- 7 Mart 2020
- 439
- 352
- 33
- Konu Sahibi Niloyaaniloyaaa
-
Çok haklısınız. Bende zaten 2 senedir kendim kazanıp kendim harcamanın mutluluğunu yaşıyorum. İstediğim onunla farklı yerleri görmek ve gezmekti bunun içinde maalesef ciddiyet olmalı. Ailem sıkı bir aile ve ben akşam bile doğru düzgün dışarı çıkabilen birisi değilim. Her neyse yinede hatalı olduğumu anladım bu onun hayatı onu hiçbir şeye zorlayamam7 sene dediğiniz yetişkinliğinizde harcadığınız bir süre değil ikinizin de çocukluk ve ergenlik dönemleri. Başka bir mesajda demişsiniz ki ‘boşuna beklemiş olmaktan korkuyorum’ arkadaşım bekledim dediğin maksimum 2 senedir. Yani 22 yaşındasın yahu, bilinçli bir şekilde kaç yıldır ilişki yaşıyorsunuz ki? Kaldı ki hayat onun hayatı bir ömür boyu yapacak mesleğini bırakın kendisi seçsin. Siz de kendi kariyerinize odaklanın. Olacağı varsa zaten olur. Daha yolun basındasınız. Ben 22 yaşımda hop hop geziyordum, yeni atanmıştım maaşımı har vurup harman savuruyordum iyi ki de öyle yapmışım size de önerim gençlik zamanınızı doya doya yasamanız. Evlenip çoluk çocuk sahibi olunca sorumluluklar üst üste binecek nasıl olsa.
Zaten öyle karar verdim çok sağolun güzel yorumlarınız içinBelki bu yoldan gitmesi onun icin en dogrusu? Zorla olmaz olmaz. Olsa bile sonradan bi yerden catlar.
Sende kendine biseyler dusun. Evlilik sonra gelsin akliniza
Vizyonum evlilikle kısıtlı değil hanımefendi. 2.lisansımda mezun olacağım bu sene.
Evlilik bence doğru insanla olduğu zaman çokta kötü bir şey değil. Ben evliliği sevgililiğin ciddi bir adımı olarak görüyorum. İnanın başka hiçbir anlamda yüklemiyorum evliliğe.çok üzüldüm 2 üniversite bitirip ailesinden izin alıp akşamları çıkamadığı için evlilik isteyen bir kadın olmanıza. keşke üniversite başka ufuklar da açsaymış, zira sadece okuyup diploma almak bakış açısı kazanmak olmuyor. dışarıdan okuyan genç kızlar için güzel bir örnek konunuz.
Çok teşekkür ederim. İnanın tek sorun işi mesleği değil. Şuan kendine bir yol çizmeye çalışsada uine kendi parasını kendisi kazanacak kadar delikanlı birisi karşımdaki. Ben sanırım acele ettim hızlı olsun çok beklemeyelim istedim ki hata etmişim. Buraya yazıp akıl alınca fark ettim. İyi kötü cevaplayan herkese çok teşekkür ederim
Demek istediğim tam bu aslında. Evlilik benim için onu daha sık görmek daha sık vakit geçirmekten öte bir şey değil gerçekten.Kaldı ki şuan evlenmek istese zaten ben evlenemem. Aynen dediğiniz gibi 2-3 sene sonrasını sorun etmiştim ben.Eğer bu yaşananlar evlilik sonrası yasansaydi siteminizi biraz daha haklı bulurdum. Ama yaşınız küçük daha ve ömür boyu yapacağınız ise karar vermek malesef herkes için kolay olmuyor. Sanırım siz biraz da şunu düşünüyorsunuz bugün çalışmaya başlasa evlilik için 2-3 senede ancak birikim yapar ama bu şekilde bu belki 5 seneye çıkacak sizin için. Biz evlenirken eşim ise başlayalı bir yıl bile olmamıştı ben de evlendikten sonra atandım ama çok şükür bir şekilde gecikmeli de olsa yuvamızi kurduk. Biraz daha sabırlı ve sevgilinizin kararlarına karşı saygılı olmalısınız.
Ne güzel yazmışsınız. Ne kadar güzel bakıp yorumlamışsınız olayı. Çok teşekkür ederim. Evet ben bu hayatın neresindeyim sorgusuna çok girdim ki karşımda olan insan bunu kabul etti “evet seni hayatımın dışında tuttum haklıydın” dedi. 7 sene olmuş en azından ailesiyle tanışmak isterdim. Bütün bunları bir araya getirince bekleyeceğim 4-5 seneninde boşa gitmesi beni korkutuyor.Ben anladım sizi. Siz "ben senin planlarının neresindeyim" sorgulamasına girmişsiniz. Lakin, şunu atlamışsınız, ikiniz de ayrı ayrı kendinize bir gelecek inşa etmeden birlikte bir hayat kuramazsınız. Sevgilinizin kafa karışıklığı yaşamasına çok sert tepki vermişsiniz, o da istemezsen bekleme demiş. Onu da anlamak lazım.. Siz "beklemek istemiyorum" mesajı verirseniz o da illa bekle demez, demesin de zaten. Sizi oyaladığını hissettirmişsiniz, o da bekleme o zaman demiş. Benim sevgiliyken 4 üniversite değiştiren bir sevgilim olmuştu. Birini kazanıp ilk yıl okuyup bırakıyordu, öyle dandik bölümler de değil ha, hepsi mühendislik vesaire.. Neyse artık 4.yü de bırakacağım yeniden sınava gireceğim dediğinde haydi canıım sana bol şanslar diyip ayrıldım.. Bu gerçekten basit bir kararsızlık değil, ne istediğini bilmemektir. Gene de birlikte geçirilen yılları zaman kaybı olarak görmedim, her ilişki bir deneyimdir, bitişler de dahil.. Sizin ilişkiniz biterse de asla zaman kaybı olarak görmeyin, o sizin ilk aşkınız, bundan sonra ilişkileriniz olursa size ne kadar çok şey katmış olduğunu göreceksiniz.
Evlilik bence doğru insanla olduğu zaman çokta kötü bir şey değil. Ben evliliği sevgililiğin ciddi bir adımı olarak görüyorum. İnanın başka hiçbir anlamda yüklemiyorum evliliğe.
Ben anladım sizi. Siz "ben senin planlarının neresindeyim" sorgulamasına girmişsiniz. Lakin, şunu atlamışsınız, ikiniz de ayrı ayrı kendinize bir gelecek inşa etmeden birlikte bir hayat kuramazsınız. Sevgilinizin kafa karışıklığı yaşamasına çok sert tepki vermişsiniz, o da istemezsen bekleme demiş. Onu da anlamak lazım.. Siz "beklemek istemiyorum" mesajı verirseniz o da illa bekle demez, demesin de zaten. Sizi oyaladığını hissettirmişsiniz, o da bekleme o zaman demiş. Benim sevgiliyken 4 üniversite değiştiren bir sevgilim olmuştu. Birini kazanıp ilk yıl okuyup bırakıyordu, öyle dandik bölümler de değil ha, hepsi mühendislik vesaire.. Neyse artık 4.yü de bırakacağım yeniden sınava gireceğim dediğinde haydi canıım sana bol şanslar diyip ayrıldım.. Bu gerçekten basit bir kararsızlık değil, ne istediğini bilmemektir. Gene de birlikte geçirilen yılları zaman kaybı olarak görmedim, her ilişki bir deneyimdir, bitişler de dahil.. Sizin ilişkiniz biterse de asla zaman kaybı olarak görmeyin, o sizin ilk aşkınız, bundan sonra ilişkileriniz olursa size ne kadar çok şey katmış olduğunu göreceksiniz.
Ne güzel yazmışsınız. Ne kadar güzel bakıp yorumlamışsınız olayı. Çok teşekkür ederim. Evet ben bu hayatın neresindeyim sorgusuna çok girdim ki karşımda olan insan bunu kabul etti “evet seni hayatımın dışında tuttum haklıydın” dedi. 7 sene olmuş en azından ailesiyle tanışmak isterdim. Bütün bunları bir araya getirince bekleyeceğim 4-5 seneninde boşa gitmesi beni korkutuyor.
7 sene bekledim demek istemedim aslında. Tamam 24 büyük bir yaş değil belki erkek için ama sonuçta uzunca görüştüğün birisi var buna göre hareket edebilirdi demek istedim.ama bu konuda ciddi bir yaş faktörü var. 15 ve 17 yaşlarında sevgili olup "7 sene" bekledim demek bence hiç realistik değil.
Elbette değil, zaten ben "beklemek" kelimesini sevmiyorum ilişkide. İlişki yaşanır, bir şey beklenmez. Bekleme durağı mı sevgililik, hayır.. Dediğim gibi evlilik aşkın amacı ve son durağı değildir. Ama ben kendi yaşam koşullarıma göre yorum yapıyorum tabi. Evlenmeden önce senelerce sevgilimle birlikte yaşadım. Konu sahibi şu an kendisine böyle bir ortam kuramıyor ama atansa çok daha rahat edecek, aileden ayrılsa bakış açısı da değişecek, belki kendisi evlenmeyi hiç istemeyecek bilemeyiz.ama bu konuda ciddi bir yaş faktörü var. 15 ve 17 yaşlarında sevgili olup "7 sene" bekledim demek bence hiç realistik değil.
7 sene bekledim demek istemedim aslında. Tamam 24 büyük bir yaş değil belki erkek için ama sonuçta uzunca görüştüğün birisi var buna göre hareket edebilirdi demek istedim.
Elbette değil, zaten ben "beklemek" kelimesini sevmiyorum ilişkide. İlişki yaşanır, bir şey beklenmez. Bekleme durağı mı sevgililik, hayır.. Dediğim gibi evlilik aşkın amacı ve son durağı değildir. Ama ben kendi yaşam koşullarıma göre yorum yapıyorum tabi. Evlenmeden önce senelerce sevgilimle birlikte yaşadım. Konu sahibi şu an kendisine böyle bir ortam kuramıyor ama atansa çok daha rahat edecek, aileden ayrılsa bakış açısı da değişecek, belki kendisi evlenmeyi hiç istemeyecek bilemeyiz.
senin işin ne peki , polis veya öğretmen oldu tek maaşla geçinemeyeceğini düşünüp çalışan eş isteyebilirben hemen evlenelim demiyorum sadece işi olsun istiyorum. O da işinin kpss çalışıp atanırsa olacağını atanmazsa özel sektörde işe gireceğini söylüyor. Yani 25-26 yaşına yakın hayata başlayacak.
Şuan ailesinden almıyor kendisine yetecek kadae günlük işlere gidiyor ama ben düzenli düzgün işi olsun istiyorum
Dediğin gibi zaten 2 3 yıla evlenirsiniz. Kpss ye 1 yıl hazırlanır. Sonra atanırsa. Zaten işe girmiş olacak 1 - 1,5 yıla kadar.(atanabilirse)ben hemen evlenelim demiyorum sadece işi olsun istiyorum. O da işinin kpss çalışıp atanırsa olacağını atanmazsa özel sektörde işe gireceğini söylüyor. Yani 25-26 yaşına yakın hayata başlayacak.
Şuan ailesinden almıyor kendisine yetecek kadae günlük işlere gidiyor ama ben düzenli düzgün işi olsun istiyorum
Ben öğretmenim. 2. Lisansımı bu sene bitireceğim ayrıca Türk İşaret Dili alanında tercümanlık eğitimide alıyorum.seni
senin işin ne peki , polis veya öğretmen oldu tek maaşla geçinemeyeceğini düşünüp çalışan eş isteyebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?