• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev ayrı düzen mi, araba mı?

Konu dışı ama forex mi ?
benim Spl türev araçları lisansım var
Daha 1 10.000 uygulanan kaldıraçlı piyasada kazananı görmedim .
Siz kazandınız mı?
Tanışıp tüyo almak isterim
Yok hayır. Ben daha oynamadım hiç. Bildiğim tek şey borsaya benzediği. Ben daha araştırma aşamasındayım. Lisansı nereden ve nasıl aldınız peki? Tüyoları öğrendikçe paylaşırım tabii. Siz hiç oynadınız mı?

Suan kararsiz isen ozaman her iki dusunceni askiya al bence.
Ayrica cokda mutsuz degilsen ev icinde kucuk tatsizliklari gozden gelebilirsin. Boylelikle daha cok biriktirirsin..
Yalniz yasamak, insanin kendi duzeni elbet cok guzel birsey ama bunu illa gerceklestirirsin ileride..suan bir is bul gerisi gelir.

Son düzenleme:
dayımla anneanneme neden para vereyim ki?
30 yaşındaki işsiz güçsüz adamı mı besleyeyim?
anneannem hayatta olduğu sürece kardeşimi vermez kimseye, annem evlenip gitse dahi. anneannemle kalsa benim de gözüm arkada kalmaz. ilişki konusuna birşey diyemem, nasip o işler.

işin içine para girince aileniz bile olsa hep daha fazlasını istiyorlar. kadının biri geçen gün konu açmış, ben evlenicem annem hala benden para bekliyor diye. yıllarca çalıştım, anneme ev aldım, borçları temizledim, kendi maaşı da var, artık kendi hayatımı kurmak istiyorum ama annem her ay şu kadar para istiyor, benim bi yığın masrafım var anlatamıyorum diye. zamanı gelince daha mantıklı ve iyi karar verilir mutlaka ama sanırım arabadan önce kendi düzenimi kurmam lazım.
O evdesiniz ya şimdiye kadar öğrenciydiniz paranız yoktu ben tüm paranızdan bahsetmedim ama elektrik su yiyecek gibi giderlere katkı da bulunabilirsiniz o zaman sığıntı gibi davranmaya hakları kalmaz benim fikrim bu şekilde böylesi bir Yol izlerdim ev açmak bana zor gelir şahsen

Yok hayır. Ben daha oynamadım hiç. Bildiğim tek şey borsaya benzediği. Ben daha araştırma aşamasındayım. Lisansı nereden ve nasıl aldınız peki? Tüyoları öğrendikçe paylaşırım tabii. Siz hiç oynadınız mı?
Yok tatlım borsa gibi değil tam bir şirket le görüş tabii taciz telefonlarına hazır ol demo hesap açarlar orda sanal 10.000 usd nin saniyeler içinde buharlaştığında anlarsın Japon yeni ile Çin de yuen alırsın mesala sonra tersini parite ye bakman lazım
Açıkcası ben kazananı görmedim yatırım bacağında da çalıştım bankanın
Spl ye başvuruyorsun modül dersler var 60 la geçiyorsun ortalaman 70 olmalı bankada veya yatırım şirketinde çalışırsan alınca lisansı kurum geri ödüyor sınav ücretini ben Spl düzey 2 lisansı 2006 da aldım o zaman temel düzey di ondaki modüllerin çoğu sayındı 2 modülümü 2013 te verdim zaten türev yeni yeni girdi ülkeye onu da o zaman aldım sınav ücreti 110 muydu neydi
Ha napıyorum lisanslarımla hiç bişey

spk forex falan düşünüyordum o işler de patladı, battı gibi bişey zaten Türkiye'de. bütün iş aramalarımı genelde onun üzerine yapmıştım, fiyasko oldu.

Şu kısım aşina olduğum bir alan olduğu için dikkatimi çekti, yatırım danışmanlığı üzerine mi çalışmak istiyordunuz? Forex hayal oldu tamam ama viob, bist hala aktif alanlar, ilk zamanlar çok tatminkar bir maaşınız olmaz ama gireceğiniz aracı kurumun köklü bir yer olması ve edineceğiniz müşteri portföyüne göre şansınız dönebilir.

Yok tatlım borsa gibi değil tam bir şirket le görüş tabii taciz telefonlarına hazır ol demo hesap açarlar orda sanal 10.000 usd nin saniyeler içinde buharlaştığında anlarsın Japon yeni ile Çin de yuen alırsın mesala sonra tersini parite ye bakman lazım
Açıkcası ben kazananı görmedim yatırım bacağında da çalıştım bankanın
Spl ye başvuruyorsun modül dersler var 60 la geçiyorsun ortalaman 70 olmalı bankada veya yatırım şirketinde çalışırsan alınca lisansı kurum geri ödüyor sınav ücretini ben Spl düzey 2 lisansı 2006 da aldım o zaman temel düzey di ondaki modüllerin çoğu sayındı 2 modülümü 2013 te verdim zaten türev yeni yeni girdi ülkeye onu da o zaman aldım sınav ücreti 110 muydu neydi
Ha napıyorum lisanslarımla hiç bişey
Bankacıymışsın sen.:KK200: Bu alan bana çok yabancı aslında. Çok fazla kişiden duydum forexi o yüzden konu sahibesine de söyledim. Peki bir şey daha soracağım; sen parayı şirkete yatırıyorsunda onlar mı işletiyor? Yoksa sen mi pariteleri takip ediyorsun?

Şu kısım aşina olduğum bir alan olduğu için dikkatimi çekti, yatırım danışmanlığı üzerine mi çalışmak istiyordunuz? Forex hayal oldu tamam ama viob, bist hala aktif alanlar, ilk zamanlar çok tatminkar bir maaşınız olmaz ama gireceğiniz aracı kurumun köklü bir yer olması ve edineceğiniz müşteri portföyüne göre şansınız dönebilir.
Wrustria ilk müşterin ben olabilirim:KK200:

Bu sıralar araba fiyatları tavan arabayı en erken kışa erteleyin yazın araba almak mantıklı değil
Zaten 15 20 binlik araba size sık sık masraf çıkartır yakıtı osu busu yorar maddi anlamda
Eve çıkmak için de acele etmeyin bence düzenli bi iş bulana kadar
Eşyalı apart tarzı birşey yok mu izmirde iş bulunca öyle biryere çıkar toplu parana da dokunmaz üstüne biraz biraz koyar iyi bi araba alırsın
Üzüldüm yaşadıklarına umarım kısa zamanda düzlüğe çıkar kendi düzenini kurarsın

Bankacıymışsın sen.:KK200: Bu alan bana çok yabancı aslında. Çok fazla kişiden duydum forexi o yüzden konu sahibesine de söyledim. Peki bir şey daha soracağım; sen parayı şirkete yatırıyorsunda onlar mı işletiyor? Yoksa sen mi pariteleri takip ediyorsun?
Forex uzak durulası bir alan, Türkiye de forex yapacaksanız minimum 50.000 tl sermaye şartı var artık, forex yatırımcısı olacaksanız mutlaka bilgi sahibi olup kendinizin takip etmesinde yarar var.

Forex uzak durulası bir alan, Türkiye de forex yapacaksanız minimum 50.000 tl sermaye şartı var artık, forex yatırımcısı olacaksanız mutlaka bilgi sahibi olup kendinizin takip etmesinde yarar var.
Oyyy o sermaye çok fazlaymış ya. Peki sıradan vatandaşın yatırım yapabileceği forex benzeri kuruluşlar var mı acep?

Canım öyle yetkiyi kimseye vermez Spl kendin yönetirsin ama müşteri temsilcin belki yönlendirir zarar senin zararın ;)
Bilmediğin işe girme canım kim yönlendirirse yönlendirsin bu forex firmaları harıl harıl eleman arıyor niye personel devir hızı çok kota koyarlar önüne şu kadar müşteri şu kadar işlem hacmi o kotada müşteri temsilcisi işten atulmayım diye size hacim yaptırsın diye pek te düşünmez paranıza nolmuş zaten 6 ay çalışır sonra malum hedefleri tutmaz güzide ülkemde işsizlik oranını az göstermek için için açılmış bir sürü üniversite aslında potansiyel işsiz olan yeni mezunlardan bir furya daha döner
Döner durur sistem
Ha bir kurumda çok mu yükselmek istedin oda olur ama iyi kurum olmalı iyi müşteri portföyü oluşturmalı ki rakiplerden sıyrılasın

Oyyy o sermaye çok fazlaymış ya. Peki sıradan vatandaşın yatırım yapabileceği forex benzeri kuruluşlar var mı acep?
Yok cnm öyle demiyor az sermayesi olan şirket kurar sonra kapatır özsermaye Yok diyor
Sermayesi iyi olan firma güçlü firmadır

Forex yatırım araçlarından sadece bir tanesidir, viob (vadeli işlem opsiyon borsası) bist (yani borsa) yapılabilir, tabii biraz bilgi sahibi olmak, biraz sermaye olması ve iyi bir aracı kurumda hesap açmak gerekir, bankaların fonlarına da yönelebilirsiniz ama yatırım yapacak insanlara 2 önemli tavsiye verebilirim, aracı kurumda hesap açacaksanız banka kökenli olanları araştırın, birde yatırım yapacağınız alanla ilgili mutlak bilgi sahibi olun, çünkü insan bilmediği denizde boğulur.

Yok cnm öyle demiyor az sermayesi olan şirket kurar sonra kapatır özsermaye Yok diyor
Sermayesi iyi olan firma güçlü firmadır

Forex yatırım araçlarından sadece bir tanesidir, viob (vadeli işlem opsiyon borsası) bist (yani borsa) yapılabilir, tabii biraz bilgi sahibi olmak, biraz sermaye olması ve iyi bir aracı kurumda hesap açmak gerekir, bankaların fonlarına da yönelebilirsiniz ama yatırım yapacak insanlara 2 önemli tavsiye verebilirim, aracı kurumda hesap açacaksanız banka kökenli olanları araştırın, birde yatırım yapacağınız alanla ilgili mutlak bilgi sahibi olun, çünkü insan bilmediği denizde boğulur.
Peki riski en az olanı hangisi bu yatırım araçlarından. Bir de ben bunlar hakkında bilgileri nerelerden öğrenebilirim. Bir de hangisi daha karlı sizce?

Bu arada konuyu iyice dağıtmayım da çocuğum olacak diye 10 yıllık bankamdan 1 yılda öncesi var ayrıldım tazminat alıp şuan tekrar çocuk sahibi olmaya çalışıyorum normal yerlerde iş oluyor ama finans sektörü şu an pek alım yapmıyor çok işe başvurdum arayan Yok
Geçen gün köklü bir banka müdürü eşimde bankacı tanıdığı beni çağırdı görüşmeye dur bölgeden mail geldi dedi
Onu attı cv mi aldı yolladı fön manikür paramı yol parama acıdım döndüm eve eleman çok sektör tırta bağlamış durumda inş piyasalar düzelir ülkemde esnaf çok kazanır reel sektör para kaynar firmalar batmazda bankalar bizi mumla arar iş buluruz hemen ;)

Peki riski en az olanı hangisi bu yatırım araçlarından. Bir de ben bunlar hakkında bilgileri nerelerden öğrenebilirim. Bir de hangisi daha karlı sizce?

Yatırım araçlarında risksizlik diye birşey yoktur, her zaman bir risk vardır zira piyasadaki yatırım araçları viob, borsa vb iç ve dış ekonomik, siyasi dalgalanmalara göre hareket eder, kurlar, istikrar, tarım dışı istihdam dahi piyasanın aşağı veya yukarı dalgalanmasına neden olur.

Kar, bilene hepsi karlıdır, bilmeyene hepsi bir gecede batma sebebidir. Önemli olan nedir biliyor musunuz ? Elinizdeki sermayeyi doğru kullanmaktır, tüm sermayenizi zengin olacağım diye yatırırsanız elinizde hiç birşey kalmaz, paranın 4'te 1'ini kullanıp kalan kısmı arkada sağlam tutmak bana göre akılcı bir yöntemdir.

İnternette çokça yazılar bulabilirsiniz bu konularla ilgili, ilgi alanınıza giriyorsa bol bol yatırım danışmanlarının, piyasa duayenlerinin makalelerini okuyun, bist nedir, viob nedir iyice öğrenin.

Canım ya kızın konusunu iyice sabote ettim ya
Ekonomi bölümü en sıkıcı bölüm seçilmişti orda çok aktif olamayınca burda kurtlar döküldü orda topic olsada yazsak

O bahsettiğin kadın konuşmacının da dünyadan pek haberi yok o zaman.
Ne gerek var ne demek yahu? :) Özellikle ehliyet sahibi olunması gereken işlerin olduğundan haberi yok, uzayda yaşıyor sanırım kendisi. :)
Ha bu arada "limon satçılardan" bahsedince, üniversitede başka bir bölümden bir hocayla tanıştım sınav gözetmeniyken, sohbet ederken, sektörle bağlantımın olduğundan bahsettim onun bir tanıdığının da bir alanda çalışana ihtiyacı varmış, söylediği yeri de araştırınca oraya gelen çalışanın bir kaç aydan fazla durmayıp işi bıraktığını, o tecrübede o yetenekte bir insanın üstüne gereğinden fazla sorumluluk yükleyip, beklentiyi arttırarak piyasanın çok altında bir maaşa çalıştırdıklarını öğrendim.:kahve: Ve bu insanlar için "herkes işsiz ama iş veriyoruz beğenmiyorlar" dedi.:işsiz: Daha ne söyleyeyim. İş arıyor olmak, konumunun ve yeteneklerinin hakkını almadan çalışmak zorunda olmak değildir. Sevdiğin işi yapsan dahi, maddi olarak gerekenleri karşılayamıyorsa soğursun.Ayrıca bunca yıl eğitimini aldığımız, emek döktüğümüz alanda çalışmak istemekte gayet doğal bir istektir.:cool: İnsanlar bunu anlamıyor. Konuyu dağıttım biraz ama sen yazınca cevaplamak istedim.
e dünyadan haberi yok tabi, nasıl olsun? :) eğitim aldı ve çalıştığı sektör benimkinden çoook farklı. onun sektörünün talepleri ile bizimkilerin talepleri arasında çok fark var. muhtemelen hayatında hiç böyle birşeye ihtiyacı olmadığı için gereksiz geldi. zaten tuzu kuru, aslında uzayda yaşamaması için bir neden yok. keşke ben de uzayda yaşasam ve ülkeden haberdar olmasam :) kadın bir çocuk yapmış, sonra kocayı sepetlemiş falan gayet rahat ayaklarının üzerinde duruyor, eminim ki çocuğuna güzel şeyler de bırakacak. çocuk el bebek gül bebek yaşıyor, maddi anlamda her şeyi var. işinde çok iyi, çok bilgili ve çocuk yetiştirme konusunda da bilinçlidir yani iyi bir anne olduğuna da inanıyorum. ama sonuçta 40 yaş üstü devlet memuru, öylelerinden bizi anlamasını beklemiyorum. buradakiler üstüne alınmasın ama :)

bu iş beğenilmemesi olayı tamamen algı bence, yani insanları psikolojik anlamda manipüle etmenin bir yolu, ben böyle düşünüyorum. şey gibi düşünün, bir insana devamlı aptal derseniz o insan da bir süre sonra aptal olduğunu düşünürmüş misali. devamlı "iş beğenmiyorlar" diyerek hem gençlerde hem de ailelerde öyle bir düşünce yerleştirmeye çalışıyorlar. düşük parayı, köle gibi çalıştırmayı normalleştirmeye çalışıyorlar, işlerine geliyor. kalitesiz mezunlar o düşük paralara iş bulabiliyorken kaliteli mezunlar (kalitesizlere nispeten kaliteli olanlar yani) işsiz kalıyorlar. arada kalan bir kesim var yani, bi bu çok düşük kaliteli olanlar, bi yüksek kalite olanlar ki onlar zaten işsiz kalmıyor. bir de orta kalite olanlar, sadece hakkını isteyenler. en çok orta kaliteler işsiz kalıyor. bunlar resmen üniversite mezunu genci haftanın 6 günü falan çalıştırıp, zaman zaman mesaiye bırakıp asgari ücret ya da ondan hallice maaş vererek kullanmayı normalleştiren tipler. ha mesela şunu diyebilirsiniz, ilk zamanlarda bu çile çekilebilir. evet bence de çekilebilir ama çekmek zorunda kalmamalı işte kimse.

ben muhasebe büroları için işlere başvurdum, iş bilmemek çok büyük bir sorun. adamlar diyor ki sana maaş veremem ama iş öğretirim, yol paranı öderim, yemeğini veririm.
yemeğini veririm dediği şeydeki yemeği ben yapacakmışım. iş öğretmeniz ne kadar sürer diyorum, en az 1 sene falan diyorlar. şimdi böyle birşeyi nasıl kabul edebilirim ki? gidip çağrı merkezinde çalışsam en azından asgari ücret alırım, yemek de yaptırmazlar :) bu "lütfetme" kafasının bitmesi lazım. mesela hep "kalitesiz, boş gençler"den şikayet ederler. benim de düşüncem şu, kardeşim boş dediğin üniversite mezunu insana iş verme o zaman, çalıştırma. çalıştırma ki onlar da kendilerini geliştirmeye mecbur kalsınlar. mesela sen kendini geliştirmeyen adama az bile olsa maaş ödersen adam kendini geliştirme ihtiyacı zaten duymaz ki. "ben sana asgari ücret bile olsa maaş veriyorum, lütfediyorum" kafasında olmaya devam ederlerse işimiz yaş.

iş beğenmiyor lafı algı operasyonundan başka birşey değil. işsizlik neden artıyor, bir defa işsizlik dünya genelinde artıyor. nüfus artışı yaşanıyor evet ama nüfus artmasına rağmen insanlar gelecek endişesi duydukları için para harcamak istemiyorlar, talep düşüyor. talep düşünce firmaların işleri, üretimleri sıkıntıya giriyor. firmalar sıkıntıya girince ya eleman çıkarıyorlar yani küçülmeye gidiyorlar, ya yeni eleman almıyorlar ya da batıyorlar. bu durum Türk halkı her ne kadar tüketim çılgını gibi gözükse de bizde de var. eskiye göre daha fazla var, hayat şartları zorlaştıkça, insanlar geçimde sıkıntı yaşadıkça harcamalarına ayar çekiyorlar. bizim ülke olarak ekonomik sıkıntımız da gün geçtikçe büyüyor, işin en kötü yanı bunun siyasi nedenleri var. o konuya girmeyeceğim siyaset yasak olduğu için ama genel anlamda böyle.

e dünyadan haberi yok tabi, nasıl olsun? :) eğitim aldı ve çalıştığı sektör benimkinden çoook farklı. onun sektörünün talepleri ile bizimkilerin talepleri arasında çok fark var. muhtemelen hayatında hiç böyle birşeye ihtiyacı olmadığı için gereksiz geldi. zaten tuzu kuru, aslında uzayda yaşamaması için bir neden yok. keşke ben de uzayda yaşasam ve ülkeden haberdar olmasam :) kadın bir çocuk yapmış, sonra kocayı sepetlemiş falan gayet rahat ayaklarının üzerinde duruyor, eminim ki çocuğuna güzel şeyler de bırakacak. çocuk el bebek gül bebek yaşıyor, maddi anlamda her şeyi var. işinde çok iyi, çok bilgili ve çocuk yetiştirme konusunda da bilinçlidir yani iyi bir anne olduğuna da inanıyorum. ama sonuçta 40 yaş üstü devlet memuru, öylelerinden bizi anlamasını beklemiyorum. buradakiler üstüne alınmasın ama :)

bu iş beğenilmemesi olayı tamamen algı bence, yani insanları psikolojik anlamda manipüle etmenin bir yolu, ben böyle düşünüyorum. şey gibi düşünün, bir insana devamlı aptal derseniz o insan da bir süre sonra aptal olduğunu düşünürmüş misali. devamlı "iş beğenmiyorlar" diyerek hem gençlerde hem de ailelerde öyle bir düşünce yerleştirmeye çalışıyorlar. düşük parayı, köle gibi çalıştırmayı normalleştirmeye çalışıyorlar, işlerine geliyor. kalitesiz mezunlar o düşük paralara iş bulabiliyorken kaliteli mezunlar (kalitesizlere nispeten kaliteli olanlar yani) işsiz kalıyorlar. arada kalan bir kesim var yani, bi bu çok düşük kaliteli olanlar, bi yüksek kalite olanlar ki onlar zaten işsiz kalmıyor. bir de orta kalite olanlar, sadece hakkını isteyenler. en çok orta kaliteler işsiz kalıyor. bunlar resmen üniversite mezunu genci haftanın 6 günü falan çalıştırıp, zaman zaman mesaiye bırakıp asgari ücret ya da ondan hallice maaş vererek kullanmayı normalleştiren tipler. ha mesela şunu diyebilirsiniz, ilk zamanlarda bu çile çekilebilir. evet bence de çekilebilir ama çekmek zorunda kalmamalı işte kimse.

ben muhasebe büroları için işlere başvurdum, iş bilmemek çok büyük bir sorun. adamlar diyor ki sana maaş veremem ama iş öğretirim, yol paranı öderim, yemeğini veririm.
yemeğini veririm dediği şeydeki yemeği ben yapacakmışım. iş öğretmeniz ne kadar sürer diyorum, en az 1 sene falan diyorlar. şimdi böyle birşeyi nasıl kabul edebilirim ki? gidip çağrı merkezinde çalışsam en azından asgari ücret alırım, yemek de yaptırmazlar :) bu "lütfetme" kafasının bitmesi lazım. mesela hep "kalitesiz, boş gençler"den şikayet ederler. benim de düşüncem şu, kardeşim boş dediğin üniversite mezunu insana iş verme o zaman, çalıştırma. çalıştırma ki onlar da kendilerini geliştirmeye mecbur kalsınlar. mesela sen kendini geliştirmeyen adama az bile olsa maaş ödersen adam kendini geliştirme ihtiyacı zaten duymaz ki. "ben sana asgari ücret bile olsa maaş veriyorum, lütfediyorum" kafasında olmaya devam ederlerse işimiz yaş.

iş beğenmiyor lafı algı operasyonundan başka birşey değil. işsizlik neden artıyor, bir defa işsizlik dünya genelinde artıyor. nüfus artışı yaşanıyor evet ama nüfus artmasına rağmen insanlar gelecek endişesi duydukları için para harcamak istemiyorlar, talep düşüyor. talep düşünce firmaların işleri, üretimleri sıkıntıya giriyor. firmalar sıkıntıya girince ya eleman çıkarıyorlar yani küçülmeye gidiyorlar, ya yeni eleman almıyorlar ya da batıyorlar. bu durum Türk halkı her ne kadar tüketim çılgını gibi gözükse de bizde de var. eskiye göre daha fazla var, hayat şartları zorlaştıkça, insanlar geçimde sıkıntı yaşadıkça harcamalarına ayar çekiyorlar. bizim ülke olarak ekonomik sıkıntımız da gün geçtikçe büyüyor, işin en kötü yanı bunun siyasi nedenleri var. o konuya girmeyeceğim siyaset yasak olduğu için ama genel anlamda böyle.
Canım yüksek kalite derken Benim bölge müdürüm eski şube müdürüm işsiz

Back
X