• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı ev içinde sessizce yaşamak..

Bizde ilk evlendiğimz zamanlarda öyleydik. Ne konusma ne bi sohbet ne muhabbet. Ev cenaze evi gibiydi. Yemem yenir tv basina gecer gecis o gecis :D ben çok söylenirdiim amaa, o ayri.
Sonra duzeldi. Surekli cay pogaca yapip tv yi minimuma indirip sohbet ortami yarattim. Mutfaktaki televizyonu hic acmiyorum laptopu kaldirdim net baglandisini iptal ettirdim. Hatta bazen tv bozulmus diyorum esimde bozulmus degil bozdum diyecektin heralde diye guluyor. Teknolojik aletler malesef bu gibi problemlere davetiye cikariyor.

Yok yere mi bilmiyorum da akşama kadar yalnız olup, akşam olunca eşin gelince de bir şeyler paylaşamamak ta iyi bir şey değil bence..
ona bunu tartışma ortamı oluşturarak hiç söylemedim,kavga bu konuyu olumlu değil olumsuz yönde etkiler, benimki ufak sitemdi..
Ama o anlamadı.
Bence bir çok erkek az konuşuyor kadınlar çok biraz yaradılış böyle
Benim eşimde az konuşur genelde dinler ama az tepki verir Doğum iznimdeyken akşama kadar onu bekle gelince yorgun hep uyuma modunda ben de sinir olurdum
Evdeyken batıyor daha çok sende çalışmaya başlarsan daha az rahatsız olursun çünki akşama kadar sosyal ortam iyi geliyor
Eşinde zamanla biraz daha düzelir
Duygularını ifade et akşama kadar onu beklediğini ve yalnız olduğunu onun şu an tek dayanağım olduğu gibi
Bende yurtdışındayım ailem kardeşlerim yok yalnızlık zor
Eşinin biraz merhametini celbet seni anlaması lazım çok değişmeselerde olumlu ve ciddi adımlar atıyorlar

İyi akşamlar Kızlar;

Sizden fikir almak istediğim bir konu var, biz eşimle konuşamıyoruz, şöyle ki ; hani güzelce oturup 2 kelime sohbetimiz yok..
Ona bunu söyleyince sen de konuşmuyorsun diyor, insan bi sohbet eder, eşinin yüzünü güldürmeye çalışır dedim, ben fıkra bilmiyorum diyor bana..sırf bir ses olsun diye ben ona takılırım şakalaşırım..
Sırf birkaç kelime etmek için..
Onu yapmasam aynı odada aynı ev içinde tek kelime konuşmadan yaşayıp gider Yani..
Onun dışında devamlı yorgun, uykusuz..
Çalışma koşulları zor biliyorum..
Fakat birlikte hiçbir paylaşımımız yok ya, şöyle bakıyorum da ne kadar boş yaşıyorum...
Sohbet etmeyi, konuşmayı seven biri olarak böyle sessizce yaşamak çok zor...
Nasıl davranmamı önerirsiniz??
benımkıde oyle ben cogu zaman yok gıbı davranıyorum kızımla ılgılenıyorum arada satasıyorum ama nafıle huy bu can çıkar huy çıkmaz birde şunu belirteyim bana karşı bu kadar sessiz yoksa işte vs bülbül....

Şöyle deyim mesela koltukta oturuyorum, yanıma gelir sarılır duru öylece robot gibi, 2 kelam et be insan.. akşama kadar isteydin görmedin yüzümü hiç mi yok anlatacağın bir şeyin..
Arabada bir yere gideriz mesela tek kelime edilmez, müzik dinlenir sadece..
Akşam yatağa girilip yatılır, yine aynı şekilde bi gelecek hedefi olsun, birlikte yapılabilecek planlar olsun hiçbir konuşma olmaz..
konuşmaz ama bana sarılmak ister, robot gibi durunca da benim sinirime gidiyor, bir bahane bulup sarılmasına engel oluyorum..
Ne güzel yine senin eşin sarılıyor benim öküz onu da yapmaz. O sarılınca sohbet edecek bir şeyler sen açsan nasıl olur.

Beslediğim muhabbet kuşum birkaç ay önce öldü ve ona kaç gün ağladım, ben dayanamıyorum öldükleri zaman .. fazlasıyla bağlanıyorum, ve benim için yıkım oluyor.. hayvan beslememeye karar verdim ..
Düşüncen yanlış . Hepimiz bırgun ölücez . En sevdiklerimiz , ailelerimiz . Ozaman napıcaz ?
Bence bir hayvan sizin aranızdaki bağı kuvvetlendırebılır .

konuş demen biraz garip olmuş .
Havadan bi konu at aaa şu şöyle olmuş bu böyle olmuşkonuş dur .
Bizde çok sessizdir evde yapımız gereği fazla konuşmayı sevmeyız.
Ama bazı gunler bir konuşuyoruz kı anam anamm çenemiz ağrımış resmen :bicak:

Bi süre sonra görüceksın oda sana bişeyler anlatıcak. Hatta anlattığı şeyı tekrar anlatıcak :KK51:

hepsi mi aynı yaaa.evlenmeden önce 1 ed yatardıum,şimdi evde öyle sıkılıyoruz ki muhabbet yok bişey yok 10 da yatıyotuz:silah:

Düşüncen yanlış . Hepimiz bırgun ölücez . En sevdiklerimiz , ailelerimiz . Ozaman napıcaz ?
Bence bir hayvan sizin aranızdaki bağı kuvvetlendırebılır .

konuş demen biraz garip olmuş .
Havadan bi konu at aaa şu şöyle olmuş bu böyle olmuşkonuş dur .
Bizde çok sessizdir evde yapımız gereği fazla konuşmayı sevmeyız.
Ama bazı gunler bir konuşuyoruz kı anam anamm çenemiz ağrımış resmen :bicak:

Bi süre sonra görüceksın oda sana bişeyler anlatıcak. Hatta anlattığı şeyı tekrar anlatıcak :KK51:

Aslında çok sevimli bulduğum bir hayvan var, şivava cinsi köpek. :) karşı binadan bir ailenin var nasıl tatlı nasıl tatlı , kendisine de söyledim biz de alalım mı diye bi ara netten bakıyordu felan .

Şu sınavlarımı bir atlatayım olmadı bir şivava alabilirim :)

• Beğen
Reactions: H E
Neşeli bir ailem vardı şen şakrak...
Şimdi böyle tek kelime paylaşamadığım biriyle aynı evde olmak...
Belki herkese göre çok küçük bir şey dert sıkıntı bile sayılmaz..oysaki bir paylaşımın olmaması ve bunun İçin hiçbir çaba sarf etmemek üzücü çok.. akşam olup ta o işten geleceği zaman yine aynı akşamlar gibi sıkıcı olacak her şey diye geriliyorum...
Valla bence kesinlikle dert ama evliliği bitircek bisey değil sizi çok iyi anladim evet evli değilim ama anladim çok zor birsey yaninizda biri var ama konuşmuyor evlilik paylaşmaktir ya illa yatakta bir paylasim değilki bu ha yanimda robot var ha eş inşallah düzelirsiniz canim zaman verin birbirinize belki kendincede içinde sıkıntıları da olabilir üstünede gitme de çok

İlk zamanlar öyle oluyor alışma sureci galiba cnm eşinle ilgilen sen benle ilgilenmiyorsun filan deme işin nasıl geçti filan de işii hakkinda sorular konuşun yoruldunmu masaj yapiyim mi filan de kahve yap konuyu sen aç onun hoşlandığı konulardan aç erkekler gerçekten ilgisizsin lafına gıcık oluyorlar bizde öyleydik başta hergün tartışma öyle öyle alıştı işte bebek falanda olunca şimdi telefonda arkadaşlarıyla ne konuşsa kapatıp bana anlatır hatta dedikodu bile yapiozz annesinin filan süper oldu ınss biraz dayan saBrett düzelecek esin seni seviyorsa

insanların evlenmiş hali başka olabiliyor.tabi bu sessizlikten sıkıldıysanız bunu aşmada 2 kişi uğraşmalısınız.biri birinin üstüne atmamalı çaba harcasın diye.

İyi akşamlar Kızlar;

Sizden fikir almak istediğim bir konu var, biz eşimle konuşamıyoruz, şöyle ki ; hani güzelce oturup 2 kelime sohbetimiz yok..
Ona bunu söyleyince sen de konuşmuyorsun diyor, insan bi sohbet eder, eşinin yüzünü güldürmeye çalışır dedim, ben fıkra bilmiyorum diyor bana..sırf bir ses olsun diye ben ona takılırım şakalaşırım..
Onu yapmasam aynı odada aynı ev içinde tek kelime konuşmadan yaşayıp gider Yani..
Fakat birlikte hiçbir paylaşımımız yok ya, şöyle bakıyorum da ne kadar boş yaşıyorum...

Merhaba
Ben cok yeni bir uyeyim aramiza yeni katildim. Foruma bakinirken bu konu dikkatimi cekti yazdıklarını okudum. Inan bana bu kadar olamaz diye saskinim.resmen. Bende bunlari yasarken ornegim olmaz herhalde yoksa neden devam etsinler ki evliliklerine diyordum. Iste herkes bir tek benim herhelde diye psikolojisini iyice bozuyor. Yazdigin her kelimeyi cumleyi ben yasiyorum hatta daha da fazlasi. Bende senin gibiyim ailem de öyle . Ki bizler böyle bir karakter olunca karsi tarafi her an idare etmek gercekten bazen yasadigin evliliği sorgulattiriyor. Ama iyi taraflarini görmek vardir ya eslerin annelerimizden kalma iste onları gormeye calisiyorum cok bunaldigim zaman. Seni de bu sebeple çok iyi anlıyorum inan

İyi akşamlar Kızlar;

Hobi edin canım biz de öyleydik evliliğin ilk yıllarında tüm gün evde bişey yapmıyorsan ne anlatıcaksın dimi.İstanbuldaysan İsmek kurslarına git değilsen belediyenin ücretsiz kursalarına .Gör bak ne kadar güzel olacak

Hobi edin canım biz de öyleydik evliliğin ilk yıllarında tüm gün evde bişey yapmıyorsan ne anlatıcaksın dimi.İstanbuldaysan İsmek kurslarına git değilsen belediyenin ücretsiz kursalarına .Gör bak ne kadar güzel olacak

Bende deneyim onlari. Kendimi yalnizkem mesgul ediyorum sorun yok ama insan yine de esiyle güzel sohbetlerde paylasimlarda bulunmak istiyor. Sürekli sessizlik bir süre sonra sinirlerini bozuyor insanın

Bende deneyim onlari. Kendimi yalnizkem mesgul ediyorum sorun yok ama insan yine de esiyle güzel sohbetlerde paylasimlarda bulunmak istiyor. Sürekli sessizlik bir süre sonra sinirlerini bozuyor insanın
Erkekler içinden gelirse konuşmayı seviyor emrivaki benimle konuş,ilgilen sözlerinden oldukça sinirleniyor.Evliliğin ilk yılları benim içinde öyleydi.Sonra 2 .sene İsmek kursunu keşfettim dikiş,takı tasarımı,pastacılık,bilgisayar,grafikerlik bir sürü eğitim aldım 2 yıl boyunca sonra işe girdim çok şükür çalışıyorum şimdi istediğimizde konuşuruz istediğimizde sarılır otururuz kimse kimseyi sıkmıyor sonr açocuk olunca adamla ilgilenmek daha da zor oluyor ama biz de kafaya takmamayı öğreniyoruz zamanla,çünkü kendimize zor yetişiyoruz.Ama şunu bir psikologdan dinlemiştim hiç unutmam,uzun süreli evlilikler az konuşan çiftlerde ortaya çıkarmış.Evliliğinizin uzun süreli olası dileğimle

Erkekler içinden gelirse konuşmayı seviyor emrivaki benimle konuş,ilgilen sözlerinden oldukça sinirleniyor.Evliliğin ilk yılları benim içinde öyleydi.Sonra 2 .sene İsmek kursunu keşfettim dikiş,takı tasarımı,pastacılık,bilgisayar,grafikerlik bir sürü eğitim aldım 2 yıl boyunca sonra işe girdim çok şükür çalışıyorum şimdi istediğimizde konuşuruz istediğimizde sarılır otururuz kimse kimseyi sıkmıyor sonr açocuk olunca adamla ilgilenmek daha da zor oluyor ama biz de kafaya takmamayı öğreniyoruz zamanla,çünkü kendimize zor yetişiyoruz.Ama şunu bir psikologdan dinlemiştim hiç unutmam,uzun süreli evlilikler az konuşan çiftlerde ortaya çıkarmış.Evliliğinizin uzun süreli olası dileğimle

İnşallah bende senin gibi üstesinden gelebilirim. Calistim uzun yillar kendimi oyaladim ama aksamlari tatillerse gezmelerde ya da herhangi bir baska ativitede surekli bakışmak cok acayip geliyor. Bende aksamlari farkli bir insan oluyorum onunla sessiz cay yemek tv derken toplasan 10 cümlesi yok benim esimin. Tv kapatalim bu aksam konusalim desem gozleri hemen kapanıyor. Uyuyor. He bir de işin en sinir bozucu yanı sürekli kardeşi gibi sarılıp yatması bu konunun nasil ustesinden geleceğini hala bulamadim

Ah erkekler :) bozmayın hemen moralinizi... ortak konular bulsanız, mesela tavla seviyorsa birlikte tavla oynamak gibi. Sevdiği diziler varsa birlikte izlemek mesela. Bir de varsa ortak arkadaşlarınız birlikte görüşün sonra da arkalarından onları tatlı tatlı çekiştirin :KK53: tam dedikodu değil de böyle tatlı tatlı çekiştirmek :dondurma: bu ortama da neşe ve espri katar. Sonra mesela sevdiği bir yemek varsa birlikte mutfağa girin onu pişirin, bu çok faydalı bir yöntemdir, eğer ilgisi var ise tabii. Bir de çalışıyor musunuz, mesela kendi işinizden örneklerle olay anlatmaya başlayıp sonra onun işine geçiş yapıp onu konuşturabilirsiniz :KK50: Bunlar dışında hepimizin şunu kabullenmesi lazım ki erkeklerin biraz da doğası bu... ve herşeyi de onlardan beklememek lazım... biliyorum sıkıcı bir durum, insan "neden ben uğraşayım ki" der ama işte eskiler bile ne demiş "yuvayı dişi kuş yapar" burada "kuş" olan bizler sanırım biraz da "muhabbet kuş"larıyız :KK70: başka bir açıklaması olamaz üç aşağı beş yukarı herkes bunu yaşıyorsa :eek:

Ah erkekler :) bozmayın hemen moralinizi... ortak konular bulsanız, mesela tavla seviyorsa birlikte tavla oynamak gibi. Sevdiği diziler varsa birlikte izlemek mesela. Bir de varsa ortak arkadaşlarınız birlikte görüşün sonra da arkalarından onları tatlı tatlı çekiştirin :KK53: tam dedikodu değil de böyle tatlı tatlı çekiştirmek :dondurma: bu ortama da neşe ve espri katar. Sonra mesela sevdiği bir yemek varsa birlikte mutfağa girin onu pişirin, bu çok faydalı bir yöntemdir, eğer ilgisi var ise tabii. Bir de çalışıyor musunuz, mesela kendi işinizden örneklerle olay anlatmaya başlayıp sonra onun işine geçiş yapıp onu konuşturabilirsiniz :KK50: Bunlar dışında hepimizin şunu kabullenmesi lazım ki erkeklerin biraz da doğası bu... ve herşeyi de onlardan beklememek lazım... biliyorum sıkıcı bir durum, insan "neden ben uğraşayım ki" der ama işte eskiler bile ne demiş "yuvayı dişi kuş yapar" burada "kuş" olan bizler sanırım biraz da "muhabbet kuş"larıyız :KK70: başka bir açıklaması olamaz üç aşağı beş yukarı herkes bunu yaşıyorsa :eek:

Öncelikle teşekkür ederim, kendisi arkadaş çevresi olan bir insan değil, samimi olduğu sadece 1 arkadaşı var ve o da bekar.. benim ise arkadaşlarım evlenip Farklı şehirlere taşındı çoğu maalesef .. o noktada ortak takılabileceğimiz bir grup yok, onun dışında oyun oynayın demişsiniz, evde oynayabileceğimiz birkaç oyun var ama söylediğimde oflaya poflaya oynuyor, bu iyice moralimi bozduğu İçin hiç söylemiyorum..

Ben şuan çalışmıyorum, dgs ve KPSS sınavına evde kendim hazırlanıyorum.. sosyal olarak girdiğim bir ortam yok maalesef..
Hiç konuşmuyorsun vs hiçbir şey demeyeceğim akışına bırakacağım bir süre.. o halinden memnun ve benimle irtibat kurmayınca bir eksiklik hissetmiyorsa ben de daha fazla üstüne düşüp gururumu hiçe sayamam..

Back
X