- 1 Ekim 2021
- 162
- 85
- 48
- Konu Sahibi Niloyaaniloyaaa
-
Hanımlar kafamı aşırı karıştıran bir şey var.
7 senedir onunlayım. O 24 yaşında ben 22 yaşındayım.
Polisliğe hazırlandı kazanma ihtimali çok yüksek ama kazansada gitmeyi çok düşünmüyormuş. Öğretmenlik için kpss deneyecekmiş. Bende kızıyorum ertelediği için madem bunu istiyordun neden polisliğe hazırlandın öğretmenliğe hazırlansaydın diyorum veya askerliği o ara aradan çıkarsaydın diyorum zaten 7 senedir birlikteyiz senin ciddi bir şeyler için çabalaman lazımken zamanı hep erteliyosun diyorum.Bu yüzden ayrıldık.Hem çok acı çekiyorum hemde kızıyorum. Ona kızmakta haksız mıyım?
7 sene oldu hanımlar hemen evlenelim demiyorum ama 2-3-4 sene sonrası için şimdiden bir şeyler yapmamız lazım.oda diyorki ben tekrar kpss çalışıcam ister bekle istersen bekleme .Lütfen bana akıl verin.
Kendini suçlayarak ters psikoloji yapmış sen suçlu değilsin bu isteklerinden. Herkes ister benzer şeyler. Onun cümlesi çok ağır ve bencilce. Bu kadar çabuk bitiriyorsa asıl sen onu bitirO da bunu söylüyor.Zaten çok kötüyüm onunda kalbini çok kırdım. Beni her şeyiml bitirdiğini söylüyor. Düşünememişim buraya yazana kadar
Bence acele etmeyin. 15 yaşında sevip beğendiğiniz biri. İnsanın 15 yaşındaki hayata bakışı ile büyüdükten sonraki bakışı duyguları beğenileri aynı olmaz. Belki şu anda hissettiginiz sadece alışkanlık. 7 yıldır birliktesiniz diye evlenmek zorunda değilsiniz. Ben ortaokul, lisede aşık olduğum biriyle evlenmek istemezdim.Hanımlar kafamı aşırı karıştıran bir şey var.
Polisliğe hazırlandı kazanma ihtimali çok yüksek ama kazansada gitmeyi çok düşünmüyormuş. Öğretmenlik için kpss deneyecekmiş. Bende kızıyorum ertelediği için madem bunu istiyordun neden polisliğe hazırlandın öğretmenliğe hazırlansaydın diyorum veya askerliği o ara aradan çıkarsaydın diyorum zaten 7 senedir birlikteyiz senin ciddi bir şeyler için çabalaman lazımken zamanı hep erteliyosun diyorum.Bu yüzden ayrıldık.Hem çok acı çekiyorum hemde kızıyorum. Ona kızmakta haksız mıyım?
7 sene oldu hanımlar hemen evlenelim demiyorum ama 2-3-4 sene sonrası için şimdiden bir şeyler yapmamız lazım.oda diyorki ben tekrar kpss çalışıcam ister bekle istersen bekleme .Lütfen bana akıl verin.
Kesinlikle katılıyorum 20li yaşla bile 30 yaşlar çok farklı 30 yaşlar aslında tam ne istediğini bildiğin yaşlar ama işte...Bence acele etmeyin. 15 yaşında sevip beğendiğiniz biri. İnsanın 15 yaşındaki hayata bakışı ile büyüdükten sonraki bakışı duyguları beğenileri aynı olmaz. Belki şu anda hissettiginiz sadece alışkanlık. 7 yıldır birliktesiniz diye evlenmek zorunda değilsiniz. Ben ortaokul, lisede aşık olduğum biriyle evlenmek istemezdim.
Siz hemen evlenin diye istemediği bir mesleği neden yapsın? Belli ki o da bir gelecek karmaşasının içerisinde. Siz zorladıkça iyice hevesi kalmaz ki evliliğe falan.Hanımlar kafamı aşırı karıştıran bir şey var.
Aynen öyle bende onu çözemedim o kadar saçma bi bakış açısı kio zaman 7 sene beklemeyecekti mi?
yahu sizinle ilişkiye başladığında 17 yaşındaymış, "17" ne demek 7 sene beklemeyecekti? ilişkim var o zaman hemen ciddi birşeyler yapmam lazım diye ilişki yaşanmaz ki. yada kimse başlarken ne kadar süreceğini bilemez ki...
bu mantıkla 25 hatta 30 yaşından önce kimse ilişki yaşamasın :)
7 sene dediğiniz yetişkinliğinizde harcadığınız bir süre değil ikinizin de çocukluk ve ergenlik dönemleri. Başka bir mesajda demişsiniz ki ‘boşuna beklemiş olmaktan korkuyorum’ arkadaşım bekledim dediğin maksimum 2 senedir. Yani 22 yaşındasın yahu, bilinçli bir şekilde kaç yıldır ilişki yaşıyorsunuz ki? Kaldı ki hayat onun hayatı bir ömür boyu yapacak mesleğini bırakın kendisi seçsin. Siz de kendi kariyerinize odaklanın. Olacağı varsa zaten olur. Daha yolun basındasınız. Ben 22 yaşımda hop hop geziyordum, yeni atanmıştım maaşımı har vurup harman savuruyordum iyi ki de öyle yapmışım size de önerim gençlik zamanınızı doya doya yasamanız. Evlenip çoluk çocuk sahibi olunca sorumluluklar üst üste binecek nasıl olsa.Hanımlar kafamı aşırı karıştıran bir şey var.
Belki istemiyordur ve size bunu söyleyip kırmak istemiyordur? Neticede ikiniz de değiştiniz büyüdünüz. Belki hayattan beklentisi evlilik çocuk değildir. Bambaşka şeyler istiyordur olamaz mı?Öğretmen olursada aynı şeyi kazanacak. Sorun polislik öğretmenlik değil benim istediklerimi gerçekleştirmek için hiçbir çabası olmaması yine kpss çalışır. Yine öğretmen olur neden senelerce erteliyo benimle yaşayabilceği güzel şeyleri? ?
İnanır mısınız insanlar 50 sene birlikte yaşayıp boşanıyorlar. Hayat böyle bir şey kimse kimseye zorunlu ya da bir şey borçlu değil. Adam sanki çoluklu çocuklu aldatıp ortada bıraktı gibi konuşuyorsunuz. Olmuyor işte niye zorluyorsunuz ki? Çok kızdım size kendi hayatınıza odaklanmak kendinizi merkeze almak varken bu beklentiniz çok kötü.Bizim artık 7 sene olmuş hanımefendi 30a kadar beklerse 13 sene olacak. O zaman 7 sene beklemeyecekti
Vizyonum evlilikle kısıtlı değil hanımefendi. 2.lisansımda mezun olacağım bu sene.22-7=15 yahu. gerçekten üzüldüm o yaştan beri evlilik için bekleyen bir kızın olmasına. mağdursunuz diye değil zaten mağdurluk yok, vizyonunuzun evlilikle kısıtlı kalması üzücü bu devirde
Cocuk gelecegini dusunuyor. Ve de en dogrusunu yapiyor. Senin acelen ne? Dogru demis cocuk. Ister bekle istersen bekleme. 22 yasinda evlilikmi dusunuyorsunHanımlar kafamı aşırı karıştıran bir şey var.
Çok teşekkür ederim. İnanın tek sorun işi mesleği değil. Şuan kendine bir yol çizmeye çalışsada uine kendi parasını kendisi kazanacak kadar delikanlı birisi karşımdaki. Ben sanırım acele ettim hızlı olsun çok beklemeyelim istedim ki hata etmişim. Buraya yazıp akıl alınca fark ettim. İyi kötü cevaplayan herkese çok teşekkür ederimSevgililik "bekleme süresi" yani boşa geçen zaman, evlilik de nihai son demek değil. Ergenken aşık olmuş birbirinizde karşı cinsi keşfetmişsiniz, çok doğal bir süreç. İyi kötü birlikte büyümüş, ilişki nedir birbiriniz sayesinde öğrenmişsiniz. Yani o 7 sene boşa geçmedi merak etmeyin. Şimdi ikiniz de yetişkinsiniz ve beklentileriniz ayrışabilir, yollarınız da ayrılabilir, ki bence böylesi daha iyidir. Çünkü ne siz 7 yıl önceki genç kızsınız ne de o 7 yıl önceki bıyıkları yeni terleyen delikanlı.. Beklentilerinizin değişmesi çok normal. Adam size endeksli yaşamak zorunda değil. Polis olmak istemiş sonra vazgeçmiş, ne istediğine 24 yaşında karar vermiş, anormal olan hiçbir şey yok burda. Destek olsaydınız daha iyi olurdu ama sevgililiği boşa geçen zaman olarak gördüğünüz için sürekli huzursuzluk çıkarmış darlamışsınız adamı. Bence siz de onun gibi önce kendi hayatınıza odaklanın, kendi beklentilerinizi gözden geçirin. Daha bireysel davranın.. Ayrılırsanız da çok üzülmeyin. Atanmaya çalışın. Daha neler çıkar karşınıza.
Farkındaysanız hemen evlenmek istemiyorum dedim. Sadece yolunu şimdiden çizsin istedim. Önüne çıkan fırsatı kaçırmasın istedim. Bir sene verdiği emek boşa çıksın istemedim. O farklı bir yol çizmek istiyor şimdi benim istemememle olmuyormuş demekCocuk gelecegini dusunuyor. Ve de en dogrusunu yapiyor. Senin acelen ne? Dogru demis cocuk. Ister bekle istersen bekleme. 22 yasinda evlilikmi dusunuyorsun
Belki bu yoldan gitmesi onun icin en dogrusu? Zorla olmaz olmaz. Olsa bile sonradan bi yerden catlar.Farkındaysanız hemen evlenmek istemiyorum dedim. Sadece yolunu şimdiden çizsin istedim. Önüne çıkan fırsatı kaçırmasın istedim. Bir sene verdiği emek boşa çıksın istemedim. O farklı bir yol çizmek istiyor şimdi benim istemememle olmuyormuş demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?