Ayrılıp barışmak

Eşimle 7 sene birliktelikten sonra evlendik. Sevgili ilken; bir kere 10 ay bir kere 2 yıl ayrılığımız olmuştu. İkinci ayrılıkta tamamen unuttuk birbirimizi. Sorunlarımızda öyle basit şeyler değildi. Bana göre açılmazdı. Ama nasıl olduysa tekrar barıştık ve evliyiz. Eski sorunların da çok şükür zerresi yok. Ben sevgiliyken baya baya aşka inanıyordum ama.

Muhakkak çoktur böyle örnekler. Ben kendimden vereyim mesela. Geçen sene kesin bitti diyebileceğimiz bir ayrılık yaşadık asla geri dönüşümüz kalmamıştı birbirimize ama ne olduysa oldu uzun bir aradan sonra tekrar barıştık sonra nisanlandik ve Yakınlarda da nikah yaptık birkaç aya da düğün var Nasipse :) ama gerçekten aradaki bağ sevgi çok önemli eğer kuvvetliyse muhakkak olacağına varıyor zaten.

Ayrılma sebebin ve şekline bakar
Yüz göz olmadan çok çok kötü bi sebeple ayrılmadıysan ne ala
Ama diğer türlü kötü ayrıldıysan o zaman sıkıntı

Hayırlı olsun çok sevindim sizin adınıza :) peki bu süreçte hep ilk adımı karşı taraf mı attı ?

Ayrılma sebebin ve şekline bakar
Yüz göz olmadan çok çok kötü bi sebeple ayrılmadıysan ne ala
Ama diğer türlü kötü ayrıldıysan o zaman sıkıntı
Kötü bir şekilde ayrılmadık ama ben çabaladıkça kendimi omadar yorgun hissediyorum ki sanki karşı daki kişinin gözünden düşüyormuş gibi oluyorum çabaladıkça kötü oldu

Evet var, uzun bir sevgililik ve ayrılık döneminden sonra çok şükür ki evlendik ve mutluyuz. Eskiden sorun olarak yaşadığımız şeylerin hiç birini de yaşamadık. Olacağı varsa oluyor, nasip kısmet işi.

Var oyle bir arkadasim. 3 4 sene ciktilar sonra univ sin sinifta ayrildilar. 2 sene sonra bi baktim evlenmisler. Simdi bosandilar ve kiz baskasiyla evlendi ve cok mutlu. Yani cozulmeyince cozulmuyir arkadasim..

ayrilip barismak mi? biri beni mi cagirdi?

eski sevgilimle zibilyon kere ayrilip baristim. ve hatta baristigim zamanlarda sorunlarimizi cozduk, iyiyiz, superiz, duzeldik sandim/sandik. ama hic duzelmedi.

neden sorusuna verebilecegim birkac cevap var.
bi kere benim karsimdaki insanin kotu ozellikleri bunda buyuk bir etken. kindardi, dusuncesi cok zor degisen biriydi, bencildi. ozellikleri boyle olan bir insanla ayriligi atlatmayi birak, gunluk sorunlari cozmek bile imkansiz. ki emin ol ayrilik atlatmak kolay bir surec degil.

ayrilip barismanin bende olumsuz etkisi cok oldu. ayrilik oncesi inanilmaz yumusak, cok kolay affedici, sabir tasi bir bireyken ayrilik sonrasi hirslandim. ve bu hirsimi uzun sure kabul edemedim. ama simdi dusununce cok net goruyorum, terk edilmek bana o kadar koymus ki hicbir zaman tamamen affedememisim. oyle hinc alayim moduna girmedim hic ama affediciligi azalttim mesela. onun bana yaptigi her seyi ama her seyi ben de ona yapmaya basladim. cok hircinlastim, ufak seylere buyuk tepkiler verdim. bilirsiniz bir iliskinin yurumesi icin biriniz atesken digeri su olsun derler. ben ayrilik sonrasi su olmayi azalttim.

ve insan bir kere vazgecti mi ikinciye cok daha kolay vazgeciyor. ben ayrilik bize bir seyleri gosterir, ayri kalmanin ne kadar zor oldugunu anlamamizi saglar ve aklimizi basimiza aliriz diye bekliyordum. hic de oyle olmadi. aksine ayrilmak gittikce daha da kolaylasti, ayrilik lafi agza gittikce daha sik alinmaya basladi, ayriliklar gittikce daha az aci verdi.

bir de ayrilik surecinde insan degistiyse toparlamasi cok zor oluyor. bizim oyle olmustu, ben degismemistim pek ama eski sevgilim 180 derece ters donmustu. ayni kisi olduguna inanmakta zorluk cekmistim.

benim deneyimlerim boyle, maalesef ki olumsuz.
sizin icin olumlu olmasini cok isterim. ama olmazsa da alisiliyor, merak etme.

Herkesin dediği gibi ayrılma sorununa bağlı. Biz bir yıl kadar ayrı kaldık. Bu süreçte ben nişanlandım. Evlenmeyi kafaya koydum unuttum da yani eski sevgilimi
Ama ben nişanı attım, oh yalnızlık güzelmiş, özlemişim kafasındayken benim eski sevgilim geldi. Erkeklere ayrılık zamanla koyuyor sanırım. Aklı başına geldi. Kıymetimi anladı ikna olmam uzun sürdü ama evlendik.
Eski konular açılmıyor. Benim nişanlanmamı hiç ağzına dolamadı çünkü ben ona barışmak istediğinde dedim ki “ sen benim bunları yaşamamı kabul etmezsin. İntikam için geldin bence. Ben ikna olunca terk edeceksin” ama o çabaladı, uğraştı. Söz verdi. Ailesini koydu araya. Babası bile aradıysa oğluna inanıp bir şans verebilirim dedim. Çok büyük yemin ettim “ bir kere bile bu olayı yüzüme vurursan on tane bile çocuk olsa affetmem” Ama bizimki halledilecek meselelerdi. Kıskançlıktı daha çok. Beni çok kısıtlardı. Kendisi gezmeyi seven biri değildi ve benim sevmemi anlayamıyordu. Giydiğim, oturduğum, görüştüğüm, güldüğüm hep sorundu. Ama evlenince bitti gitti. 8 aydır hiç kıskançlık yapmadı. Eskiden arkadaşlarımla buluşunca görüntülü arayıp beni rezil ederdi. Fotoğraf isterdi. Evdeyim desem ispatla derdi. Manyaklık boyutuna gelince ayrıldım. Ama şimdi memlekete geliyorum saatlerce arkadaşlarımla otursam aramaz. Kısıtlamaz. Arkadaşlarımla buluşmam konusunu o teklif eder. Eskiden garsona sipariş vermem bile sorun olurdu. Neymiş ben ona diyecekmişim ne istediğimi. Garsona o söyleyecekmiş. O eski adam yok karşımda. Geçen gün yemeği dışarda yedik. Ne yesek diye düşünürken ben ona söyledim siparişimi. Kendin söylesene dedi. Denedim diyelim bu konuda. Evlendiğimizden beri hiç benim adıma konuşmadı dışarda. Annesine babasına çok düşkündü gözüm korkuyordu ama şimdi asla ama asla onları benim önüme koymaz. Annesinin yanında hep beni över. Nikahta keramet mi vardı yoksa ayrılık mı iyi geldi bilmiyorum ama benimki tamamen değişti. Tabi ben kimseye tavsiye etmiyorum değişmeyebilir. Büyük risk. Hayatınızın kayma ihtimali var. Sorumluluk almam. :) umarım mutlu olursunuz. Herşey gönlünüzce olsun.

Ve sunu çok merak ediyorum ilişkisi için çabalayan ladın gurursuz mudur

Hayır, ne alaka, olur mu hiç öyle şey? Bende yeri geldi çabaladım. Bir laf edip kapattığında telefonu kavga anında bir hırs 14 saat yol çekip ona gittim. Dikildim karşısına. Öğrenciydim param da kısıtlı. Ne günler yaşadık. Ben gurursuz olduğumu düşünmüyorum. Ortada sevgi vardı. Yukarda kötü şeylerini yazdım eski zamanların ama harika bir tarafı da vardı onunla sevgili olmanın. Ben eğer eşimin sevgiliyken bana dayattığı hayatı yaşayıp, onun lafıyla kendimi eve kapatsaydım gurursuz olurdum. Öyle bir noktaya geldik ki alışveriş yapmak için dükkana günaydın/ iyi akşamlar diyerek girerdim. Çıkarken mutlaka hayırlı işler vs derim, bunu sorun ediyordu. İnsanlarla kolay iletişim kurabilirim, buna delirirdi. Ben değişip onun istediği kalıba girseydim gurursuz olurdum. İşte bu noktada ayrıldım. Geldiğinde değiştim demedi bana deseydi inanmazdım. Ben sadece fark ettim ki benim kişiliğimle gurur duymaya başlamış. Gözlerinden anladım. O yüzden barıştım. Umarım pişman etmez. Şimdi her yerde gururla benim hakkımı arayan biri olduğumu söyler.

Ama sende hatalı olabilirsin ilişkide. Bunu fark edip çabalaman, kurtarmaya çalışman çok güzel birşey bence. Kadın-erkek fark etmez. Hatanı fark edip pişman olmak çok olağan birşey. Gurursuzluk olan adam sana istemiyorum dedi mi ciddi ciddi? Bırak yakamı/peşimi, defol, s... git vs tarzı hakaret ederek kovdu mu? Ailene ve değerlerine küçümseyici tavır gösterdi mi? İnancını, siyasi görüşünü sorun edip seni aşağıladı mı? Kadınlığın, namusun, ahlak anlayışın üstünden seni incitti mi? Senin mahrem sırlarını çevresine anlattı mı? Şiddet var mı?Bunlar ve aklıma gelmeyen bu tarz sorunlara rağmen onun peşinden koşarsan, o git dedikçe sensiz olamam diye zırlıyorsan bu gurursuzluk olur.

Simdi ki aklim olsa eski esimle nisanliyken,sevgiliyken ayrildigimda aglamalarina kanip donmezdim.Tabi sorununuz ne o da onemli.

Teşwkkürler :)

Biz eşimle unide tanıştık ama onun okul bitip benim daha bir yılım varken ayrıldık. O benim halimi hatrimi ara ara soruyordu, haberlerimi aliyordu aramızda bişey yoktu. Farklı yerlere atandık. Sonra bi gün ben yanına gelmek istiyorum, son kez görüşmek istiyorum dedi. Ben de kabul ettim. Yanıma geldi sen nasıl istersen öyle olsun. Bize tekrar şans ver dedi. Ve böylece biz iki yil sonra tekrar bir araya gelmiş olduk. Şimdi evliyiz. Bebeğimiz bile var. :)

Teşekkürler :)

aslında bi yandan duyguları bastırmamak lazım, denemekten zarar çıkmaz tabi büyük bir sebepten dolayı ayrılmadıysanız :)

çok güzel şeyler anlayıyorsunuz mutlu oluyorum sizin adınıza ben ümidim tükendiği noktaya yaklaşıyorum ve bende bittim. Ağlıyorum suan Allahım hayatım böyle devam edecekse al canımı diyenyanlıs anlamayın böyle düşğnmemin sebebi sadece bir erkek problemi değil. İnşallah benimde mutlu sonlarım olur sizinle paylaşabileceğim

yine ben varım ben ben herseye maydonoz ve herseyi yasamıs ben
ben 2 sene sonra barıstım 1 senedir beraberiz eskiden affedemedğimiz bazı seyleri affediyoruz buyuyoruz ama oyle 3 gunde barısma olmamalı bence once karısmalısın sonra süzülmelisin yeniden yasamayı ogrenmelisin artık hayatında onun eksik oldugunu ama onsuz da yasayabileceğini farketmelisin
ikiniz de değişmelisiniz yoksa ancak bir ileri iki geri gidersniz yalancıktan değişme değil gercekten değişme

hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz hayat bi şekilde devam ediyor ama biraz oluruna bıraksan kendini daha iyi hissedersin umarım her şey istediğin gibi olur fazla kendini üzme...

Eşimle 926363929 defa ayrıldık herhalde.
En uzun ayrılığımız 5 ay sürdü, ikimizin de hayatında başkası oldu ama yeniden denedik.
Biz karakter olarak çok zıt ve ikimiz de alfa olduğumuz için, başka kişiler ya da ilişkiler kesmiyor.
Didişip durmak, sürekli yarışta olmak hoşumuza gidiyor herhalde, ne bileyim.
Çok da şey etmemek lazım, bazen bitene hoşçakal demeyi bileceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…