Ayrılık Acisinin Suyunu Çıkarmak

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Berbat haldeyim kızlar. Önceki konumda da yazmıştım. Terk edildim. İlk günler kendimi güçlü hissediyordum, ben üstesinden gelirim tek ayrılan ben miyim moduna getirmiştim hatta aşırı şekilde sinirliydim bu şekilde bitti diye. Aklıma sürekli kötü yanlarını getirmeye çalışıyordum, evde kalmamaya çabaladim, kendimi ise verdim vsvsvs derken bugün birlikte gideriz diye bı oyuna bilet almıştım ona gittim ve kendimi yüksekten bırakılmış gibi hissediyorum. Niye böyle oldu aklım almıyor. Biliyorum evlensek çok mutsuz olacaktım, tek basima kalacaktım. Ama ayrildigimizi kabullenemiyorum. Yahu bu adam daha ayrılmadan bı saat önce çabuk evlenelim olmuyor böyle diyordu şimdi hiç mi konuşmak istemiyor hiç mi ozlemiyor. Aklım almıyor. Evlilik tarihi maddi sebeplerden az biraz uzayinca konuşurken ağlayacak gibi olmuştu şimdi aklım almıyor böyle oluşunu.

Ya ben normalde gerçekten neşeli birisiydim, en absürt en üzgün olacağım zamanlarda bile bı şekilde deli gibi gulerdim ama şimdi kendime gelemiyorum, canım hiçbir şey yapmak istemiyor, yemek yemek istemiyorum, ağzımı açmak istemiyorum, sürekli uzun uzun yürüyorum.

Çok genel bir sorun olacak ama nasıl unuttunuz?

Zamanla.. Elinden yaralanmışsın gibi duşun. Önce Canın cok yanacak. Sonra elini kullanamadığın için bir sure günlük hayatında zorlanacaksın. Sonra iyileşecek ve böyle bir şeyi hiç yasamamış gibi hissedip hayatına devam edeceksin.

Suan günlük hayatının aksadıgı iyileşme sürecindesin..

Unutmak için acele etmeyin, duygularınızı serbest bırakın ve üzüntünüzü yaşayın.
Hislerinizi bastırmak,yok saymak sizi uzun vadede daha olumsuz etkiler.
Zamanla acınız azalacak,endişe etmeyin.

Ben duygularımı serbest bıraktığım zaman her şey daha berbat hale geliyor çünkü kendimi hiçbir şekilde engelleyemiyorum sonra :))

Teşekkür ederim gayet açık aslında :)

kısa bir zaman değil bağlandığın birinden kolayca kopamazsın unutamazsın. ama kendini yıpratma her şey düzelecek bunu aklında bulundur psikolojik olarak kendini etkileyebilirsin. yemek yemeden de kesilme bu durumda en kötü olasılık hasta olman bu iyi olmaz. güçlü ol

Ben duygularımı serbest bıraktığım zaman her şey daha berbat hale geliyor çünkü kendimi hiçbir şekilde engelleyemiyorum sonra :))
O zaman bu tavsiyemi yok sayın.
Kendinizi en iyi siz tanırsınız,uzaktan vereceğimiz tavsiyeler isabetli olmayabilir.

Ben örselenmeden unutamayanlardanım. Karşımdaki insanın üzerine giderim ve çirkinleşip kendisinden soğutmasına izin veririm. Böyle böyle unuttum, bayada güzel unuttum. Kendinizi engellemeyin bence. Ne geliyorsa o an içinizden yapın.

Sana mesaj atmıştım anlatmıştım kendi durumumu. Bak sana şunu söyleyim jeehan, seven insan mücadele eder. Bu cümleyi sürekli kendime söyleyip duruyorum. Senin ilişkin de benim ilişkim de pisi pisine ve ailelerin etkisiyle boş yere bitti. Asla bitecek bir sebep yoktu ortada. Seven insan özler ya dayanamaz. Sorunlarımızı çözelim der, özledim der gönül almaya çalışır bir şeyler yapar. Ben yapana şahidim, hem de kendisi haklı olduğu halde özledim diyen erkeğe şahidim. Seven insan peşinde koşar. Kendimize itiraf etmemiz gerekiyor jeehan, vazgeçilen olduk.

Terkedilmek vazgeçilmektir zaten. Mücadeleye değer bulunmamak... ve geride kalanı da en çok yaralayan gerçektir. Sevmekten özlemekten öte sevilmeye değer bulunmamak acıtan...

Ben öyle ayrılık acısı yaşayan bir insan değilim. Ama benim de üniversite zamanlarında falan ayrıldıktan sonra bir daha kimseyi sevemeğecegimi düşündüğüm zamanlar olmuştu. Bazen o yoğun hislerimi özlemiyor değilim:)
Çok uzun zamandır ayrılığa üzülemiyorum bile çünkü biliyorum ki hayat sürprizlerle dolu.
Kimlerin kimlerin yeri doldu. Aşk her an yeniden beni bulacak. Gelince de kendine yepyeni bir sayfa açtıracak zaten
Ayrıca çabuk unutmamın
1) bir sebebi de bir ilişkiye başlarken mutlu olmak için başlamak, birlikte sadece coook keyifli ve güzel zamanlar geçirmek. Ama artık mutlu olmamaya başlayinca-hatta beni üzmeye başlayınca vakitlice yol vermek.
Böylece üzülecek birşey olmuyor çünkü hep güzel anılar birikiyor. 'Niye oyle oldu, niye bana böyle yapti,nasıl izin verebildim' falan demiyorum, 'ne güzeldi yaşandı tadında da bitti' diyorum.
En azından kafam rahat :)
2) Yine de kendin de istesen ayrılmayı süreç zor, alışkanlıklar vs vs... Böyle zamanlarda da kendimi oyalamaya çalışıyorum. Mesela her gece mesajlaşmaya çok alistiysam geceleri izlemek için yeni bir diziye başlıyorum. Ya da başka şehirde bir can dostum var. İki günlüğüne ona gidiyorum,fırsatım varsa...o beni iyileştiriyor :)
3) Bir de ben ayrılırken eğer o kişiden gerçekten kurtulmak istemiyorsam sigara gibi,azalta azalta ayrılıyorum.
Mesela şöyle ki, hayatıma girmiş en(yoksa tek mi?) mükemmel adamdan bazı hakli sebeplerle ayrılmak istemistim.
Birlikte olduğumuz bir gün sarılarak, öpüşüp koklasarak neden ondan ayrılmak istediğimi soyledim, o ağladı ben ağladım..içimizdeki her şeyi ortaya döktük. O kadar ağladık ki rahatladık ve aciktik yani :)
Ne benim aklımda ne de onun aklında birbirimizin değersiz olduğu,birbirimizi sevmediğimiz gibi kötü düşünceler yoktu. Ki bence en çok bu yaralar insanı : yalan mıydı sevgisi/ hic mi sevmedi? Beni kullandi , falan diye...
Sonra vedalaşıp dağıldık evlerimize... Arada hal hatır için mesajlaştik, bazen o çağırdı bisikletle çıkmaya,iki yudum içmeye, sohbet etmeye çıktık... Bazen benim enn insana ihtiyacım olduğunda elim telefona gitti onu aradım.. Zamanla o da kendi hayatına baktı ben de. Hatta çok istediği ama benim varlığım yüzünden yapamadığı şey vardı. Onu yaptı; ülke değiştirdi. Simdi orada sıfırdan başladı,univeriste falan okuyor. Benle İstanbul'da olsa mutlu ama hayallerinden uzakta bir insan olacaktı belki de. Ya da yarın bir gün aşkımız bittiğinde elde var sıfır ,hayallerinden vazgeçmiş bir insan olmanın pişmanlığını yaşayacaktı.
4) hayatı acitasyonlarla yaşamaktan hoşlanmıyorum. Ayrılıklar da sevdaya dair (demiş Cemal Süreya) . Aşk ne kadar normalse ayrılık da o kadar normal. Zaten hiçbir ilişki sebepsiz yere bitmez. Eğer sen 'biz çok aşıktık sebepsiz yere bitti' diyorsan yüksek ihtimalle varlığını henüz bilmediğin üçüncü bir kişi vardır işin içinde. Bakış açını değiştir,olaylara güzel tarafından bakmaya calis...
5) kendine zaman ayır. Hayatinda biri var diye yapamadığın herşeyi şimdi yap. Biraz kendini mutlu etmeye çabala ...
Mesela kizkiza çıktığın günlerde ikide bir arayıp seni geriyor muydu? Güzel haber, artık geremeyecek.
Şehir dışına çıkmandan rahatsız mı oluyordu?
Artik olmayacak
6 ve en önemlisi: zararın neresinden dönersen kârdir. Bu adamla evlenirsen ne kadar kötü bir hayatının olacağını hayal Edip kendini kurtulmuş gibi görebilirsin
Ayricaaa çoğu kk vatandaşı haklı olarak katilmayacaktir ama çivi çiviyi söker. Sevgili olmasa da şöyle flört edecek, arada takılacak birilerini bulursan en azından kafan meşgul olur

Terkedilmek vazgeçilmektir zaten. Mücadeleye değer bulunmamak... ve geride kalanı da en çok yaralayan gerçektir. Sevmekten özlemekten öte sevilmeye değer bulunmamak acıtan...
Tabi ki de öyle, sevildiği için can acıyor orası ayrı ama esas acıtan şey vazgeçilen olmak değersiz hissetmek, mücadeleye değmediğini hissetmek.. Ofkelenmek bazen nefret etmek, bazen de özleminden göz yaşı dökmek.. Insan sevdiği kadına bunları yaşatır mı? Hem de pisi pisine yoktan sebepsiz yere

Ya çok teşekkür ederim uzun uzun yazmissiniz :)

Kullanildim ya da sevilmedim gibi bir düşünce yok aslında kafamda ama böyle bitisi çok garip hissettirdi. Çok saçma biliyorum ama sanki hayatın anlamı da akip gitmiş gibi. Kendimde birkaç gündür özellikle bugün uyanmak için bile enerji bulamadım. Kendi başıma ya da başkasıyla bir şeyler yapmak istemiyorum. Kolunda kanadimda can yokmuş gibi hissediyorum şimdi sadece dua edicem şu saçma sapan hisler geçsin diye

Biz de evlenme hayalleri kurarken aldatıldım. Zaman unutturacak herşeyi .Kendini engelleme ağla üzül ama sonuçta seni yüz üstü bıraktı bunu unutma sevse yapmazdı

Sana zaman lazım biraz kendini rahat bırak.Seni çok iyi anlıyorum hiçbir yaptığından zevk almazsın, hep mutsuzsundur insanlarla görüşmek bile istemezsin ama zamanla atlatılıyor bunlar ben o zamanlarda sevgilisinden ayrılan birini duyduğumda koşup sarılıp beraber ağlamak isterdim.Ama geçiyor emin ol.Kendini sıkma ağlamak istiyorsan ağla acını en şiddetli şekilde yaşa ki hızlı geçsin

Ayrılıkların atlatılmasında bitiş şekli çok önemli bana kalırsa. Yani kötü şekilde ayrılmayan insanlar daha kolay unutuyor; kötü şekilde ayrılan , veda etmeden ayrılan insanlar daha fazla acı çekiyor ve de içindeki öfkeyi kolay kolay atamıyor. Sizinkisi nasıl oldu bilmiyorum ama terk edilmek cidden insanı sarsan bir şey , heleki haketmediğin şekilde olursa.Zamanla geçiyor diyor herkes. Benim tamamen geçti, hiç iz birakmadi diyemiyorum mesela bir sene olmasına rağmen fakat çok çok azaldi.

Bilincli olmuyo bu.. bi bakiyosun anam daha 6 ay once geberiyodum diyosun:) hafif gozun doluyo:) 1 sene sonra o bile yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…