Aynı eve çıkmak istemiyor

Firstnight

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
233
70
98
31
Merhaba, şuan kaldığım ev çok rutubetli ve beni hasta ediyor. Okuluma çok yakın olduğum için taşınmayı düşünmemiştim hiç. tek başıma kalabileceğim evlere de durumum yetmiyor. Hiç bi arkadaşımda okul muhiti dışında bir yere taşınmak istemiyor. Yani evden çıkamıyorum fakat sağlığım git gide kötüleşiyor. Erkek arkadaşım farklı bir muhitte kalıyor. Onla beraber aynı eve çıkmayı teklif ettim. Aynı saatlerde eve gitme zorunluluğu olacağını bu durumun onu gerdiğini bu olaya sıcak bakmadığını söyledi. Eylül gibi taşındım daha kaç kere bozayım kurulu düzenimi falan dedi.Evli çiftler gibi yani. Her gece eve gitme zorunluluğum olacak dedi. Bir seneye iki seneye bunu aşabileceğinin garantisini veriyor musun bana dedim. Nasıl vereyim dedim. O zaman ilerisi içinde ben kendi kafamda yazıp çizmişim demekki dedim ne alakası var dedi. Daha öncede aynı mevzular evlilik hayatı belli bir düzen çocuk sürekli kendisini evde bekleyen bir eş çocuk bunların onu gerdiğini söyledi. Yanlış mı yaptık bir şeylere başlayarak dedim. Hayır neredeyse otuzuma basıcam en nihayetinde olacak bunlar şuan maddi durumum daha net olsa sana evlenme teklif etmemek için hiç bir nedenim olmaz dedi. Etrafımdaki arkadaşlarıma bakıyorum sevgilileri ile sürekli bunun planını yapıyorlar ne zaman tanıştıralım aileleri falan fistan. hal böyleyken bizim için bu konu bir tabu aman ağzımı açmayayım da fobisi tetiklenmesin. Ne yapayım ben şimdi? SEviyorum da . ama böyle kendimi istenilmiyor gibi hissediyorum oturup aşmasını mı bekleyeyim? Evde kalmış sevgilisinin onunla evlenmeye hazır olmasını bekleyen bir zavallı gibi. Aklım allak bullak....

Konunun özeti sen aynı eve çıkmak için bahane ve gaz bekliyorsun resmen.
Şimdi özel yurtlar ya da apartlar çok konforlu.
Ben olsam çizgimi korurum ve kesinlikle aynı eve çıkmam.

Tabiki aynı eve çıkmayı istiyorum bunu inkar etmiyorum ama özel yurt ve apartlar da bütçemi zorluyor.

kendınce haklı aynı evde yasamak helekı sevgılınle evlılık gıbı bır farkı yok, sızın sımdı bırlıkte gecırdıgınız zaman kısıtlı kalan zamanda herkes kendıyle, kendı ozel ılgı alanları ve cevresı ıle zaman gecırıyor ama aynı evde olunca beklentıler artıyor..
bence bır sure daha katlan suankı evıne, okul bıtene kadar yada bır aparta cık .....

Ay boyle adamla evlilik olmaz ki..
Tut kendine ayri ev 1+1 rahatca yasa..
inanın dünden beri bakıyorum bir artı bir lanet kiralar tavan yapmış. İstanbulda yaşıyorum. Küçük bir il olsa böyle olmazdı zaten.

inanın dünden beri bakıyorum bir artı bir lanet kiralar tavan yapmış. İstanbulda yaşıyorum. Küçük bir il olsa böyle olmazdı zaten.

Evet istanbul maalesef pahali. Gelirinizi kendiniz mi sagliyorsunuz? Mesela okulunuza uzak bir yerde tutsaniz, ogrenci oldugunuz icin de aylik yol parasi 80 lira falan olur akbille. Boyle yapabilirsiniz. Hic olmazsa o rutubetli evde kalmazsiniz..

Ayni eve cikinca herseyin duzeleceginin garantisini kim verebilir?
Ben nisanlimla sevgiliyken yakin evlerde oturdum ama hic ayni evde yasamayi dusunmedik.
Birde sevgiliniz istemiyormus bence bir daha konusunu acmayin.

Mesele rutubet mi, sevgilinin seni istememesi mi?

Rutubet bahane, sevgiliyle aynı ev şahane der gibi halin var.

Bekar adamla evli adam bir olmaz, kadın da öyle. Daha evlenmedne sorumluluk almak istememiş ne var bunda? Evlenince istese de istemese de değişecek zaten.

Bırak böyle kalsın, astımın yoksa rutubetten hasta olunmaz.

Sevdiğine emin misiniz ? Hasta olduğunuzu bile bile kilini kipirdatmiyorsa bi kere daha düşünün bence.
Sevdiğine inanıyorum ama kendim de kör olmamış olmayı umut ediyorum. İnsan sevdiği kişi için fedakarlık yapmaz mı? Daha kaç kere bozayım düzenimi niye başka arkadaşınla çıkmıyorsun dedi.

Nem seni hasta ediyor, sağlığın kötüleşiyor ve erkek arkadaşın bunu gördüğü halde kendi rahatı adına, sana yardımcı olmaktan çekiniyor? Ben bunu böyle anladım ya bilmiyorum da.

Benim için soğuma sebebidir yani, başlarım onun fobisine.
Ağırlığımı koyarım, evliliğin esi çıkmaz ağzımdan ve kendimden mahrum bırakırım.
Tepkisini biraz uzak kalarak ölç, sen kovalama o kaçtıkça.

Bana değer biri gibi gelmedi; çünkü mevzu sevdiği kadının sağlığı.

Tanıdık arkadaşlardan ev arkadaşı soruştur, ilan ver olmazsa.

Astımım var astım atakları geçirtecek düzeyde.. Diyorum ki aynı evde kalmayı isterim tabi ki bunu bahane etmiyorum ama rutuberi de bahane ettiğimi düşünmüyorum. En kötü tekrar boyatacağım zaten şu duruma düşmektense...

Bir kediyle cıkarım o eve,ama en rahat dönemlerimde bir erkekle asla...
Ücretsiz yurt vs yokmu? Yada yurtlar cok pahalı olmaz diye düsünüyorum bilmiyorum tr sartlarını tamamen varsayım.
Iki seceneginiz var y bu evde kalacaksınız,ya da yasamak isdediginiz muhitte bir ev arkadası bulmaya cabalayacaksınız.
Adam haklı:)

Evlenmeden ayni eve çıkmak aslimda ikinizi de zorlayabilir. Belli ki o bu sorumluluga hazir olmadigini ifade ediyor.
Bunun dini anlamda yorumlayanlar olacaktir ancak objektif olarak degerlendirmeye calisiyorum durumunuzu.
her ne kadar sevgili ve ev arkadasi olsaniz da evin yemegi temizligi bir noktadan sonra size bakacak. O da ayni sekilde arkadaslariyla vakit gecirmek yerine evin babasi gibi gelmek zorunda olacak. Birbirinizin arkadaslari geleceginde isted8giniz kadar özgür olamayacaksiniz. Adiniz evli olduğunda bu telaslar güzel gelirken evli degilken tatsiz gelebiliyor. Birbirinizde kalmak isted8ginizde kalin bu konida özgür hissediyor iseniz ancak ayni evde sürekli yasamak... maddi olarak bir cok seyi paylasacaksiniz. Faturay8 birlikte odeyeceksiniz, o sizi bir swyden mahrum etmek istemeyecek ancak ayni evde olunca bunlar ister istemez olacak.
Yani su an ayri evlerde keyifli bir iliskinin tadini çıkarın yada evlenin :)

o gerçekten başka bir seçeneğim olmadığına inanmıyor anladığım kadarıyla o civarda başka bir ev bak çıkacağımız evde aynı sıkıntıyı yaşamayacağının garantisi varmı istanbuldaki pek çok ev zaten böyle niye arkadaşınla çıkmıyorsun dedi işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…