kira aynı desek kiracının yakıt masrafı da farklı olacak, koca dubleksi ısıtmak kolay değil.

Kiracı beklenmedik şekilde erkenden çıkmak durumunda kaldığı için konu sahibi kolaylık sağlamalı bence. Üç ay diyoruz tam kış ortası, konu sahibi taşınma vb masrafları karşılamalı, kiracının yeni ev bulmasında yardımcı olmalı, emlakçı bile destek olur.

Son söylediklerim zorunlu değil ancak kiracının hakkının yenmemesi için insani olarak yapılması gereken.

Ee anneniz nasıl geçicenecek o zaman kira olmadan. Maaşı az ya hani. Öyle diyordunuz. Şimdi boş tutucaz diyorsunuz.
O ev gibi masrafli olmaz. Kiracı çok az verdiği için bir fark yaratmıyor ki. 1500 tl ye oturuyor. O para olsa ne olmasa ne

Durumum nakit olarak iyi değil. Birşeyleri satmadan düze çıkmamız zor. Devlet kredileri durdurdu. Satmak istediğim hiçbir şeyi ha deyince satamam

Estağfurullah. Kadın merdiveni belini tuta tuta inip çıkıyor. Soğuk da iyice tutuyor bacağını. Yoksa terasli deniz manzaralı ev niye vazgeçsin.

Ne kadar teras katında eski satılık daire görsem bu merdiven problemi yüzünden sattık diyorlar. Orta yaşta iyi güzel de yaşlılıkta devamlı inip çıkmak dizleri mahvediyor.

Şu varyemezden çocuk yapıcam diye ne çektin be konu sahibesi, şimdi de kiracıyı kış vakti yerinden mi etmek istiyorsun? Kiracının yerinde olsam çıkmam, o mezarcı pintinin soyu sürsün diye kış vakti hiç yerimden olamam. Kocan gibi insanlar üreyip topluma bela olmasınlar. Devlet kredileri durdurdu yazmışsın o da ayrıca hikaye, önceki konunda kocan kredi çeksin yazdım sen de zırnık koklatmıyor yazmışsın. Kaötır konu açıp para para diye kendinin de kiracının da başını yedin kocan Brad Pitt herhalde falan ısrarla soyunu sürdürmek derdindesin

Evrenin kanunu bu ama muhtemelen altinda yatan kitlik bilinci. Yoksa bir insan kolay kolay bu hale gelmez. Para gelir gider bir gun cok kazanirsin, bir gun daha az hayat inisli cikislidir ama surekli para para diye gezmek baska bir boyut. Evlenirken maddiyati baz almak baska bir boyut. Yazik bu insan hic sevgi nedir bilmiyor ama cocuk istiyor. Kocasi valla tek kurus vermem cocuk isteyen sensin diyor. Insan neyse onu ceker. Yani konu sahibi para diye gezerken, maddiyata bakip evlenirken karsisina cikan cok zit biri olsa surpriz olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…