- 11 Mayıs 2016
- 6.368
- 13.955
- 248
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Sizin isinamadiginiz eve kiraciyi neden oturtmayi düşünüyorsunuz alt kati kiraya vermeden önce keşke siz inseydiniz aşağı kata ben olsam bende çıkmam yazik ya insanlari mağdur etmekten ne anlıyorsunuzHanımlar annem dublekste oturuyor. Alt katında ise kiracı var. Merdiven inip çıkmak zorluyor. Kendisinin çok yaşi yok 56 yaşında ama bacağı ve beli problemli. Üstelik ev çok soğuk.
Alttaki kiracı ise eve taşınalı iki yıl oldu. O da çıkmak istemiyor tabi.
Annem kiracının oldugu bir alt kata taşınmak istiyor. Oturduğumuz ev verimli değilse, soğuk ve merdiven gibi sıkıntılı tarafları varsa kiracıyı çıkarabilir miyiz? Kombiyi en yüksek seviyeye alsak dahi ev soğuk ki o faturayı zaten annem karşılayamaz. Kiracının verdiği kira düdük gibi kaldı. Geçinemiyor.
Lafta değil gerçekten taşınacak. Alt katta yatak odası banyo yok. Zırt pırt inip çıkmak zorunda kalıyor. Salon mutfak ve kış bahçesi var.Hayır çıkartabilir.
Ev sahibinin taşınması gerekiyorsa taşınır, yasal ihtarname ile tabi ki.
Bu arada lafta taşınıyorum diyip dublekste oturmaya devam etmeyi kastetmiyorum elbette.
Evi kiraya vermek geçim kaynağı değil ek gelir sağlamaktır. Geçim kaynağı olarak bakarsan yasalar belli ve buna göre adım atılır. Menkul değeri sürekli değişen bir yatırımı, kira sözleşmesi yaparken iki tarafta şartlarına göre kabul etmiş olur. Bu şartları kabul edip evi kiraya veriyorsanız Ucuza oturtmak zorunda değiliz diye ortada dolaşamazsınız. Bu sözünüz bile yasaya aykırı. Çocuk oyuncağı değil bu işler. Evi deneyimlemeden kiraya vermenizde kiracıyı bağlamaz. O sizin probleminiz. Deneyimleyip kiraya verseydiniz.Kiracıyı mağdur etmemek için 2 yıl bekliyoruz zaten. Eve taşınır taşınmaz pişman oldu kadın. Ben alt katı ne olur ne olmaz boş tutalım demiştim ama çok masraf vardı hemen kiraya verdi mecburen.ayrica ucuza oturtmak zorunda da değiliz. Annem eve taşınmayacak olsa bile ödediği kira yetersiz .
para kazanmak kadar bereketi de önemli. bugün bir hasta olsan tonlarca para gidiyor. Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.Şu konuları okudukça Allah kiracıların yardımcısı olsun, ev sahiplerinin bazılarına vicdan merhamet versin diyorum. Ha birde sürekli para para diyen insanlar o paraları yiyemiyor bir türlü bu da böyle dursun.
Kiracıyı oturtmayı düşünmüyoruz ki. Hakkımız varsa temelli çıkmasını istiyoruz. Orayı boş tutacağız ailece toplanmak için .Sizin isinamadiginiz eve kiraciyi neden oturtmayi düşünüyorsunuz alt kati kiraya vermeden önce keşke siz inseydiniz aşağı kata ben olsam bende çıkmam yazik ya insanlari mağdur etmekten ne anlıyorsunuz
Merdiven ve soğuk haklı bir gerekceyse zaman sınırı olduğunu sanmıyorum .benim öğrenmek istediğim merdiven ve soğuğun mazeret olup olmayacağı.Yine kiracili bir konu,asıl derdiniz zaten kiranın düdük gibi kalması sizin tabirinizle.Ama beş yıl dolmadan çıkaramazsınız,bu da kotu haber.Oyuncaktı zaten bu.
Kiracıların işi zor.hic hiç istemem fazladan evim olsunda kiraya vereyim diye.basimi sokacak kadar olsun yeter diyorumŞu konuları okudukça Allah kiracıların yardımcısı olsun, ev sahiplerinin bazılarına vicdan merhamet versin diyorum. Ha birde sürekli para para diyen insanlar o paraları yiyemiyor bir türlü bu da böyle dursun.
Ee anneniz nasıl geçicenecek o zaman kira olmadan. Maaşı az ya hani. Öyle diyordunuz. Şimdi boş tutucaz diyorsunuz.Kiracıyı oturtmayı düşünmüyoruz ki. Hakkımız varsa temelli çıkmasını istiyoruz. Orayı boş tutacağız ailece toplanmak için .
Buna hukuk karar verir. Zaten bir kardeşim kirada oturuyor. Evin kötü olması mazeret değilse kardeşimi gösterip yine annemi oturtacağız . Ama kitabına uygun gitmek istiyoruzEvi kiraya vermek geçim kaynağı değil ek gelir sağlamaktır. Geçim kaynağı olarak bakarsan yasalar belli ve buna göre adım atılır. Menkul değeri sürekli değişen bir yatırımı, kira sözleşmesi yaparken iki tarafta şartlarına göre kabul etmiş olur. Bu şartları kabul edip evi kiraya veriyorsanız Ucuza oturtmak zorunda değiliz diye ortada dolaşamazsınız. Bu sözünüz bile yasaya aykırı. Çocuk oyuncağı değil bu işler. Evi deneyimlemeden kiraya vermenizde kiracıyı bağlamaz. O sizin probleminiz. Deneyimleyip kiraya verseydiniz.
En iyisi. Gerek yok uğraşmaya. Bir sürü sıkıntı kiracıyla uğraşmak.Kiracıların işi zor.hic hiç istemem fazladan evim olsunda kiraya vereyim diye.basimi sokacak kadar olsun yeter diyorum
Hep öle düşünüyorum.yatirim için evim olsun istemem.bence bu evsahibi kiracı ilişkisi çok inceEn iyisi. Gerek yok uğraşmaya. Bir sürü sıkıntı kiracıyla uğraşmak.
Kiraciyi bu soğukta dışarı atmak yerine siz her ay annenize dogalgaz için yardım etseniz?Tüm kiracılarımiz düşük ödüyor zaten. O kiracıya özel bir garezimiz yok. Düzgün kira odese en azından doğalgazı iyi derece açar . En çok soğuk tutuyor
O ev gibi masrafli olmaz. Kiracı çok az verdiği için bir fark yaratmıyor ki. 1500 tl ye oturuyor. O para olsa ne olmasa neEe anneniz nasıl geçicenecek o zaman kira olmadan. Maaşı az ya hani. Öyle diyordunuz. Şimdi boş tutucaz diyorsunuz.
Üzgünüm ama çıkaramazsınız sizin derdiniz yeni kiraci 2 kat para anneiz bahaneKiracıyı oturtmayı düşünmüyoruz ki. Hakkımız varsa temelli çıkmasını istiyoruz. Orayı boş tutacağız ailece toplanmak için .
Durumum nakit olarak iyi değil. Birşeyleri satmadan düze çıkmamız zor. Devlet kredileri durdurdu. Satmak istediğim hiçbir şeyi ha deyince satamamKiraciyi bu soğukta dışarı atmak yerine siz her ay annenize dogalgaz için yardım etseniz?
Açtığınız konulardan anladığımız kadarıyla durumunuz haliniz vaktiniz gayet yerinde.
Ama ne hikmetse hep bir şikayet halindesiniz.
Hepsi de para konusu
Estağfurullah. Kadın merdiveni belini tuta tuta inip çıkıyor. Soğuk da iyice tutuyor bacağını. Yoksa terasli deniz manzaralı ev niye vazgeçsin.
Bu kiracıyı oturtmayacak yeni kiraciya 2 katı kira isteyecek onun hesabını yapıyorEe anneniz nasıl geçicenecek o zaman kira olmadan. Maaşı az ya hani. Öyle diyordunuz. Şimdi boş tutucaz diyorsunuz.
Neyin peşinde çok koşarsan senden kaçarmış, evrenin kanunu bu. İslamiyette de var, sevdiğinle imtihan olma olayı. Tek çözmesi gereken para takıntısı, paraya bu kadar anlam yüklemeyi bıraktığı gün bir şeyler değişebilir hayatında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?