• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık mesajım (görüntülü) ne hissettirir?

Ama öyle olmuyor ailem öyle düşünmüyor sabit kalsın istiyor ve her karar değişikliğinde ailemle ben yüzgöz oluyorum o da haklı olarak ailene göre işlerimi ilerletemem diyor hiçbir yere ait olamayaşım bu. Her iki tarafta beni zehirliyor

Hiç bir şey anlamadım. Adam esnaf nasıl yanlız kalıyorsunuz? Bir sürü eşi esnaf olan kadın var hiç birinden yanlız kaldıklarına dair bir şey duymadım.

Hem parasını ye hem de adamı memur değilsin diye ezmeye kalk bu nasıl kafa yahu sabah sabah dalga mı geçiyor arkadaş

Adamı sevmiyor. Ama adam ekonomik olarak destek olduğu içinde bırakmak istemiyor. Seviyorum diyerekte kendini kandırmaya daha doğrusu vijdanını rahatlamaya çalışyor. İşin artık ciddiye bineceğini görüncede bırakmak istiyor, ama admain maddi desteğide tatlı geldiği için zor geliyor. Birde çok haklı gibi 4 yılım gitti 4 yılım diyor

Adamı sevmiyor. Ama adam ekonomik olarak destek olduğu içinde bırakmak istemiyor. Seviyorum diyerekte kendini kandırmaya daha doğrusu vijdanını rahatlamaya çalışyor. İşin artık ciddiye bineceğini görüncede bırakmak istiyor, ama admain maddi desteğide tatlı geldiği için zor geliyor. Birde çok haklı gibi 4 yılım gitti 4 yılım diyor
Zaten seviyor olsa ailesinin ağzına bakmaz esnafmışta bilmem neymiş 4 yıl önce bilmiyordun sanki para yerken tatlı geldi tabi

Memurluğun matah bir yanı olduğunu size düşündüren ne acaba? kafam almıyor hiç. Pinekleyen, az kazanan, kendini gelistirmeyen insanlar topluluğu alt tarafi. Kendim de uzmanlık yaptım ordan biliyorum ama su an şartlar cok cok daha kotu ben memurken bi esprisi vardi uzman yardimcisiyken daha 45 tane çeyrek altin alabiliyordum maaşımla. Simdi duz memurlar hele asgari nerdeyse. Uzman desen kurumlarda çaycıdan (işçi statusu) az alıyor. Anlamadım sadrazamlik da degil ki tum aile memurlarmis. Yazik size bir tane bile cingöz cikmadi mi aranizdan. Attigin mesaj da b.k gibi olmuş sil kanka ortaokul talebesi daha edebi yazar yani.

Sevgilim esnaf risklerden hoşlanıyor battığı kadar çıktığı çok olmuştur ben memurum tek istediğim düzenli hayat onun ise çok para. Aileme onu kabul ettirmeye çalışırken yine büyük bir risk aldı esnaf olarak ben de ayrılmak istedim zaten 1 haftadır konuşmuyorduk bugün faaliyete geçirdiğini görünce ayrıldım. Bana çok düşkün her eksiğimi gözetir ama yok. Yok hep yalnızım sadece sorunlarımı çözer 4 yılımı aldı ondan tek istediğim düzenli bir hayattı onun istediği ise çok para ve büyük riskler. Az önce ayrılık mesajı attım maddi olarak da ona bağlıyken büyük risk aldım sizce güzel yazmış mıyım?
Bence komik yazmışsın. Beğenmedim. Ayrılmak istenilen insana öyle uzun uzadıya açıklama yapılmamalı diye düşünüyorum

Şu ailelerin memur takintisi da cok komik 🤭
Cumhuriyetin 1923-1960 yillari arasinda romanlardaki
Evkafta memur, hariciye nezaretinde memurlar geliyor aklıma.
Her şeyiyimiz ortaktı kredi çektirmedi kesinlikle ama aldığım bütün şeyleri onun tamamlamalarıyla aldım ileride zaten evimizde kullanırız diye. O tamamlardı açığımı arabamın kaskosuna kadar
Adamın etinden, yagindan, iliğinden, kemiğinden faydalanirken sorun yok
cevap yok biraz tanıyorsam vermez de. Memur olmasın ama sabit bir işletmede kalsın istemiştim sadece ama olmadı yıllarım gitti
Tam memur kafasi, akmayalim, kokmayalim, hayat tek düze devam etsin

Memurluğun matah bir yanı olduğunu size düşündüren ne acaba? kafam almıyor hiç. Pinekleyen, az kazanan, kendini gelistirmeyen insanlar topluluğu alt tarafi. Kendim de uzmanlık yaptım ordan biliyorum ama su an şartlar cok cok daha kotu ben memurken bi esprisi vardi uzman yardimcisiyken daha 45 tane çeyrek altin alabiliyordum maaşımla. Simdi duz memurlar hele asgari nerdeyse. Uzman desen kurumlarda çaycıdan (işçi statusu) az alıyor. Anlamadım sadrazamlik da degil ki tum aile memurlarmis. Yazik size bir tane bile cingöz cikmadi mi aranizdan. Attigin mesaj da b.k gibi olmuş sil kanka ortaokul talebesi daha edebi yazar yani.
Yorum yaparken genelleme yapmanız Devlet Memurlarını aşağılamanız gerekmezdi bence şartlarımız da gayet güzel dert etmeyin kendinize

Yorum yaparken genelleme yapmanız Devlet Memurlarını aşağılamanız gerekmezdi bence şartlarımız da gayet güzel dert etmeyin kendinize
Hangi şartınız güzel mesela? Asagilamiyorum olanı söylüyorum. Cok daha iyi olmasi gerekiyor koşulların diyorum. Gittikçe kötüledi diyorum bir esprisi kalmadi memuriyetin. Aza kanaat edenler varken gerek yok tabi iyilestirmeye.

Hangi şartınız güzel mesela? Asagilamiyorum olanı söylüyorum. Cok daha iyi olmasi gerekiyor koşulların diyorum. Gittikçe kötüledi diyorum bir esprisi kalmadi memuriyetin. Aza kanaat edenler varken gerek yok tabi iyilestirmeye.
Herkese göre değil tabi ki bu meslek şimdi Devlet memuru denilince Öğretmeni var Bankacısı var ve evet bence de Öğretmen maaşı az ben Bankacıyım ve kıdem de çok önemli ve şartları çok daha iyi bir şube Müdürü gayet iyi maaş alıyor ve kadınlar için bence gayet yeter ve artar bir maaş benim eşim de esnaf memur bir aileden gelmiyorum kimsenin memur olsun diye direttiği yok konu sahibi Ankaralı olabilir orda var bu zihniyet en çok

Yooo böyle söylemediniz. Pinekleyen, az kazanan, kendini geliştirmeyen insanlar dediniz. Pinekleyen insanlar her yerde var. Özeli kamusu fark etmiyor. Ayrıca kendini geliştirmekten kasıt ne? Ülkede özelde çalışanlar her daim kendilerini geliştiren çok üst düzey insanlar sanki. Sizi bir tek maaş konusunda haklı buldum ama onda da ülke geneline bakarsak gene iyi memur maaşı. 🤷🏻‍♀️

Almış olduğu risklere rağmen maddi olarak sizden iyi durumda mı

20 yıl geri gidip kafamı değiştirmek istiyorum. Ne uzayıp ne de kısalıyorum. Ocu burcu da değilim yükselemiyorum da takıldım kaldım. Benim işi yapanlar 180 üstü alıyor. Bende oturdum yükselemedim diye ağlıyorum. Yükselsem sanki uçacağım 🤣

Kendini geliştirmeyen kısmına alınmadım. Yaptıklarımı yazsam ifşa olurum😁

Back
X