• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık mesajım (görüntülü) ne hissettirir?

Valla her esnafta çok iyi kazanıyor sanki aynı böyle tanıdığım Bi adam vardı ailesini rezil etti rezil risk almaktan. Kadınla kızı çürük meyve sebze topluyordu adam bunları bıraktı gitti. Alacaklılar zavallı kızla annesini tehdit ediyordu. O zaman ülkede herkes esnaf olsun kpss calısanlar akılsız sanki. Her esnaf Nerde iyi kazanıyor illa Bi kaç örnek tabi var ama kötüsü iş batıran akılsız da çok

Herkese göre değil tabi ki bu meslek şimdi Devlet memuru denilince Öğretmeni var Bankacısı var ve evet bence de Öğretmen maaşı az ben Bankacıyım ve kıdem de çok önemli ve şartları çok daha iyi bir şube Müdürü gayet iyi maaş alıyor ve kadınlar için bence gayet yeter ve artar bir maaş benim eşim de esnaf memur bir aileden gelmiyorum kimsenin memur olsun diye direttiği yok konu sahibi Ankaralı olabilir orda var bu zihniyet en çok
Dogru, tabiki var öyle bir zihniyet giderek bitmesi gereken... Ben de Ankaraliyim, memuriyetten istifa dilekcemi anneme fakslatmistim aglaya aglaya yapmıştı üç ay da konusmadi benimle :D. Maaslar yetersizlestikce gelen insanlarin da kalitesi düşüyor maalesef. Kac insan şube müdürü olabilir ki :) kaldi ki özel bankalar daha iyi veriodur. Benim uzman arkadaslarim gerçekten kattaki temizlik personelinden vs daha az alıyor. Adam her ihtiyacini karsilamis konu sahibinin devamli batıp duran biri olsa gene anlayacagim endişesini.

20 yıl geri gidip kafamı değiştirmek istiyorum. Ne uzayıp ne de kısalıyorum. Ocu burcu da değilim yükselemiyorum da takıldım kaldım. Benim işi yapanlar 180 üstü alıyor. Bende oturdum yükselemedim diye ağlıyorum. Yükselsem sanki uçacağım 🤣

Kendini geliştirmeyen kısmına alınmadım. Yaptıklarımı yazsam ifşa olurum😁
Ya insana bi rehavet çöküyor memur olunca akima kapiliosun oglen yemeginde ne var diye bakarak gecio günler. Illa ki yapmak isteyen yapiyordur kendini geliştirmeye yonelik işler, misal yan masamdaki arkadas oturdugu yerden fransizca ogrendi yds den 80 alcak kadar o donem. Benimse icimden hicbir sey yapmak gelmiyordu. Oncesinde akademide calistim, ozel firmalarda calistim gayet canlı bir insandim, memuriyette gecirdigim 5 sene en cok yaslandigim yillar bence. Bir yurtdisi gorevine bile gitmek olay baskalari seni kiskaniyor niye o gidio diye donersin bi cikolata dagitirsin insallah emekliligini de görürüz derler insallah ölürüm de goremezsiniz diye geciriodum icimden o derece bunalmistim :D muhtemelen ben de abartiyordum.

Valla her esnafta çok iyi kazanıyor sanki aynı böyle tanıdığım Bi adam vardı ailesini rezil etti rezil risk almaktan. Kadınla kızı çürük meyve sebze topluyordu adam bunları bıraktı gitti. Alacaklılar zavallı kızla annesini tehdit ediyordu. O zaman ülkede herkes esnaf olsun kpss calısanlar akılsız sanki. Her esnaf Nerde iyi kazanıyor illa Bi kaç örnek tabi var ama kötüsü iş batıran akılsız da çok
Tabiki var da bu konudaki adam, kıza yardim edecek kadar pahalı hediyeler alabilecek kadar iyi kazanmis belli ki. Ona ragmen niye beğenmiyorsun deniyor.

Her şeyiyimiz ortaktı kredi çektirmedi kesinlikle ama aldığım bütün şeyleri onun tamamlamalarıyla aldım ileride zaten evimizde kullanırız diye. O tamamlardı açığımı arabamın kaskosuna kadar
Bu durum da hiç hoş değil. Henüz hiçbir şey değilken bir tarafın diğerinin bu derece maddi destek vermesini kabul edemiyorum ben.
Memur olunca ne oluyor? Sefaletin düzeni evet. Sabit gelir. İnşaat amelesi daha çok kazanıyor memurdan.

Siz aileniz için kocanızı harcarsınız. Sizden düzgün evlilik çıkmaz. Ailen evlenmeyecek onunla. Çok dar görüşlü ailen varmış.

Suç ve Ceza- Raskolnikov geldi aklıma. O da 7.derece memurum diye dolaşıyordu ama sefalet içindeydi.
Ben de devlet memuruyum ama keşke ticarete çalışan bir kafam olsaydı. Memuriyetin tek iyi yanı iş garantisi ama ne uzuyorsun ne kısalıyorsun.
Eskiden memuriyet aristokrat ailelerden gelenlerin yaptığı bir işti ama yine bizde değil Avrupa'da vs.
Aile oradan yola çıkıyor belki de.

Ya insana bi rehavet çöküyor memur olunca akima kapiliosun oglen yemeginde ne var diye bakarak gecio günler. Illa ki yapmak isteyen yapiyordur kendini geliştirmeye yonelik işler, misal yan masamdaki arkadas oturdugu yerden fransizca ogrendi yds den 80 alcak kadar o donem. Benimse icimden hicbir sey yapmak gelmiyordu. Oncesinde akademide calistim, ozel firmalarda calistim gayet canlı bir insandim, memuriyette gecirdigim 5 sene en cok yaslandigim yillar bence. Bir yurtdisi gorevine bile gitmek olay baskalari seni kiskaniyor niye o gidio diye donersin bi cikolata dagitirsin insallah emekliligini de görürüz derler insallah ölürüm de goremezsiniz diye geciriodum icimden o derece bunalmistim :D muhtemelen ben de abartiyordum.
Ben tek odada çalışıyorum şuan, birimden de uzağım, ama birimi duyuyorum da resmen gün gibi oturup kalan kişiler varmış, tek oluncq iyi oluyor, görmüyorum, udemy kursu alıp işim için bir şeyler yapıyorum. Millet de enayi diyordur. Napiim desinler. Seviyorum işimi😏

Peki bunun konuyla ilgisi nedir? O dediğin kişilerden değil demek ki bu esnaf arabasanın kaskosuna kadar ödüyor memur kızımızın

Neden mesajda bu kadar ezdiniz kendinizi ne gerek vardı

4 yılımı aldı diyorsun da adamın işi gücü belliyken ilişkiye başlamışsın. Düzgün biri olsan aileni ikna etmeden adamdan maddi destek kabul etmezdin 4 yıl sömürmüşsün şimdi de hem onu hem konuyu okuyanları salak yerine koymaya çalışıyorsun. Tek istediğim dediğin şey iş değiştirmek, tüm hayatı değiştirmek gibi bişey. Üstelik adam senden iyi kazanıyor, benzer teklifi o yapsaydı bırak memurluğu bak ben sana yardım ediyorum deseydi az şey mi istiyor olacaktı? Tatlı sözler bencilliği örtemiyor maalesef

Her şeyiyimiz ortaktı kredi çektirmedi kesinlikle ama aldığım bütün şeyleri onun tamamlamalarıyla aldım ileride zaten evimizde kullanırız diye. O tamamlardı açığımı arabamın kaskosuna kadar

Yaani adamin parasiyla biseyler yapabilmissiniz ama memur degil diye sorun oluyor? 😄
Ceycey bir, siz iki oldunuz ayni kafa 😬

Ayrılmak istemiyorum ama mecburum biz bütün aile memuruz onu kabul ettireceğim diye canım çıkıyor ama onun gözü hep yükseklerde hep risklerde hayatımı onu bekleyerek yapayalnız geçirmek beni çok üzüyor
Çok küçümseyici buldum ifade tarzınızı.
Ve sevgiliniz için üzüldüm. Adamı bu şekilde kabul edip 4 yıl geçirmeyi siz tercih etmişsiniz.
Adama eşyaların parasını tamamlatıp, arabanızın kaskosunu ödetmişsiniz. Bu durumlarda esnaf oluşu bir problem olmamış. 4 yıl boyunca adamdan gidenler olmuş. Adam 4 yıl boyunca maddi manevi yanınızdayken siz onu küçümseyerek konuşuyorsunuz burada. Bence adam zararda yani siz değil.
Biraz kendinize saygınız varsa size yaptığı tüm masrafları esnaf olup risk aldığı için beğenmediğiniz, içinize sindiremediğiniz eski sevgilinize geri ödeyin. Ödemelisiniz.

Sevgilim esnaf risklerden hoşlanıyor battığı kadar çıktığı çok olmuştur ben memurum tek istediğim düzenli hayat onun ise çok para. Aileme onu kabul ettirmeye çalışırken yine büyük bir risk aldı esnaf olarak ben de ayrılmak istedim zaten 1 haftadır konuşmuyorduk bugün faaliyete geçirdiğini görünce ayrıldım. Bana çok düşkün her eksiğimi gözetir ama yok. Yok hep yalnızım sadece sorunlarımı çözer 4 yılımı aldı ondan tek istediğim düzenli bir hayattı onun istediği ise çok para ve büyük riskler. Az önce ayrılık mesajı attım maddi olarak da ona bağlıyken büyük risk aldım sizce güzel yazmış mıyım?
Bu kadar uzun mesaj yazmaya gerek yok ki. 4 yıl birlikte olduğun adama mesaj atacağına yüz yüze görüşüp nedenleriyle birlikte açıklama yapman yeterli. 4 yılın hatrina bu şekilde karar almalı idin. Mesajın da övgü dolu😅 ayrılıyorum ama bak birini bulamazsam kapım açık gibisinden..
Esnaflık zırt birt risk almak değildir. İlk düzen oturttuğunda alırsın sonra düzen olunca risk olmaz. Senin ki fazla maceraperest imiş. Ayrılman iyi olmuş. Kaldıramayacağın yükün altına girmemen en doğrusu.

Back
X