Ayrılık..

Çok haklısınız. Bende zaten 2 senedir kendim kazanıp kendim harcamanın mutluluğunu yaşıyorum. İstediğim onunla farklı yerleri görmek ve gezmekti bunun içinde maalesef ciddiyet olmalı. Ailem sıkı bir aile ve ben akşam bile doğru düzgün dışarı çıkabilen birisi değilim. Her neyse yinede hatalı olduğumu anladım bu onun hayatı onu hiçbir şeye zorlayamam

Vizyonum evlilikle kısıtlı değil hanımefendi. 2.lisansımda mezun olacağım bu sene.

çok üzüldüm 2 üniversite bitirip ailesinden izin alıp akşamları çıkamadığı için evlilik isteyen bir kadın olmanıza. keşke üniversite başka ufuklar da açsaymış, zira sadece okuyup diploma almak bakış açısı kazanmak olmuyor. dışarıdan okuyan genç kızlar için güzel bir örnek konunuz.

Evlilik bence doğru insanla olduğu zaman çokta kötü bir şey değil. Ben evliliği sevgililiğin ciddi bir adımı olarak görüyorum. İnanın başka hiçbir anlamda yüklemiyorum evliliğe.

Eğer bu yaşananlar evlilik sonrası yasansaydi siteminizi biraz daha haklı bulurdum. Ama yaşınız küçük daha ve ömür boyu yapacağınız ise karar vermek malesef herkes için kolay olmuyor. Sanırım siz biraz da şunu düşünüyorsunuz bugün çalışmaya başlasa evlilik için 2-3 senede ancak birikim yapar ama bu şekilde bu belki 5 seneye çıkacak sizin için. Biz evlenirken eşim ise başlayalı bir yıl bile olmamıştı ben de evlendikten sonra atandım ama çok şükür bir şekilde gecikmeli de olsa yuvamızi kurduk. Biraz daha sabırlı ve sevgilinizin kararlarına karşı saygılı olmalısınız.

Ben anladım sizi. Siz "ben senin planlarının neresindeyim" sorgulamasına girmişsiniz. Lakin, şunu atlamışsınız, ikiniz de ayrı ayrı kendinize bir gelecek inşa etmeden birlikte bir hayat kuramazsınız. Sevgilinizin kafa karışıklığı yaşamasına çok sert tepki vermişsiniz, o da istemezsen bekleme demiş. Onu da anlamak lazım.. Siz "beklemek istemiyorum" mesajı verirseniz o da illa bekle demez, demesin de zaten. Sizi oyaladığını hissettirmişsiniz, o da bekleme o zaman demiş. Benim sevgiliyken 4 üniversite değiştiren bir sevgilim olmuştu. Birini kazanıp ilk yıl okuyup bırakıyordu, öyle dandik bölümler de değil ha, hepsi mühendislik vesaire.. Neyse artık 4.yü de bırakacağım yeniden sınava gireceğim dediğinde haydi canıım sana bol şanslar diyip ayrıldım.. Bu gerçekten basit bir kararsızlık değil, ne istediğini bilmemektir. Gene de birlikte geçirilen yılları zaman kaybı olarak görmedim, her ilişki bir deneyimdir, bitişler de dahil.. Sizin ilişkiniz biterse de asla zaman kaybı olarak görmeyin, o sizin ilk aşkınız, bundan sonra ilişkileriniz olursa size ne kadar çok şey katmış olduğunu göreceksiniz.

Demek istediğim tam bu aslında. Evlilik benim için onu daha sık görmek daha sık vakit geçirmekten öte bir şey değil gerçekten.Kaldı ki şuan evlenmek istese zaten ben evlenemem. Aynen dediğiniz gibi 2-3 sene sonrasını sorun etmiştim ben.

Ne güzel yazmışsınız. Ne kadar güzel bakıp yorumlamışsınız olayı. Çok teşekkür ederim. Evet ben bu hayatın neresindeyim sorgusuna çok girdim ki karşımda olan insan bunu kabul etti “evet seni hayatımın dışında tuttum haklıydın” dedi. 7 sene olmuş en azından ailesiyle tanışmak isterdim. Bütün bunları bir araya getirince bekleyeceğim 4-5 seneninde boşa gitmesi beni korkutuyor.

Evlilik bence doğru insanla olduğu zaman çokta kötü bir şey değil. Ben evliliği sevgililiğin ciddi bir adımı olarak görüyorum. İnanın başka hiçbir anlamda yüklemiyorum evliliğe.

açık açık ailem rahat değil, rahatça gezmek için ciddiyet gerek yazıyorsunuz.
bunu sevgiliniz de anlamıştır ve aile baskısından kurtulmak için evlenmek isteyen bir kadınla hayat yoluna çıkmak istememiştir.
ayrıca madem üniversite okudunuz, kendi paranızı kazanıyorsunuz; hayata yeni atılan ve hayalleri olan sevgilinizi değil öncelikle ailenizi ele almalısınız. çünkü size yanlış davrananlar aileniz.
okumuş, kendi parasını kazanan bir kadının ailesine karşı özgürlüğünü elde etmesi gerekir önce.
kendi ayakları üzerinde durmak budur.
isterse ceo olsun, ailem katı dışarı çıkamıyorum diyen birisi, daha hayatı tek başına yüklenemiyor demektir.
önerim öncelikle özgürlüğünüzü kazanın, sonra ilişki yaşayın. evliliği özgürlük elde etme yolu olarak görmeyin.
bundan sonraki ilişkilerinizde de aynı sorunu yaşarsınız çünkü bu durumu değiştirmezseniz.

ama bu konuda ciddi bir yaş faktörü var. 15 ve 17 yaşlarında sevgili olup "7 sene" bekledim demek bence hiç realistik değil.

Dediğim gibi bu saatten sonra siz de bireysel davranın. 2 kişilik planlar kurmaktan vazgeçip kendinize odaklanın ve atanmaya çalışın. Ben mezun olduktan 10 sene sonra atandım gerçekten büyük rahatlık.. Sevgilinizde de sizle ortak bir yaşam kurmak için yeterince şevk göremiyorsanız bitirmeniz en sağlıklısı olur. İlişkide en önemli unsurlardan biri de beklenti uyumudur. O biz böyle iyiyiz diye düşünüp uzun süre devam ettirebilir sevgililiği, o da haklıdır kendince bir şey diyemem. Ama sizin beklentilerinize uymadığında sonlandırıp önünüze bakmalısınız..

ama bu konuda ciddi bir yaş faktörü var. 15 ve 17 yaşlarında sevgili olup "7 sene" bekledim demek bence hiç realistik değil.
7 sene bekledim demek istemedim aslında. Tamam 24 büyük bir yaş değil belki erkek için ama sonuçta uzunca görüştüğün birisi var buna göre hareket edebilirdi demek istedim.

Elbette değil, zaten ben "beklemek" kelimesini sevmiyorum ilişkide. İlişki yaşanır, bir şey beklenmez. Bekleme durağı mı sevgililik, hayır.. Dediğim gibi evlilik aşkın amacı ve son durağı değildir. Ama ben kendi yaşam koşullarıma göre yorum yapıyorum tabi. Evlenmeden önce senelerce sevgilimle birlikte yaşadım. Konu sahibi şu an kendisine böyle bir ortam kuramıyor ama atansa çok daha rahat edecek, aileden ayrılsa bakış açısı da değişecek, belki kendisi evlenmeyi hiç istemeyecek bilemeyiz.

7 sene bekledim demek istemedim aslında. Tamam 24 büyük bir yaş değil belki erkek için ama sonuçta uzunca görüştüğün birisi var buna göre hareket edebilirdi demek istedim.

sizin yaşınızda ben de bu kadar kolay sanıyordum ama olgunlaştıkça insan bu kadar basit olmadığını anlıyor.
daha çocukken tanışmışsınız, gerçek bir ilişkinin ne olduğunu bile bilmezken kendinizinkini en gerçek sanıyordunuz belki.
ama insan büyüyor ve olgunlaşıyor. çocuk yaşta gözüne hoş görünen bir sürü şeyi sevmeyebiliyor veya tam tersi.
22ler, 25ler hayatı kurma yaşları. denemek, keşfetmek gereken yaşlar.
bu sizin için de geçerli.
belki öğretmenliği sevmeyeceksiniz de gidip amigurimi örmek isteyeceksiniz ?
adam için de aynısı geçerli. bir ömür yapacağı mesleği seçmeye çalışıyor.
fikri değişebilir çünkü çok genç.
daha hayatla ilgili zerrece fikirleriniz yok, yeni yeni görmeye başlıyorsunuz.
bu biraz kültürümüzle de alakalı.
okulu bitir, işe gir, evlen.
ama dünya bu değil.
yurtdışında insanlar mezun olunca bir sene sırt çantası ile dünyayı geziyor, farklı şeyler yaşamak ve kendini tanımak için.
bize dayatılan daha kendini tanıyıp anlamadan bir insanla aynı eve girip geçim sıkıntısı çekmek.
bence erkek arkadaşınızın bakış açısını kendiniz için de uygulayın.
deneyin, görün, gerçekten ne yapmak istediğinizi bulmaya çalışın.
bir karı yada bir koca her zaman bulunur ama gerçekten bu hayatta ne yapmak istediğini bulmak en kıymetlisidir.

demek istediğim bu aslında.
ben konudan sadece ailesinin baskısı nedeniyle artık rahat etmek isteyen ve çözümü evlilik olarak gören birini yakaladım.
o yüzden yazdım önce kendi özgürlüğünü elde etmeli.

seni
senin işin ne peki , polis veya öğretmen oldu tek maaşla geçinemeyeceğini düşünüp çalışan eş isteyebilir

Dediğin gibi zaten 2 3 yıla evlenirsiniz. Kpss ye 1 yıl hazırlanır. Sonra atanırsa. Zaten işe girmiş olacak 1 - 1,5 yıla kadar.(atanabilirse)

Bu durumda yine dediğin gibi 2 3 yıla evlenirsiniz.. Bence sorun bu değil. Senin sevgin bitmiş. İnsan sevdiğini bunun için bırakmaz çünkü.

Şimdi 7 yıl deyince fazla gelmesin sana. 15 yaş çok küçük bir yaş ve o zaman başlamışsınız bir ilişkiye. İşi gücü olmadan adım atmak olmaz. Ülkede öğretmenlik mesleği maalesef iş sıkıntısı yaşayan meslekler arasında. Kpss ye iyi sarılması lazım. Onu kpss askerlik falan derler 3 seneye işini ancak bulur.
Yalnız sana istersen bekleme demiş ben olsam tavrımı koyarım buna. Evet evlilik meraklısı gibi görünme ve gerektiği zaman çekip gitmeyi bil. 15 yaşında bu adamla sevgili oldun diye onunla ömrünü geçireceksin diye bir şey yok.

Bence artık beklemeyin. Çünkü 17 yaşında sevgili olduğu kız kendisini sıkboğaz ettiği için istemediği bir işe girip evlenen birinden hayır gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…