- 16 Haziran 2016
- 322
- 118
- 18
- 42
- Konu Sahibi oglumun_kalbi
-
basit bir dağınıklık meselesi değil, herşeykonusunda mesela bugün şunu şunu şunu yapacağım ya onları sıraya koyamıyorum, birlikte üçünü götüremem, diğer türlü teker teker olsa yetişecekmi kaygısı oluyorve bugüne kadar hayatıı etkilemiş.Normalde otistik bireyler çoklu uyarıcılara tepki veremez, kafası karışır vs. Ama sizin böyle bir durumunuz olsa şimdiye kadar bilirdiniz.
Demek ki genel anlamda dağınık ve konsantrasyon problemi olan birisiniz. Bazı insanlar böyle dikkatini birden fazla şeye odaklayamaz.
ben de çok düzensizimbasit bir dağınıklık meselesi değil, herşeykonusunda mesela bugün şunu şunu şunu yapacağım ya onları sıraya koyamıyorum, birlikte üçünü götüremem, diğer türlü teker teker olsa yetişecekmi kaygısı oluyorve bugüne kadar hayatıı etkilemiş.
otistik değilim
okb olsam takıntımolur düzende falan sanırım bende dikkat eksikliği var 33 yaşındayım ve ilk kez keşfettim, annem sende dikkat bozukluğu var derdi hep ama aklımdan uçup gitmişti,böylesine hayatımı etklemesi garipSizde okb olabilir, bir uzmana gorunmelisiniz mutlaka. Sayisiz konu actiniz hepsinde de soyledik,neden hala bir doktora gidemediniz de birbirinin aynisi konulari acmaya devam ediyorsunuz anlayamiyorum
Bu kadar hayatınızı etkiliyorsa bir doktora görünün vakit geçmeden.okb olsam takıntımolur düzende falan sanırım bende dikkat eksikliği var 33 yaşındayım ve ilk kez keşfettim, annem sende dikkat bozukluğu var derdi hep ama aklımdan uçup gitmişti,böylesine hayatımı etklemesi garip
meselamufağı toplucam yerde oyuncaklar tabaklar bulaşık çamaşır pazara gidilecek vs vs, bunların hepsine nereden ve nasıl başlıcağımı bilmiyorumben de çok düzensizim
sürekli planlarım ama sonra dağılırım
daha somut mesela'lı örnekler de verseniz?
benimkisi birçalışkanlığın eseri dağınıklık değil, yoksa einstein de dağınıkmış benimkisi çoklu faktörlerle çalışamama toplayamama sınıflandıramamaTanı ve çözümünü en iyi psikolog bilir.
Ama yine de Aysel Gürel'in dediği laf aklıma geldi.
''Çok dağınığım ama aradığım şeyi hemen bulurum.Toparlanırsa bulamam''
yaş olmuş 33 ayrıca psikiyatr asla istemiyorumBu kadar hayatınızı etkiliyorsa bir doktora görünün vakit geçmeden.
bence sadece yorulmuşsunuz yahumeselamufağı toplucam yerde oyuncaklar tabaklar bulaşık çamaşır pazara gidilecek vs vs, bunların hepsine nereden ve nasıl başlıcağımı bilmiyorum
karar verirken sonunu düşünmeden ammmaaan belki böyle daha iyiolur yapıyım barilikararlar, bişileri düzenli sürdürmede zorluk mesela işle ilgili dosyalamada zorluk çekiyorum ve bir sürüşey daha
aynı sizin gibi eğer extra bişi çıkarsa planın dışına çıkmak istemiyorum esnek değilim eğer biri kafamdaki planın dışına çıkarırsa geriliyorum uyumsağlayamıyorumBir benzeri bende var. Şu an çalışmıyorum ve tembele bağlamamın da etkisi olduğunu düşünüyorum bu durumda. Mesela Pazartesi yemek yapma günüm, Salı temizlik, Çarşamba sinema. Eğer Pazartesi yemeğe ilaveten bir iş çıkarsa yapmak istemiyorum. Yani atıyorum görümcem desin ki "Pazartesi sabah kahve içelim sonra evine dönersin" hayır diyorum. Aynı gün iki şey fazla geliyor. Sanırım çalışmamak pratikliğimi öldürdü. Ama sizin durumu bilemedim arkadaşlar okb demiş, doktora görün demiş. Durum vahim sanırım.
her zaman mı yorgunum, aartık bir düşünce şeklim olmuşbence sadece yorulmuşsunuz yahu
bir tatil yapsanız şöyle mis gibi...
epeydir olabilirmi?her zaman mı yorgunum, aartık bir düşünce şeklim olmuş
aynı sizin gibi eğer extra bişi çıkarsa planın dışına çıkmak istemiyorum esnek değilim eğer biri kafamdaki planın dışına çıkarırsa geriliyorum uyumsağlayamıyorum
siz doktora gittiniz mi sizle ilgili, merak ediyorum bu yaaşadığımız sorunun adı ne
ben kendimi bildimbileli böyleyim yani ilkokulda herkesin bir fiş defteri olurdu mesela herkesin düzgün ve benim fişler kayıp meselaepeydir olabilirmi?
normal ki çocuk olduktan sonra insanın hayat düzeni birden değişiyor
neden peki?yaş olmuş 33 ayrıca psikiyatr asla istemiyorum
Siz takintiniz yok zannediyor da olabilirsiniz yalniz. Kimse kendi kendine teshis koyamaz koymamali. Dikkat ederseniz ben de bu nedenle okb olabilirsiniz dedim okbsiniz demedim. Bilinc altinda bilmediginiz bir sorununuz olabilir, zamanla gun yuzune cikacak olabilir, hersey mumkun. Insaniz sonucta makine degil.okb olsam takıntımolur düzende falan sanırım bende dikkat eksikliği var 33 yaşındayım ve ilk kez keşfettim, annem sende dikkat bozukluğu var derdi hep ama aklımdan uçup gitmişti,böylesine hayatımı etklemesi garip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?