Birde terkeden taraf daha kolay unutuyor:) terk edildiysen gururuna yediremiyosun sanki:)Ayrılıkların atlatılmasında bitiş şekli çok önemli bana kalırsa. Yani kötü şekilde ayrılmayan insanlar daha kolay unutuyor; kötü şekilde ayrılan , veda etmeden ayrılan insanlar daha fazla acı çekiyor ve de içindeki öfkeyi kolay kolay atamıyor. Sizinkisi nasıl oldu bilmiyorum ama terk edilmek cidden insanı sarsan bir şey , heleki haketmediğin şekilde olursa.Zamanla geçiyor diyor herkes. Benim tamamen geçti, hiç iz birakmadi diyemiyorum mesela bir sene olmasına rağmen fakat çok çok azaldi.
Ne kadar oldu ayrılalı ?Berbat haldeyim kızlar. Önceki konumda da yazmıştım. Terk edildim. İlk günler kendimi güçlü hissediyordum, ben üstesinden gelirim tek ayrılan ben miyim moduna getirmiştim hatta aşırı şekilde sinirliydim bu şekilde bitti diye. Aklıma sürekli kötü yanlarını getirmeye çalışıyordum, evde kalmamaya çabaladim, kendimi ise verdim vsvsvs derken bugün birlikte gideriz diye bı oyuna bilet almıştım ona gittim ve kendimi yüksekten bırakılmış gibi hissediyorum. Niye böyle oldu aklım almıyor. Biliyorum evlensek çok mutsuz olacaktım, tek basima kalacaktım. Ama ayrildigimizi kabullenemiyorum. Yahu bu adam daha ayrılmadan bı saat önce çabuk evlenelim olmuyor böyle diyordu şimdi hiç mi konuşmak istemiyor hiç mi ozlemiyor. Aklım almıyor. Evlilik tarihi maddi sebeplerden az biraz uzayinca konuşurken ağlayacak gibi olmuştu şimdi aklım almıyor böyle oluşunu.
Ya ben normalde gerçekten neşeli birisiydim, en absürt en üzgün olacağım zamanlarda bile bı şekilde deli gibi gulerdim ama şimdi kendime gelemiyorum, canım hiçbir şey yapmak istemiyor, yemek yemek istemiyorum, ağzımı açmak istemiyorum, sürekli uzun uzun yürüyorum.
Çok genel bir sorun olacak ama nasıl unuttunuz?
Ayrılıkların atlatılmasında bitiş şekli çok önemli bana kalırsa. Yani kötü şekilde ayrılmayan insanlar daha kolay unutuyor; kötü şekilde ayrılan , veda etmeden ayrılan insanlar daha fazla acı çekiyor ve de içindeki öfkeyi kolay kolay atamıyor. Sizinkisi nasıl oldu bilmiyorum ama terk edilmek cidden insanı sarsan bir şey , heleki haketmediğin şekilde olursa.Zamanla geçiyor diyor herkes. Benim tamamen geçti, hiç iz birakmadi diyemiyorum mesela bir sene olmasına rağmen fakat çok çok azaldi.
Ne kadar oldu ayrılalı ?
Unutmalıyım diye kendinizi zorlamayı yada bir bakayım unuttum diye surekli kendinizi sorgulamayı bırakın . Gerekirse ağlayın sızlayın bir süre sonra ağlamak isteseniz de gözünüzde yaş kalmadığı için ağlayamazsınız. Ve büyük ihtimalle karşınıza doğru insan çıkana kadar da üzüntünüz geçmeyebilir. Çünkü beyin kendini acı cekmeye odakladığı için sürekli o kisiyi düşünüyorsunuzdur. Kendinizi kapatmayın yeni kisileri tanımaya fırsat verin. Evlensek mutlu olamazdım gibi bir sey demişsiniz, bu bile yeterli suan üzülmemeniz icin.
Öyle ama her şeyin bir anda, bir saatte silinmesini anlamıyorum hiç
İyide daha çok yeni şu an acıyı dibine kadar hissetmeniz zaten normal olan . Birden bitmesini beklemeyinDaha yeni 1 hafta kadar oldu. Bu süreçte hemen unutmayı beklemiyordum ama geçen hafta daha iyiydim bu hafta niye böyle oldum anlamadim
Bu şekilde saçma bir şekilde bitince , karşı tarafın bir vedaya bile layık görmediğini düşününce daha acı oluyor biliyorum. Yaşadım şahsen oradan biliyorum ama bu karşı tarafın saygısızlığı başka bir şey değil. Sadece insan biraz daha fazla hırpalanmış oluyor bu şekilde ama aslında karşındaki kişinin hiçbir şeye degmedigini anlıyorsun. Özlem duyduğunuzda size bir veda bile etmemiş olduğu ,yaşadıklarına saygısı olmayan sevginizi hak etmeyen biri olduğu aklınıza gelsin.Berbat bitti. Ayrılmaya karar vermeden 1 saat önce hemen evlenelim dedi, 1 saat sonra olmuyor dedi ben usteleyince engelledi. Telefonda konuştuk biraz zaman verelim dedi diğer gün tamamen bitirdi. O gece çocuk gibi hastalandım bi aramadı bile. Kardeşime de mesaj atmış önceki konuda yazmıştım mesajı da. Sonra hiç iletişim kurmadik zaten.
Düşünmeyeceğim düşünmeyeceğim düşünmeyeceğim diye kendini şartlama bir şeyin üstüne ne kadar düşünmeyeceğim diye gidersen o kadar düşünürsün şimdi gözlerini kapat ve sivri dişli bi canavar düşünme...
Düşünme, düşünme, düşünme, düşünme, düşünme....
Sonuç? Düşündün. İllaki geliyor insanın gözü önüne değil mi?
Bırak düşünesin geçene kadar düşün :)
Annem babam hayatta kardeşlerim hala nefes alıyor ve iki gözüm 1 burnum hala var hala hissedebiliyor dokunabiliyorum...
Kalpler Allah'ın elindedir onun dediği olur...
Olacaksa olacaktır olmayacaksa kendini yırtsan ne çare Aynaya bak ve sen çok güçlüsün bunuda halledersin de kendine...
Ağlama rimeller çok pahalı :)
Bu şekilde saçma bir şekilde bitince , karşı tarafın bir vedaya bile layık görmediğini düşününce daha acı oluyor biliyorum. Yaşadım şahsen oradan biliyorum ama bu karşı tarafın saygısızlığı başka bir şey değil. Sadece insan biraz daha fazla hırpalanmış oluyor bu şekilde ama aslında karşındaki kişinin hiçbir şeye degmedigini anlıyorsun. Özlem duyduğunuzda size bir veda bile etmemiş olduğu ,yaşadıklarına saygısı olmayan sevginizi hak etmeyen biri olduğu aklınıza gelsin.
Henüz bir hafta olmuş, bir haftada aklınızdan silinemezdi elbette genel bir tekrar olacak ama zamanla geçecek ayrılık acınız..
Evet maalesef o hissi biliyorum. Veda edilmemiş olmak insanı çok acıtıyor. Son bir kez karsilikli konuşulup veda edilmiş olsa siz de daha az incinir ve yolunuza devam ederdiniz. Ben de aynısını yaşadım , gerçekten çok gurur kırıcı oluyor mesajla terk edilmek. Ama bir süre sonra pek önemi kalmıyor tam tersi karşıdaki kişiye karşı daha kolay sogumanizi sağlıyor. Zamanla azalacak merak etmeyin.Bir veda bile etmemiş oluşu daha çok acıtıyor canımı. Sesini duymaya enerjim yok, fotoğraf vs zaten her şeyi sildim ama içim çok değişik ya boğazımda yumru var gibi, karnım yanıyor, ellerim uyuşuyor. Kendimi bok çuvalı gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?