Aynı eve girmeden bıktım

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Kızlar günaydın.
Eşimle nikahımız oldu gelinliğimi giydim. Ara tatildeki atama olursa da kına gecesini yapıp hemen gidecektim ama olmayınca kına gecem mayısa kaldı. Yani henüz aynı eve girmedik. Bu sıralar onun heyecanının sarması lazımken beni çok bıktırdı. Hani tek tek anlatınca önemli olmayan ama birleşince insanı boğan dertler vardır ya aynen öyle şeyler yaşandı.
Son zamanlarda ise bu arttı. Ne desem sert tepkilerle karşılaşıyorum ve ben de kendime yedirmeyerek sert tepkiler veriyorum. Onun ailesi ile oturmayı kabul ettim, yatak odamız bile yok ailesi çıkınca alınacak onun odasına çift kişilik yatak eklenecek sadece, askere 1 sene sonra gidecek biz evliyken. Yani kısacası dünya malında gözüm yok hesabı her şeye olur dedim hem de istemeyerek de değil gerçekten mantıklı gelmişti.
Bu adam beni uzun zamandır ihmal ediyor kaldı ki ben öyle aşırı kıskanç biri değilimdir. Sürekli konuşmam, sürekli sormam gerektiği kadarını sadece. Büyük kavgalarımızdan birisi şöyle oldu; eşimin ailesi artık yazlıklarına gitti evde tek kalıyor. O gün gündüz kına ile ilgili bir şeyler sordu, ne dağıtacaksınız gibi ben de mesajla olmaz telefonda konuşuruz dedim biraz işim vardı. Saat 3 gibi aradım açmadı, mesaj attı lamba takıorum diye. Ondan sonra ise ses seda yok, bir gece 12de yazmış yeni bitti geldim eve, uyumuşundur sen diye. Evet ben çoktan uyumuştum ama sinir oldum haliyle hem bir şey konuşulacak hem saatlerce yoksun, haber verseydin bari dediğimde bana "bu kadar uzun süreceğini nerden bilebilirdim" gibi saçma bir cevap verdi. Yahu haklısın kusura bakma demek bu kadar mı zor acaba? Bir hafta kadar devam etti tartışmamız, hatta ben günlerce aramadım. Yani bu kadarcık hesabı da sorabilirim herhalde değil mi? Ama öyle bir hak görmüyormuş belli ki.
Daha sonrasında barıştık, bu sefer facebooktan birinden mesaj gelmiş bana. Ben de ilkokul arkadaşım zannedip cevap yazdım ama soyadının farklı olduğunu anlayınca engelledim. Yalnız mesaj diğer kutusuna düşmediği için önceden konuştuğum biri ama çıkaramadım, listemde de ekli değil. Neyse eşime söyledim ya adamı ilkokul arkadaşım zannettim meğer soyadı farklıymış diye o da bana "k.şar gibi..." hareket etmişsin dedi. Ben de benden uzak durmasını söyledim. Bir kaç gün yine konuşmadık sonra özür diledi, karşı tarafın öyle görebileceğini söylemek istedim seni kırmak istemem vs gibi şeyler söyledi. Tamam dedim barıştık.
Dün ise yazılıları okuyorum, aramış kına gününü nasıl planlayacağımızı soruyor. Bilmiyorum daha kuaförü ayarlamadım, sen fotoğrafçıyla konuştun mu kaç saat sürecekmiş çekim dediğimde yine azara başladı. En fazla ne kadar sürebilir ben bu işi biliyorum zaten çok uzattırmam dedi. Tamam sen bilebilirsin de ben neyi bilip neye göre plan yapabilirim? Daha kuaförle konuşmadım dedikçe de ne zaman konuşmayı düşünüyorsun diye sıkıştırıp duruyor. Bizim şehrimiz küçük yer bugün söylersin yarın hallolur diyorum, anlamıyor. En son iş kavgaya dönünce çok bunaldım ve yüzüne kapattım, annemi aradı saatlerce onunla konuştu. Annem de acele etmemesini söyledi. Sonrasında beni hiç aramadı sadece annem aramanı bekliyor yazdı. Daha 2 gün önce konuştuk annesiyle de bir şey söyleyecek diye aradım, bir şey de söylemedi. Sordum ben de neydi olay diyr, yine cevap vermeyince sinirlendim. Sen istersen kınaya kadar hiç arama sorma yazdım. Gelen cevap "ben askere gidicem kınanı tek başına yap". Tabi bundan sonra ipler koptu. Telefonlar kapandı, engellendi falan. Gerçekten öye bir fikri varsa direk boşanma dilekçesini vericem o kararım kesin, sonuçta ben de ailem de onun oyuncağı değiliz. Her istediği yeterince oldu. Ama dün anneme olayı anlattım mecburen, belki ciddidir diye, o da beni haksız buldu. Ben idare etmeliymişim. Evinden, işinden şehrinden ayrılıp gurbete gidecek olan benim, üstelik tek tanıdığım insan her an bana sırtını dönebileceğinin sinyallerini veriyor. Stresli olmam çok normal, karşı tarafın bunu yumuşatması gerekirken çok başka mesajlarla geliyor bana.

Farkındayım çok uzun oldu ve elle tutulur bir şey yok gibi ama eşimin sorunları konuşmama huyu yüzünden artık en ufak şey bile büyümeye başladı. Çünkü bir önceki olayın siniri geçmemiş oluyor üzerine yenisi ekleniyor. Eşimin ailesiyle oturma durumunu eleştirenler olacaktır, ailesine eşimden çok güveniyorum çok tatlı mantıklı insanlar gerçekten. Zaten 9 ay yazlıkta olacaklar 3 ay beraber oturmuş olacağız. Ayrıca henüz o problemlere başamadık:)
Sizce benim mi alttan almam gerekiyor? Yani evet öyle haklı olduğumu düşündüğüm bir konuda hiç alttan almam, her olayda inceldiği yerden kopsun modundayım ama bence büyük şeylerden yeterince fedakarlık yaptım. Bunlara saygı duyması, hayatımı değiştiriyor olmamdan dolayı stresli olmamı anlaması gerekmez miydi?

Son düzenleme:
Yuhh.
Koalina hic beklemiyordu senden bu konuyu.
Ne demek kinayi sen yap ya.
Eskiden boyle miydi flört zamanlariniz da yoksa evlilik stresinden mi boyle oldu ?

Yuhh.
Koalina hic beklemiyordu senden bu konuyu.
Ne demek kinayi sen yap ya.
Eskiden boyle miydi flört zamanlariniz da yoksa evlilik stresinden mi boyle oldu ?

:))
Yok yahu böyle değildi ya da bu derece değildi ama nişandan sonra bi haller oldu. Nikahtan önce de gelme diye rest çekmişti.
Yani kınaya gelmeyeceğine inanırım belki ama askere gidecek olmasına asla. Köşe bucak kaçıyor askerlik meselesinden hatta bedelli ihtimalini bekliyor. Blöf yaptı diye düşünüyorum ama bakalım ne olacak...

Gunaydın koalinacıg bence ayrı dustunuz ya onun stresinden boylesiniz bir araya gelseniz aynı catı altında olsanız bu kadar kavga etmezsiniz ayrılmayı dusunme lutfen belli ki buhranlı bir donemdesiniz

Erkekler askerligi sorunlardan kacıs olarak goruyor gideyim dr rahatlayım diye
Soylenen her sey bence sinirle stresle soylenmis seyler

Onun da seni alttan almasi lazim onun da seni idare etmesi lazim ama iste yapamiyor su an sanirim :50:

Gunaydın koalinacıg bence ayrı dustunuz ya onun stresinden boylesiniz bir araya gelseniz aynı catı altında olsanız bu kadar kavga etmezsiniz ayrılmayı dusunme lutfen belli ki buhranlı bir donemdesiniz

Erkekler askerligi sorunlardan kacıs olarak goruyor gideyim dr rahatlayım diye
Soylenen her sey bence sinirle stresle soylenmis seyler

Onun da seni alttan almasi lazim onun da seni idare etmesi lazim ama iste yapamiyor su an sanirim :50:

Biz zaten senelerdir ayrıyız yeni mi stresi oldu:) kırk kere söyledim de bak ben saçma tepki verebilirim sinirli olabilirim bu strestendir idare et diye. Tam tersi davranıyor sağolsun.
Bu yola çıktığımızdn beri büyğk şeyşerden fedakarlık yaptım benim için hala sorun değil ama insan hiç mi düşünmez bu kız bem için neler yaşadı ben de susayım diye:)
Keşke her şey karşılıklı olsaymış :D

Ah koalina askere gitmeden neden evlendin? Tayin icin mi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Biz zaten senelerdir ayrıyız yeni mi stresi oldu:) kırk kere söyledim de bak ben saçma tepki verebilirim sinirli olabilirim bu strestendir idare et diye. Tam tersi davranıyor sağolsun.
Bu yola çıktığımızdn beri büyğk şeyşerden fedakarlık yaptım benim için hala sorun değil ama insan hiç mi düşünmez bu kız bem için neler yaşadı ben de susayım diye:)

canım kıyamam ya. kına gecesi, askerlik. biraraya gelmeniz falan oda strese girmiştir :) erkekler çok alttan almayı sevmiyor bide biraz odun olabiliyorlar boşver takma kafaya. boşanmayıda düşünme :)

Aynı evde oturma fikride güzel degil bence...
yeni evliyken kendi evinde dolaşmak kendi evinde sere serpe oturmak gibisi yokki:26:

yanına git agsının üstüne cek 2tene. kap kolundan getir kına gecesine :27:

Senelerdir ayrısınız ama şimdi arada nikah var yani nikahın verdigi psikoloji farklıdır belki eşin için
Adam senelerdir aynıysa onu oldugu gibi kabullenmekten baska care yok gibi canım

Son düzenleme:
Arkadasim sen ayvayi yemissin. Evin bile yok esya bile almamislar. Dedigin gibi her an sirtini doner gider senin icin hic zorluga gelmemis ki. Bir cift kisilik yataga razi mi oldun yani ? Ustune ustluk askerligini bekleyeceksin birde. Nikahta kiymissin.

Mesajlarina ara sira denk geliyordum bu bolumu duzenli takip eden birisisin buradakilerden hic mi ders almadin da bu sartlari kabul ettin ? Bir de alttan almali miyim diye soruyorsun ? :)

canım yazdıkların çok basit şeyler ama ikinizde hiç alttan almamışsınız..
ikinizde birbirinizden bekliyorsunuz...
evliliğin ilk zamanlarında aynı eve girdiğinizde bile bir süre oturtmaya çalışıcaksınız bazı şeyleri..
bende daha 2.-3. ayımızda nerden evlendim dedim mesela...
ama bunlar aşılmayacak şeyler değil..bece askerlik konusunda blöf yapmış..
keşke karşılıklı gelip oturup konuşma imkanınız olsa bence daha iyi olur..
birde nacizane tavsiyem askere gitse de gitmese de düğünden sonra hemen çocuk yapma en az 1 sene bekle..
taşlar yerine otursun...

Telefondan alıntı nasıl yapılıyor ayrı ayrı bilemedim...
Aynı evde oturmakta bir sorun yok aslında yani onlar sayesinde biz ev aldık şu an kredi ödüyoruz. Bize peşinat verdikleri için kiraya çıkamadılar 1 sene sonra evleri yapılıp bitince gidecekler. Zaten çok çekingenler her gün kayınvalidem arayıp siz büyük odaya geçin biz zaten yazlıktayız diyor. Ama onların eşyalar ufak odaya sığmıyor bodruma konması gerek. O zaman da resmen evden atmı gibi olur, sağolsunlar çok iyi davrandı ve hiçbişeyden kısmadılar çok da eğenceli insanlar. Onlarla ilgili, görümcelerimle ilgili hiç bir sorunum yok aslında tek sorun eşim...
Meseleleri uzata uzata bıktım resmen çok sıkıldım hevesim falan kalmadı...

Onu bunu bilmem tek bildiğim herşeye razı olmayacak, evet demeyeceksin bu şekilde..Takdir görmez enayi yerine konur sonrasa kaale bile alınmazsın böyle..
Genel olark söylüyorum sana değil yalnızca..Ama bu böyle, birazcık diş göstermek herşeye he dememek gerekli..İyi niyet yaramıyor maalesef insanlara..

Son düzenleme:
Ah koalina askere gitmeden neden evlendin? Tayin icin mi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Planımıza göre şubat ataması içindi. Ockta nikah kıyıldı ama olmadı:) olsaydı zaten askere 1.5 sene sonra gitmiş olacaktı... yani 1.5 sene beklemektense hemen kıyalım dedik...

Sana k.sar diyebilebilen bir kocan var, sadece bu kadarini dusunmeni tavsiye ederim. Adamin hicbir sekilde umrunda olmadigin adamin diger davranislarindan belli. Okumus etmis bir kadinsin. Iyi dusun lutfen. Senin yerinde olsam tek o sozu yeterdi bu sacmaligi bir adim daha ileriye goturmemeye. Sabredilecek ve sabrin sonunda duzelecek davranislar gormedim ben o adamda. Cok uzgunum duygusal taraftan bakilacak hicbir sey yok. Esin seni gozden cikarmis bile.

Ben Seni Net Hatırlıyorum,Sen Sivasta Öğretmensin Eşin İstanbulda Bir Özel Şirkette, Askerlik Yapılmamış En Önemlisi Ailen İstemiyor Eşini Ondan Tüm Pürüzleri Çıkardılar Sana Karmaşık Durumun Var Şubatta Ataman da Olmadı Ben Şaşırmadım Konu Açmana ''Kaşar'' Kelimesini Kullanması Hoş Olmamış Çok Yazık Ailen Çok Haklıymış :ssz:

Planımıza göre şubat ataması içindi. Ockta nikah kıyıldı ama olmadı:) olsaydı zaten askere 1.5 sene sonra gitmiş olacaktı... yani 1.5 sene beklemektense hemen kıyalım dedik...

Sana k.sar diyebilebilen bir kocan var, sadece bu kadarini dusunmeni tavsiye ederim. Adamin hicbir sekilde umrunda olmadigin adamin diger davranislarindan belli. Okumus etmis bir kadinsin. Iyi dusun lutfen. Senin yerinde olsam tek o sozu yeterdi bu sacmaligi bir adim daha ileriye goturmemeye. Sabredilecek ve sabrin sonunda duzelecek davranislar gormedim ben o adamda. Cok uzgunum duygusal taraftan bakilacak hicbir sey yok. Esin seni gozden cikarmis bile.

Koalina,
bende arkadaşın dikkat çektiği kısma takılı kaldım, bir eş o sözü söylememeli.
Diğer tartışmalarınız stresten, henüz evlilik hayatınızı düzene koyamamanızdan kaynaklı, evliliklerin ilk yılları böyle çatışmalar olur eğer her iki tarafta aynı fedakarlıkları yaparsa zamanla herşey düzelir ama sarf ettiği kelime çok çirkin.
Sana bu lafı etmesinden hiç hoşlanmadım açıkçası:50:

senın eskı konularından da bılıyorum koalına bı erkek nazlıysa gerçekten sonradan ne yaparsan yap değişmiyo o yuzden ıyı düşün:31:

Sorunlarını küçültmeye çalışmışsın ama ne yazık ki küçük değil.
Hakaret daha önceden başına gelmiş miydi ?
Ya da bu ilgisizlik daha aynı eve girmeden böyleyse aynı eve girdikten sonra nasıl olsa karım diye daha çok artacak farkında mısın ?
Peki sen bu tarz bir hayat istiyor musun ?
Bunların hepsini düşünmen gerek.
Allah yardımcın olsun.

Back
X