AYNI DURUMU YAŞAYAN VAR MI(PSİKOLOJİ)?

oglumun_kalbi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2016
322
118
18
42
Kendimle ilgili garip bir durumu keşfettim, ben dağınık bir insanımoldum olası, üniversite dahil ders notlarımı bir o deftere bir bu deftere tutardım, sınav zamanı onları derleyemez ve başkalarının notlarından çalışırdım, kocaman bir sırt çantamolurdu içinde herşeyolurdu ve istediğimi bulmakta çok zorlanırdım, bu ev düzeninde de böyle oldu mesela evi derlerken toplarken çok zorlanıyorum, aynı şekilde, çok fazla bağımsız faktör var(oyuncaktabak kaşık çamaşır) bunları görünce irkiliyorum, hangisi nereye olacak, çoklu birbinden farklı çok sayıda şey görünce ve yapmam gereken çok sayıda şey olunca bunları sırasıyla yapmakta zorlanıyorum.normalde yapmam gereken şey basit, düzenlemek derlemek toplamak ama yapamıyorum,iş hayatında da böyleydi, yeni başlamıştım işe mesela, bir tablo yapmam gerekiyordu, çoklu faktörleri birleştirip özümseyemedim.anlatabildimmi bilmiyorum ama aynı durumu yaşayan var mı
ayrıca hayaımla ilgili bişi yaparken de sonrasını kestirip yapmıyorum,ileriye dönül hesaplayamıyorum, canım o an onu istiyo ve onu yapıyorum ve bir plan dahiline giremiyorum

Normalde otistik bireyler çoklu uyarıcılara tepki veremez, kafası karışır vs. Ama sizin böyle bir durumunuz olsa şimdiye kadar bilirdiniz.

Demek ki genel anlamda dağınık ve konsantrasyon problemi olan birisiniz. Bazı insanlar böyle dikkatini birden fazla şeye odaklayamaz.

basit bir dağınıklık meselesi değil, herşeykonusunda mesela bugün şunu şunu şunu yapacağım ya onları sıraya koyamıyorum, birlikte üçünü götüremem, diğer türlü teker teker olsa yetişecekmi kaygısı oluyorve bugüne kadar hayatıı etkilemiş.
otistik değilim

ben de çok düzensizim
sürekli planlarım ama sonra dağılırım
daha somut mesela'lı örnekler de verseniz?

Tanı ve çözümünü en iyi psikolog bilir.
Ama yine de Aysel Gürel'in dediği laf aklıma geldi.
''Çok dağınığım ama aradığım şeyi hemen bulurum.Toparlanırsa bulamam''

Sizde okb olabilir, bir uzmana gorunmelisiniz mutlaka. Sayisiz konu actiniz hepsinde de soyledik,neden hala bir doktora gidemediniz de birbirinin aynisi konulari acmaya devam ediyorsunuz anlayamiyorum
okb olsam takıntımolur düzende falan sanırım bende dikkat eksikliği var 33 yaşındayım ve ilk kez keşfettim, annem sende dikkat bozukluğu var derdi hep ama aklımdan uçup gitmişti,böylesine hayatımı etklemesi garip

Bir benzeri bende var. Şu an çalışmıyorum ve tembele bağlamamın da etkisi olduğunu düşünüyorum bu durumda. Mesela Pazartesi yemek yapma günüm, Salı temizlik, Çarşamba sinema. Eğer Pazartesi yemeğe ilaveten bir iş çıkarsa yapmak istemiyorum. Yani atıyorum görümcem desin ki "Pazartesi sabah kahve içelim sonra evine dönersin" hayır diyorum. Aynı gün iki şey fazla geliyor. Sanırım çalışmamak pratikliğimi öldürdü. Ama sizin durumu bilemedim arkadaşlar okb demiş, doktora görün demiş. Durum vahim sanırım.

Bu kadar hayatınızı etkiliyorsa bir doktora görünün vakit geçmeden.

ben de çok düzensizim
sürekli planlarım ama sonra dağılırım
daha somut mesela'lı örnekler de verseniz?
meselamufağı toplucam yerde oyuncaklar tabaklar bulaşık çamaşır pazara gidilecek vs vs, bunların hepsine nereden ve nasıl başlıcağımı bilmiyorum
karar verirken sonunu düşünmeden ammmaaan belki böyle daha iyiolur yapıyım barilikararlar, bişileri düzenli sürdürmede zorluk mesela işle ilgili dosyalamada zorluk çekiyorum ve bir sürüşey daha

Tanı ve çözümünü en iyi psikolog bilir.
Ama yine de Aysel Gürel'in dediği laf aklıma geldi.
''Çok dağınığım ama aradığım şeyi hemen bulurum.Toparlanırsa bulamam''
benimkisi birçalışkanlığın eseri dağınıklık değil, yoksa einstein de dağınıkmış benimkisi çoklu faktörlerle çalışamama toplayamama sınıflandıramama

bence sadece yorulmuşsunuz yahu
bir tatil yapsanız şöyle mis gibi...

aynı sizin gibi eğer extra bişi çıkarsa planın dışına çıkmak istemiyorum esnek değilim eğer biri kafamdaki planın dışına çıkarırsa geriliyorum uyumsağlayamıyorum
siz doktora gittiniz mi sizle ilgili, merak ediyorum bu yaaşadığımız sorunun adı ne

Ben mükemmeliyetçiyim, ekstra durumlarda esnek olamıyorum. Doktora gitmedim annem psikolog zaten :) Ayrıca hafif derece obsesifim kaygı sorunum da var. Dönem dönem tedavi oluyorum arttığı zamanlarda.

epeydir olabilirmi?
normal ki çocuk olduktan sonra insanın hayat düzeni birden değişiyor
ben kendimi bildimbileli böyleyim yani ilkokulda herkesin bir fiş defteri olurdu mesela herkesin düzgün ve benim fişler kayıp mesela
bir ders kaçırsam sonraki derse adapte olmaa zorlanırdımmesela

yaş olmuş 33 ayrıca psikiyatr asla istemiyorum
neden peki?
psiyatr veya psikolog olabilir.sana en uygunu bulunur bir şekilde.
önce teşhis konulmalı.
benzer pek çok konun var.
az çok fikir veriyor senin hakkında.
hayatında bir düzen sorunu olduğu ortada.
gerçi oraya da yazdım ama görmedin heralde:))

Siz takintiniz yok zannediyor da olabilirsiniz yalniz. Kimse kendi kendine teshis koyamaz koymamali. Dikkat ederseniz ben de bu nedenle okb olabilirsiniz dedim okbsiniz demedim. Bilinc altinda bilmediginiz bir sorununuz olabilir, zamanla gun yuzune cikacak olabilir, hersey mumkun. Insaniz sonucta makine degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…