• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı ev içinde sessizce yaşamak..

İyi akşamlar Kızlar;

Sizden fikir almak istediğim bir konu var, biz eşimle konuşamıyoruz, şöyle ki ; hani güzelce oturup 2 kelime sohbetimiz yok..
Ona bunu söyleyince sen de konuşmuyorsun diyor, insan bi sohbet eder, eşinin yüzünü güldürmeye çalışır dedim, ben fıkra bilmiyorum diyor bana..sırf bir ses olsun diye ben ona takılırım şakalaşırım..
Sırf birkaç kelime etmek için..
Onu yapmasam aynı odada aynı ev içinde tek kelime konuşmadan yaşayıp gider Yani..
Onun dışında devamlı yorgun, uykusuz..
Çalışma koşulları zor biliyorum..
Fakat birlikte hiçbir paylaşımımız yok ya, şöyle bakıyorum da ne kadar boş yaşıyorum...
Sohbet etmeyi, konuşmayı seven biri olarak böyle sessizce yaşamak çok zor...
Nasıl davranmamı önerirsiniz??

Bir buçuk yıldır çekiyorsun galiba bunu yeni bir şey değil . . Sizin aranızda herşey tükenmiş gibi, sevgi, saygı, muhabbet. Ne bileyim bana ikinizde zorla yürütüyormuşsunuz gibi geiyor, sen bütün gün evde ders çalışıp kimseyle görüşmeyerek kendini çürütüyorsun, o ise çalışıp aklını boşaltıp eve bomboş geliyor ruhsuz ruhsuz seni daha çok tüketiyor bu umursamaz halleri tahmin edebiliyorum. Mutsuzsunuz, neden devam ediyorsunuz ? . .

Bir buçuk yıldır çekiyorsun galiba bunu yeni bir şey değil . . Sizin aranızda herşey tükenmiş gibi, sevgi, saygı, muhabbet. Ne bileyim bana ikinizde zorla yürütüyormuşsunuz gibi geiyor, sen bütün gün evde ders çalışıp kimseyle görüşmeyerek kendini çürütüyorsun, o ise çalışıp aklını boşaltıp eve bomboş geliyor ruhsuz ruhsuz seni daha çok tüketiyor bu umursamaz halleri tahmin edebiliyorum. Mutsuzsunuz, neden devam ediyorsunuz ? . .

Muhabbet evet yok.. ama saygının tükendiği hakaret , küfür vs hiçbir şey işitmedim evleneli..
En ufak bir hakaret içeren kelime duymadım..
Onun dışında beni çok sevdiğini söyleyen, devamlı bir temas halinde olmak isteyen biri ..
Seviyorum diyerek yalan mı söylüyordur bilmiyorum..
Tartıştığımız zaman sevgin azaldıysa ondan böyle ise bana bunu söyle dedim birkaç defa bana ; keşke seni hiç sevmeseydim, bu benim duam biliyor musun demişti ..
sanmıyorum neden yalan söylesin ki..

Muhabbet evet yok.. ama saygının tükendiği hakaret , küfür vs hiçbir şey işitmedim evleneli..
Onun dışında beni çok sevdiğini söyleyen, devamlı bir temas halinde olmak isteyen biri ..
Tartıştığımız zaman sevgin azaldıysa ondan böyle ise bana bunu söyle dedim birkaç defa bana ; keşke seni hiç sevmeseydim, bu benim duam biliyor musun demişti ..

Ya biraz özel olacak ama Peki bu dialog sizin cinsel hayatiniza da yansıyor mu.

Tabii ki sen eşini daha iyi bilensin, doğru söylüyor olabilir ama madem öyle sende seviyorsun bunu görmezden gelmek kendini bu kadar salmak niye ? Eşin böyle olduğu için devamlı ısrarına uğraşına rağmen netice alamayışından yılmışsın sen, peki ya o ? O neden böyle ? Hiç sordun mu ? Düzelmek, düzeltmek istiyorum dedin mi ? Eşin bu durumdan pek rahatsız gibi görünmüyor orasıda var, sen biraz kendinden mi başlasan değişmeye ?

Tabii ki sen eşini daha iyi bilensin, doğru söylüyor olabilir ama madem öyle sende seviyorsun bunu görmezden gelmek kendini bu kadar salmak niye ? Eşin böyle olduğu için devamlı ısrarına uğraşına rağmen netice alamayışından yılmışsın sen, peki ya o ? O neden böyle ? Hiç sordun mu ? Düzelmek, düzeltmek istiyorum dedin mi ? Eşin bu durumdan pek rahatsız gibi görünmüyor orasıda var, sen biraz kendinden mi başlasan değişmeye ?

Ne konuşayım sen de konuşmuyorsun diyor, sen aç konu benim aklıma gelmiyor diyor..
Sohbetin muhabbetin yok çok sıkıcısın dedim birkaç defa sen böyle deyince konuşacağım varsa da konuşasım gelmiyor diyor..
Biraz hayatı akışına bırak diyor bana .
Yani baskı yapma demek bu sanırım..
Ben de dediği gibi yapacağım, ben de konuşmayıp şakalaşmayacağım, onun istediği buysa tamam..
Ben de onun gibi davranacağım..

Ayni durumdu benimkide.o kadar bunalmiştimki konuştugum şeylere yorum bile yapmazdi adam.yalnizliktan depresyona girmistim.hiic cocuk istemeyen ben çocuk yapmaya karar verdim vee hayatim güzellesti.bence çocuk yap

Ne konuşayım sen de konuşmuyorsun diyor, sen aç konu benim aklıma gelmiyor diyor..
Sohbetin muhabbetin yok çok sıkıcısın dedim birkaç defa sen böyle deyince konuşacağım varsa da konuşasım gelmiyor diyor..
Biraz hayatı akışına bırak diyor bana .
Yani baskı yapma demek bu sanırım..
Ben de dediği gibi yapacağım, ben de konuşmayıp şakalaşmayacağım, onun istediği buysa tamam..
Ben de onun gibi davranacağım..

Benim de eşim eşine benziyor, bende bir ara bunları aşırı sorun ettim yeni evliydik ben sıkılıyordum kimseyle görüşmüyorduk o ise deşarj olup geliyordu ve yorgunum diyordu.. Ben de kendimi tıpkı senin gibi bıraktım istediği buysa diye, ama ne olsu diye sormak yerine tam anlamıyla rahat etti eşim. Yani elime bir şey geçmedi.. Sonra üstünden çok sular geçti, gün geliyor umurunda bile olmuyor konuşmaması..

Netice olarak umarım bir işe yarar seninde susman, deneye deneye bulacaksın galiba doğru olanı..

Yok yere mi bilmiyorum da akşama kadar yalnız olup, akşam olunca eşin gelince de bir şeyler paylaşamamak ta iyi bir şey değil bence..
ona bunu tartışma ortamı oluşturarak hiç söylemedim,kavga bu konuyu olumlu değil olumsuz yönde etkiler, benimki ufak sitemdi..
Ama o anlamadı.
Aslında haksız değilsin,seni anlıyorum,bunu yaşamasam da.
Eşim konuşkandır,hatta bazen gidip yatsa da kendi kendime kalsam diye bakarım.Çünki 3 çocuğun koşuşturması ödev takibi beni yoruyor bazen.Ama o yine de yatmaz,herşeyden konuşuruz,bazen sıkılırım hatta:KK51:ben yatmadıkça koltukta uyur,çoğunlukla yatağa gitmez.
Ne bu benim eşimin beni kat be kat sevdiğinin ispatı,ne de senin eşinin sessizliği seni sevmediğinin ispatı,bunlar yapı meselesi.
Babam da çok az konuşurdu,söyleyeceklerimizin özetini çıkarırdık resmen...
Ama haklımısın beklentinde,haklısın...

Hemen bu sebeple boşanmak olmaz sanıyorum..

Ben saygı bittiğini gözlemlemedim nacizane, biraz da yapı meselesi. O kişiyi de tanımadan bir ilişkiyi hemen böyle çökertmesek daha iyi olmaz mı? o_O

Ben saygı bittiğini gözlemlemedim nacizane, biraz da yapı meselesi. O kişiyi de tanımadan bir ilişkiyi hemen böyle çökertmesek daha iyi olmaz mı? o_O

Yok gerçekten ben eğriye eğri doğruya doğru derim.
2 yıla yakın oldu evliyiz, bana bir kere öteye git dediğini dahi duymadım, hakaretvari sözlere zaten gelemem, ve eşim bunun şakasını dahi yapmaz, aileme karşı da saygı anlamında bir sıkıntı görmedim bugüne dek.. sevgisini bilemem, ama saygısı görünür bir şekilde ortada..

Disi dogasi geregi sevkat ,ilgi,sevgi beklenti icindeyken; erkek "onunla evlendim, soyadimi verdim, kanatlarim altina aldim ya, hergun calisip eve ekmek getiriyorum eda ve nidalariyla egolarini tatmin ederken; kadinin beklentilerine notr bakiyor,anlamsiz,gereksiz buluyor..Onlarin karni doysun, gonlu hos edilsin onlar icin yeterli...gerekli olani anne sevkati olan kadin ,nasilsa halleder gozuyle baktiklari icin duygusuz, ruhsuz olabiliyorlar malesef..Yapmamiz gereken sey FAZLA BEKLENTIye girmemek yada minumuma indirgemek ..hep kadin cabalamiyormu zaten evlilik hayatinda.Erkeklere oyle ogretilmiyormu zaten taaa besikte.Onlarida yetistiren bir KADIN degilmi? Biz kadinlarda erkek evladlarimiza sevkati, merhameti, kadin degerini yetistirirken asilamazsak olacagida bu ve benzerleri olmayacakmidir hanimlar? :KK58:Bilincli anneler olmamiz dilegiyle..Hepimizin Kandili mubarek olsun :KK54:

Yok gerçekten ben eğriye eğri doğruya doğru derim.
2 yıla yakın oldu evliyiz, bana bir kere öteye git dediğini dahi duymadım, hakaretvari sözlere zaten gelemem, ve eşim bunun şakasını dahi yapmaz, aileme karşı da saygı anlamında bir sıkıntı görmedim bugüne dek.. sevgisini bilemem, ama saygısı görünür bir şekilde ortada..
Bak aslında bunlar o kadar önemli ki.Burada görüyorum,"kocam bana deli olur,peşimde pervane gezer,fakat annemle kavga etti onu evimizde istemiyor,yoksa kendi aramızda çok iyiyiz hiçbir sorunumuz yok" yazıyorlar bazen,şoke oluyorum.Benim eşimde aileme saygılıdır çok şükür,bu beni o kadar memnun ediyorki,aksi halde gözümden düşerdi.Eşinin güzel taraflarına odaklan,kimbilir yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır...

Bak aslında bunlar o kadar önemli ki.Burada görüyorum,"kocam bana deli olur,peşimde pervane gezer,fakat annemle kavga etti onu evimizde istemiyor,yoksa kendi aramızda çok iyiyiz hiçbir sorunumuz yok" yazıyorlar bazen,şoke oluyorum.Benim eşimde aileme saygılıdır çok şükür,bu beni o kadar memnun ediyorki,aksi halde gözümden düşerdi.Eşinin güzel taraflarına odaklan,kimbilir yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır...

Dediğiniz gibi.. saygıyı sevgiyi herşeyi bitirmişsiniz yazmıştı biri, ama ben konumda saygıyla alakalı birşeyden bahsetmemiştim ki genel olarak zaten yanlış bir üslubunu vs görmedim, 5 yıldır ağzından en basit küfrü bile duymadım, bunlar iyi yönleri olabilir, ya da olmadı gerekenler bilmiyorum..

Ama bunların yanında eşine şefkatli, merhametli sıcak davranması da lazım.. uzun zamandır geçen gün merhametle yaklaştığını hissettim.. arabada gelirken radyoda dinlemiş, suriyedeki rejim güçleri kadınlara şiddet , darp uyguluyor, kocalarının gözünün önünde tecavüz ediyormuş ..
Bu haberi duymuş , eve geldi ben sana kurban olurum diyerek girdi kapıdan, dedim hayırdır, üstünü değiştirip gelince bana sarıldı, öptü o sıcaklığı hissettim, ne oldu dedim..

Böyle böyle haber duydum dedi, bana böyle davranma sebebin dedim? Sen de bir kadınsın ve orada kadınlar zulüm görüyor dedi..
Bana değer verdiğini hissettim o zaman ve bu benim hoşuma gitti..

Ayrıca evliliğinize çok imrendim, Allah mesut etsin daha çok mutlu etsin :) benim de hayallerimde bir babam, bir abim gibi konuşabileceğim, beni anlayacak gerektiğinde koruyup kollayacak gerektiğinde yol gösterecek biri isterdim.. ama ben bundan yoksun kaldım..

İyi akşamlar Kızlar;

Sizden fikir almak istediğim bir konu var, biz eşimle konuşamıyoruz, şöyle ki ; hani güzelce oturup 2 kelime sohbetimiz yok..
Ona bunu söyleyince sen de konuşmuyorsun diyor, insan bi sohbet eder, eşinin yüzünü güldürmeye çalışır dedim, ben fıkra bilmiyorum diyor bana..sırf bir ses olsun diye ben ona takılırım şakalaşırım..
Sırf birkaç kelime etmek için..
Onu yapmasam aynı odada aynı ev içinde tek kelime konuşmadan yaşayıp gider Yani..
Onun dışında devamlı yorgun, uykusuz..
Çalışma koşulları zor biliyorum..
Fakat birlikte hiçbir paylaşımımız yok ya, şöyle bakıyorum da ne kadar boş yaşıyorum...
Sohbet etmeyi, konuşmayı seven biri olarak böyle sessizce yaşamak çok zor...
Nasıl davranmamı önerirsiniz??
Aaaa biz de öyleyiz buldun mu bi çözüm
Benimki özleyince iltifatlar sohbetler romantik adam olur beraberlik sonrası bamçnyodan çıkar döner kıçını yatar öküz olur alıştım artık huyu böyle bu konuda tartışmaktan biktım zaten tartışarak bu kadar yol aldık normalde yine konuşmazdı da ben böyle ilişki istemiyorum kendimi o iş için kullanılmış hissediyorum ve pişman oluyorum demiştim bu kadar düzeldi yontmaya çalışıyorum ama tartışmadan tartışınca daha da gamsız oluyo

Dediğiniz gibi.. saygıyı sevgiyi herşeyi bitirmişsiniz yazmıştı biri, ama ben konumda saygıyla alakalı birşeyden bahsetmemiştim ki genel olarak zaten yanlış bir üslubunu vs görmedim, 5 yıldır ağzından en basit küfrü bile duymadım, bunlar iyi yönleri olabilir, ya da olmadı gerekenler bilmiyorum..

Ama bunların yanında eşine şefkatli, merhametli sıcak davranması da lazım.. uzun zamandır geçen gün merhametle yaklaştığını hissettim.. arabada gelirken radyoda dinlemiş, suriyedeki rejim güçleri kadınlara şiddet , darp uyguluyor, kocalarının gözünün önünde tecavüz ediyormuş ..
Bu haberi duymuş , eve geldi ben sana kurban olurum diyerek girdi kapıdan, dedim hayırdır, üstünü değiştirip gelince bana sarıldı, öptü o sıcaklığı hissettim, ne oldu dedim..

Böyle böyle haber duydum dedi, bana böyle davranma sebebin dedim? Sen de bir kadınsın ve orada kadınlar zulüm görüyor dedi..
Bana değer verdiğini hissettim o zaman ve bu benim hoşuma gitti..

Ayrıca evliliğinize çok imrendim, Allah mesut etsin daha çok mutlu etsin :) benim de hayallerimde bir babam, bir abim gibi konuşabileceğim, beni anlayacak gerektiğinde koruyup kollayacak gerektiğinde yol gösterecek biri isterdim.. ama ben bundan yoksun kaldım..
Karşıdan öyle görünebilir ama bizde çok badireler atlattık canım.Eşim o muhabbet etme sevdası yüzünden arkadaşlarından kopamıyordu.Ölse o lafı bitecekti de öyle gelecekti geç saatte eve.Artı benim canım sıkkında olsa konuşuyordu evet,fakat benim konuşmak istediğim konuları değil.Geliyor,hiç bir izahata gerek görmeden herşey yolundaymış gibi konuşup duruyordu.Bununda hiç anlamı olmuyordu emin ol.Oysa 3 çocuğumuz ve gelecek kaygımız vardı,hem de üst düzeyde.Aştık mı,aştık,fakat bana o kadar çok görev düştü ki bu hayat boğuşmasında.
Hiç birşey göründüğü kadar mükemmel değil örnekteki gibi...Kazanımlarına bak,kazanmak istediklerine bunlarla yürü.Saygı bir binadır,sevgi de içini süsler,bina yoksa neyi süsleyeceksin?Ama varsa her zaman bir umut vardır.

Back
X